רכשתי מקרן + מסך

מקרנים קידמיים - Front Projector.
new-guy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1802
נתן תודות: 269 פעמים
קיבל תודות: 107 פעמים

שליחה #141 

bossgt6 כתב:
...
...
· אההה תודה רבה , מה שנכון נכון ! אמת , הכל התחיל מהבול על הקיר ..:) זה גרם לי להזיז קצת את גלגלי השיניים במח אחרת לא היה קורה כלום אני הייתי אנטי מקרנים
...
·עשית שדרוג רציני תהנה
40 שנה לך תיזכור..

bossgt6 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4497
נתן תודות: 138 פעמים
קיבל תודות: 131 פעמים

שליחה #142 

istarmini כתב:
...
...
·מאחר וכל אחד מהמקרנים ממוקם בחלל צפיה שונה, במרחק שונה מהמסך, אין משמעות לכיוונים.
קנה דיסק כיול או תוריד קבצי כיול תבצע כיול בסיסי של חדות וקונטראסט וצא לדרך.
רוצה מעבר ? תזמין בעל מקצוע ,כי נדרשים סנסור ותוכנת כיול .
...
300 יורו כיול , .הבעיה שאני לא יודע ·כמה אקסטרא אני אקבל , ה- 55 מגיע כביכול מכוייל עם REC 709 ו D65
לא משנה מה יש לך בחיים אלא את מי יש לך בחיים .........

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17935
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #143 

bossgt6 כתב:
...
...
300 יורו כיול , .הבעיה שאני לא יודע ·כמה אקסטרא אני אקבל , ה- 55 מגיע כביכול מכוייל עם REC 709 ו D65
...
·תוריד קבצי כיול או במידה ויש לך נגן בלוריי קנה אחד מאמזון עולה גרושים ונותן סיפתח טוב
http://www.amazon.com/Spears-Munsil-Ben ... and+munsil

bossgt6 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #144 

אני עם OPPO 95 ומה ההבדל בין כיול מקצועי עם סנסורים לבין כיול לפי הדיסק הזה?

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #145 

bossgt6 כתב:
...
...
...
לפני שאתה מזמין כיול מקצועי . תן למקרן לעשות 200 שעות .
·
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #146 

bossgt6 כתב:אני עם OPPO 95 ומה ההבדל בין כיול מקצועי עם סנסורים לבין כיול לפי הדיסק הזה?
...
·בעזרת הסנסורים ניתן לכייל גאמה,צבעים והכל ביחס לתנאי האור והגיין של המסך בחדר.
ממקמים סנסור על המסך בעזרת חצובה הוא מתחבר למחשב ,שכולל תוכנה מיוחדת ,הוא מודד את תנאי האור מזרים נתונים לתוכנה ומשם השמים הם הגבול. יש תקנים לכיול .

תתחיל עם הדיסק עולה גרושים גם לעופר יש אותו והמליץ עליו בזמנו.

bossgt6 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #147 

סמי , אתה/חיים { או שאר בעלי ה 55 } הורדת קבצים או השתמשת בדיסק הכיול ?
נערך לאחרונה על ידי bossgt6 ב 25/01/2015 20:25, נערך פעם 1 בסך הכל.

bossgt6 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #148 

istarmini כתב:
...
...
·בעזרת הסנסורים ניתן לכייל גאמה,צבעים והכל ביחס לתנאי האור והגיין של המסך בחדר.
ממקמים סנסור על המסך בעזרת חצובה הוא מתחבר למחשב ,שכולל תוכנה מיוחדת ,הוא מודד את תנאי האור מזרים נתונים לתוכנה ומשם השמים הם הגבול. יש תקנים לכיול .

תתחיל עם הדיסק עולה גרושים גם לעופר יש אותו והמליץ עליו בזמנו.
...
לא יקר אתה צודק
·

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #149 

ממש ככה
דיסק... הכי פשוט
העם דורש..... כל מיני דברים

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #150 

9000es כתב:
...
...
לפני שאתה מזמין כיול מקצועי . תן למקרן לעשות 200 שעות .
·
...
·

200 קצת מוגזם אבל כ 100 יהיה נכון יותר (Y)

bossgt6 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #151 

sam22 כתב:ממש ככה
דיסק... הכי פשוט
...
·והרגשת הבדל רציני על הרפרנס מוד לאחר הכיול ?

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #152 

Boss,

תתחדש.
מצחיק שאנשים זורקים כאן כל מיני מושגים לאוויר כגון 200 שעות בלי להבין בכלל מה המשמעות של זה.
בכל אופן, אם נתרכז בנושא ופחות באנשים, אז אני מציע לך לכוון את המקרן מיידית, ברגע זה ולא לחכות לכלום.

צריך להבין קודם כל מה ברצונך לכוון.
הכיוון המיידי נוגע לכיוון של ברייטנס וקונטרסט.
דיסק כיול פשוט יוכל לסייע לך בכיול שלהם.

טריק נוסף לכווןברייטנס שבדרך כלל הוא הפארמטר הקריטי מבין שניהם, הוא להקרין תמונה של סינמה סקופ על המסך שלך (בהנחה שיש לך מסך 16X9) להקטין אותה למרכז המסך ולכוון את הברייטנס באופן בו הפסים השחורים בתמונה המוקרנת (למעלה ולמטה) ישתוו בעוצמה שלהם לחלק השחור במסך (החלק עליו לא מוקרן דבר).

דבר נוסף וחשוב שאתה צריך לזכור, זה לוודא שהצמצם הדינמי על מצב off במהלך הכיול, אחרת התוצאות יהיו שגויות.

לגביי כיול של צבע.
כאן הדברים נעשים מורכבים יותר ואכן עדיף לחכות מספר שעות לתת למנורה "להתיישב".
אין כאן המלצה חד חד ערכית . באופן אישי הייתי מריץ את המנורה כ- 50 שעות מכייל ובודק את הכיול כל 50-60 שעות על מנת להבין איך המנורה מתנהגת.
צריך להבין שלכל מנורה יש התנהגות שונה.
עד כדיי כך שאין וודאות שנורה במקרן שלך, בהשוואה לנורה במקרן סוני 55 אחר, יתנהגו באופן דומה מבחינת עוצמה, דעיכה ושינוי בצבע. הרבה עניין של מזל.

עוד נקודה חשובה שצריך לזכור: כיול בכל הקשור לתנאי החדר.

תנאי החדר או הציוד בחדר לא משפיעים על הכיול. ועוד פעם, תנאי החדר ו/או הציוד בחדר לא משפיעים על כיול.

העדשה לא יודעת אם היא בחדר בו קיים מסך אפור או מסך לבן או אין מסך בכלל.
כל הכיול מתבצע מהעדשה ולא מהמסך.
אומנם יש מכיילים שמעדיפים לכייל מהמסך אך הכיול הזה הרבה יותר מסובך ומורכב כי לעיתים למסכים יש השפעות שונות בזוויות שונות ולכן תמיד ההמלצה תהיה לכייל מהעדשה. בנוסף תמיד האור שנזרק חזרה מהמסך הוא משמעותית חלש יותר מהאור היוצא מהעדשה ולכן הציוד שידרש הוא by far מורכב ויקר יותר מהציוד עליו אנחנו מדברים.

המסך או תנאי החדר ישפיעו לטובה או לרעה על התוצאה הסופית אבל הכיול לא ישתנה.
קיימת נקודת ברייטנס או קונטרסט אחת למקרן דיגיטלי ספציפי והיא לא תשתנה אם נחליף מסך או נעבור לחדר קטן יותר. התנאים כן ישפיעו על התוצאה הסופית המתקבלת

רן

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #153 

עוד תוספת קטנה נוגעת לערכי הכיול.
רבים מבקשים את ערכי הכיול מאנשים שכיילו מקרנים דומים לשלהם, על מנת לחסוך את התהליך.

העובדה שערכים אלו לא יתאימו במאת האחוזים (אך יהוו לרוב נקודת התחלה לא רעה) אינה נובעת מהתנאים השונים בהם ממוקמים המקרנים ,אלא מהעובדה שברוב המקרים התנהגות הנורה תהיה שונה וערכי ה- factory יהיו שונים.

כניסה ל- factory menu (לא מומלץ) מלמד שהערכים של R/G/B הן ברמת ה- Gain (התחום העליון של הצבע-החלקים הבהירים) וה- Bias (התחום התחתון- החלקים הכהים) מכוונים שונה בין כל מקרן ומקרן.
לכן אם אני נאלצתי להרים את ה- Gain הצהוב ב-5 קליקים להגיע לנקודה האופטימלית, לא בהכרח מלמדת שמשתמש אחר של סוני 55 נדרש לעשות כן.

רן

bossgt6 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #154 

RanMoyal כתב:Boss,

תתחדש.
מצחיק שאנשים זורקים כאן כל מיני מושגים לאוויר כגון 200 שעות בלי להבין בכלל מה המשמעות של זה.
בכל אופן, אם נתרכז בנושא ופחות באנשים, אז אני מציע לך לכוון את המקרן מיידית, ברגע זה ולא לחכות לכלום.

צריך להבין קודם כל מה ברצונך לכוון.
הכיוון המיידי נוגע לכיוון של ברייטנס וקונטרסט.
דיסק כיול פשוט יוכל לסייע לך בכיול שלהם.

טריק נוסף לכווןברייטנס שבדרך כלל הוא הפארמטר הקריטי מבין שניהם, הוא להקרין תמונה של סינמה סקופ על המסך שלך (בהנחה שיש לך מסך 16X9) להקטין אותה למרכז המסך ולכוון את הברייטנס באופן בו הפסים השחורים בתמונה המוקרנת (למעלה ולמטה) ישתוו בעוצמה שלהם לחלק השחור במסך (החלק עליו לא מוקרן דבר).

דבר נוסף וחשוב שאתה צריך לזכור, זה לוודא שהצמצם הדינמי על מצב off במהלך הכיול, אחרת התוצאות יהיו שגויות.

לגביי כיול של צבע.
כאן הדברים נעשים מורכבים יותר ואכן עדיף לחכות מספר שעות לתת למנורה "להתיישב".
אין כאן המלצה חד חד ערכית . באופן אישי הייתי מריץ את המנורה כ- 50 שעות מכייל ובודק את הכיול כל 50-60 שעות על מנת להבין איך המנורה מתנהגת.
צריך להבין שלכל מנורה יש התנהגות שונה.
עד כדיי כך שאין וודאות שנורה במקרן שלך, בהשוואה לנורה במקרן סוני 55 אחר, יתנהגו באופן דומה מבחינת עוצמה, דעיכה ושינוי בצבע. הרבה עניין של מזל.

עוד נקודה חשובה שצריך לזכור: כיול בכל הקשור לתנאי החדר.

תנאי החדר או הציוד בחדר לא משפיעים על הכיול. ועוד פעם, תנאי החדר ו/או הציוד בחדר לא משפיעים על כיול.

העדשה לא יודעת אם היא בחדר בו קיים מסך אפור או מסך לבן או אין מסך בכלל.
כל הכיול מתבצע מהעדשה ולא מהמסך.
אומנם יש מכיילים שמעדיפים לכייל מהמסך אך הכיול הזה הרבה יותר מסובך ומורכב כי לעיתים למסכים יש השפעות שונות בזוויות שונות ולכן תמיד ההמלצה תהיה לכייל מהעדשה. בנוסף תמיד האור שנזרק חזרה מהמסך הוא משמעותית חלש יותר מהאור היוצא מהעדשה ולכן הציוד שידרש הוא by far מורכב ויקר יותר מהציוד עליו אנחנו מדברים.

המסך או תנאי החדר ישפיעו לטובה או לרעה על התוצאה הסופית אבל הכיול לא ישתנה.
קיימת נקודת ברייטנס או קונטרסט אחת למקרן דיגיטלי ספציפי והיא לא תשתנה אם נחליף מסך או נעבור לחדר קטן יותר. התנאים כן ישפיעו על התוצאה הסופית המתקבלת

רן
...
רן
תודה רבה על הברכות והתשובה המפורטת.(Y)

לגבי השורה המודגשת בציטוט , אני מבין שהיא מבטלת את הצורך של "הטריק הנוסף " בהסבר שלך שמגיע לאחר מכן , הבנתי נכון ?

2 איציק כתב כיוון אחרי 200 שעות , יואב כתב כיוון אחרי 100 שעות , אתה כותב כיוון אחרי 50 -60 שעות בנוסף אתה כותב שכל נורה מתנהגת אחרת , אז לפי מה אתם קובעים את השעות אם גם כך כל נורה מתנהגת אחרת , ומה המלצות יצרן אם יש בכלל כאלה?

שאלה נוספת האם יש הצדקה לשלם למכייל מקצועי בכדי לכייל את המקרן ISF CERTIFICATE { זה מה שנאמר לי שאקבל לאחר הכיול - עבודה של כמה שעות } מחיר של 300 יורו ועד כמה התוצאה ניכרת וברורה לעין המשתמשהסטנדרטי , או שרק אם אני איזה וידיאופיל שרוט אוכל לראות את ההבדל ?

אני לתומי חשבתי שעל מצב רפרנס המקרן מגיע הכי קרוב לכיול אפשרי ואפשר לפסוח על העניין .

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #155 

200 שעות זו הגזמה פרועה בלי שום הצדקה או הגיון. אין לי מושג מאיפה איציק לקח את המספר הזה, מניח שזה לא מנסיון שיש לו עם מכשירי כיול ומקרנים.

בדרך כלל לוקח לנורה כמה עשרות שעות בודדות to settle in. דגש על ה-"בדרך כלל...".
האופי שלה משתנה, באופן שיש פחות אדום בתמונה (בד"כ), אגב, זו הסיבה לפיה מוסיפים פילטרים אדומים, אבל זה כבר דיון בעניין אחר.

הקיצר, חכה 40-50 שעות ותכייל.
חשוב לבדוק כל 50 שעות איך הנורה מתנהגת. אני לדוג בודק בזריזות כל 50 שעות אם יש שינוי מהותי, בד"כ נידרש משהו ממש מינורי לייצב אותה מחדש, אם בכלל.

לגביי כיול בדרגת ISF.
צריך להבין משהו בסיסי לגביי כיול.
תמונה מכוילת תמיד תראה פחות ויברנטית (יש מילה כזו?) ביחס לתמונה באולם תצוגה והיא למעשה במבט ראשון תראה דלה ביחס לתמונה שראינו בחנות. הצבעים יהיו הרבה פחות זרחניים ועוצמת ההארה תפחת , לעיתים באופן משמעותי.

לא מזמן היה אצלי בחור שהעיר שהצבעים של המקרן שלי פחות טובים מצבעים של מקרן אחר. כמובן שזה נובע מההסבר האמור להבדלים בין תמונה לא מכוילת שהוא אהב, לעומת תמונה מכוילת. כל עוד אין בעיה בנורות או ביכולות של המקרן להגיע לתקן הנכון, הרי האדום של האפסון, כאשר הוא מכויל יהיה דומה לזה של סוני ולזה של JVC.

תמונה מכוילת זה טעם נרכש.
היא תראה פחות מלהיבה ביחס לתמונה שיש לך היום, אבל לאחר מספר ימים איתה, לעולם לא תחזור לתמונה שהייתה לך קודם, היא תראה לך לא מציאותית, זרחנית, לא מדויקת ולא נעימה. חשוב גם לציין כי תמונה מכוילת בדרך כלל תראה חדה יותר ועם shadow detail משמעותית טוב יותר.

באופן אישי, הייתי משלם את הסכום הזה, או לחילופין משקיע בציוד לכיול (זה מהנה).
הייתי מבקש בעדינות שיגיע שוב אחרי כ- 100 שעות לבצע fine tuning ככל שנדרש ולמען הזהירות.
דבר נוסף שהייתי מבקש ממנו הוא ביצוע כיול לרמות שונות של גאמה. גם כאן מדובר בהעדפה אישית. התקן מדבר על 2.2 אבל בחדרים מוצלחים ועם הסוני אני מניח שגם אפשר להריץ את התמונה עם גאמה של 2.3 ואולי אפילו 2.4.

רן

bossgt6 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #156 

בסדר גמור , אני יודע שזה טעם נרכש ראיתי במסכי טלוויזיה תמונה מכויילת צהבהבה חומה כזו קצת חשוכה "ומשעממת " אני יודע היטב על מה אתה מדבר

ואמת צריך להתרגל לזה

לי הם הציעו במחיר הזה כיול עם שני סטאפים שישמרו בזכרון אחד לחדר חשוך מוחלט שאיתו אעבוד קבוע { רוב הזמן} וכיול נוסף לשעות בין הערביים בוא נאמר שיש חדירת אור מסויימת, וכשאחליט לצפות בשעות היותר מוקדמות של הערב אשתמש באחרון .

בכל אופן סתם בשביל הידע הכללי איך הגעת ל 50 שעות , ומה סוני היצרן ממליץ ? האם לכל חברה יש המלצות שונות או שזה בד''כ יושב על 50 -60 אצל כולן ?

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #157 

בוס,

תתחדש ותהנה. המקרנים האלה פשוט תענוג.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #158 

מסכים בהחלט עם ענין ההמתנה לשעות שרן ציין, זה מיותר
תכייל
ומקסימום תכייל שוב.
לגבי הבדלים, אני זוכר הנמכה ברייטנס ברפרנס ועלייה קלה בקונטסרט.
לא זוכר בפירוט.

לגבי צבעים,
יש אופי למקרן ולתמונה שלו
אחרת כולם היו זהים.
רן, לא חושב שהשוני היה בכיול או לא.
כפי שאמרנו, אצלך כל כך התעסקנו בשחור ובאפלה
ימים ספורים אחר כך הרושם היה מצבעים
אם הובן אחרת, אז אני חושש בלא הובנתי נכון.

ובגללך אני מסתובב עם מסקנטייפ וטוש שחור ושמחיר כל דבר באזור הצפייה
.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14365
נתן תודות: 992 פעמים
קיבל תודות: 1222 פעמים

שליחה #159 

בוס,
במקומך עדיין לא היית ממהר לשלם למכייל מקצועי.
בהמשך לדבריו של רן, צריך להבין שערכי כיול מקצועי אמורים להביא את התמונה לתקן אחיד.
וממש לא בטוח שתאהב את התוצאה.
התמונה חשוכה וחמה יותר...פחות פאנצ'ית, אפילו הייתי אומר חסרת חיים.
להתרגל לזה? כן אפשרי. אבל ממש לא מתאים לכל אחד.
אצלך למשל, בהרבה מקרים החדר מואר בחלקו וזה יגרום למוות קליני לתמונה במצב מכוייל הרבה יותר מאשר למצב כיום.
תמונה מכויילת עפ"י התקן, הרבה יותר "פגיעה" לכל סוג של תאורה סביבתית.
גם אצלי המקרן מגיע עם rec709 + isf.
כנקודת פתיחה, כיילתי את המקרן לפי המלצות כיול מקצועי במצב רפרנס ולא הצלחתי "להתרגל" לתמונה. האמת גם שלא ניסיתי "להתרגל" יותר מידי מכוון שהשינוי במעבר למצב cinema המובנה ע"י אופטומה + כמה שינויים קטנים במקרן שלי היה הרבה יותר חי ונעים לי בעין.
אולי אחרי כמה עשרות שעות לנורה, אבדוק שוב ואתן לו שוב צ'אנס. נראה.
העניין הוא שלא לכל אחד תתאים תמונה מכויילת לפי תקן אחיד.
תנסה כנקודת פתיחה להזין נתונים של כיולים מקצועיים ברשת ותבדוק אם זה קרוב לטעמך.
כי בדיוק כמו באודיו, גם בוידאו יש עניין של טעם אישי.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #160 

מה שטל אמר :P

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”