roberts כתב:@AntoneX
·וילסון עבדו במשך עשרות שנים עם קומפננטות של פוקל-שמוקל לפני שהם עברו לאחרונה לטוויטרים מבד בשקל תשעים.
...
·פוקל בבית מתחיל מ מיני אוטופיה. לא הייתי טורח להדליק מגבר בשביל ARIA.
והיסטוריה של ווילסון זה דבר אחרון שמעניין אותי.
הם משמיעים מוזיקה, פוקל עד הדגמים המובחרים יודע להציא רק צלילים. (זו דעתי בלבד כמובן)
נערך לאחרונה על ידי AntoneX ב 29/12/2019 17:48, נערך פעם 1 בסך הכל.
·
יש מוצר אודיו אחד בעולם שמשוחרר על סמך בדיקות וטסטים קודם שהאזינו לו בני אנוש?
...
·
יש ועוד איך! אני מכיר חברה כזאת באופן אישי. קריסטן נילסן שהוא קוליגה שלי, במסגרת עבודת הדוקטורט שלו באלקטרוניקת הספק פיתח מגבר CLASS D עם בערכת בקרה יחודית. לימים הוא התפתח לחברת ICEPOWER שהמגברים שלו נמצאים היום בהמון מגברים אודיפיליים שאנשים כמוך משלמים עליהם אלפי דולרים, כאשר עלות המרכיבים בהם מסתכמת בכמה מאות דולרים בלבד. למשל M700 של PS AUDIO. אז יצא לי לפגוש את קריסטן בכמה כנסי IEEE, ושוחחנו רבות על מגברי CLASS D שלמעשה בנויים כממיר DC ל AC. והוא סיפר לי שכל הפיתוח של מגברי ה HCOM שלו (שיטת הבקרה בתדר מיתוג אדפטיבי שהוא פיתח), הוא פיתח ובנה מבלי לשמוע את התוצאה או לסמוך על האוזניים אפילו פעם אחת, עד לרגע שהוא סיים לאמת את הביצועים עי מדידות בלבד. רק שהכל עבד על סקופ ועי חיבור עומס אלקטרוני, הוא חיבר זוג רמקולים וניגן כמה קטעי מוסיקה. אין כאן שום וודו, אלא הנדסה בלבד! אם זה נראה טוב עלח מכשיר המדידה, זה חייב להשמע טוב לכל אדם רצליונאלי. אגב ההגברה שבניתי היא ביוד אותה הגברה שיש ב S300 STELLAR של PS AUDIO, רק שעתלה לי חמישית מהמחיר שההיתי משלם עבור הלוגו שלהם...
כפי שאמרתי, פער עצום בין חובב אודיו שבמקצועו הוא עורך דין, או רופא, לבין חובב אודיו שבמקצועו הוא מהנדס, בעיקר אם מהנדס חשמל...
לא יודע מה בדיוק יש לך נגדי שאתה קורא לי טרול מסוכן מבלי להכיר אותי בכלל. מניח שזה כי לקחת קשה שאני לא ממשוכנעי חברת טרינוב. האמת שזה מזכיר לי את הדמקורטים הליברליים שכאשר מרגישים שהם מפסידים בוויכוח או שאין למהם מה להוסיף, הם יקראו לצד השני גזען.
לא יודע על אילו פרופילים אחרים אתה מדבר. יש לי כאן פרופיל אחד בלבד, ואני לא מסתתר מאוחרי שום שמות בדויים. השם שלי הוא אלי ברבי או לייתר דיוק אלי גד ברבי (גד זה שם אמצעי ולא שם בדוי). אם אתה לא מאמין, אז הנה פרופיל לינקדין של:
שאגב שניהם לא מעודכנים, כי את הלימודים כבר סיימתי ואני עם תואר דוקטור להנדסת חשמל ומחשבים. אני משמש כמרצה מן החוץ בכמה מוסדות אקדמיים וגם עובד בחצי משרה כיועץ הנדסי בחברה לפיתוח ממירי הספק... אז נעים מאד. אני יכול להבטיח לך שידע הנדסי כולל בתחום האודיו, לא חסר לי.
לגבי הערות הציניות שלך על הציוד שברשותי, אז כן יש לי זוג רמקולים קדמיים של FOCAL ARIA שעלו לי "כמה מאות שקלים" כדבריו, ולהם שידכתי שני מונובלוקים CLASS D שהרכבתי בעצמי ועלו לי רק אלפיים שח. את הכיול ביצעתי בעצמי עם אודיסי ו DIRAC מבלי להזדקק לעזרה בתשלום של איזו מכייל מקצועי מחול בשם מר פלוץ. אני יכול להבטיח שלך שעם שני המדפיים שיש לי ושני סאבים SB2000 (אחד מהם נרכש ממשתמש וותיק כאן בשם אבי AVIHULI שהספיק להכיר ולהתרשם ממני), אני מקבל סאונד שלא יורד מהוילסון סשה שלך שעלו עשרות אלפי דולרים. הרעיון הוא להגיע לסאונד טוב ומספק במינימום הוצאות, וזה מצריך ידע ונסיון.
אני אגב לא מזלזל בידע והנסיון שיש לך, אבל אתה צריך ללמוד גם לקבל ביקורת ודעות של אחרים. השרשור הזה שפתחתי הוא בנושא שאין פורום אודיו שלא דנו בו מאות פעמים. רצוי היה שזה ירוכז לשרשור אחד מסודר. אתה מוזמן לבדוק הודעות קודמות ולראות שבתור "טרול מסוכן", אני תורם לא מעט לפורום הזה, ואת זה רואים לפי יחס תודות להודעות.
אגב מה אתה חושב על ג'ין דלסאלה מ Audioholics שגם הוא לא מפספס אף הזדמנות ללעוג על חברות שמן הנחשים ואלו שממשיכים להאכיל אותם, כי הם באמת הטרולים האמיתיים בתחום הזה.
ממליץ לך לצפות בתור התחלה בוידאו הזה
לאלו שמאמינים ודוגלים בכל המוצרים הללו שאין להם כל הצדקה הנדסית (כמו שדלסאלה אמר, עם 20 שנות נסיון כמהנדס RF שיש לו, רק בתחום האודיו קיימים חוקים הנדסיים חדשים... כבל אוקאס שהוא אוברקיל לכל אות RF ואודיו דיגיטאלי, פתאום אינו מספיק וצריך כבל שמן נחשים עם סוללות ומגנטיים וחומרים רפואיים), אתם חייבים להבין שנקודת מבט של אדם בעל רקע הנדסי כמוני וכמו אלפים אחרים שהם גם מהנדסים וגם חובבי אודיו, תהיה תמיד שונה וספקטית. כל עוד אף אחד לא מוכן לעבור מבחן עיוור מתועד, אז חבל על כל הוויכוח הזה. אבל לפחות שאנשים היו מודעים וחשופים לכל המוצרים הללו, ושיחליטו בעצמם. אני בהחלט בדקתי והשוותי מתוך סקרנות למרות שלא ראיתי בזה טעם, ועדיין לא השתכנעתי שכבל קומקום באלף דולר עושה הבדל, וגם לא השתכנעתי שמגבר ב250 אלף דולר לערוץ בודד (למשל Relenteless של Dagostino או איך שלא קוראים לו), לא ישמע טוב יותר באופן שיורגש עי בן אנוש מאשר מגבר טוב ב 2000 דולר לערוץ...
אגב, אם אמרת שאתה מחפש מגברים, ולפי מה שאני מתרשם, אתה לא מוכן לפשרות, אז אולי כדאי לך לנסות את ה RELENTLESS:
יש להם נציגות בארץ, NOTE AUDIO אם אני לא טועה. אני בטוח שיסכימו לתת לך זוג לנסיון בתמורה לביקורת מושקעת ומקצועית, כמו שאתה רגיל לכתוב (לא נכתב בציניות אגב).
שהיה לך בהצלחה עם המערכת, ואל תקח דברים קשה מידי. אחרי הכל, המטרה הסופית היא למצוא זמן ליהינות מהציוד ולא רק להיות במרדף אובסיבי אחריו.
אלי
...
אם אתה חושב שהסטאפ שלך יכול באיזה שלב להתקרב לסאונד שהסטאפ של רן, שלי או של מי שרכש הגברה, רמקולים ומקור טובים אתה חי באשליה או לא שומע מהאוזניים, Phd או לא לצאת בהצהרה שיצאת לא לעניין בכלל.
אין לך מושג מה אופי הסאונד, אין לרמקולים שלך יכולת לייצר שקיפות, מהירות עומק וטקסטורה כפי שהסטאפ מושקע בחדר נכון יכול לייצר, אתה משלה את עצמך וזה ידידי המלומד גרוע יותר מכל שמן נחשים.
הביקורת שלי כלפיך נובעת מהעובדה שאתה בוחר כל פעם לפתוח יוזר אחר, ואם אני לא טועה (תקן אתי בבקשה, כי אני בהחלט לפעמים טועה וזה לא נאמר בציניות) אז היית בעבר sexter ואחרי זה בארבי ואז Cutnpaste....ואולי עוד כמה על הדרך.
או שמא הופעת במחוזותנו לראשונה רק ב- 21 ליולי 2019?
כאמור אני הראשון שיתנצל אם זה לא מצב הדברים.
אז אנא האר את עיניי.
הביקורת שלי כלפיך נובעת מהעבודה שאתה לא רגוע, כל פוסט שלך הוא כועס ומתלהם ונכתב באובססיביות להוכיח כל מיני דברים שהם לרוב לא נכונים ומופרכים מהיסוד.
חייך קצת, יש עוד אנשים חכמים כאן.
אתה יהיר מדיי.
לא באמת מעניינים אותי הדברים שאמרת על Trinnov, או אם אתה חושב שאתה מסוגל לכייל מערכות כמו אדם פלץ, או אם אתה חושב שהרמקולים שלך נשמעים כמו ווילסון סאשה.
זו דעתך, זו גישתך, זו דרך ההסתכלות שלך, שהיא כמובן אינה מתבססת על נסיון חלילה עם המוצרים הספציפיים שאתה מטיל ספק בהם, במקרה הזה החברות Wilson ו- Trinnov אלה מתבססות על תמונות מגוגל... ואני לגמרי סבבה עם זה. לגמרי.
תתפלא , אני כותב את הדברים כאשר חיוך גדול מרוח על פניי.
רק מקווה שבדברים אחרים אתה נוקט גישה קצת יותר רצינית ומעמיקה.
ולגביי ה- Relentless. תודה על ההצעה.
אם תקרא שוב את ההודעה שלי, אתה תראה שאני מתלבט בין אור ירוק לאור צהוב, יודע איזה אור יש למגברים של ד'אגוסטינו?
אני גם מכבד את דרכו של רון מויאל לרכוש בכול מחיר את המערכת המאירה את החדר בצהוב
אבל נאה דורש נאה מקיים
אולי כדאי שגם אתם לא תכבדו את דרכנו שאומרת שהבדלים שמיעים נבחנים או במבחן עוור או באמצעי מדידה מדוייקים ככול שיהיו
חבל אבל ממש חבל שכל מי שטוען שיש הבדלים שמיעים למרות שכל מכשירי המדידה מראים שאין הבדל.... אינם מסכימים לעבור מבחן עוור
לסיכום אני מכבד את דרכך ומצפה שגם אתה תכבד את דרכי שאומרת שאין הבדלים שמיעים אם אין הבדלים מדידים
...
·
הטענות המושמעות לגבי אינטרקונקטים ובוודאי לגבי כבלי חשמל הינם:
1. אין הבדל שמיע כי הם נמדדים אותו דבר.
2. גם אם יש שוני במדידה אז אין ביכולת אוזן האדם להבחין בהבדלים.
אז אני שואל :
בהינתן שגם אם יש הבדל מדיד מדובר בהבדל בלתי שמיע לאוזן האדם , מדוע ההתעקשות למדוד את הכבל כתנאי הכרחי לביצוע מבחן עיוור ?
אל תקל ראש בשאלה הנ"ל, בגללה מבחן עיוור שהוזכר פה קודם לא יצא לפועל !
אם הטענה היא שכבל שנמדד שונה הוא כבל "מהונדס" ולכן יש מצב להבדל שמיע אז העמדה שלי היא:
1. אני שומע תוצאה כוללת ומבחינתי כבל הוא רכיב בשרשרת. אם שינוי ברכיב בשרשרת משפרת עבורי את התוצאה הסופית אז אקנה אותו.
2. טרם היכרתי ולו אדם אחד שלפני שרכש כבל אינטרקונקט (לצורך הדוגמא) , מדד אותו על מנת לוודא שאינו מהונדס.
אתה מכיר אחד כזה ?
ארז
אז אני שואל :
בהינתן שגם אם יש הבדל מדיד מדובר בהבדל בלתי שמיע לאוזן האדם , מדוע ההתעקשות למדוד את הכבל כתנאי הכרחי לביצוע מבחן עיוור ?
אל תקל ראש בשאלה הנ"ל, בגללה מבחן עיוור שהוזכר פה קודם לא יצא לפועל !
אם הטענה היא שכבל שנמדד שונה הוא כבל "מהונדס" ולכן יש מצב להבדל שמיע אז העמדה שלי היא:
1. אני שומע תוצאה כוללת ומבחינתי כבל הוא רכיב בשרשרת. אם שינוי ברכיב בשרשרת משפרת עבורי את התוצאה הסופית אז אקנה אותו.
2. טרם היכרתי ולו אדם אחד שלפני שרכש כבל אינטרקונקט (לצורך הדוגמא) , מדד אותו על מנת לוודא שאינו מהונדס.
אתה מכיר אחד כזה ?
ארז
...
·כדי להיוות בטוח ב 101 % שאין הבדלים אני חייב למדוד את הכבל ובמיוחד את הכבל של נמר (שבעקבותיו לא התבצעה אותה בדיקה מפורסמת עקב חוסר הרצון שלו לתת לי למדוד את הכבל)מאחר שהוא כבל מהונדס שעובי המוליכים שלו הוא כעובי שערת אדם.
זה לא אינטרקונקט שפוי, זה אולי יכול להחשב "מכונת צליל" .....ואני כאמור מתערב על אינטרקונקטים "שפויים" ולא על "מכונות צליל"
אגב , יתכן ואם היה ניתן לי למדוד אותו , והייתי רואה שהוא אכן FLAT , הבדיקה הייתה מתקיימת, אולם כאמור נמר לא נתן לי למדוד את האינטרקונקט לפני ה-Blind.
נערך לאחרונה על ידי roberts ב 29/12/2019 18:18, נערך פעם 1 בסך הכל.
יש ועוד איך! אני מכיר חברה כזאת באופן אישי. קריסטן נילסן שהוא קוליגה שלי, במסגרת עבודת הדוקטורט שלו באלקטרוניקת הספק פיתח מגבר CLASS D עם בערכת בקרה יחודית. לימים הוא התפתח לחברת ICEPOWER שהמגברים שלו נמצאים היום בהמון מגברים אודיפיליים שאנשים כמוך משלמים עליהם אלפי דולרים, כאשר עלות המרכיבים בהם מסתכמת בכמה מאות דולרים בלבד. למשל M700 של PS AUDIO. אז יצא לי לפגוש את קריסטן בכמה כנסי IEEE, ושוחחנו רבות על מגברי CLASS D שלמעשה בנויים כממיר DC ל AC. והוא סיפר לי שכל הפיתוח של מגברי ה HCOM שלו (שיטת הבקרה בתדר מיתוג אדפטיבי שהוא פיתח), הוא פיתח ובנה מבלי לשמוע את התוצאה או לסמוך על האוזניים אפילו פעם אחת, עד לרגע שהוא סיים לאמת את הביצועים עי מדידות בלבד. רק שהכל עבד על סקופ ועי חיבור עומס אלקטרוני, הוא חיבר זוג רמקולים וניגן כמה קטעי מוסיקה. אין כאן שום וודו, אלא הנדסה בלבד! אם זה נראה טוב עלח מכשיר המדידה, זה חייב להשמע טוב לכל אדם רצליונאלי. אגב ההגברה שבניתי היא ביוד אותה הגברה שיש ב S300 STELLAR של PS AUDIO, רק שעתלה לי חמישית מהמחיר שההיתי משלם עבור הלוגו שלהם...
כפי שאמרתי, פער עצום בין חובב אודיו שבמקצועו הוא עורך דין, או רופא, לבין חובב אודיו שבמקצועו הוא מהנדס, בעיקר אם מהנדס חשמל...
...
זו הדוגמה הכי טובה שיכולת להביא, רכיב שנשמע בינוני במקרה הטוב.
בין עלות סופית לעלות הרכיבים אין קשר ישיר. נחש מה, דרייבר אקוטון יקר של ברמקול של טידל לא עולה מעל 1000 יורו, המוצר המוגמר עולה כמה עשרות אלפים בשל התוצאה הסופית.
הרכב שאתה נוסע בו כנראה עלה יותר מסך חלקיו, עכשיו תתחיל להתהדר בבניית רכב בעצמך, מה עם בדיקות, פרוטייפים ושעות עבודה, אלו בטח חינם אצל מהנדס כמוך שרק סיים אוניברסיטה. אגב גם אחרי ארבע תארים באוניברסיטה מהם שלושה מתקדמים אני לא מעז להרשות לעצמי לנפנף בהם, קצת צניעות לא תזיק לכבודו.
מהנדס או לא יש לך עוד דרך ארוכה לעשות בעולם ובזה האודיופילי בפרט.
·
roberts כתב:@AntoneX
·וילסון עבדו במשך עשרות שנים עם קומפננטות של פוקל-שמוקל (*) לפני שהם עברו לאחרונה לטוויטרים מבד בשקל תשעים.
טוויטרים מקוולר ואחר כך טיטניום שלא לדבר על יחידות הבס.
...
ומלבד השם והיותם רמקולים מה הקשר בין הסאונד שפוקל בשנקל והווילסונים מפיקים?
לא צריך להיות ״אודיופיל״ כדי להבין שאין ולא יכולה להיות לרמקול כמו פוקל אריה יכולת או עשירית מהיכולת שיש לווילסון.
·כדי להיוות בטוח ב 101 % שאין הבדלים אני חייב למדוד את הכבל כי הכבל של נמר (שבעקבותיו לא התבצעה אותה בדיקה מפורסמת עקב חוסר הרצון שלו לתת לי למדוד את הכבל) הוא כבל מהונדס שעובי המוליכים שלו הוא כעובי שערה.
זה לא אינטרקונקט שפוי, זה אולי יכול להחשב "מכונת צליל" .....ואני כאמור מתערב על אינטרקונקטים "שפויים" ולא על "מכונות צליל"
אגב , יתכן ואם היה ניתן לי למדוד אותו הייתי רואה שהוא אכן FLAT והבדיקה הייתה מתקיימת אולם כאמור נמר לא נתן לי למדוד את האינטרקונקט לפני ה-Blind.
...
·
אתה לא חייב כלום ואף אחד לא מחויב לספק את רצונותיך.
ברור שנמר ואף אודיופיל שפוי לא ייתן לך אינטרקונקט יקר ש"רק תמדוד אותו".
הייתה לך הזדמנות להוציא לפועל מבחן עיוור היסטורי ותמיד היית יכול לומר ש :
ייתכנו הבדלים שמיעים בין אינטרקונקטים אבל טרם הוכח הבדל שמיע בין אינטרקונקטים שנמדדים זהה.
לפחות היית מבין שייתכן הבדל שמיע. גם זה משהו.
במקום לקחת את ההזדמנות הזאת בשתי ידיים התעקשת שזה חייב להתבצע רק בדרך שתספק אותך ב 100% ולא באחוז אחד פחות אז קיבלת קדחת...
אגב, כל אודיופיל יגיד לך שכל חלקי הסטאפ שלו הם חלק מ"מכונת צלילים ". אין שום בעיה עם ההגדרה הזאת, אם זה גורם לך להרגשה טובה.
@roberts
·
דעתי גם שהוא , פותח האשכול, לא שומע טוב, וגם פשוט לא מבין מה הוא סאונד נכון\טוב בגלל מוגבלות מסויימת.
יש קישור לבדיקות אוזניים שלו ? לפי הרמקולים שלו, יש לו טעם לא מי יודע מה.
נערך לאחרונה על ידי AntoneX ב 29/12/2019 18:36, נערך 2 פעמים בסך הכל.
·הוא נפנף בהם רק לאחר שהאשימו אותו בהיתחזות ובטרוליות.....אתה מוציא דברים מהקשרם - ובמודע.
...
במודע או במדע..
רוברט כפרה, גד ידידנו מתהדר בדוקטורט כבר מהעמוד הראשון ״אני יכול להבטיח לך כבעל דוקטורט בהנדסת חשמל״ ועוד כזה המנתח עם ספקטרום הבדלים ברכיבי אודיו מתוך סרטוני יוטיוב.
הבדלים בין כבלים אינה הבעיה היחידה כאן, גם זכרון או יכולת חיפוש בין דפי האינטרנט רצוי לשפר.
Nir547 כתב:@molvy
·אז בוא אקצר לך תהליכים. אין הבדלים בכלום ושום דבר.
רסיבר בדיוטי פרי נשמע בדיוק כמו ארקאם, מקינטוש, קיימברידג אודיו ו-mbl.
תשמע לי ואפילו עדיף, קנה באייבורי רמקולים ב"שבע שקל" וגמור עניין.
ואגב מדיד, תבדוק למה החזירו לפיתוח מחדש את המגבר של הגל שנמדד פגז.
...
·כל הכבוד על המחשבה מהעמיקה והמסקנה הכל כך חכמה
זה ממש הנושא הנדון פה, רסיברים ורמקולים. לא חס וחלילה כבלי מתח וכבלי רמקולים
אני רץ לאייבורי לקנות רמקולים בשבע שקל
ממש תודה על ההארה שהארת פה את כל הפורום ממש כמו נר שמיני של חנוכה
MartinHSabag כתב:והנה, 15 שנה אחרי שהאתר הוקם, עדיין ממשיכים להתווכח כמו בימי IOL ותפוז העליזים.....
למה כל ויכוח חייב תמיד לרדת לרמת ירידות אישיות וחא להישאר ברמת הטענה ולא הטוען....
הבא בתור שיפנה לגופו של אדם או ישתמש בגוף שלישי כדי לפגוע המי שלא מאמין במה שהטוען מאמין, הוא יורחק מהאתר.
כל דיעה היא לגיטימית, הזויה ככל שתהיה. אפשר תמיד לנסות לשכנע, אפשר תמיד לטעון הפוך לגמרי, אפשר לטעון מבלי להביא הוכחות מדעיות וניסויים. אבל לא אתן לפגוע בגולש אחר.