מגברים גדולים..

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
leshets
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1241

שליחה

בדיוק כמו שאתם חושבים שהפסיכולוגיה גורמת לשמוע את ההבדל אני יכול להגיד בביטחון שהיא גורמת לכם להיתעלם ממנו
...
נמר, זה מה שיפה במדע בכלל ובמבחן עיוור בפרט, הם מפרידים בין דמיון למציאות אם אני לא יודע מה מנגן הדעה הקדומה שלי לא משנה דבר, היא לא משחקת תפקיד, מכאן ההצהרה הנ"ל חסרת בסיס לדעתי. לגבי עניין ההפסד אני מסכים, הייתי מעדיף לשמוע אבל מה לעשות שאני יותר מעדיף להבחין בין דמיון למציאות, מי שיכול לחיות בעדיפות הפוכה מכובד לדעתי לא פחות, כל אחד ודרך חייו (f) .

רק תקראו לילד בשמו לפחות עד אשר יוכח אחרת ואני הראשון שאברך על כך אם וכאשר זה יקרה (Y) .
נערך לאחרונה על ידי leshets ב 16/09/2006 12:47, נערך פעם 1 בסך הכל.
מיכאל .

il
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 136

שליחה

מיכאל

1. אני חוזר- לא יודע מי האחרים ששוחחת עימם ואיזה סטאפים יש להם- בדיון לא סופק המידע לניתוח מה הם בדקו.

2. לגבי מרום מושבך- לידיעותי וניסיוני המערכת שבה בדקת את התיאוריה אינה מסוגלת להבחין בשום שינוי (מוזיקאלי או אחר) שנובע מכבלים (מה לעשות צריך רזולוציות אחרות), אלא בנויים לשינוי בדאטה של מקור. תירצה תקבל לא תרצה תמשיך להסתובב עם ההרגשה שאתה צודק.

3. אנא אל תשים את עצמך במקום הקורא התמים- הוא אינו מפגר ביחס אילך. ולגבי הדברים שאני אומר- אם נסיוני המעשי הוא הצהרות בלבד, ומשחקיך במערכת אחת (!) לא רצינית הם מידע העולה על רוחב ידיעותי, שיבושם לך.

4. לא מקבל את הנחתך על מבחנים עיוורים- לא טכנולוגית / ולא אנושית- וזה היה השירשור הנוכחי. ולא מעשית! נסיוני הוא במאות אחוזים (בכמות הפעמים שביצעתי את הדבר) יותר משלך בתחום התאמת כבלים, אז למה אתה מנכס לעצמך איזו עמדה צדקנית שיש בידך מידע מוצק, עמדה שאני לא מעיז להציג כלפיך.

5. אתה לא קולט את תפקיד הכבלים- להערכתי אתה פשוט לא מבין את השפעתם במערכת. יותר מכך אני אישית מכיר עשרות רבות של אנשים שמזהים בסביבות 80% את השינויים בכבלים (אם ישנם שינויים), ובכל סוגי השיטות (ואנחנו נוהגים לחבר מקורות זהים או מאוד דומים לאותו פרה ומעבירים ע"י השלט- כדי להמנע מ A ל B בקופסא חיצונית), אז מה משקל עמדתך לעומתם- מעשית כלום, לתחושתך אתה, כנראה יותר.

5. אני אלך צעד אחד קדימה- כל אחד יכול להבחין בשינויים בכבלים למרות הצהרות של כמה 'מתוחכמים' מטעם עצמם- לניסיוני ולניסיון עשרות אנשים . לא פגשתי מעולם (!) אדם ששמע איתי מערכת ראויה ולא שמע הבדלים.

6. תמיד פגשתי הרבה אחרים שסיפרו לי שלא שומעים הבדלים- ואחרי בדיקה קצרה, אצלי או אצל עמיתי, הם הפכו את דעתם. האם בגלל זה אני אארח כל אחד מהם- לא חושב. השירשור שלנו דן במיגבלות וגבולות השמיעה ככלי- ומזה בהחלט נהנתי, לא יותר.

7. עמדתך לטעמי לא נכונה והתלהבותך להסביר לכל מישהו אחר שהוא אינו שומע הבדלים למרות דיווחו שכן, מעמידה באור לא רציני את הערכתך את הזולת. אולי הפסיכולוגיה שלך מקובעת לאיזו עמדה נוצצת לויכוח ולא מעבר לכך, וזו רק הערכתי.

itzo
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1347

שליחה

IL,

העלות היא בש"ח או ב - $?
:roll:
נערך לאחרונה על ידי itzo ב 16/09/2006 13:22, נערך פעם 1 בסך הכל.

עופר_צפריר
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4880

שליחה

IL כתב
. וכן אני מאמין שהתוצאה המוזיקאלית הכוללת של המערכת תהיה טובה יותר לפי גישתי, וכך אני נוהג לאורך השנים.
...
ואני אומר דבר כזה,שכול אחד יאמין במה שהוא רוצה
ושישים כבלים אקזוטיים, או מרימי כבלים עשויים מעץ במבוק
עתיק וישן.
אותי באמת שזה לא מעניין -ולא בשביל לפגוע חלילה.

הרי ישנם אנשים שקנו כבלים באלפי שקלים...אז מה אתה מצפה שהם יאמרו?
שעבדו עלינו? ששמנו את כספנו על המזבח?
בוודאי שלא -הם יגנו על רכישתם באובססיה מעוררת כבוד...
אבל השכנוע הוא למעשה לא רק עבור קהל הצופים/קוראים...
אלא יותר גם שכנוע עצמי, שלא עבדו עלינו בלשון העם
וגם אם זה כדרך אגב אין לי בעיה.

למה אני אומר את כול זה -כי לאמיתו של דבר, אין לי את הכוח או רצון
להיכנס לכל הוויכוח העקר הזה מראש.
הרי בסופו של דבר כול הפוסטים האלה, באורך הגלות אני חייב לומר
לא מובילים לשום דבר!
כל אחד הרי נשאר בעמדתו יותר בתקיפות, ונחרצות יתרה.

והדבר שהכי מקומם בעניין הוא...שאין אפשרות להוכיח את זה חד וחלק!
וכאן הבעיה.

אז בואו ונתחיל ליהנות באמת מהדברים שאנחנו מבזבזים עליהם
כל כך הרבה אנרגיה -זמן -וכסף..והוא מוזיקה. (Y)
:קפה:

leshets
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

1. אני חוזר- לא יודע מי האחרים ששוחחת עימם ואיזה סטאפים יש להם- בדיון לא סופק המידע לניתוח מה הם בדקו.
...
כמו שכתבתי העניין הוא לא במה הם בדקו מבחינת ציוד אלא מה היו תוצאות הבדיקה והן היו חד משמעיות מעל ומעבר לכל ספק כפי שצינתי כבר.
2. לגבי מרום מושבך- לידיעותי וניסיוני המערכת שבה בדקת את התיאוריה אינה מסוגלת להבחין בשום שינוי (מוזיקאלי או אחר) שנובע מכבלים (מה לעשות צריך רזולוציות אחרות), אלא בנויים לשינוי בדאטה של מקור. תירצה תקבל לא תרצה תמשיך להסתובב עם ההרגשה שאתה צודק.
...

לצערי לא מדובר בהרגשה אלא בעובדה (בדוקה מעל לכל ספק, ואני מוכן לחזור על בדיקה זאת בכל זמן) הנוגדת את טענותיך. אני בדקתי ומצאתי הבדלים בין מקורות ולא בין כבלים וזה לשיטתך לא אפשרי בסטאף הנתון, וכאן נשאלת השאלה למה, על שאלה זאת לא קבלתי ממך תשובה אלא התחמקות בלבד.
3. אנא אל תשים את עצמך במקום הקורא התמים- הוא אינו מפגר ביחס אילך. ולגבי הדברים שאני אומר- אם נסיוני המעשי הוא הצהרות בלבד, ומשחקיך במערכת אחת (!) לא רצינית הם מידע העולה על רוחב ידיעותי, שיבושם לך.
...
איני שם את עצמי במקום הקורא התמים אלא מבין את מקומו מפני שהיתי בו לפני מספר מצומצם של שנים ואני יודע מה היא השפעה של דעה אם מניסיון או לא המוסוות כעובדה לכן אני חושב שיש לשמור על קוד ביטוי ברור בנושא מה שלא עשית לצערי לכך כוונו דברי, כבודי לניסיון הוא לא מעבר לכבודי לעובדות לצערי העובדות שאני מכיר (ולא מבדיקה של סטאף אחד אם כי נחמד שקבעת כך) שונות משלך ואין בכך כל פסול כל עוד של שני הצדדים משתמשים בצורת ביטוי המסווגת את דבריהם לא כהצהרת האמת המוחלטת אלא כדעה המכירה בצדדים אחרים להרגשתי לא עשיתה כן.
4. לא מקבל את הנחתך על מבחנים עיוורים- לא טכנולוגית / ולא אנושית- וזה היה השירשור הנוכחי. ולא מעשית! נסיוני הוא במאות אחוזים (בכמות הפעמים שביצעתי את הדבר) יותר משלך בתחום התאמת כבלים, אז למה אתה מנכס לעצמך איזו עמדה צדקנית שיש בידך מידע מוצק, עמדה שאני לא מעיז להציג כלפיך.
...
אני לא ייחסתי לעצמי עמדה צדקנית, רק הצגתי נתונים שונים משלך, כמובן שמטבע הדברים אני מאמין בצדקתי מפני שהבדיקות שבצעתי נאמנות להרכב שאני חושב שחייב להימצא בבדיקות אלו על מנת שתהיינה מתאימות לענות על השאלה אותה הם באות להבהיר לעומת זאת בדיקותיך והרכבן נעלמות מעיני לא בגלל הזלזול ביכולותיך פשוט בגלל התימהון מכך שבתור אדם הקובע שבדיקות עיוורות אינן נאמנות לשיטתו אתה מבצע אותן די הרבה לדברך :? . בנוסף לכך לא מציע שיטה טובה יותר לבדיקת העניין וגם לא נימוק יציב אחד לדעתי לאי יעילותה של השיטה המדוברת.

5. אתה לא קולט את תפקיד הכבלים- להערכתי אתה פשוט לא מבין את השפעתם במערכת. יותר מכך אני אישית מכיר עשרות רבות של אנשים שמזהים בסביבות 80% את השינויים בכבלים (אם ישנם שינויים), ובכל סוגי השיטות (ואנחנו נוהגים לחבר מקורות זהים או מאוד דומים לאותו פרה ומעבירים ע"י השלט- כדי להמנע מ A ל B בקופסא חיצונית), אז מה משקל עמדתך לעומתם- מעשית כלום, לתחושתך אתה, כנראה יותר.
...
אנחתך שגויה לא ייחסתי לעמדתי ועמדת מכרי משקל גדול יותר מעמדך או עמדת חבריך רק הצגתי נתונים הפוכים, אני שמח שאתה קובע שמשקל עמדתי הוא "כלום" (מעניין איך משתנה יחס היהירות\צניעות בינינו לאחר הבהרה זאת :) ) אני חושב שהוא שווה ללא פחות מעמדתך וגם לא יותר למרות התוצאות השונות שאני מציג.
6. תמיד פגשתי הרבה אחרים שסיפרו לי שלא שומעים הבדלים- ואחרי בדיקה קצרה, אצלי או אצל עמיתי, הם הפכו את דעתם. האם בגלל זה אני אארח כל אחד מהם- לא חושב. השירשור שלנו דן במיגבלות וגבולות השמיעה ככלי- ומזה בהחלט נהנתי, לא יותר.
...
למרות שלא זכור לי שבקשתי הזמנה בכל אופן תודה על ההבהרה.
7. עמדתך לטעמי לא נכונה והתלהבותך להסביר לכל מישהו אחר שהוא אינו שומע הבדלים למרות דיווחו שכן, מעמידה באור לא רציני את הערכתך את הזולת. אולי הפסיכולוגיה שלך מקובעת לאיזו עמדה נוצצת לויכוח ולא מעבר לכך, וזו רק הערכתי.
...
טענתי היחידה במשך דיון זה הייתה שצריך לבדוק על מנת להיות בטוח אין בכך ביטול תחושות של אחרים אם כי נדמה לי שאתה היחיד שחש שזו מטרתי, אני בכל זאת אסביר אפילו אם זה רק בשבילך שאני דוגל בבדיקת תחושות והפרדתם למציאות ודמיון לגבי השיטה לעשות זאת ניתן להתווכח ואני מאמין שככל שדיון שכזה יתפתח כך שיטות מהסוג הזה רק יתקדמו ויתאימו יותר לביצוע מטרתן ולמי שרוצה להשתמש בהן.

כול טוב לך...
נערך לאחרונה על ידי leshets ב 16/09/2006 14:36, נערך 2 פעמים בסך הכל.
מיכאל .

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

il

הניסיון שלך לעשות לי דלגיטימציה בגלל שאני לא מציין אילו מערכות הרכבתי, עזרתי להרכיב, הצגתי בתערוכות או בכלל שמעתי בחיי לא לעיניין.
אתה לא יודע מה הניסיון שלי (על הניסיון שלך כבר קראתי מספיק פעמים), תן לי טיפה קרדיט....

שמעתי מערכות רבות מאוד ואני לא מתכון להתחיל לפרט אותן כאן (בעיקר באירלנד שם התגוררתי 5 שנים), כולל רמקולים כמו קארמה מיני-אקסוויזיט, SA K7, B&W 800D, ווילסונים למינהם PUPPY 5, 6, 7, ועוד המון, מגברים כמו דארט-זיל, קלאסה אומגה, ML, קרל MRA, ג'אדיס, AIR-TIGHT, LAM, HALCRO ועוד הומן שאני לא זוכר.
כבלים כולל וולאהלות, אניגמה של קארמה וכו',
מקורות כולל מאסטר-רפרנס של CLEARAUDIO, וואדיות היקרים ביותר שהיו בזמנו (270+27), קלאסה, T+A, NAIM וכו'

אני לרגע לא אומר שהמערכות שאותן הרכבת לא נשמעו טוב. ב50K צריך להיות ממש כשרוני להרכיב מערכת "רעה".
מה שאני אומר, זה שבודאות בחלוקה אחרת ממה שציינת, הייתי מרכיב מערכת שנשמעת טוב יותר (לכל טעם).

נמר,
אני מאוד רוצה לשמוע הבדלים.
נשבע לך שאני רוצה להיחשב יותר "אודיופיל" ובעל "אוזן זהב"....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

il
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

ב $

ומבלי לפגוע באף אחד- אני לא מגן על קונספט,
אני מתאר תוצאות של עשרות סטאפים.

מי שמאמין שהדבר הוא דמיון שווא, מי אני לחלוק עליו.
אני רק מקווה בשביל כולם שהם מעמידים את העובדות באיכות הנדרשת.

מרטין

אני ממתין לשמוע את חלוקתך באחוזים- ודוגמא לכך.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

בוא נראה את הדוגמא של המערכת שלי (סטריאו מקור CDP בלבד):

רמקולים- 68.65%
הגברה - 16.42%
מקור - 13.43%
כבלים - 1.5% (והייתי לארג' כי קיבלתי כבלים חינם...)
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

il
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

מרטין

באיזה ציוד מדובר, שוויו.

לא רוצה להביע את דעתי לפני קבלת תמונה סבירה.

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2050

שליחה

עופר_צפריר כתב: הרי בסופו של דבר כול הפוסטים האלה, באורך הגלות אני חייב לומר
לא מובילים לשום דבר!
כל אחד הרי נשאר בעמדתו יותר בתקיפות, ונחרצות יתרה.
(Y)
...
מדוע לצאת בכאלה הכללות?!! בטוח ימצאו קוראים הפתוחים לדעות ונסיון של אחרים ואולי יחליטו לנסות ולגלות (את האור או את החושך) בעצמם.

אני כמובן יוצא מנקודת הנחה שכל הנכתב בפורום הינו אמת לאמיתה (סוביקטיבית כמובן), ע"ע "חוק רמקול הראשון" (זוכרים אותו?)

אפשר גם להקביל את הויכוח/ דיון שהתקיים כאן לדיון בין מיכאל שומכר (הידוע) לבין ניסן (מארץ הקודש)--> הראשון טוען בתוקף שהחלפת צמיגים ברכבו עושה הבדל והשני מתעקש שבדק על רכבו ו..כלום,, אז מי צודק? כמובן שניהם.
(אולי לימים יגיע ניסן לפורמולה ויגלה משהו חדש ולו רק בגלל הויכוח/דיון שגרם לו לשאוף),
כן, אני יודע שההקבלה היא מטאפורית ולא מדעית, הרי ניתן מדעית להוכיח נושאי אחיזת כביש במהירויות ובמסות שונות וכו'
רק רציתי לעודד דיונים פורים (ללא דעות קדומות וצרובות) תוך כבוד הדדי.
javascript:emoticon(':hammer:') javascript:emoticon(':bat:')

nvinyl66
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 826

שליחה

יש לי רושם שהויכוח כאן הפך ללא כל כך עינייני.
על מה אתם מתווכחים בעצם? על איזה אחוז צריך כל רכיב לקבל? זה עניין של טעם, וקרב התרנגולים הזה לא מוכיח אותו.
לאנשים שאמונים על מבחנים עיוורים להוכחת ההבדל או לא בין כבלים.....איך אפשר בכלל לטעון ב"וודאות" שדרך אחת היא הנכונה ? איך אפשר למדוד את זה, להגדיר זאת בכלליות (האם 20% של אקופז הם כמו 20% של קרל וכו...).
כל הכבוד לשניכם ששמעתם הרבה, מאוד מרשים. בואו נשוחח באופן עינייני.
נועם

nvinyl66
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

il
זה לא מאוד פרקטי להתדיין כך, על ידי שלילת הניסיון של אחרים וקביעות "מלומדות" על "כמה הבדלים אפשר לשמוע במערכת מסוימת". שמעתי הרבה מערכות ב10000 שח שנשמעו טוב יותר מאלה שעלו 50000 אז מה זה מוכיח?
אה...ברור. שמי שהרכיב את המערכת ב 50000 לא ידע מה הוא עושה? לא נראה לי. אני עדיין צריך להשתכנע ביחס עלות איכות בתחום הזה- אני לא מזלזל בו כלל, אבל הוא לא תמיד כזה ברור.
אין ספק שיש לך הרבה ניסיון, אשמח ללמוד ממנו. אם הייתי מרכיב עכשיו מערכת איכותית דה נובו הייתי מתיעץ עם שניכם. אז די.
נערך לאחרונה על ידי nvinyl66 ב 16/09/2006 14:34, נערך פעם 1 בסך הכל.
נועם

leshets
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

לאנשים שאמונים על מבחנים עיוורים להוכחת ההבדל או לא בין כבלים.....איך אפשר בכלל לטעון ב"וודאות" שדרך אחת היא הנכונה ?
...
nvinyl66, "בוודאות" זה כמובן יחסי כמו כל דבר הכל עניין של סטטיסטיקה וניתוח תוצאות, לגבי אופי הבדיקה כמובן ניתן להתווכח.
מיכאל .

nvinyl66
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

leshets כתב:
לאנשים שאמונים על מבחנים עיוורים להוכחת ההבדל או לא בין כבלים.....איך אפשר בכלל לטעון ב"וודאות" שדרך אחת היא הנכונה ?
...
nvinyl66, "בוודאות" זה כמובן יחסי כמו כל דבר הכל עניין של סטטיסטיקה וניתוח תוצאות, לגבי אופי הבדיקה כמובן ניתן להתווכח.
...
בוודאות זה סוג של קביעה שאינה משאירה ספק לגבי זה שאינה יחסית.
נועם

leshets
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אחלה אני מבין את כוונתך ויש בה צדק, אך כוונתי לעניין הייתה כמובן יחסית ולא מוגמרת, אם משהו הבין אחרת אני מצטער ומתקן.

וכל אחד יקבע לעצמו מה הוא אחוז הוודאות שמרצה את דרישתו בנושא הנבחן.
מיכאל .

nvinyl66
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

מסכים (Y)
אבל האמת שכתבתי זאת ביחס למה שמרטין כתב (בלי שום קשר אם הוא צודק או לא. אני מאמין גדול בזה שכל מקרה לגופו, ותלוי איזה רכיב באיזו מערכת).
נועם

leshets
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אבל האמת שכתבתי זאת ביחס למה שמרטין כתב (בלי שום קשר אם הוא צודק או לא. אני מאמין גדול בזה שכל מקרה לגופו, ותלוי איזה רכיב באיזו מערכת).
...
אהה :oops: אני כבר התבלבלתי מכל העניין שהולך כאן, אני בכל אופן מסכים אתך כל מקרה לגופו מי שרוצה לבדוק את עצמו מול המערכת שלו באחד הנושאים המדוברים בשרשור זה שיבדוק אני רק בעד. אופי הבדיקה וניתוח תוצאותיה הוא אינדיבידואלי עבור מי שבודק אפשר להסכים או לא זה כבר עניין של בחירה אישית, עם כי בתור מאמין גדול בדרך החקר המדעית אני חושב שניתן לבחון תופעות גם בצורה גלובלית, כמובן שלא כולם יסכימו לשיטה או לניתוח התוצאות (גם במדע יש מקום לדעות ואין דרך אחת נכונה להוכחה של שום נושא כמעט, הכול עניין של הצטברות תוצאות וניתוח כולל לדעתי לפחות), וזה גם דורש תכנון רציני הרבה יותר מבדיקה אינדיבידואלית, אבל מה לעשות חקר זו עבודה קשה :) .
מיכאל .

נמר פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7772

שליחה

leshets

מה תגיד אם אני אעשה לך ולמרטין מבחן??

קדימה בואו נדבר על זה..

אני מוכן לעשות לכם מבחן כזה..

אני שם מערכת .
אתם צריכים להבחין מתי מגיע השינוי..

אני אחליף קומפקטים מגברים ובין היתר כבלים.. ולפעמים פשוט לא אחליף כלום..
אתם תבחרו את המוסיקה ואת הציוד..

מתאים?? :wink:

הרי אם זה יהיה רק כבלים אתם תגידו תמיד שלא הרגשתם שינוי במשך כל המבחן ... לא? :?
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".

leshets
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

נמר אני בפנים ובגדול ואהיה הראשון שאשמח להודות בטעות אני מציע לדון מעט אל אופי הבדיקה, לא מפני שהבדיקה שהצאת לא לרוחי (היא דווקא נשמעת כיעילה בעיני) אלא על מנת לתת לה או ליתר דיוק לתוצאותיה אופי חד משמעי עד כמה שניתן, בכל אופן אני בפנים, יש לי חודש מעכשיו עד תחילת לימודי ואני לרשותך גם בתחום הלוגיסטי וגם בתחום התיכוני בתקווה שגם מרטין יצטרף (Y) .
מיכאל .

nvinyl66
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

אני חוזר ואומר שהבדיקה צרייכה להיעשות באופן מיומן. אחרת, שוב, תעבירו אולי זמן בכיף, אבל תשובה מלומדה אין.
נועם

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”