truejoker כתב:אלוקים ישמור ניתאי , אתה רוצה לומר לי שתקליט שהיגיע ממאסטר דיגיטאלי ישמע יותר טוב בפטיפון ? סליחה אבל אני מציע לך לנקות אוזניים
אני מסכים שבתחום מחירים שלי לפחות אין שום CDP שיכול להשמע יותר טוב מתקליט מטופל היטב עם פטיפון טוב ,
אבל מדובר על תקליטים תוצרת חוץ שהוקלטו אז ולא עברו מיסטור לדיגיטאל . כמעט כול תקליט שעבר מאסטר דיגיטאלי לא נשמע יותר טוב מCD
הבעיה שלי עם כול השרשור הזה , זה הנחרצות שלכם שלוויניל יש יתרון כ"כ גדול . אני מסכים שעם פטיפון כמו של יהושוע ועם ראש כמו שלו , יש מאוד סיכוי שהוא ישמע יותר טוב בתקליטים שנשמרו אנאלוגיים , השאלה היחידה היא כמה צריך לשלם על אנאלוג טוב , ועד כמה אתה מוכן לשלם בשמירה וטיפול מאסיבי , ועד כמה יש תועלת סונית מזה . וכאן בהרבה מקרים אני מסכים דווקה עם אייל שזה לא ממש שווה את הטורח
למרות שאת הפינק פלוייד אני תמיד אעדיף לשמוע בוויניל

...
האם יש חשיבות לאם המאסטר הדיגיטלי הוא בעל רזולוציה גבוהה או לא?
בוא נניח שהמאסטר הדיגיטלי הוא ברזולוציה 192/24.
אם נעשה Down Mixing ל - 44.1/16 האם לא נאבד מידע?
הסיבה שאני שואל היא ששמעתי תקליטים שהוטבעו לתקליטים ממאסטר דיגיטלי ברזולוציה גבוהה ושנשמעו טוב יותר לאוזני (יותר מידע מוסיקלי, יותר ניואנסים, יותר Ambiance וכו' וכו') גם מגרסת ה - CD וגם מ - DVD-A.
דעתי האישית: אני לא כל כך מסכים שצריך להשקיע הון בפטיפון על מנת לקבל תוצאה טובה.
להלן ביקורת של פטיפון שלי אישית יש הרבה נסיון איתו, בעיקר עם קרטרידג' ADC XLM Mk III, פונו סטייג' Jolida JD-9 ומס' שיפורים לא מאוד יקרים (Record Mat ,Record Clamp ו - Outer Ring של
http://www.ttweights.com/page/page/6597621.htm שנתנו בעיני תוצאה טובה בהרבה מכל CD שאי פעם שמעתי:
http://www.tnt-audio.com/sorgenti/techn ... 200_e.html
קיבלתי תוצאות טובות גם עם מס' דגמים של Kenwood כגון KD-500 וגם Thrones 160 וגם דגמים מסויימים של JVC (שפיתחו מנגון הנעה ישירה מעולה) ואפילו Luxman. אף אחד מהם לא יקר כיד שנייה במצב טוב (מאות בודדות של דולרים אפילו עם זרוע וקרטרידג' איכותי).
כרגע יש לי Oracle Delphi MkII ע זרוע Alphason Xenon MCS ו - Dynavector 17D3 ואפילו הפטיפון הלא זול הזה כולל הזרוע (שניהם ביד שניה) וקרטרידג' חדש עלו פחות מ - 2,500 דולר.
כאן ההשוואה ל - CDP (בכל טווח מחיר כולל מכשירים סופר יקרים dCs Elgar , Wadia 581se, MBL DAC/Transport, EMM Labs CDSA, naim CDS3) היא לא פחות ממעליבה לאוזני ולטעמי.
עניין של טעם וסדרי עדיפויות בצליל.
כנ"ל לגבי אם הטרחה שווה או לא. עניין אישי. כל אחד יעשה את החשבון שלו אבל יש לי הרגשה שאחרי ששומעים פטיפון מכוונן היטב ומותאם לפונו סטייג' (יותר חשוב בעיני מאשר פטיפון יקר ותו לא - שמעתי יותר מידי VPI ו - AVID במחירים מעל $10K שנשמעו
לי לא יותר טוב מ - CDP בגלל כיוונון רשלני והתאמה לא טובה של זרוע, קרטרידג' ופונו) המחשבה על הטרחה הופכת לפחות מהותית. ייתכן ואני טועה.