מוזיקה חברים, מוזיקה!!
- tomyeshuah
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1583
@tnsilver
ZZ Top - ללא ספק חבורת החרדים או בני ה"אמיש" ה"מסלעים" (מלשון "Rocking") בהיסטוריה.
אף ע"פ שעיקר תהילתם הגיעה אחרי ובעקבות האלבום "Eliminator" (ע"ש מכונית הפורד 1932 המשופרת "Hot Rod" של מנהיג הלהקה בילי גיבונס) והקליפים שהביאו לעולם את תנועת ידם של חברי הלהקה, גיטרות מסתובבות ואגדת המכונית הנ"ל, בשנות ה-70 היה מדובר בלהקת בלוז רצינית ביותר, וזהו אחד מאחרוני הקטעים שלהם מאותה סאגה:
(שימו לב שמדובר בהופעת טלויזיה חיה, ולא בפלייבק, כיאה לתכנית ה-OGWT של בוב האריס ב-BBC).
ZZ Top - ללא ספק חבורת החרדים או בני ה"אמיש" ה"מסלעים" (מלשון "Rocking") בהיסטוריה.
אף ע"פ שעיקר תהילתם הגיעה אחרי ובעקבות האלבום "Eliminator" (ע"ש מכונית הפורד 1932 המשופרת "Hot Rod" של מנהיג הלהקה בילי גיבונס) והקליפים שהביאו לעולם את תנועת ידם של חברי הלהקה, גיטרות מסתובבות ואגדת המכונית הנ"ל, בשנות ה-70 היה מדובר בלהקת בלוז רצינית ביותר, וזהו אחד מאחרוני הקטעים שלהם מאותה סאגה:
(שימו לב שמדובר בהופעת טלויזיה חיה, ולא בפלייבק, כיאה לתכנית ה-OGWT של בוב האריס ב-BBC).
- nkorah
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1093
מסבב נקיון התקליטים של השבוע. לשמחתי - Space odity התגלה כמלוכלך ולא שרוט, כפי שחשבתי
,
בשבוע הבא, Tom Waits, mahalia jackson ו- Nina Simone
בשבוע הבא, Tom Waits, mahalia jackson ו- Nina Simone
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- tnsilver
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
לזכרו של Riley B. King
16/09/1925 - 14/5/2015 B.B.King
[imgbig]https://lh5.googleusercontent.com/-XXmP ... b_king.jpg[/imgbig]
לאט לאט השרשור הזה שאני כל כך אוהב מתחיל להראות כמו קיר זכרון. אין כאן כמעט עמוד אחד ללא סרט הזיכרון השחור שלנו. הפעם הוא מופיע כאן לזכר אחד מענקי הבלוז ואחד הגיטריסטים הטובים אי-פעם. כואב פעמיים. King מלווה אותי כל ימי חיי. קשה לי לדמיין את אוסף התקליטים ללא תרומתו. אתמול, לגמרי במקרה, ללא קשר למצבו הבריאותי הרופף של King, שלא הייתי מודע לו, הסתובב אצלי על הפטפון התורן במשרד, האלבום שלו B.B.King - In London שהוקלט באולפני Abbey Road המפורסמים. הפטפון נמצא מאחורי וכל מה שדרוש כדי להפוך צד הוא סיבוב של 180° על הכיסא. מצאתי את עצמי מסתובב על הכיסא פעמים רבות אתמול. לא יכולתי להפסיק. זוהי פרידה מכובדת, אם כי בלתי מתוכננת, אך זה עדיין לא מתעכל, טרי וכואב. ב-1969 כאשר אגדת הבלוז, ממובילי המאבק לשוויון זכויות השחורים בארה"ב, Josh White נפטר על שולחן הניתוחים - אבי סיפר לי זאת כשדמעות בעיניו. רק היום אני מבין אותו.
יהי זכרו ברוך.

[imgbig]https://lh5.googleusercontent.com/-XXmP ... b_king.jpg[/imgbig]
לאט לאט השרשור הזה שאני כל כך אוהב מתחיל להראות כמו קיר זכרון. אין כאן כמעט עמוד אחד ללא סרט הזיכרון השחור שלנו. הפעם הוא מופיע כאן לזכר אחד מענקי הבלוז ואחד הגיטריסטים הטובים אי-פעם. כואב פעמיים. King מלווה אותי כל ימי חיי. קשה לי לדמיין את אוסף התקליטים ללא תרומתו. אתמול, לגמרי במקרה, ללא קשר למצבו הבריאותי הרופף של King, שלא הייתי מודע לו, הסתובב אצלי על הפטפון התורן במשרד, האלבום שלו B.B.King - In London שהוקלט באולפני Abbey Road המפורסמים. הפטפון נמצא מאחורי וכל מה שדרוש כדי להפוך צד הוא סיבוב של 180° על הכיסא. מצאתי את עצמי מסתובב על הכיסא פעמים רבות אתמול. לא יכולתי להפסיק. זוהי פרידה מכובדת, אם כי בלתי מתוכננת, אך זה עדיין לא מתעכל, טרי וכואב. ב-1969 כאשר אגדת הבלוז, ממובילי המאבק לשוויון זכויות השחורים בארה"ב, Josh White נפטר על שולחן הניתוחים - אבי סיפר לי זאת כשדמעות בעיניו. רק היום אני מבין אותו.
יהי זכרו ברוך.
- RAMIRAMI68
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2548
אלבום משותף שאני אוהב
BBKing & Eric Clapton - Riding With The King
BBKing & Eric Clapton - Riding With The King
- capten
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 511
ככה זה : מזדקנים
ראיתי אותו בהופעה חייה בתל אביב בהיכל התרבות בשנות השמונים.
עד היום אני זוכר איך נקרע לו מיתר בגיטרה (לוסיל ?) באמצע ההופעה והוא החליף אותו תוך כדאי המשך נגינה.
נשמע בי.בי.קינג כל הערב.
ראיתי אותו בהופעה חייה בתל אביב בהיכל התרבות בשנות השמונים.
עד היום אני זוכר איך נקרע לו מיתר בגיטרה (לוסיל ?) באמצע ההופעה והוא החליף אותו תוך כדאי המשך נגינה.
נשמע בי.בי.קינג כל הערב.
- raniburg
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1434
[fb]FM96London/videos/10153030487972221[/fb]/
אני לא זז מכאן עד סוף הצד
- ngold7
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 843
אם כבר..
.He who knows the past controls the future
.He who controls the future conquers the past
.He who controls the future conquers the past
- tnsilver
-
- חבר מביא חבר

raniburg ו-ngold7 - שמפו ענק לשניכם!
שני קטעים אדירים. לא פחות ממדהים! עשה לי חשק ל-Who made who? האמתי
כל מי שאני שולח לו קישור לשני הקטעים האלה - נופל.
תודה רבה.
Keep em coming
שני קטעים אדירים. לא פחות ממדהים! עשה לי חשק ל-Who made who? האמתי
כל מי שאני שולח לו קישור לשני הקטעים האלה - נופל.
תודה רבה.
Keep em coming
- tomyeshuah
-
- חבר ותיק

@tnsilver
מהו הראשון מבינהם? (נמחק מטעמי תוכן בעייתי?)
מהו הראשון מבינהם? (נמחק מטעמי תוכן בעייתי?)
- tnsilver
-
- חבר מביא חבר

(כמובן שזה לא ב-WMW אלא ב-The Razors Edge... כמה חלוד אני יכול להיות?!)
משטרת זכויות היוצרים עוד לא עלתה על זה אבל אכן יש משהו מוזר בגישה ישירה ל-URL בפייס. נסה את הכתובת בתמונה למטה או שפשוט עקוב אחר הקישורים בטיוב. תגיע ל-Thunderstruck בביצוע של הלהקה בטיוב. זהה לפייס. בכל מקרה מדובר ב-Steve ‘N’ Seagulls ולמרות שהם עושים Hill Billies אחד לאחד הם להקה פינית. הנה קטע דומה מהטיוב:
משטרת זכויות היוצרים עוד לא עלתה על זה אבל אכן יש משהו מוזר בגישה ישירה ל-URL בפייס. נסה את הכתובת בתמונה למטה או שפשוט עקוב אחר הקישורים בטיוב. תגיע ל-Thunderstruck בביצוע של הלהקה בטיוב. זהה לפייס. בכל מקרה מדובר ב-Steve ‘N’ Seagulls ולמרות שהם עושים Hill Billies אחד לאחד הם להקה פינית. הנה קטע דומה מהטיוב:
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- tnsilver
-
- חבר מביא חבר

דג מחוץ למים
שוב בשורות קשות. לזכרו של Chris Squire הבסיסט האגדי של Yes שהלך בדרכו של ג'ק ברוס ונפרד מאתנו הלילה בעקבות לוקמיה קשה וממאירה. תודה לך בעבור הכל.
Christopher Russell Edward Squire 4 March 1948 – 28 June 2015

Christopher Russell Edward Squire 4 March 1948 – 28 June 2015
- dragon
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 158
איזו ידיעה קשה ומעציבה
והידיעות האלה הולכות ותוכפות, לעזאזל. רק לאחרונה נודע שנאלץ לעזוב את הלהקה הגדולה שלה היה נאמן כל חייו עקב מחלתו. כריס סקווייר היה בסיסט גדול, אחד הגדולים שהיו מעולם וכעת הוא מצטרף ללהקת הרוק הגדולה שמנגנת בשמיים, ההולכת ומתרחבת לדאבוננו. אני לא יודע אם יש כיום יותר מוזיקאים גדולים בשמיים או על הארץ. חבל על דאבדין ולא משתכחין. הצלילים שלו יישארו לעד.
- tomyeshuah
-
- חבר ותיק

מלבד הגאונות המוסיקלית, מדובר היה באדם אדיב ביותר, כך מספרים. נגינתו הייחודית תוך שימוש במפרט ורינקבייקר מסדרת ה-4000, הייתה לקו מנחה עבור מוסיקאים רבים (וחקיינים) שהגיעו אחרי דורו, כשהמפורסם בינהם, הוא גדי לי מלהקת "ראש" הקנדית. הסרטון הבא מאשש את הטענה, לחובבי הבס (והגיטרות בפרט), הנה ראיון מעמיק שנתן, אודות הציוד בו השתמש, בסיבוב ההופעות האחרון שלו (בונוס: סטיב האו, מתראיין אחריו):
- Form78HiFi
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1118
ראיתי אותו בהופעה ב beacon theater עם yes ב 97 בניו יורק
- raniburg
-
- חבר ותיק

סתם, שמעתי היום ב 88FM , מרחוק נשמע לי בהתחלה כמו jane's addiction
- tomyeshuah
-
- חבר ותיק

@raniburg @tnsilver @dragon @Form78Hifi
כידוע לחלק מחברי הפורום, אחד מתחביבי הוא איסוף מאסטרים רבי-ערוצים (Multitracks) של קטעי מוסיקת רוק ופופ.
השבוע, לאור פטירתו של נגן הבס של להקת יס, כריס סקוויר ז"ל, נתבקשתי ע"י חברינו מקול ישראל, להכין מיקס לשניים מהקטעים הידועים של הלהקה ובהם תהיינה הפרדה של תפקידי הבס, תוך שמירה על רצף הגיוני ואזכורים לכלים האחרים בחלקים הנכונים.
כמובן, מוזמנים להאזין ב-88FM מחר (יום שישי) בין 14:00 ל-16:00. אעלה הקלטה של החלק הרלוונטי לאחר השידור (במידה ולא יתבטל).
כידוע לחלק מחברי הפורום, אחד מתחביבי הוא איסוף מאסטרים רבי-ערוצים (Multitracks) של קטעי מוסיקת רוק ופופ.
השבוע, לאור פטירתו של נגן הבס של להקת יס, כריס סקוויר ז"ל, נתבקשתי ע"י חברינו מקול ישראל, להכין מיקס לשניים מהקטעים הידועים של הלהקה ובהם תהיינה הפרדה של תפקידי הבס, תוך שמירה על רצף הגיוני ואזכורים לכלים האחרים בחלקים הנכונים.
כמובן, מוזמנים להאזין ב-88FM מחר (יום שישי) בין 14:00 ל-16:00. אעלה הקלטה של החלק הרלוונטי לאחר השידור (במידה ולא יתבטל).
- tomyeshuah
-
- חבר ותיק

כאמור, מצורפת ההקלטה המובטחת: https://soundcloud.com/stjohnsmythe/chris-yes
(הדיבורים בין הקטעים ממקור אינטרנטי, אך קבצי האודיו עצמם, ישירות מאצלי).
ללא קשר ישיר, ראיון טלפוני למגזין "Q" בו מספר סקוויר על ההרכבים השונים ויצירות של יס, שהיה שותף ביצירתן.
(הדיבורים בין הקטעים ממקור אינטרנטי, אך קבצי האודיו עצמם, ישירות מאצלי).
ללא קשר ישיר, ראיון טלפוני למגזין "Q" בו מספר סקוויר על ההרכבים השונים ויצירות של יס, שהיה שותף ביצירתן.
- raniburg
-
- חבר ותיק

רק בס ותופים
- raniburg
-
- חבר ותיק

שלום כיתה א'
[fb]gosteffects/videos/949362508413457[/fb]/