האם יש תחליף לאודיו אנלוגי?

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
nitayn
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 563
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #141 

moshem74 כתב:
Joshua_G כתב:
moshem74 כתב:כן, ה CD מאוד מוגבל......

בקיצור,צריך להשקיע כמה עשרות אלפי שקלים בשביל להגיע לרמת איכות של CD משומש ב 200 שקל,לרמה שכן יהיה אפשר להשוות בניהם.

ברכות לקונה המאושר.
...
איחולים לבביים לבעל השמיעה המסתפקת בנגן של 200 ₪.
...
אל תזלזל כי אני מכרתי מרנץ 53 ב 200 שקל....והוא נגן משובח.
זה היה רק בשביל ההשוואה.
אם ניקח מכשיר של 4000 שקל(כמו שיש לי בבית כיום) אתה תצטרך פטיפון ב 100 אלף שקל ואם ספק אם הוא ישתווה.
...
אתה טועה

ההפך יקירי

ההפך

:-)
עבד לאדוניי לבדו חופשי

nitayn
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #142 

Eyal_W כתב:ראשית יש לך פונו לא רע .
כבר יצא לי להאזין לדגם יותר גבוהה שווה ביקור אצל היבואן .

אני מוכן לאסוף את כל ה CD :lol:

וברצינות השוואות בין ווניל כבר מזמן הפסיקו לעניין אותי .

יש לי לא מעט תובנות שהתקבלו במהלך השנים בנושא ואני אפרט על חוויה מאוד מיוחדת שעברתי לאחרונה בנושא .[/quote

נראה לי שהפונו החדש שלי יהיה גם של ליהמן

הדגם שלוני מייבא

הגיע לארץ השבוע

שוב אם תרצה לבוא לבקר

עם השוואות

או בלעדיהן

אתה מוזמן

אגב אין כמו ok computerשל רדיוהד] בויניל

...
עבד לאדוניי לבדו חופשי

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #143 

אגב שתדע לך חתימת הסאונד של החברה הזו אינה מזכירה את הגוון ה"אנאלוגי" המסורתי.
זה אחד הדברים שאני מאוד מעריך בחברה הזו , ובייחוד אני מאוד אוהב את חתימת הסאונד של ציוד גרמני .
אם יורשה לי לעשות הקבלה חתימת הסאונד מאוד מזכירה את חתימת הסאונד של CLEAR AUDIO .
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

nitayn
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #144 

Eyal_W כתב:אגב שתדע לך חתימת הסאונד של החברה הזו אינה מזכירה את הגוון ה"אנאלוגי" המסורתי.
זה אחד הדברים שאני מאוד מעריך בחברה הזו , ובייחוד אני מאוד אוהב את חתימת הסאונד של ציוד גרמני .
אם יורשה לי לעשות הקבלה חתימת הסאונד מאוד מזכירה את חתימת הסאונד של CLEAR AUDIO .
...
גם הפרה והפאוור שלי גרמניים

לא שאני חושב שיש חתימת צליל המשוייכת למדינה

ערב קריר

נתאי
עבד לאדוניי לבדו חופשי

Joshua_G פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3390
שם מלא: יהושע גומא
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #145 

Booboo כתב:
Joshua_G כתב: האם אתה מאזין בתדירות גבוהה לקונצרטים חיים של מוסיקה קלאסית?
...
האם אתה אוכל בתדירות גבוהה סלט ירקות?

מה לעזאזל הקשר בין מה שאמרתי לשאלה הזאת?
...
משום שזה מתקשר באופן ישיר להגדרה שלי את נאמנות למקור.
מי שלא מאזין, לפחות מדי פעם, לקונצרטים חיים של כלים אקוסטיים, לא יכול לקלוט את ההגדרה שלי.
בברכה,
יהושע גומא

Joshua_G פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #146 

michael123 כתב:אם אותו טייפ סלילים\ טייפ אנלוגי שלך מחברים ל-ADC איכותי כדי לקבל קובץ נגיד 96/24 ללא דחיסה, ומנגנים חזרה עם נגיד DAC של WEISS..
מבחינתי תוצאה צריכה להיות זהה
...
מבחינתי, אין לי דעה כל עוד לא שמעתי.
בברכה,
יהושע גומא

DigiSUN
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 551
נתן תודות: 200 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שליחה #147 

מההתרשמות האישית שלי,
נראה לי שרוחב הפס הירוד של התקליט, פחות מעייף את האוזן ולכן אנשים רבים כ"כ מעדיפים את צליל הפטיפון.
כאשר נשים מסנן מעביר-נמוכים על אודיו, נקבל צליל עגול יותר, רך יותר, וזו תוצאה ישירה של הנחתת רכיבי התדר הגבוה.
אנשים טוענים שפטיפון נשמע "יותר טוב" דווקא בגלל שהוא חלש יותר בהעברת התדרים הגבוהים.

מעניין שניתאי מדבר על תקליטים שהופקו באופן דיגיטלי - לפתע העברתם לדומיין האנלוגי מחזירה אותם לחיים, לטענתו.
זה דווקא מחזק את טענתי שלעיל - שכן התקליט צובע את הצליל ומוריד ממנו משהו - למשל רכיבי תדר גבוה - ובאוזני אנשים מסויימים זה מוגדר כצליל נעים יותר אז הם מבלבלים בקביעה שזו פשוט "איכות גבוהה יותר". עתה לא נכנס להגדרת איכות מה היא - כי אין ספק שצליל נעים לאוזן הוא קריטריון חשוב.

נ.ב. Eyal_W, מצטער שעדיין לא עניתי להודעה הפרטית. בתור משתמש חדש, אין לי הרשאה לשלוח הודעות פרטיות.
נערך לאחרונה על ידי DigiSUN ב 29/07/2009 1:37, נערך 2 פעמים בסך הכל.

nitayn
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #148 

DigiSUN כתב:מההתרשמות האישית שלי,
נראה לי שרוחב הפס הירוד של התקליט, פחות מעייף את האוזן ולכן אנשים רבים כ"כ מעדיפים את צליל הפטיפון.
כאשר נשים מסנן מעביר-נמוכים על אודיו, נקבל צליל עגול יותר, רך יותר, וזו תוצאה ישירה של הנחתת רכיבי התדר הגבוה.
אנשים טוענים שפטיפון נשמע "יותר טוב" דווקא בגלל שהוא חלש יותר בהעברת התדרים הגבוהים.

מעניין שניתאי מדבר על תקליטים שהופקו באופן דיגיטלי - לפתע העברתם לדומיין האנלוגי מחזירה אותם לחיים, לטענתו.
זה דווקא מחזק את טענתי שלעיל - שכן התקליט צובע את הצליל ומוריד ממנו משהו - למשל רכיבי תדר גבוה - ובאוזני אנשים מסויימים זה מוגדר כצליל נעים יותר אז הם מבלבלים בקביעה שזו פשוט "איכות גבוהה יותר". עתה לא נכנס להגדרת איכות מה היא - כי אין ספק שצליל נעים לאוזן הוא קריטריון חשוב.
...
לא דיברתי על "איכות"

דיברתי על רגש וכייף ממוזיקה

ערב קריר

נתאי
עבד לאדוניי לבדו חופשי

Joshua_G פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #149 

DigiSUN כתב:מההתרשמות האישית שלי,

נ.ב. Eyal_W, מצטער שעדיין לא עניתי להודעה הפרטית. בתור משתמש חדש, אין לי הרשאה לשלוח הודעות פרטיות.
...
1. נראה לי שאתה שוגה בעניין המסנן מעביר נמוכים. בכל נגן CD קיים מסנן כזה החותך מעט מעל 20 קה"צ. אם נחתוך מתחת ל- 20 קה"צ, כל מה שנקבל הוא צליל עמום יותר. בנוסף, הראש והפונו סטייג' בהם אני משתמש הם בעלי הענות תדר הרבה מעבר ל- 20 קה"צ. כך שיתרון הפטפון בפירוש אינו נובע ממגבלת הענות תדר בתדרים הגבוהים.

2. צליל אנלוגי נשמע לי טבעי יותר, משום שהוא נקי מתוצרי-לוואי (ארטיפקטים) הקיימים בכל מקור דיגיטאלי ששמעתי עד היום.
בברכה,
יהושע גומא

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #150 

אלוקים ישמור ניתאי , אתה רוצה לומר לי שתקליט שהיגיע ממאסטר דיגיטאלי ישמע יותר טוב בפטיפון ? סליחה אבל אני מציע לך לנקות אוזניים :lol:
אני מסכים שבתחום מחירים שלי לפחות אין שום CDP שיכול להשמע יותר טוב מתקליט מטופל היטב עם פטיפון טוב , אבל מדובר על תקליטים תוצרת חוץ שהוקלטו אז ולא עברו מיסטור לדיגיטאל . כמעט כול תקליט שעבר מאסטר דיגיטאלי לא נשמע יותר טוב מCD

הבעיה שלי עם כול השרשור הזה , זה הנחרצות שלכם שלוויניל יש יתרון כ"כ גדול . אני מסכים שעם פטיפון כמו של יהושוע ועם ראש כמו שלו , יש מאוד סיכוי שהוא ישמע יותר טוב בתקליטים שנשמרו אנאלוגיים , השאלה היחידה היא כמה צריך לשלם על אנאלוג טוב , ועד כמה אתה מוכן לשלם בשמירה וטיפול מאסיבי , ועד כמה יש תועלת סונית מזה . וכאן בהרבה מקרים אני מסכים דווקה עם אייל שזה לא ממש שווה את הטורח
למרות שאת הפינק פלוייד אני תמיד אעדיף לשמוע בוויניל :lol:

nitayn
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #151 

truejoker כתב:אלוקים ישמור ניתאי , אתה רוצה לומר לי שתקליט שהיגיע ממאסטר דיגיטאלי ישמע יותר טוב בפטיפון ? סליחה אבל אני מציע לך לנקות אוזניים :lol:
אני מסכים שבתחום מחירים שלי לפחות אין שום CDP שיכול להשמע יותר טוב מתקליט מטופל היטב עם פטיפון טוב , אבל מדובר על תקליטים תוצרת חוץ שהוקלטו אז ולא עברו מיסטור לדיגיטאל . כמעט כול תקליט שעבר מאסטר דיגיטאלי לא נשמע יותר טוב מCD

הבעיה שלי עם כול השרשור הזה , זה הנחרצות שלכם שלוויניל יש יתרון כ"כ גדול . אני מסכים שעם פטיפון כמו של יהושוע ועם ראש כמו שלו , יש מאוד סיכוי שהוא ישמע יותר טוב בתקליטים שנשמרו אנאלוגיים , השאלה היחידה היא כמה צריך לשלם על אנאלוג טוב , ועד כמה אתה מוכן לשלם בשמירה וטיפול מאסיבי , ועד כמה יש תועלת סונית מזה . וכאן בהרבה מקרים אני מסכים דווקה עם אייל שזה לא ממש שווה את הטורח
...

אתה מוזמן לשמוע אצלי את פורטיסהד החדש ויניל מול סידי

אגב אני מאוד מקפיד על ניקוי האוזניים

חבל שלא יכולת להגיע להרצאה שהעברתי על מוזיקה אקספרימנטלית

ערב קריר

נתאי
עבד לאדוניי לבדו חופשי

Joshua_G פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #152 

truejoker כתב:אלוקים ישמור ניתאי , אתה רוצה לומר לי שתקליט שהיגיע ממאסטר דיגיטאלי ישמע יותר טוב בפטיפון ? סליחה אבל אני מציע לך לנקות אוזניים :lol:

...
טוב שיש שורה תחתונה ... :) :D :)
בברכה,
יהושע גומא

דורון3
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 361
שם מלא: דורון אור
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #153 

MASTERMIX כתב:
דורון3 כתב:
michael123 כתב:דורון3

הבעיה היא בצריבה, ולא בריפ.
או שצריך לקחת מחשב + DAC כמו שהזכרת למעלה (I2S/FW/USB2), או Transporter/LINN DS/PS Audio Perfect Wave וכו'

Joshua_G.
...
יש לי שאלה ל- MASTERMIX ואחרים העוסקים בהקלטות:
בהנחה שהקובץ הדיגיטלי המקורי שבאולפן נשמע קרוב מאוד למקור ולא שונה בהרבה מטייפ מסטר אנלאוגי מקביל, איפה לדעתכם אובדת האיכות בדרך?
...
דורון3
לא כל כך ברורה לי השאלה שלך ..?
אתה מדבר על קובץ דיגיטאלי , שהוא לא שונה בהרבה ממקור על טייפ סלילים\ טייפ אנלוגי ?
יש הבדל רב מאוד בין קובץ דיגיטאלי להקלטה על אנלוג.
בכדי להבהיר את הנושא אנא פרט קצת למה אתה בדיוק מתכוון?
להמרות או לקבצים דיגיטאלי והאם יש הבדלים ביינהם ?
סליחה אבל פשוט לא ברורה שאלתך.
...

אני אנסח את השאלה מחדש:

בוא נניח שמקליטים תזמורת חיה בלתי מוגברת (ג'אז או קלאסי) בו זמנית בשתי הקלטות מקבילות שונות (הפיד מהמיקרופון מתפצל לשניים):
1. אנאלוגית באמצעות טייפ או טוב יותר Direct to Disk.
2. דיגיטלית ב - 192Khz/24 Bit

נוצרו שתי מדיות: אחת אנאלוגית על גבי הטייפ (או התקליט במקרה של Direct to disk) ואחת דיגיטלית, נניח על גבי דיסק קשיח או Memory Card.

בהנחה שכל הפרטמרים האחרים זהים ושתי ההקלטות מושמעות באותה מערכת (מערכת סטודיו ההקלטה לצורך העניין) והמערכת בעלת רזולוציה גבוהה עם DAC סופר איכותי, ה - Jitter נמוך (במקרה של ההקלטה הדיגיטלית) ושתיהן משומעות באקוסטיקה אידיאלית (זאת של האולפן).
מה אמור להישמע טוב יותר והאם ההבדל שמיע לדעתך ומניסיונך?

בהנחה ששתי ההקלטות קרובות מאוד וקשה מאוד להבחין בינהן (או בלתי אפשרי) באיזה שלב במעבר הקובץ המקורי ל - CD או DVD-A לדעתך נפגמת האיכות? (או אולי לדעתך אין פגימה באיכות במעבר ל - CD או DVD-A אלא אך ורק בהשמעת במערכת הפרטית של כל אחד מאיתנו).

י

דורון3
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 361
שם מלא: דורון אור
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #154 

...
האם יש חשיבות לאם המאסטר הדיגיטלי הוא בעל רזולוציה גבוהה או לא?
בוא נניח שהמאסטר הדיגיטלי הוא ברזולוציה 192/24.
אם נעשה Down Mixing ל - 44.1/16 האם לא נאבד מידע?

הסיבה שאני שואל היא ששמעתי תקליטים שהוטבעו לתקליטים ממאסטר דיגיטלי ברזולוציה גבוהה ושנשמעו טוב יותר לאוזני (יותר מידע מוסיקלי, יותר ניואנסים, יותר Ambiance וכו' וכו') גם מגרסת ה - CD וגם מ - DVD-A.

דעתי האישית: אני לא כל כך מסכים שצריך להשקיע הון בפטיפון על מנת לקבל תוצאה טובה.
להלן ביקורת של פטיפון שלי אישית יש הרבה נסיון איתו, בעיקר עם קרטרידג' ADC XLM Mk III, פונו סטייג' Jolida JD-9 ומס' שיפורים לא מאוד יקרים (Record Mat ,Record Clamp ו - Outer Ring של
http://www.ttweights.com/page/page/6597621.htm שנתנו בעיני תוצאה טובה בהרבה מכל CD שאי פעם שמעתי:
http://www.tnt-audio.com/sorgenti/techn ... 200_e.html

קיבלתי תוצאות טובות גם עם מס' דגמים של Kenwood כגון KD-500 וגם Thrones 160 וגם דגמים מסויימים של JVC (שפיתחו מנגון הנעה ישירה מעולה) ואפילו Luxman. אף אחד מהם לא יקר כיד שנייה במצב טוב (מאות בודדות של דולרים אפילו עם זרוע וקרטרידג' איכותי).

כרגע יש לי Oracle Delphi MkII ע זרוע Alphason Xenon MCS ו - Dynavector 17D3 ואפילו הפטיפון הלא זול הזה כולל הזרוע (שניהם ביד שניה) וקרטרידג' חדש עלו פחות מ - 2,500 דולר.

כאן ההשוואה ל - CDP (בכל טווח מחיר כולל מכשירים סופר יקרים dCs Elgar , Wadia 581se, MBL DAC/Transport, EMM Labs CDSA, naim CDS3) היא לא פחות ממעליבה לאוזני ולטעמי.
עניין של טעם וסדרי עדיפויות בצליל.

כנ"ל לגבי אם הטרחה שווה או לא. עניין אישי. כל אחד יעשה את החשבון שלו אבל יש לי הרגשה שאחרי ששומעים פטיפון מכוונן היטב ומותאם לפונו סטייג' (יותר חשוב בעיני מאשר פטיפון יקר ותו לא - שמעתי יותר מידי VPI ו - AVID במחירים מעל $10K שנשמעו לי לא יותר טוב מ - CDP בגלל כיוונון רשלני והתאמה לא טובה של זרוע, קרטרידג' ופונו) המחשבה על הטרחה הופכת לפחות מהותית. ייתכן ואני טועה.
נערך לאחרונה על ידי דורון3 ב 29/07/2009 9:52, נערך פעם 1 בסך הכל.

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #155 

Joshua_G כתב:
"נכון שמעדיפי האנלוגי הוא מיעוט.
מנקודת מבט אחת, הם דינוזאורים שעבר זמנם.
מנקודת מבט אחרת, הם אניני טעם אשר טעמם מתעלה מעל זה של ההמון"
Joshua_G יקר הרשה לי להעיר לך משהו ברוח טובה , עקבתי אחרי הפוסטים שלך בשרשור זה אשר כולם נכתבו ברהיטות ובנימוס אך גם בהתנשאות ויהירות (גם אם חבויה לעיתים)
אתה כל הזמן כותב על כך שאיכות והטעם הוא באוזני המאזין ואיש איש עם טעמו והעדפתו ,
אך בין השורות (וגם מעליהן) אתה אומר ,כי כל מי שלא חושב כמוך או לדוגמא נהנה מ cd יותר מפטיפון או מסוגל רחמנא לצלן להאזין ל Mp3 אז הוא לא אנין טעם ו טעמו זול ולהמונים ....זו פשוט התנשאות אודיופילית טיפוסית.
מבחינתי (ומתנהל על זה שרשור כאן במקביל) גם מי ששומע Mp3 של שרית חדד במונו ונהנה מהמוזיקה ואוהב את זה הוא במישור הזה לא פחות טוב ממך .

http://www.hometheater.co.il/vt90077

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #156 

uris כתב:Joshua_G כתב:
"נכון שמעדיפי האנלוגי הוא מיעוט.
מנקודת מבט אחת, הם דינוזאורים שעבר זמנם.
מנקודת מבט אחרת, הם אניני טעם אשר טעמם מתעלה מעל זה של ההמון"
Joshua_G יקר הרשה לי להעיר לך משהו ברוח טובה , עקבתי אחרי הפוסטים שלך בשרשור זה אשר כולם נכתבו ברהיטות ובנימוס אך גם בהתנשאות ויהירות (גם אם חבויה לעיתים)
אתה כל הזמן כותב על כך שאיכות והטעם הוא באוזני המאזין ואיש איש עם טעמו והעדפתו ,
אך בין השורות (וגם מעליהן) אתה אומר ,כי כל מי שלא חושב כמוך או לדוגמא נהנה מ cd יותר מפטיפון או מסוגל רחמנא לצלן להאזין ל Mp3 אז הוא לא אנין טעם ו טעמו זול ולהמונים ....זו פשוט התנשאות אודיופילית טיפוסית.
מבחינתי (ומתנהל על זה שרשור כאן במקביל) גם מי ששומע Mp3 של שרית חדד במונו ונהנה מהמוזיקה ואוהב את זה הוא במישור הזה לא פחות טוב ממך .

http://www.hometheater.co.il/vt90077
...
נדמה לי שאתה מפספס את הפואנטה.
מי שמאזין לחומר ב MP3 בסיסי בהחלט ראוי לתואר "חובב מוזיקה" ואני לא מכיר אדם אחד שלא אוהב לשמוע מידי פעם מוזיקה כזאת או אחרת.
אך לא כל מי משאזין בציוד בסיסי ביותר ראוי לתואר "אודיופיל" ואכן יש לזה שרשור אחר.
הדבר דומה לאנשים שמקדישים הרבה מאוד זמן (וכסף) בקניית מצרכים באיכות הגבוהה ביותר על מנת להנות מארוחת גורמה.
אז מה זה אומר על שאר האנשים?
שאין להם טעם?
שהטעם שלהם "המוני וזול"?

לדעתי זה אומר שהנושא לא מעסיק אותם יותר מידי ויש להם דברים אחרים בסדר עדיפות גבוה יותר שהם מעדיפים להשקיע את זמנם ואת כספם.
אין שום צורך בזלזול באף אחד - מותר שלאנשים שונים יהיו טעמים שונים וסדרי עדיפויות אחרים.
אחד מעדיף להשקיע בציוד שמע, שני מעדיף להשקיע בעיצוב הבית, שלישי מעדיף להשקיע את כספו בטיולים מסביב לעולם ורביעי מעדיף להשקיע את כספו בארוחות גורמה וחמישי (לא עלינו) עסוק בהשרדות....
נדמה לי שההבנה נזו תסיר את תחושת ההתנשאות והזלזול.

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #157 

נושא ההודעה שלי כלל לא דיבר על הגדרת המושג "אודיופיל" ואין שום כוונה לדון במושג זה .
הודעתי התייחסה אל ההתנשאות כלפי כל מי שמאזין למשהו אחר במחינת ציוד / קובץ/ טעם מוזיקלי.
מה זה גורמה ?
אדם שמעדיף לאכול פלאפל (עם הרבה טחינה) סלטים וכו' ...האם הוא בעל העדפה קולנירית נמוכה מאדם האוכל גורמה במסעדת יוקרה , אני כלל לא חושב כך!

gab
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 427
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #158 

התגובה נוגעת לתחום התדרים בפטיפון וסי די-
גבול השמע האנושי נמצא ב 20KHZ ולרב אף מתחת לזה. בניגוד לתדרים הנמוכים אותם ניתן להרגיש גם אם לא לשמוע לעיתים, לא כך בגבוהים, ולכן יכולת/הענות של מכשיר לתת תדרים מעל ערך זה כמעט חסרת משמעות לאוזן, אך יכול בהחלט להיות אינדיקציה לאיכותו של המכשיר.

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3075
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #159 

gab כתב:התגובה נוגעת לתחום התדרים בפטיפון וסי די-
גבול השמע האנושי נמצא ב 20KHZ ולרב אף מתחת לזה. בניגוד לתדרים הנמוכים אותם ניתן להרגיש גם אם לא לשמוע לעיתים, לא כך בגבוהים, ולכן יכולת/הענות של מכשיר לתת תדרים מעל ערך זה כמעט חסרת משמעות לאוזן, אך יכול בהחלט להיות אינדיקציה לאיכותו של המכשיר.
...
יש שטוענים שמה שכתבת לא מדוייק, ותדרים מעל ה20 קילו, בהחלט מורגשים בצורה זו או אחרת...
תריץ חיפוש על סופר טוויטרים ועל ההרצים של סופר אאודיו סי די....

.

gab
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 427
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #160 

ramkol כתב:
gab כתב:התגובה נוגעת לתחום התדרים בפטיפון וסי די-
...
יש שטוענים שמה שכתבת לא מדוייק, ותדרים מעל ה20 קילו, בהחלט מורגשים בצורה זו או אחרת...
תריץ חיפוש על סופר טוויטרים ועל ההרצים של סופר אאודיו סי די....

יש אפשרות שמישהו בעל אינטרס מסחרי/עודף מוטיבציה ימדוד דברים שונים ומשונים. בכל בדיקה פיזיולוגית וכמקובל במאגרי הידע ברפואה ובכל TEXTBOOK שתפתח תמצא את העובדות הבאות-

http://hypertextbook.com/facts/2003/ChrisDAmbrose.shtml
.
...
כמובן שאיני כולל בזה אודיופילים שבשעה 24:00 הופכים להיות אנשי זאב המייללים לירח ושומעים תדרים עד 50KHZ :lol: :lol: :!: ולאחר ששרטו את כל הסי דים שלהם כתגובה פרואידיאנית לביקורת שנמתחה עליהם כי הם אוהבים ויניל. :? :lol:

אגב- הציטטה והכיתוב שלי התערבבו משום מה- ההפניה לקישור היא שלי כתימוכין לדברי קודם על טווח השמיעה.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”