Catskinner כתב:oferab, ברור לך שנטל המס לא כולל רק את מס ההכנסה שזה בדיוק מה שהטבלה הזו מציגה ולכן הנתונים האלו כל כך רחוקים מהמציאות שהם אפילו לא נמצאים באותו אזור מיקוד.
...
אם היית קורא את הלינק המצורף למה שכתבתי היית מבין שאתה טועה
הטבלה מציגה את נטל המס המשותף, ישיר ועקיף
להלן הנטל של המיסים הישירים והעקיפים בנפרד
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
Catskinner
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
שליחה
ואני אומר לך שזה קשקוש וחבל שאתה חוזר על הפרופגנדה של האוצר כמו תוקי.
מס בריאות וביטוח לאומי לבדם הם כמעט 10 אחוזים. מס הכנסה יותר קרוב ל 30 מל 20 אחוזים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
bossgt6
חבר מביא חבר
תגובות: 4497
שליחה
Catskinner כתב:ואני אומר לך שזה קשקוש וחבל שאתה חוזר על הפרופגנדה של האוצר כמו תוקי.
מס בריאות וביטוח לאומי לבדם הם כמעט 10 אחוזים. מס הכנסה יותר קרוב ל 30 מל 20 אחוזים.
...
תוקי ??? או תוכי
לא משנה מה יש לך בחיים אלא את מי יש לך בחיים .........
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away
flsh
חבר ותיק
תגובות: 1149
שליחה
זה לא משנה מה נטל המס. נגיד שהמס הממוצע (ישיר + עקיף) הוא 80 אחוז, אבל השכר כל כך גבוה שה20 אחוז שנותרו מספיקים להכל בשביל לחיות ברוויה - זה לא אומר שרע שיש נטל מס, זה אומר שטוב. לעומת זאת תמונה הפוכה לא בהכרח תהיה טובה יותר, כנראה רעה יותר (כלומר שנטל המס אפסי אבל מוצרים מסויימים יקרים מידי ואתה לא יכול לקנות אותם).
בן אדם שמרוויח מיליון שקלים בחודש אבל לאחר כל המיסים מרוויח 200 אלף שקלים עדיין יחיה בעושר. כשהשכר בשוודיה הוא גבוה מבארץ (כתוצאה מחברה עשירה וכמעט שללא עוני ובעלת שוויון מאוד גדול בין המעמדות) נטל המס הופך להיות שולי ממה שהוא בישראל למרות שבאחוזים הם משלמים יותר מיסים. הנה דוגמה - בארה"ב המיסים מאוד נמוכים אבל ביטוח הבריאות מאוד, מאוד יקר. אם אתה לא מרוויח הרבה כסף או שאתה לא עובד בחברה שנותנת לך ביטוח בריאות כל מחלה תשתק אותך. מחיר הבריאות בארה"ב הוא גבוה מידי. באותו הזמן, במדינה כמו שוודיה שיש ביטוח בריאות מעולה ומערכת בריאות מדהימה, מחיר הבריאות הוא נמוך מאוד. נטל המס מטעה פה מאוד בכיוון שכולנו רוצים להיות בריאים אבל המערכת האמריקנית משתקת אותך במקרה של מחלה בזמן שהמערכת ש"עושקת" אותך שמשתמשים בה בשוודיה דואגת שתהיה בריא, משכיל, תחיה בסביבה עם תשתיות מאוד מתקדמות ואם קרה מקרה ואתה לא מסוגל לעבוד אתה תוכל להמשיך להתקיים עד שתוכל לחזור למעגל העבודה.
עוד בעייתיות מטורפת בבדיקת נטל המס היא איפה הוא מתבטא? כשיש מס ישיר על מים במקום שיעלו את מס ההכנסה לאנשים עשירים, נטל המס נשאר כפי שהוא על הניר בזמן שהאזרח העשיר בקלות יתמודד עם מס המים (שהוא נמוך מאוד ביחס לשכר שלו) והאזרח הלא עשיר יתקשה, שכן מס המים לוקח חלק נכבד עד גדול מידי מהשכר שלו. המדינה שלנו הופכת עשירים לעשירים יותר על חשבון הבורגנים וזה מהלך קטסטרופלי. האנשים היחידים שהבורגנים צריכים לתמוך בהם הם העניים, בשביל שיצאו ממעגל העוני ויהפכו לבורגנים בעצמם. זה לא קורה וכתוצאה מכך מעגל העוני רק גדל (תודות לשערי ילודה מפלצתיים בקרב מגזרים עניים שהמעמד הבורגני לא עומד בקצב הגידול שלהם). עופר, שאלה פשוטה לי אליך. איפה היית מעדיף לחיות (ללא קשר לתרבות, שפה, משפחה - נגיד שהיית בוחר לפני שנולדת איפה להיוולד) - בישראל או בהולנד? בישראל או בשוודיה?
Catskinner
חבר במועדון HT
שליחה
בוא נקרא לילד בשמו, מע"מ, בלו, ויתר הירקות זה מס ישיר על הנטו.
אבל אני מרגיש לארג' היום ולכן אחזור על ההצעה הראשונית שלי שבוודאי תשמח את oferab. אני מוכן לשלם את אותם המיסים שמשלים באירופה בתנאי שאזכה לשיוויון במשכורת, שרותים ציבוריים והטבות סוציאליות, תחבורה, חינוך ובעיקר ממשלה.
bossgt6
חבר מביא חבר
שליחה
החתול- אתה צודק !!!
מה שאני אוהב זה כל אותם חוקים שמנסים ליצור שיוויון אפילו בפני החוק למרות שהעשיר ישאר עשיר , בפינלנד למשל כל אחד מקבל קנס שונה על עבירות תנועה
תפסו כאן אדם שנהג 30 קמ''ש יותר בעיר , משהו כמו 80 במקום בו צריכים לנהוג 50 , הוא קיבל 180 אלף יורו קנס - מדהים !!! למה כי יש לו כסף , על אותה עבירה מישהו אחר יקבל 200 יורו למשל , הכל לפי ההכנסות , וכיוון שיש שקיפות ובלחיצת כפתור השוטר יודע כמה הרווחת { ובכלל כל שנה מתפרסם כאן עיתון שמראה את כל המשכורות של כל האנשים במדינה לא רק אנשי ציבור , אלא כל אדם} אז מנסים ליצור שיטה שגם אם אתה עשיר אתה עדיין שווה בפני החוק ולא תוכל "לצפצף" עליו , יש כאן אחד שקיבל מעל 200 אלף יורו קנס על עבירת מהירות פשוטה , עכשיו נסו לדמיין מתי יעבור חוק כזה בישראל , או חוקים בסגנון הנ''ל ???
יש כאן כל מיני הטבות שעושות את החיים לכל כך נעימים פשוטים וקלים שזה לא יאמן פשוט
אישה יולדת יכולה להיות שלוש שנים בביתה ה עם התינוק {אם היא רוצה} בזמן שהיא מקבלת בשנה הראשונה 70 אחוז משכורת
שנה שנייה 50 אחוז
שנה שלישית 35 אחוז והשלמות מביטוח לאומי
וחשוב לזכור שבכל אותה העת מקום עבודתה נשמר גם אחרי 3 שנים למשל
עוד נושא שמדהים בעיני - זה הנוחות לאנשים גרושים שעובדים משמרות , לא תמיד יש את סבתא , דודה והדוד שישמרו על הילד, אז יש גני ילדים שעובדים 24 שעות , ואתה שם את הילד שלך לפי המשמרות שלך, ואין שום תשלום אקסטרא בעבור שירות זה
ניתן לקחת חופשת מחלה מהעבודה בתשלום מלא עקב כך שהילד שלך חולה , , ז''א ילד חולה מישהו צריך להישאר איתו בבית , ולא לא סבתא דודה אח אחות
אלא הורים , ולכן אחד ההורים זכאי לכך
חופשת קיץ של חודש בתשלום מלא + חופשת חורף של שבוע בפברואר , מלבד כל החגים וכו'.....
ועוד כהנה וכהנה
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away
flsh
חבר ותיק
תגובות: 1149
שליחה
קח בחשבון שהחוקים האלה נועדו לעודד ילודה שכרגע קרובה מאוד (מאוד) לנקודת אל חזור בפינלנד גם כשמכניסים את הגידול עקב הגירה.
בארץ יש לך ילודה שעל הנייר היא מושלמת. הבעיה היא שהגידול של האוכלוסיות החלשות מטורף ושל האוכלוסיות הבורגניות הוא מאוד נמוך (עדיין מעל לנקודת האל חזור אבל נמוך מהנקודה בה חברה יכולה לשמר על העושר אפילו לחברה בה אין לך המון עניים). רק כשיפקחו עניים ויראו שהדוחות לא מספרים את כל המאמת יהיה תיקון. בארץ צריך לרסק את הילודה במגזרים מסויימים ולהעלות אותם באחרים אבל כרגע המגמה הממשלתית הפוכה - לדכא גידול של זוג מגוש דן ולעודד גידול של זוג חרדי או ערבי (על אף האפליה שקיימת).
bossgt6
חבר מביא חבר
שליחה
אני לא יודע אם זה בקטע ישיר של עידוד ילודה או כרגיל עוד חוקים שבאים להיטיב עם האזרח ולאפשר לו נוחות, אשתי אומרת לי שהחוקים האלה שנים על גבי שנים קיימים כאן , זה לא חדש
mulder
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7664
שליחה
ההבדל הוא כנראה מעבר למשהו שניתן לפתור בתקנות. זה משהו בסיסי יותר שנובע בתרבות. במדינות סקנדינביה כנראה יש תרבות שונה מאוד מכאן, אולי שם הרשויות הן לא רק מסחטה של כסף שהציבור משרת אותן ולא להפך. שם כנראה יש הבנה עמוקה ששמה את טובת האזרח במקום גבוה כי מבינים שזה מחזיר את ההשקעה למדינה עם ריבית.
זה נקרא ראייה לטווח הארוך. ופה אין את זה. פה לא רואים ילד בגן בראייה של איזה אזרח הוא יכול להיות 20-30 שנה קדימה. לא חושבים שלהשקיע בסטונדט יחזיר את ההשקעה בעתיד. חושבים רק על השבוע הבא. לרצות וועדים, את ש"ס, מקורבים וטייקונים. אין פה הנהגה עם חזון ברמה הכי בסיסית. תשאלו שרים בממשלה איך הם רוצים לראות את המדינה, אני בטוח שאין להם שום רעיון או מושג. הנשיא פרס הוא בין הבודדים, אבל המדינה הזאת יודעת רק לצחוק על הגיל שלו, כי הכל פה שכונה.
Catskinner
חבר במועדון HT
שליחה
mulder, זה רק ששם הממשלה עדיין משרתת את המדינה ולא רק את עצמה.
oferab
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 756
שליחה
Catskinner כתב:בוא נקרא לילד בשמו, מע"מ, בלו, ויתר הירקות זה מס ישיר על הנטו.
אבל אני מרגיש לארג' היום ולכן אחזור על ההצעה הראשונית שלי שבוודאי תשמח את oferab. אני מוכן לשלם את אותם המיסים שמשלים באירופה בתנאי שאזכה לשיוויון במשכורת, שרותים ציבוריים והטבות סוציאליות, תחבורה, חינוך ובעיקר ממשלה.
...
זה יפה מאד מצדך, אבל אני לא בטוח שכולם חושבים כמוך
אבל יש עוד כמה בעיות
ההוצאות על הצבא בארץ הרבה יותר גבוהות מאשר שם
החברות שם הרבה יותר הומוגניות, פה יש שכבות חלשות מאד וחזקות מאד, וחשגבות החלשות פה יש בעיות מובנות, בלי קשר לממשלה
תרבות היושר והכבוד ההדדי במדינות אלו, שחסרה מאד בארץ, וגורמת להתפתחות הכלכלה ולחברה יותר טובה
Catskinner
חבר במועדון HT
שליחה
האם הקדשת שניה למחשבה כיצד השכבות החלשות בארץ נהיו כאלה, מהי הדינמיקה של אותן שכבות ומה הממשלה עושה בנדון, או שזה פשוט יותר נוח לך לקבוע שיש שכבות חלשות ובזה נגמר העניין.
לי אישית לא ברור מדוע אתה נתלה כבקרנות המזבח בהאשמת העם בכל חוליי המדינה. אם טרם שמת לב, העם זה המדינה, אותה מדינה שצמחה מ 0 ותוך 60 שנה והפכה למעצמה אזורית כלכלית וצבאית. אף אחת ממדינות אירופה לא הייתה יכולה לבצע את מה שאנו עשינו כאן ודי לראות את הקשיים שבהם גרמניה נאלצת להתמודד עם האינטגרציה של החלק המזרחי שלה כדי להסכים שמה שיש לנו כאן זה נס בקנה מידה גדול. אז כנראה שהעם היושב בציון לא כל כך דפוק ואם הוא חושב שמתחיל להימאס לו שהאוצר מתעלק לו על החיים אז אולי כדאי גם להקשיב לו.
ואם כבר מדברים על השכבות החלשות וכבר הזכרת את החרדים, אז מה בדיוק עשתה הממשלה שלנו כדי להכניס אותם לשוק העבודה? אפילו לחלק להם מילון כדי שיבינו את פרוש המילה היא לא עושה כי זה כנראה יבוא על חשבון הזמן והמשאבים שהיא זקוקה כדי לשחד אותם בתקציבים שיוצאים מהכיס האישי שלי. ההתבטאויות של שטייניץ ומעשיו של ביבי מראות לי שמדובר בשני טיפוסים נאלחים ושקרנים, שאינם מבצעים נאמנה את התפקיד לשמם נבחרו ומה שבטוח שאת הקול שלי בקלפי הם לא יקבלו.
oferab
חבר פעיל במיוחד
שליחה
ממשלה היא השתקפות העם
יש בעם דברים טובים ולא טובים
ויש בממשלה דברים טובים ולא טובים
אי אפשר להגיד שבממשלה עושים רק דברים לא טובים, ונגד העם, כמו שמשתמע מהתכתובות פה
ויש בממשלה אנשים שמתאמצים שיהיה טוב למדינה, על פי דרכם, ובהתאם למגבלות הקואליציוניות, שהם נקבעו על ידי העם בבחירות, אבל הכוונה שלהם היא שיהיה טוב למדינה, ולהגיד שכל האנשים בממשלה רק רוצים את לדפוק את העם כדי לקדם את עצמם זו שטות
Catskinner
חבר במועדון HT
שליחה
ואני משאיר לעצמי את הזכות שלא להסכים איתך, יש נתק מוחלט בין הממשלה והמדינה. הראשון הוא גוף אינטרסנטי המקדם את עינייניו דרך קשר ההון-שלטון ועל גבי המדינה ואילו השני הוא כלל האזרחים שהם המדינה ושדי נמאס להם שהממשלה יורדת לחייהם.
מילא הייתה עושה את זה בסטייל, אבל החומס הלאומי לא מצליח אפילו לעטוף את תאוות הבצע שלו במינימום של סגנון.
oferab
חבר פעיל במיוחד
שליחה
אם הקשר בין ההון לשלטון כל כך חזק, אז למה הממשלה נלחמת בתשובה כדי לתת לאזרחים את הכסף שמגיע להם מגילוי הגז
Catskinner
חבר במועדון HT
שליחה
הסר דאגה מלבך, הכסף לא יגיע לאזרחים.
bossgt6
חבר מביא חבר
שליחה
Catskinner כתב:הסר דאגה מלבך, הכסף לא יגיע לאזרחים.
oferab
חבר פעיל במיוחד
שליחה
בינתיים האזרחים מקבלים הגנה מהצבא ומהמשטרה, חינוך, טיפולים רפואיים
תאר לך יום אחד בלי צבא, בלי משטרה, ובלי בתי חולים
moco
גורו
תגובות: 20597
שליחה
oferab כתב:בינתיים האזרחים מקבלים הגנה מהצבא ומהמשטרה, חינוך, טיפולים רפואיים
...
תאר לך, לעומת זאת, שנים עם משטרה יעילה והגונה, חינוך איכותי וטיפול רפואי איכותי.
זה הכל עיניין של כמה משלמים ומה התמורה.
אף אחד פה לא טוען שצריך אפס מיסים או שהמדינה לא נותנת כלום לאזרחים. העיניין הוא האם מקבלים "תמורה לאגרה".
העיניין העוד יותר חשוב הוא האם הנבחרים בממשלה רואים את תפקידם הראשי לשרת את האזרחים אן את עצמם ומקורביהם.
משה
Catskinner
חבר במועדון HT
שליחה
oferab כתב:בינתיים האזרחים מקבלים הגנה מהצבא ומהמשטרה, חינוך, טיפולים רפואיים
...
אני כבר לא יודע אם לחשוב שאתה עד כדי כך תמים או פשוט לא חי באותה מדינה כמונו. המשטרה עסוקה בדבר אחד בלבד וזה לשמור שיהיה שקט. לא מעניין אותה בגרוש הבעיות שלך או להגן עליך. אם אתה לא מאמין לי, גש לתחנת המשטרה הקרובה ביותר ונסה להגיש תלונה על הטרדה מצד השכנים. אתה יודע מה היומנאי יגיד לך? שתחזור כשהשכן ידקור אותך כי עד שלא נשפך שם דם זה לא מעניין אף אחד במשטרה.
חינוך? אתה בטח מתכוון לאותה מערכת בתי ספר שנראית כמו שכונת מצוקה ולמורים הבורים שמאכלסים אותה. אותה מערכת שמזה כמה עשרות שנים דואגת להוציא משעריה דור אחר דור של עילגים ובורים שבעקבות כך כמעט אין אפשרות לאוניברסיטאות להתיחס ברצינות לבחינות בגרות (ראה ערך מכינה ופסיכומטרי).
טיפולים רפואים? כן, במסגרת סל התרופות והשרותים הרפואיים שבזכותו אנחנו משלמים הרבה יותר ממה ששילמנו לפני עשרים שנה, מקבלים הרבה פחות ונאלצים להשלים מהכיס בביטוחים משלימים כדי שיהיה סיכוי שמישהו יטפל בבעיות שלנו כשבאמת נזדקק לטיפול רפואי. דרך אגב, לך תבדוק כמה מיטות אישפוז כללי הוסיפה הממשלה שאתה כל כך אוהב בארבעת השנים האחרונות. תאמין לי שאם יש עדיין צוות רפואי וציוד באותם בתי חולים זה למרות הממשלה ולא בזכותה.
צבא? בטח. ונחש מי משרת שם? אתה ואני. כי הצבא עדיין מורכב מהעם ולכן הוא באמת חלק מהמדינה. אבל רק שתדע שהתפקיד של הצבא זה לא להגן עליך באופן אישי אלא על גבולות המדינה ולשם כך הוא קיבל מנדט להרוג המון אנשים שרוצים לעשות לך דברים רעים.