למה להזרים מדיה?
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46430
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5086 פעמים
osherov,
כנס לאתרי היצרנים, כולם מכינים היום פתרונות אשר נועדו למשתמש הביתי וגם נראים טוב.
כנס לאתרי היצרנים, כולם מכינים היום פתרונות אשר נועדו למשתמש הביתי וגם נראים טוב.
גם דיסקים קשיחים חיצוניים נראים טוב, גם מארזי HTPC נראים טוב, גם ראוטרים נראים טוב, כמובן שסטרימרים נראים טוב וכן וגם NAS-ים יעודיים, בדר"כ, נראים טוב........מכל הרשימה שהבאתי, לטעמי, המראה היפה בעיקר משמועתי במיוחד לסטרימרים ומערכות HTPC, כי ת'כלס זה מה שאצל רובנו יושב בסלון מול העיניים. את כל השאר, רובנו, דוחפים בכל מיני פינות ומקומות שונים ומשונים.ziv_r כתב:osherov,
כנס לאתרי היצרנים, כולם מכינים היום פתרונות אשר נועדו למשתמש הביתי וגם נראים טוב....
אגב, אני עוד מחכה שמישהו ייתן לי דגם ל NAS מומלץ שעולה 400$?
כדי לראות מהם באמת היכולות של ה NAS החביב הזה
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46430
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5086 פעמים
osherov,
בצע חיפוש באתר, כבר עשינו ביקורת ל NAS-ים במחירים הללו.
בצע חיפוש באתר, כבר עשינו ביקורת ל NAS-ים במחירים הללו.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
osherov
הקשר בין הגודל לNAS או לא - הוא שמחשב שצריך מקום ל-4 דיסקים ויותר נראה כמו מפלצת, ו NAS לא. גם פשוט יותר לדחוף HDD למגירה מאשר לפתוח את המחשב לסדר את החשמל, חיבור SATA וכ'. עוד קשר מבחינת נפח - שלא נראה לי הגיוני להשקיע כסף בNAS כאשר מדובר בכמות קטנה יחסית של מידע. במיוחד שמן הסתם יהיה קשר להגדיל את הNAS הזה.
כמות הצרכנים קשורה כי המחשב עלול לקרטע בעוד הNAS לפי הביקורות - עף.
הקשר בין הגודל לNAS או לא - הוא שמחשב שצריך מקום ל-4 דיסקים ויותר נראה כמו מפלצת, ו NAS לא. גם פשוט יותר לדחוף HDD למגירה מאשר לפתוח את המחשב לסדר את החשמל, חיבור SATA וכ'. עוד קשר מבחינת נפח - שלא נראה לי הגיוני להשקיע כסף בNAS כאשר מדובר בכמות קטנה יחסית של מידע. במיוחד שמן הסתם יהיה קשר להגדיל את הNAS הזה.
כמות הצרכנים קשורה כי המחשב עלול לקרטע בעוד הNAS לפי הביקורות - עף.
-שוב, הנושא הוא הוספת דיסקים קשיחים למחשב קיים ולא רכישת מחשב חדש . לכן גודל ה NAS הוא לא רלוונטי מכיוון שהמחשב בכל מקרה כבר קיים ורץ אצלך בבית.Itay_Pollak כתב:osherov
כמות הצרכנים קשורה כי המחשב עלול לקרטע בעוד הNAS לפי הביקורות - עף....
-אגב, בפעם האחרונה שבדקתי כמעט לכל מארז מחשב סטנדרטי אפשר לדחוף 4 דיסקים קשיחים והוא לא נראה מפלצת, סתאם מחשב עם מארז רגיל.
-מסכים שהכנסת דיסק קשיח למחשב "מסובך" שבעתיים מאשר לדחוף אותו ל NAS, אבל רק בינינו, הסיבוך הזה הוא סביל מאוד
-באיזה ביקורת נכתב שכמות הצרכנים תגרום למחשב לקרטע הרבה יותר לעומת NAS יעודי?! אם אני אכתוב בביקורת, שה Xtreamer לא מתמחה בקבלת תכנים כבדים דרך הרשת (אפילו מ NAS) האם הביקורת שלי תהיה רלוונטית לכל הסטרימרים הקיימים?! כנראה שלא
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
osherov,
אחרי שלושה דיסקים של USB שכל אחד עם ספק שלו והחוכמות שלו החלטתי ש-ENOUGH IS ENOUGH.
לגבי NAS זול:
http://www.hometheater.co.il/tag-nas
אחרי שלושה דיסקים של USB שכל אחד עם ספק שלו והחוכמות שלו החלטתי ש-ENOUGH IS ENOUGH.
לגבי NAS זול:
http://www.hometheater.co.il/tag-nas
סצינת הפתיחה עם הגופר באינדיאנה ג´ונס הרביעי מסבכת לא מעט נגנים שמתקשים לנגן אותה מהרשת. גם שרתים חזקים מאוד לא מצליחים להעביר את הסצינה הזו לכל סוגי הנגנים בלי בעיה. כאן המכשיר הצליח להעביר את התוכן ל-TVIX, אך היה גמגום קל באודיו בשלב הזה עם ה-DUNE BD PRIME. בעוד שה-DS409 הצליח בשימה, שרת ה-QUAD CORE שלי של DELL לא מצליח להעביר את התכנים הללו לאף אחד משני הנגנים הללו ללא בעיה.
תפריטי הבלוריי של "The curious case of Benjamin Button" פשוט לא הצליחו לעבור כראוי לא ב-CIFS ולא ב-NFS. הם עלו לאט לאט ולא תמיד כשורה על גבי ה-DUNE BD PRIME. גם בסרט עצמו היו קטעים שבהם פשוט נקטע הצליל לשברירי שניה. ב-TVIX 6500 דווקא לא נתקלתי באף אחת מהבעיות הללו כך שיתכן שיש הבדלים בדרך שה-NFS עושה שם MOUNT.
סצינות הפעולה ב-SIN CITY עבדו כראוי בשני המכשירים, אך אם הייתי מנסה לעבור בין ערוצי אודיו ב-DUNE, לא תמיד הייתי מקבל בחזרה את הצליל כראוי....
רק כדי להזכיר, השרשור נפתח על ידי במקור כדי לענות על השאלה מדוע להזרים מדיה ולא לאכסן אותה לוקאלית.המחיר הרשמי: כ-400 יורו (מדובר בציוד מחשבים ולכן המיסוי בארץ הוא רק מע"מ על כל הסיפור כולל המשלוח).
על זה צריך להוסיף את עלויות הדיסקים הקשיחים (אם אתם מתכננים על 4 דיסקים, העלות תהיה לפחות 1300 ש"...
בביקורת אתה מתאר NAS שעולה 2200 שקל (רק הברזל, בלי מגה בייט אחד של אחסון), וכשאתה מנסה לנגן ממנו BD- זה מגמגם.
הבאת בדיון הזה כל כך הרבה טיעונים מנצחים בעד NAT לעומת אחזון לוקאלי.
השורה התחתונה שאם אני אשמע לעצתך, אחרי 3500 שקל אני אגלה שהסרטים מגמגמים לי.
ואם נסגור מעגל: הדיסק USB המעפן שלי ייתן לי חווית צפיה טובה יותר מזאת שאתה מתאר. שום BD לא מגמגם לי איתו - וזה כולל את כל הסצנות באינדיאנה ג'ונס האחרון. אני מניח שזה בגלל שהפרספורמנס שלו פשוט יותר טוב.
להשקיע 2200 שקל בשביל לקבל פרפורמנס נמוך יותר? אני לא מבין את ההמלצה הזו. אולי יש כאן טעות כלשהיא?
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
- oferlaor
- מנהל

nir11,
ניתן להגיע ל-PERFORMANCE מצויין עם NV+ (אם או בלי RAID).
את כל הבדיקות ערכתי עם RAID. ה-DS409 דוגמא למכשיר שלא מתאים למי שרוצה להזרים בלוריי ל-DUNE (זו היתה הבדיקה שערכתי).
מה שמוזר היה שקיבלתי PERFORMANCE מדהים ב-SMB עם אותו המכשיר בדיוק. כך שסביר להניח שמדובר בבעית LATENCY ולא בבעית רוחב סרט או מהירות העברה.
כאמור, עם NETGEAR אין בעיות כאלה. תברר כמה עולה READY NAS NV+ הכי פשוט עם 2 או 4 דיסקים.
אני לא מקבל היום PERFORMANCE נמוך יותר מה-QUAD CORE שלי.
ניתן להגיע ל-PERFORMANCE מצויין עם NV+ (אם או בלי RAID).
את כל הבדיקות ערכתי עם RAID. ה-DS409 דוגמא למכשיר שלא מתאים למי שרוצה להזרים בלוריי ל-DUNE (זו היתה הבדיקה שערכתי).
מה שמוזר היה שקיבלתי PERFORMANCE מדהים ב-SMB עם אותו המכשיר בדיוק. כך שסביר להניח שמדובר בבעית LATENCY ולא בבעית רוחב סרט או מהירות העברה.
כאמור, עם NETGEAR אין בעיות כאלה. תברר כמה עולה READY NAS NV+ הכי פשוט עם 2 או 4 דיסקים.
אני לא מקבל היום PERFORMANCE נמוך יותר מה-QUAD CORE שלי.
- oferlaor
- מנהל