מכיון שהמכונה מדויקת עד מעלה אחת לא צריך cooling flush
אבל אני מוציא blank shot לפני כל shot גם בשביל לחמם קצת יותר את הכוסות וגם להחזיר אותה למצב prime למרות שהיצרן טוען שלא צריך אבל החברים בs1cafe עושים את זה
לגבי ההופר.. מכיון שהתוחן מאוד גבוהה ביקשתי במיוחד הופר קטן וזה באמת מספיק
, לכל המברכים
לא דיברתי על קולינג פלאש, אלא דווקא על וורמינג פלאש.
אמנם הדוד בטמפ' המדויקת, אבל הראש לא, ולכן צריך לחמם אותו.
היתרון מול קולינג פלאש הוא שאין ממש בעיה עם משך הזמן, כי ברגע שהוא חם - הוא חם. אי אפשר לקרר אותו "מדי" כי אין HX קטן שמתקרר.
מוטי נכון הבלאנק שוט מחמם את הראש למצב אידאלי לכן ממליצים לתת בלאנק שוט אם עבר יותר מ5 דקות מהחליטה האחרונה
לגבי 110V קניתי בארה"ב STEP DOWN CONVETER 5000W והוא עושה את העבודה יפה (המכונה במצב 20A כך ששני הדודים פועלים יחד)
לגבי הטוחן אין לי שום בעיה עם הגודל הענקי שלו אני טוחן 10-20 גרם כל פעם
מוטי מניסיון שלי עם המני , המכונה כאילו משחררת מידיי פעם אדים לידית, לא שומעים אתזה, אבל מתי שלא תוריד את הידית תיראה ביפנים אדים על דופן המסננת והידית תמיד חמה מאוד (אי אפשר לגעת עם היד) כך שאני חושב שאיין צורך ב וורמינג פלאש במכונה הזו .
אם הידית ב 85 מעלות לא תוכל לגעת בה והקפה עדיין ייצא חמוץ.
המכונה שלך מפעילה פלאשים בצורה אוטומטית לחמום? ל espressoman יש ויואלדי כבר כמה שנים והוא לא הזכיר דבר כזה.
מעניין מאוד איך האדים האלה נוצרים.
קשה לי להאמין שהמכונה משחררת משהו דרך הראש, כי הדבר היחיד שיכול לצאת משם הם מים (איך אדים יצאו משם?) ואם היא היתה משחררת מים אתה הייתי שומע וגם רואה את זה.
לדעתי האדים הם תוצאה של חדירת אויר פנימה.
בכל אופן - אין דבר כזה שלא צריך לעשות וורמינג פלאש, כי הראש יהיה יותר קר מהמים שבתוך המכונה בגלל שהוא מתקרר מהחוץ.
הדרך הכי פשוטה לבדוק את זה היא למדוד טמפ' לראש. אני בטוח שתראה שהיא עולה משמעותית בחליטה השניה.
בכל אופן - נסה וורמינג פלאש מחר בבוקר ותגיד אם היה הבדל בקפה.
1 . אני ינסה , האמת שליפעמים אני מחמם את הכוסות בדרך הזו , כך שזה בעצם עושה את מה שצריך , ולאחר שאני השבוע יחבר את המכונה לחיבר ישיר , אז ביכלל אני לא "יתגרזן" על המיים ,ולא ינסה לחמם את הכוסות עם הסטימר.
2 . ברור שהראש תמיד יותר קר מהמיים שבמכונה , גם שאתה מחממם אותו ב נגיד 93 מע , עד סוף הטחינה והטימפור אתה תרד כבר ביותר מ 20% לפחות. לכן חשוב שהראש פשוט יהיה חם מאוד .
מה שכן שמתי לב שלטייגר סקין יש עניין ישיר עם הטמפרטורה של הכוס עצמה , עם היא לא חמה מספיק יש עם זה בעייה .
אם אני זוכר נכון, דווקא בסקירה של הלהמרזוקו בHB, הוא ציין שבסופו של דבר הפלאש היה אפילו ארוך יותר ממכונות HX טובות.. גם בראש כזה, ההולכה התרמית לעולם לא מושלמת.
דבונט , קודם כול בדקתי אחריי מיספר שעות ואתה צודק !
הקפה באמת יוצא טיפה יותר חמוץ ממיה שהוא אמור להיות . תודה !
חוץ מיזה זה לא דומה לשוטים החמוצים שההיתי מקבל בהתחלה מהלפבוני שלי עד שלמדתי לעבוד איתה .
אבל המכונה מחזיקה את החום בראש המון זמן . הרמתי מיכסה , ונריאה כך במבט חטוף מבחוץ שהראש ממש כימעט חלק מהמיכל , אני צריך להשיג פיצוץ של המנגנון הזה כדיי להבין את העיניין של שמירת החום המאוד מוצלחת הזו עד הסוף .
דעה_עכורה כתב:
ולגבי הקולה, Hottop B, רציתי לקלות בתוף בלי להוציא המון כסף על קולה "כבד", שאני לא מאמינה לחלוטין בטיב ביצועיו.
אני עדיין בתהליך לימוד, ונהנית מהדרך!
...
היי,
יכולה לספר היום קצת יותר על החוויה עם הקולה?
ממליצה?
אז עכשיו אני יכול להעלות שירשור עם הציוד שלי , סופסוף מכונה ש אפשר להתגאות בה במיוחד אחרי היכרות אישית ומעמיקה
אני בעליה הגאה של BEZZERA MINIBAR מודל 1999 ש חידשתי מהיסוד ולמעשה חוץ מחלקי הנירוסטה והנחושת הכל הוחלף
(ראה כתבה בנושא: http://www.htcafe.co.il/vt134769 )
בימים אלה אני לומד להשתמש בה ו משיג התקדמות עצומה, בעזרתה של מטחנה נחמדת תוצרת אסקסו.
את הקפה אני קולה בעצמי באמצעות GENE , מאד מרוצה מהתוצאות
באמת ,כל הכבוד.עבודה לא פשוטה,אבל תוצאה אני בטוח בכוס! אין הרבה ברנדים שאתה יכול להגיד אליהם "קלסיקה ".. באזארה אחד מהם בזכות.ובאזארה שבתמונה פה בזכותך!