WINDOWS 7 נגד לינוקס?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

Catskinner כתב:moco, וואלה אני לא מבין מה אתה רוצה ממני. הרי כבר פעמיים כתבתי לך שבתור משתמש ביתי אני משתמש ב Open Office כדי לכתוב מכתבי נאצה לועד הבית. אתה באמת חושב שכשאני בבית אני מתעסק באותם דברים כמו במשרד?
...
כנ"ל , מה אתה רוצה ממני?
אתה זה שהכנסת כל מיני היבטים ייחודיים שלא מעינינינו.
משה

pup26
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2813

שליחה

Shed כתב:osherov,
ל
מכיוון שביקשת: הנה הוראות התקנה ל-ms office על לינוקס:
1. התקן crossover office.
2. הכנס את הדיסק של ms office לכונן.
3. לחץ על "התחל", בחר -windows software -> install windows software.
4. בחלון שיפתח, בחר installation source: cd.
5. המשך בהתקנה בדיוק כמו בחלונות.
שלך.
...

אפשר לעשות את זה עם איזשהו אימולטור לכונן (ר"ע אלכוהול, DAEMON TOOLS) אם יש כזה דבר בכלל לינוקס?

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832

שליחה

pup26 כתב:
ל
מכיוון שביקשת: הנה הוראות התקנה ל-ms office על לינוקס:
1. התקן crossover office.
2. הכנס את הדיסק של ms office לכונן.
3. לחץ על "התחל", בחר -windows software -> install windows software.
4. בחלון שיפתח, בחר installation source: cd.
5. המשך בהתקנה בדיוק כמו בחלונות.
שלך.
...

אפשר לעשות את זה עם איזשהו אימולטור לכונן (ר"ע אלכוהול, DAEMON TOOLS) אם יש כזה דבר בכלל לינוקס?
...
לא צריך אמולטור לכונן, אפשר להכניס קובץ ISO בתור input, או סתם להעתיק את ספריית ההתקנה לדיסק הקשיח ולהתקין משם.
You are never fully dressed without a smile

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

shed,
למה תאימות חלשה.
העובדה היא שכמעט כל תוכנה שרצה במערכת הקודמת רצה בחדשה.
בחייך, יש לי אפליקציות DOS וWin95 שרצות בXP.

אם MS פיתחו טכנולוגיות על ידי מקבלי משכורת של MS או שקנו פתרונות מחברה אחרת, לא ממש רלוונטי לשיפוט של Windows, כפי שהצרכן הסופי מקבל. (אבל respect לחברך :-) )
משה

avirokach
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 571

שליחה

Shed, אני חושב שמילה הנכונה היא הרגל ולא שיווק. Windows מצליחה יותר כי התרגלנו אליה ורובינו לא מכירים שום דבר אחר וזה לא כתוצאה של שיווק יותר טוב. כש- Windows יצאה לא היה משהו שהתקרב לרמה שלה בכלל ולכן גם אם היום Linux עולה עליה ברמה זה לא רלוונטי כי אני לא מכיר את המערכת ולא רגיל אליה. אז יכול להיות שהיא באמת הרבה יותר טובה אבל לך תשנה את ההרגלים שלי, של האישה והילדים.

זה מזכיר לי את המעבר שלי מ-IE ל-FF, תמיד קיללתי והתעצבנתי על ה- IE ופעמיים עשיתי אפילו צעדים משמעותים לעבור ל-FF והשתמשתי בו תקופה לא קצרה אבל נשברתי וחזרתי ל-IE מכח ההרגל בנוסף לכך שלא היה לי כח להתעסק עם בעיות תאימות. בפעם השלישית הצלחתי והיום אני לא מבין למה לא הצלחתי בפעמיים הראשונות, לך תסביר לאנשים ש-FF עדיף עשרות מונים על ה- IE.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

moco כתב:shed,
למה תאימות חלשה.
העובדה היא שכמעט כל תוכנה שרצה במערכת הקודמת רצה בחדשה.
בחייך, יש לי אפליקציות DOS וWin95 שרצות בXP.

אם MS פיתחו טכנולוגיות על ידי מקבלי משכורת של MS או שקנו פתרונות מחברה אחרת, לא ממש רלוונטי לשיפוט של Windows, כפי שהצרכן הסופי מקבל. (אבל respect לחברך :-) )
...
עד XP אכן היתה תאימות יפה ומרשימה לאחור.
מי ששבר את השרשרת היתה ויסטה. ואפילו מיקרוסופט, בניתוחים שלה על הכשלון המסחרי של ויסטה ציינה שהשוק המוסדי לא עבר לויסטה בגלל תוכנות ייחודיות שפותחו in-house במיקרים רבים, ואשר לא רצו כמו שצריך על ויסטה.
הנה ציטוט על עסקת קידארו:

קוד: בחירת הכל

For Microsoft, Kidaro will also give the company a way to get around application incompatability with Windows Vista. Older applications that were used on Windows XP sometimes don’t work on Vista, but a virtual machine setup can load those older programs without a problem.
ב-PR שמיקרוסופט הוציאו בקשר לרכישה, הם מציינים מספר סיבות לעיסקה. הסיבה הראשונה היא:
Accelerate Windows Vista migrations by minimizing compatibility issues between applications and the operating system

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

avirokach כתב:Shed, אני חושב שמילה הנכונה היא הרגל ולא שיווק. Windows מצליחה יותר כי התרגלנו אליה ורובינו לא מכירים שום דבר אחר וזה לא כתוצאה של שיווק יותר טוב. כש- Windows יצאה לא היה משהו שהתקרב לרמה שלה בכלל ולכן גם אם היום Linux עולה עליה ברמה זה לא רלוונטי כי אני לא מכיר את המערכת ולא רגיל אליה. אז יכול להיות שהיא באמת הרבה יותר טובה אבל לך תשנה את ההרגלים שלי, של האישה והילדים.
...
אני מסכים איתך שההצלחה של מיקרוסופט היום אינה קשורה לשאלה האם המוצר שלהם טוב יותר או פחות ממוצרים מתחרים.
ההצלחה הגדולה של מיקרוסופט היא הצלחה שיווקית. בראש ובראשונה ההחלטה האסטרטגית של ביל גייטס למכור מערכות הפעלה בנפרד מהמחשב. ב-IBM צחקו עליו בזמנו. זו החלטה שיווקית נטו, והחלטה שיווקית נכונה. זה מה שהביא למיקרוסופט את השליטה בשוק מערכות ההפעלה עוד בימי ה-MS DOS.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893

שליחה

לגבי תאימות לאחור, עד חלונות 98 (כולל) חלונות הייתה בעצם משהו שפחות או יותר יושב מעל דוס.
מ XP ומעלה(מדובר על הליין הבייתי, הליין העסקי הוא משהו אחר לגמרי), חלונות כמובן כבר לא מעל דוס, ולכן אין תאימות לאחור - בהגדרה.זו לא בעיה, זו החלטת PRODUCT MANAGMENT. כבר ב XP היו כל מני נסיונות ל COMPTABILITY MODE, שעבדו במידה מוגבלת. מאז התקדמו, ועשו החלטה דומה לגבי WIN7. כולם יודעים שכדי לתמוך בדברים חדשים, צריך לעיתים קרובות לאבד תאימות לאחור.
הפתרון של הרצת מכונה וירטואלית הוא נכון. ללא שום קשר, ניתן לומר שMS מפגרת שנות אור אחרי VMWARE בכל הקשור לוירטואליזציה אמיתית (זא לא HOST VIRTUALIZATION, אלא מה שקוראים היפרוייזור), ומדובר על פיגור שבטווח הבינוני ארוך יכול לתת מכת מוות למיקרוסופט.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029

שליחה

רן,
באמת האפקטים בסרטון שהבאת יפים מאוד,
לא הצלחתי להבין למה החוויה הזאת (להציג את כולם אחד ליד השני) כל כך חשובה לך?!
לטעמי, אתה מתאר פה עוד אפקט יפה בלינוקס ותו לא (אגב, הכי קרוב ב 7 לזה זה השימוש ב show windows side by side)
אגב, ב 7 יש כל מיני אפקטים נחמדים של הצגת חלונות preview ופתיחת חלונות אחד מול השני וגם איזה כפתור שעומדים עליו גורם לכל החלונות להיות שקופים וכל מיני נענועים שונים ומשונים שפותחים וסוגרים את שאר החלונות, ותמיכה ב gadget-ים ועוד ועוד ועוד אבל , לטעמי הכל אומנם יפה ונחמד אבל ממש לא משהו שיגרום למישהו חוייה יוצאת דופן עד כדי כך!
החוייה זה משהו שאתה מרגיש בעבודה לאורך זמן על מערכת ההפעלה ולא איזה אפקט נחמד שיש!

אגב, ב 7 הדבר האהוב עלי זה דווקא משהו קטן ואידיוטי שהוסיפו בזמן שאתה עושה Log off או Shut down אז אתה מקבל חלון שמציג לך את האפליקציות שעדיין אל נסגרו ואת האופציה להרוג אותן או לחכות שהם יסגרו בצורה נורמלית! ב XP "ההריגה" האוט' הזאת של התהליכים במערכת הרגיז אותי עד מאוד!

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

osherov,
הסיבה שהאפק שהצגתי כל כך חשוב לי היא שהוא מגביר את היעילות והפרודקטיביות שלי.
מציאת האפליקציה שאני צריך, מתוך 7/10/15/20 חלונות פתוחים הינה פעולה פשוטה וקלה שאינה דורשת הרמת יד מהעכבר, ואף הקשה על המקלדת.
הצגת התכנים בכל אפליקציה, בזמן אמת, מוסיפה גם היא כמובן.

בגדול, אני מחלק את האפקטים לשני עולמות.
1. כאלה שמשפרים יעילות.
2. eye candy - כאלה שעושים "נעים בעין". בהם אני מסווג את כל האפקטים הקשורים לשקיפויות, הורדת גשם, אפקטים של מיזעור ומיקסום ועוד.

היום, אני לא מוכן לוותר על אפקטים משפרי יעילות בשום צורה, וחבל לי לוותר על אפקטים ויזואלים מהסוג השני (אבל אני אסכים לוותר עליהם תמורת סיבה מוצדקת).

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

מציאת האפליקציה שאני צריך, מתוך 7/10/15/20 חלונות פתוחים הינה פעולה פשוטה וקלה שאינה דורשת הרמת יד מהעכבר, ואף הקשה על המקלדת.

1. כאלה שמשפרים יעילות.
2. eye candy - כאלה שעושים "נעים בעין". בהם אני מסווג את כל האפקטים הקשורים לשקיפויות, הורדת גשם, אפקטים של מיזעור ומיקסום ועוד.

היום, אני לא מוכן לוותר על אפקטים משפרי יעילות בשום צורה, וחבל לי לוותר על אפקטים ויזואלים מהסוג השני (אבל אני אסכים לוותר עליהם תמורת סיבה מוצדקת).
...
ברור לך שפעולה דומה בחלונות ניתנת לביצוע על ידי כתיבת אפליקצייה סופר פשוטה שיודעת לעשות את זה!
אין לי מושג אם מישהו כתב אחת כזאת, נניח ל XP, אבל אם זה לא נכתב, כנראה שהסיבה היא שהגיעו למסקנה שלרוב לא פשוט לא נחוץ! תן לפחות למיקרוסופט את הקרדיט ביכולת להבין מה טוב אצל המתחרים ואיך המשהו הזה יעבור גם לסביבה שלהם :roll:

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

שלב הבא: כתיבה בעברית. זה לא עבד לי ולא הבנתי למה.
מצאתי בהגדרות את המקלדת, וראיתי שאין לי LAYOUT לעברית. הוספתי אותו. זה הוריד מהאינטרנט כל מני דברים במשך דקות, ואז אמר לי שאני יכול לסגור את החלון. נכנסתי לTEXT EDITOR, ניסיתי אינטואיטיבית לעשות ALT SHIFT כדי לעבור לעברית - לא עבד. חיפשתי איזה צ'ופצ'יק במסך שיעשה את זה - לא מצאתי.
חזרתי למקום שבו מגדירים את המקלדת, ומצאתי אופציה שנקראת LAYOUT OPTIONS, יש שם מקום להגדיר את צרוף המקשים שמעביר שפות, הגדרתי אותו ל ALT SHIFT ועכשיו זה עובד.

רוצים לדעת איך זה עובד ב WIN7? כשמתקינים את מערכת ההפעלה, יש מסך אחד בהתחלה ששואל אותך איפה אתה נמצא (יש אותו גם בהתקנה של אובנטו). אחרי שסיימת את ההתקנה, יש לך כבר עברית ואנגלית במקלדת, בלי לקנפג כלום.
אין ספק שבלינוקס הרבה יותר קל להתקין. בחלונות פשוט לא צריך להתקין.

המשתמש הבייתי הסביר, אם יצטרך להתקין חלונות, לא יצטרך להתמודד בכלל עם הבעיה הזו, בלינוקס יש לי ספק רב אם הוא יצליח לפתור אותה. שימו לב שגם אחרי שהתקנתם את הליאאוט - אן לכם שום דרך לעבור שפה כי צרוף המקשים לא מוגדר. מה עם לזרוק לי איזה פופ אפ בסוף ההתקנה ולשאול אותי אם אני אולו חפץ בזה? מה עם לתקוע איזה צרוף דיפולטבי?
אני כבר לא יכול לחכות לכך ששד יסביר לי מה עשיתי לא נכון הפעם...

מעבר לכל הדקירות האלה, שחוץ מלעזור לי להדגים את הנקודה, לא מזיזות לי את ה#$%^ השמאלית, כי עוברות 5 דקות ואני פותר אותן, הדבר הזה נראה ומתנהג ממש ממש רוקנרול! אמנם גיליתי שאיזה אסטרונאוט שכח את ה GF6600 הפרטי שלו מותקן על המחשב הזה, מה שמסביר את הביצועים הגרפיים המעולים (לעומת מה שציפיתי ממה שחשבתי שיש לי - כרטיס מסך משולב מעפן), אבל גם בהתחשב בכך, חווית המשתמש הכללית ממש כיפית, חלק גדול מהדברים "נופלים לתוך הידיים", כמו תמונות שמוצגות על הדסקטופ כTHUMBNAIL במקום סתם אייקון (איזה יופי!) ועוד כל מני דברים מגניבים. אבל חשוב יותר - הדבר הזה פשוט טס!
דבר נוסף - נכנסתי מהלינוקס למחשבים ברשת שמריצים חלונות (לשיתוף קבצים) בלי שום בעיה, דרך מין דפדפן רשת כזה - עובד פיקס! לא צריך יותר FTP\NFS\SAMBA\WINSCP. אני מניח שמשהו מהדברים האלה רץ על הלינוקס כדי שזה יעבוד, אבל למי אכפת- זה עובד מהקופסה!

לצערי למרות עדכון השפה במערכת, והעובדה ש FF הודיע חגיגית שבעקבות כך הוא גם עדכן את השפה (בלי שביקשתי ממנו!), עדיין רואים את הוובקינז הפוך.

אין ספק שאני יכול להנות מהדבר הזה בבית, עם הסתיגויות כלשהן כמו
1) תמיכה בחומרה - מדפסת, כרטיס DTT שיש לי, כרטיסי WIFI - לא נראה לי שכל זה יעבוד.
2)משחקים - אני אוהב משחקי מחשב. הם לא ירוצו.
3) אפליקציות נוספות שלא מומשו בלינוקס. יש גרסא ל NEWSLEECHER? אני בטוח שיש עוד דברים שיחסרו לי.
4) ילדים - הצרות עם העברית די הורגות את לינוקס,מלבדן אין שום בעיה לילד ללמוד להפעיל אותה.
5) כל מני מוזריות כמו מה שקרה לי עם הדיסק און קי. מי יודע מה עוד יש בפתח.

הדעה שלי כרגע היא:
1)כדי שאני אוכל להנות מהדבר הזה בבית, אני אצטרך להחזיק שני מחשבים. לינוקס לא תוכל לספק את כל הצרכים שלי.
2) אפשר להנות מהאובנטו, אבל לפני שמגיעים לזה, יש מחסומי usability שרוב המשתמשים לא יצליחו לדלג מעליהם לבד, לדעתי. כאן נמצא עקב אכילס של לינוקס,נעשה כבר הרבה כדי לפתור אותו, אבל יש עוד לא מעט בעיות שהורגות את לינוקס.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

osherov כתב:

1. כאלה שמשפרים יעילות.

...
ברור לך שפעולה דומה בחלונות ניתנת לביצוע על ידי כתיבת אפליקצייה סופר פשוטה שיודעת לעשות את זה!
אין לי מושג אם מישהו כתב אחת כזאת, נניח ל XP, אבל אם זה לא נכתב, כנראה שהסיבה היא שהגיעו למסקנה שלרוב לא פשוט לא נחוץ! תן לפחות למיקרוסופט את הקרדיט ביכולת להבין מה טוב אצל המתחרים ואיך המשהו הזה יעבור גם לסביבה שלהם :roll:
...
אתה רוצה להגיד לי שאין כאלה לWindows?
אני לא מכיר אבל די בטוח שיש.
אני זוכר שעוד בימי Windows 3.11, התקנתי Virtual Window manager שעשה דברים דומים. קראו לו משהו עם dashboard.
משה

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

משה,
לא אמרתי שאני בטוח, אמרתי שת'אמת אין לי מושג. אגב, אם תמצא ואני מוכן להיות שפן הנסיונות!
הרי רן הבטיח שאם נעביר לו את אותה החוויה בחלונות הוא נוטש את לינוקס :wink:
(רק שלא יבקש את הממשק התלת מימדי הקובייתי המרגיז הזה!)

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

osherov כתב:משה,
לא אמרתי שאני בטוח, אמרתי שת'אמת אין לי מושג. אגב, אם תמצא ואני מוכן להיות שפן הנסיונות!
...
מצאתי!! לא שזה לקח יותר מ5 שניות :-)
יש לזה קטגוריה ייעודית בTucows שנקראת Virtual Desktop
עכשיו תתקין את כולם שתיתן לנו סקירה עד מחר ב12 :-)
http://www.tucows.com/software.html?t=689

אגב, הקיום או אי קיום של זה לא רלוונטי לטענה של shed.
הוא מתייחס למה מקבלים בקלות Out of the box .
משה

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

moco כתב:
...

...
לא טוב,
התוכנה באמת מייצרת desktop-ים (והכמות ניתנת לשינוי), והמעבר ביניהם הוא פשוט ומהיר (ניתן לקנפג שם הכול) אבל לא מצאתי דרך להציג את כל ה desktop-ים זה לצד זה על כל המסך, בנוסף על ה 7 יש כמה באגים מרגיזים!
Next

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

osherov כתב:
moco כתב:
...

...
לא טוב,
התוכנה באמת מייצרת desktop-ים (והכמות ניתנת לשינוי), והמעבר ביניהם הוא פשוט ומהיר (ניתן לקנפג שם הכול) אבל לא מצאתי דרך להציג את כל ה desktop-ים זה לצד זה על כל המסך, בנוסף על ה 7 יש כמה באגים מרגיזים!
Next
...
מה Next, אתה סופרמן?
יש שם 49 תוכנות שונות. בדקת את כולן?
שתסיים אותן, נגגל עוד קצת, ונספק לך עוד :-)
משה

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

טוב, אני מרחם עליך.
אבל לפחות בדוק את כל אלה עם 5 פרות. יש גם בדפים הבאים שם.
משה

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

בדקתי אחת שנקראת Enable Virtual Desktop !!
עכשיו תורך לבדוק את זה שאחריו!

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

Shed כתב:
קדימה - אתה מוזמן למצוא תוכנה אחת עבור לינוקס שגוגל נותן ושאי אפשר להתקין בלינוקס שלך. עד שלא תביא דוגמא כזו - כל הטענות שלך על ."גן סגור" לא רלוונטיות, כי אתה מתעלם בעיקביות ממה שאני אומר:
1. מאגרי תוכנה הם דרך הפצת התוכנה המרכזית עבור לינוקס, ולכן כל מפתח שולך למאגרי התוכנה את התוכנה שלו.
2. ניתן להוסיף מספר לא מוגבל של מאגרי תוכנה. גם כאלה "מחתרתיים" או שמכילים חומרים שהשתיקה יפה להם.
3. ניתן להוריד קוד בינארי מאתר המפתח ולהתקין אותו על הלינוקס שלך.

בקיצור: גן סגור זה לא. נקודה.
...
לפי הסינפטיק הזה קיימות 27 אלף חבילות עבור אובנטו. ברור שחלק מהן הן כל מני תשתיות שלא עושות כלום בעצמן. אני מקווה בשבילך שיש יותר מכך בגוגל.
...

חזור אל “תוכנה - KODI”