שרשור תגובות: מיתוסים נפוצים ברמקולים ביתיים
- אילפור
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 1029
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 13 פעמים
הרושם שלי הוא שיש כאן שני "מחנות" עם איפיון מאוד ברור:
1. "מחנה" האודיופילים, שהנכללים בו מאופיינים ב:
בעליהן של מערכות מושקעות עם פריטים יקרים יחסית ואיזוטריים יחסית (משמעות המילה יחסית - יחסית למעמד הכלכלי הממוצע של אנשים בגילם, כלומר מערכת שקנייתה אילצה העברת משאבים מנושאים אחרים - מהתקציב לרכב, או חופשות או משהוא אחר).
השקעת זמן בביקור אצל "אודיופילים" אחרים למטרה של השוואת מוצרים זה לזה,
השקעת זמן בשמיעת מערכות מושקעות אחרות הכוללות מוצרים יקרים יחסית - אצל "אודיופילים" אחרים, בתערוכות, חנויות וכ"ו.
גישה האומרת שצריך לשמוע ולהשוות מוצרים כדי להעריך את איכותם.
2. מחנה "הטכנוקראטים - אנטי אודיופילים" שהנכללים בו מאופינים ב:
בעליהן של מערכות המורכבות מחלקים בעלי שווי נמוך מאוד, ולדעת ה"אודיופילים" - מערכות גרועות למדי.
חוסר עניין מוחלט בשמיעת מוצרים הנחשבים אצל אנשי המקצוע בעולם ובארץ לאיכותיים, או השוואתם זה לזה.
גישה האומרת שאין סיבה לשמוע מוצר מסוים או טכנולוגיה מסוימת, ואפשר לשפוט אותה מההיבט הטכני.
החלוקה הזו ברורה מאוד בין המגיבים בשרשור זה.
והמסקנה האישית שלי מניתוח חלוקה כזה הוא פשוט: יש אנשים שלא מתעניינים באיכות צליל, אולי בשל חוסר יכולת כלכלית או מסיבה אחרת,. אבל הם מתוסכלים, ולכן מתעקשים לכתוב בפורומים של "אודיופילים" כדי לנסות להוכיח לאותם "אודיופילים" שהם לא מבינים כלום וסתם מבזבזים את זמנם וכספם.
וכל אחד שיבחר לעצמו מה טוב לו.
בעליהן של מערכות מושקעות עם פריטים יקרים יחסית ואיזוטריים יחסית (משמעות המילה יחסית - יחסית למעמד הכלכלי הממוצע של אנשים בגילם, כלומר מערכת שקנייתה אילצה העברת משאבים מנושאים אחרים - מהתקציב לרכב, או חופשות או משהוא אחר).
השקעת זמן בשמיעת מערכות מושקעות אחרות הכוללות מוצרים יקרים יחסית - אצל "אודיופילים" אחרים, בתערוכות, חנויות וכ"ו.
בעליהן של מערכות המורכבות מחלקים בעלי שווי נמוך מאוד, ולדעת ה"אודיופילים" - מערכות גרועות למדי.
חוסר עניין מוחלט בשמיעת מוצרים הנחשבים אצל אנשי המקצוע בעולם ובארץ לאיכותיים, או השוואתם זה לזה.
גישה האומרת שאין סיבה לשמוע מוצר מסוים או טכנולוגיה מסוימת, ואפשר לשפוט אותה מההיבט הטכני.
והמסקנה האישית שלי מניתוח חלוקה כזה הוא פשוט: יש אנשים שלא מתעניינים באיכות צליל, אולי בשל חוסר יכולת כלכלית או מסיבה אחרת,. אבל הם מתוסכלים, ולכן מתעקשים לכתוב בפורומים של "אודיופילים" כדי לנסות להוכיח לאותם "אודיופילים" שהם לא מבינים כלום וסתם מבזבזים את זמנם וכספם.
וכל אחד שיבחר לעצמו מה טוב לו.
איל פור
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
Guy1860 - מצחיק. אם הייתי אתה - הייתי מקרקר עכשיו את המנטרה של 'חוצפה והתנשאות'. במקום זאת - הרשה נא לי לשאול שאלה: אם הטענה העיקרית נגדך היא זו של סילוף, הוצאת דברים מהקשרם, והעדר סימוכין - האם הדרך החכמה להעלות טיעון שכנגד היא להוכיח בציבור את הנטען נגדך?
רק כדי להטות את הסטטיסטיקה:אילפור כתב: 2. מחנה "הטכנוקראטים - אנטי אודיופילים" שהנכללים בו מאופינים ב:
וכל אחד שיבחר לעצמו מה טוב לו....
ברשותי מערכת המורכבת כרגע ממגבר של 4K$, רמקולים של 5K$ ונגן CD של 1.5K$ (תמחורי חו"ל).
רחוק ממערכת המורכבת "מחלקים בעלי שווי נמוך מאוד".
עברו דרכי אישית פריטי ציוד רבים, חלקם ברכישה וחלקם בהשאלה. ערכתי מאות השוואות בשנים האחרונות, גם בין פריטי ציוד שנויים במחלוקת לגבי השפעתם (כבלים וכו').
האזנתי למערכות סופר יקרות בכמה הזדמנויות (עד לעלויות של כחצי מיליון $ ואולי יותר), בבתים של אנשים, עם המוזיקה שלי (לא בתערוכות), וגם להרבה מערכות שפויות יותר.
ואני "טכנוקראט" לגמרי, מה שלא מונע ממני להיות אודיופיל.
בוא נבדוק כמה אתה טכנוקראט באמת, את נגן ה-CD של ה-$1.5K אתה מחבר למגבר של ה-$5K בכבל פשוט של כמה עשרות שקלים נכון? ואת הרמקולים של ה-$5K אתה מחבר למגבר של ה-$5K בכבל פשוט כזה שקונים בחנות למוצרי חשמל בעשרים ש"ח למטר, נכון?Roy_LF כתב:רק כדי להטות את הסטטיסטיקה:אילפור כתב: 2. מחנה "הטכנוקראטים - אנטי אודיופילים" שהנכללים בו מאופינים ב:
ברשותי מערכת המורכבת כרגע ממגבר של 4K$, רמקולים של 5K$ ונגן CD של 1.5K$ (תמחורי חו"ל).
רחוק ממערכת המורכבת "מחלקים בעלי שווי נמוך מאוד".
עברו דרכי אישית פריטי ציוד רבים, חלקם ברכישה וחלקם בהשאלה. ערכתי מאות השוואות בשנים האחרונות, גם בין פריטי ציוד שנויים במחלוקת לגבי השפעתם (כבלים וכו').
האזנתי למערכות סופר יקרות בכמה הזדמנויות (עד לעלויות של כחצי מיליון $ ואולי יותר), בבתים של אנשים, עם המוזיקה שלי (לא בתערוכות), וגם להרבה מערכות שפויות יותר.
ואני "טכנוקראט" לגמרי, מה שלא מונע ממני להיות אודיופיל....
נערך לאחרונה על ידי Guy1860 ב 25/09/2013 20:36, נערך פעם 1 בסך הכל.
זה עוד לא היה פה: חלוקת טכנוקראטים / אודיפילים ע"פ מצב סוציואקונומי.אילפור כתב:הרושם שלי הוא שיש כאן שני "מחנות" עם איפיון מאוד ברור:
מעכשיו כל הבעת דעה בשרשור בבקשה לציין עלות ציוד על מנת כמובן לתת גושפנקא לדעה...
אני חושב שהוכחתי שכל מה שכתבת ניתן להפוך ב-180 מעלות ולהעלות זאת נגד המחנה שלכם. להבדיל ממך, אני מכבד את דעותיך ולא מכנה את דעותיו של המחנה השני "מיתוסים"tnsilver כתב:Guy1860 - מצחיק. אם הייתי אתה - הייתי מקרקר עכשיו את המנטרה של 'חוצפה והתנשאות'. במקום זאת - הרשה נא לי לשאול שאלה: אם הטענה העיקרית נגדך היא זו של סילוף, הוצאת דברים מהקשרם, והעדר סימוכין - האם הדרך החכמה להעלות טיעון שכנגד היא להוכיח בציבור את הנטען נגדך?...
לו הייתי עושה זאת זו היתה - כולם ביחד - "חוצפה והתנשאות"
יותר גרוע מזה.Guy1860 כתב:"
בוא נבדוק כמה אתה טכנוקראט באמת, את נגן ה-CD של ה-$1.5K אתה מחבר למגבר של ה-$5K בכבל פשוט של כמה עשרות שקלים נכון? ואת הרמקולים של ה-$5K אתה מחבר למגבר של ה-$5K בכבל פשוט כזה שקונים בחנות למוצרי חשמל בעשרים ש"ח למטר, נכון?...
את כבלי הרמקולים שלי קיבלתי בחינם ממעבדת אלקטרוניקה. כבלים עבים בסגנון תעשייתי ללא מותג, אם כי קניתי להם בננות די יקרות בשביל היופי. שניים מהאינטרקונקטים שלי הם מתוצרת עצמית של אולפן הקלטות, ועלו לי 100 ש"ח לזוג לפני מיליון שנה בערך. זוג נוסף הוא של Vivanco שקניתי בערך באותה תקופה ב- 50 ש"ח בחנות מחשבים.
עברתי את המבחן?
עברת בגדול.Roy_LF כתב:יותר גרוע מזה.Guy1860 כתב:"
בוא נבדוק כמה אתה טכנוקראט באמת, את נגן ה-CD של ה-$1.5K אתה מחבר למגבר של ה-$5K בכבל פשוט של כמה עשרות שקלים נכון? ואת הרמקולים של ה-$5K אתה מחבר למגבר של ה-$5K בכבל פשוט כזה שקונים בחנות למוצרי חשמל בעשרים ש"ח למטר, נכון?...
את כבלי הרמקולים שלי קיבלתי בחינם ממעבדת אלקטרוניקה. כבלים עבים בסגנון תעשייתי ללא מותג.
שניים מהאינטרקונקטים שלי הם מתוצרת עצמית של אולפן הקלטות, ועלו לי 100 ש"ח לזוג לפני מיליון שנה בערך.
זוג נוסף הוא של Vivanco שקניתי בערך באותה תקופה ב- 50 ש"ח בחנות מחשבים.
עברתי את המבחן?...
קראת לעצמך טכנוקראט ואודיופיל. את הצד הטכנוקראטי עברת לחלוטין. אם כך נישאר עדיין לבדוק את נושא האודיופיל.....
אם אתה באמת חושב שאתה לא מפסיד כלום ועושה צדק לציוד שלך אז אני אישית לא מבין על סמך מה אתה קורא לעצמך אודיופיל.
ואם כבר, קבל הצעה. בא לי על המגבר של ה-$5K שלך. מה אם אציע לך תמורתו מגבר כלשהו שיעלה על המגבר שלך בכל פרמטר מדידה אפשרי, האם תסכים להחליף אותו איתי 1:1.
טכנוקראט אמיתי היה קופץ על המציאה, אודיופיל אמיתי היה מתפוצץ מצחוק.
1. אני קורא לעצמי אודיופיל כי איכות צליל מעניינת אותי, מעסיקה אותי, ואני גם מוציא עליה הרבה זמן וכסף (כנראה הרבה מעל ומעבר לכותב הפורומים הממוצע). אם אתה לא מבין אז ניאלץ לחיות עם חוסר ההבנה שלך.
למה שלא תספר לשאר הכיתה על סמך מה אתה קורא לעצמך אודיופיל?
2. אני מת על קישקושי האויר החם האלה. יאללה, בוא. תביא ת'מגבר שלך וקח את שלי. אבל רק אם ת'גבר.
3. אני לא יודע מדוע אתה מייחס לי את ענייני המדידות. את כל הציוד שהיה לי או שעבר דרכי בדקתי השוואתית בשמיעה, כולל כבלים, וכולל פריטי ציוד סופר יקר שמעטים האנשים שנחשפים אליהם והיה לי המזל להתעסק איתם לא מעט. אני לא מהנדס, לא טכנאי ולא יודע לפענח מדידות, אבל זה לא מונע ממני להיות ספקן ולבדוק מעשית ובצורה מבוקרת ככל הניתן כל מה שאני יכול.
4. אני מתפוצץ מצחוק וקופץ בו זמנית.
למה שלא תספר לשאר הכיתה על סמך מה אתה קורא לעצמך אודיופיל?
2. אני מת על קישקושי האויר החם האלה. יאללה, בוא. תביא ת'מגבר שלך וקח את שלי. אבל רק אם ת'גבר.
3. אני לא יודע מדוע אתה מייחס לי את ענייני המדידות. את כל הציוד שהיה לי או שעבר דרכי בדקתי השוואתית בשמיעה, כולל כבלים, וכולל פריטי ציוד סופר יקר שמעטים האנשים שנחשפים אליהם והיה לי המזל להתעסק איתם לא מעט. אני לא מהנדס, לא טכנאי ולא יודע לפענח מדידות, אבל זה לא מונע ממני להיות ספקן ולבדוק מעשית ובצורה מבוקרת ככל הניתן כל מה שאני יכול.
4. אני מתפוצץ מצחוק וקופץ בו זמנית.
נערך לאחרונה על ידי Roy_LF ב 25/09/2013 21:01, נערך פעם 1 בסך הכל.
לא אמיתי!!!
אחד צועק והשני לא שומע
כמו שחלק מכם יודעים, אני עוסק בתחום ב3.5 שנים האחרונות, לכן אני צריך לשקול מילים
עכשיו דעתי האישית בלבד!
1. אין ספק שרמקול סנטר הכי מתאים, הוא עוד רמקול קידמי, רק צריך למקם אותו באמצע
ובכל זאת, יש יותר סיכוי שרמקול מאותה חברה, (ולרוב גם אותם מהנדסים), ישמע דומה יותר לרמקול מאותה חברה וסידרה.
איתי לא שלל זאת, אם כי ניתן להרגיש קצת חוסר וודאות בניסוח, בקטנה.
2. השיקול אם צריך סאב אחד או שניים, או אפילו ארבעה, לא קשור לזה, "שזה צריך להיות בסטריאו", כמו שמישהו כתב כאן.
הקשר הוא בהיבט אקוסטי בעיקר, וקצת בהקשר של יכולת גדולה יותר להזזת אוויר בחלל, ולכן יש גם יותר Head room מה שנקרא.
מנסיוני 4 סאבים כמעט ולא רלוונטי , לא שווה התייחסות.
אני חושב שברוב המקרים, תהיה עדיפות לשני סאבים, אם כי אני מקבל את טענתו של איתי, שיותר קשה להתאים את הפאזות בין הרמקולים, ויותר קשה למצוא את הסוויט ספוט לכל סאב בנפרד.
3. סאב מהיר או לא...
קצת מצחיק, הרי 40 הרץ זה ארבעים מחזורים בשניה, אז אם יש סאב שיקח לו יותר, הוא דפוק!
להבדיל מאיתי, אני מתייחס להבדל בין סאב מוזיקלי לסאב לסרטים, (סמנטיקה חברים!), ברמה שסאב לצרכי מוזיקה צריך להיות איכותי מאוד כדי לעזור ולא לעשות נזק, וסאב לסרטים ברוב המקרים יוסיף לטובה, גם אם הוא דיי פשוט.
אין ספק שגם במוזיקה וגם בסרטים ירוויחו ככל שיעלו באיכות הסאב, כמובן עד גבול מסויים... ולא זה לא סותר!
מפה ועד להגיד שצריך לעשות פשרות בתכנון הסאב, בין עולם הסרטים לעולם המוזיקה קצת מוגזם בעיני.
4. הרצה של ציוד
מה זה משנה אם פולנייה אוהבת את הרמקול שלה יותר עם הזמן בגלל שצריך להריץ אותו מטעמים טכניים, או מסיבות פסיכולוגיות?
העיקר שהיא נהנית יותר
ובנימה קצת יותר רצינית, אני לא מאמין בהרצה של כלל הציוד אודיו, מלבד הרמקולים.
מצד שני אני מכבד את אלה שמאמינים בכך גם מבלי לקבל סימוכין מעולם המדעים.
אין ספק שהמדע קיבל כבר סטירה או שניים במהלך התפתחותו... מי יודע...
באותה נשימה אני חושב שמגבר נשמע טוב יותר לאחר כמה דקות מהפעלתו. (לא הרצה, כל פעם שמדליקים שוב, בניואנסים! לא הבדל שמיים וארץ).
5. חומר הממברנה, קשה לבודד את זה ולתת תשובה מדעית, הלא כל אלמנט בנוי שונה מהאחר מעבר לחומר הממברנה, ולא אני ולא איתי יכולים לבדוק זאת.
מי שכן יכול לבדוק זאת הוא יצרן אלמנטים
ולעניות דעתי יש הבדל בין חומרים שונים והשפעתם על הסאונד, אם כי אני לא בטוח עד כמה, בכל זאת זה תחום של ניואנסים!
6. גודל רמקולים לחלל קטן, אין דרך לחזות זאת!!!!!!!!!!! לכן זה חד משמעי, תלויי
7.מדידות מהוות אחלה אינדיקציה לגבי טיבו ואופי הסאונד של רמקול, זה לא משנה את העובדה שרצויי להחליט עם האוזן, או לכל הפחות שיקלול של השניים.
אז תודה לאיתי על הכתבה
רק חבל שלא ניסחת את דבריך באופן יותר נעים ופחות אבסלוטי, אני בטוח שזה היה מתקבל טוב יותר
אודיו זה לא רק הנדסה זה גם אמנות!
לראייה, ס י נ ר ג י ה, גם כאן אפשר להיעזר במדע, אבל רק עד גבול מסויים
מי הם אותם אנשי מדעים דגולים בהיסטוריה, אם לא היצרתיים בעלי הדמיון בחבורה, אין מקום לזילזול בין עולם המדעים לעולם האמנות, בין הרציו לרגש
חג שמח
אחד צועק והשני לא שומע
כמו שחלק מכם יודעים, אני עוסק בתחום ב3.5 שנים האחרונות, לכן אני צריך לשקול מילים
עכשיו דעתי האישית בלבד!
1. אין ספק שרמקול סנטר הכי מתאים, הוא עוד רמקול קידמי, רק צריך למקם אותו באמצע
ובכל זאת, יש יותר סיכוי שרמקול מאותה חברה, (ולרוב גם אותם מהנדסים), ישמע דומה יותר לרמקול מאותה חברה וסידרה.
איתי לא שלל זאת, אם כי ניתן להרגיש קצת חוסר וודאות בניסוח, בקטנה.
2. השיקול אם צריך סאב אחד או שניים, או אפילו ארבעה, לא קשור לזה, "שזה צריך להיות בסטריאו", כמו שמישהו כתב כאן.
הקשר הוא בהיבט אקוסטי בעיקר, וקצת בהקשר של יכולת גדולה יותר להזזת אוויר בחלל, ולכן יש גם יותר Head room מה שנקרא.
מנסיוני 4 סאבים כמעט ולא רלוונטי , לא שווה התייחסות.
אני חושב שברוב המקרים, תהיה עדיפות לשני סאבים, אם כי אני מקבל את טענתו של איתי, שיותר קשה להתאים את הפאזות בין הרמקולים, ויותר קשה למצוא את הסוויט ספוט לכל סאב בנפרד.
3. סאב מהיר או לא...
קצת מצחיק, הרי 40 הרץ זה ארבעים מחזורים בשניה, אז אם יש סאב שיקח לו יותר, הוא דפוק!
להבדיל מאיתי, אני מתייחס להבדל בין סאב מוזיקלי לסאב לסרטים, (סמנטיקה חברים!), ברמה שסאב לצרכי מוזיקה צריך להיות איכותי מאוד כדי לעזור ולא לעשות נזק, וסאב לסרטים ברוב המקרים יוסיף לטובה, גם אם הוא דיי פשוט.
אין ספק שגם במוזיקה וגם בסרטים ירוויחו ככל שיעלו באיכות הסאב, כמובן עד גבול מסויים... ולא זה לא סותר!
מפה ועד להגיד שצריך לעשות פשרות בתכנון הסאב, בין עולם הסרטים לעולם המוזיקה קצת מוגזם בעיני.
4. הרצה של ציוד
מה זה משנה אם פולנייה אוהבת את הרמקול שלה יותר עם הזמן בגלל שצריך להריץ אותו מטעמים טכניים, או מסיבות פסיכולוגיות?
העיקר שהיא נהנית יותר
ובנימה קצת יותר רצינית, אני לא מאמין בהרצה של כלל הציוד אודיו, מלבד הרמקולים.
מצד שני אני מכבד את אלה שמאמינים בכך גם מבלי לקבל סימוכין מעולם המדעים.
אין ספק שהמדע קיבל כבר סטירה או שניים במהלך התפתחותו... מי יודע...
באותה נשימה אני חושב שמגבר נשמע טוב יותר לאחר כמה דקות מהפעלתו. (לא הרצה, כל פעם שמדליקים שוב, בניואנסים! לא הבדל שמיים וארץ).
5. חומר הממברנה, קשה לבודד את זה ולתת תשובה מדעית, הלא כל אלמנט בנוי שונה מהאחר מעבר לחומר הממברנה, ולא אני ולא איתי יכולים לבדוק זאת.
מי שכן יכול לבדוק זאת הוא יצרן אלמנטים
ולעניות דעתי יש הבדל בין חומרים שונים והשפעתם על הסאונד, אם כי אני לא בטוח עד כמה, בכל זאת זה תחום של ניואנסים!
6. גודל רמקולים לחלל קטן, אין דרך לחזות זאת!!!!!!!!!!! לכן זה חד משמעי, תלויי
7.מדידות מהוות אחלה אינדיקציה לגבי טיבו ואופי הסאונד של רמקול, זה לא משנה את העובדה שרצויי להחליט עם האוזן, או לכל הפחות שיקלול של השניים.
אז תודה לאיתי על הכתבה
רק חבל שלא ניסחת את דבריך באופן יותר נעים ופחות אבסלוטי, אני בטוח שזה היה מתקבל טוב יותר
אודיו זה לא רק הנדסה זה גם אמנות!
לראייה, ס י נ ר ג י ה, גם כאן אפשר להיעזר במדע, אבל רק עד גבול מסויים
מי הם אותם אנשי מדעים דגולים בהיסטוריה, אם לא היצרתיים בעלי הדמיון בחבורה, אין מקום לזילזול בין עולם המדעים לעולם האמנות, בין הרציו לרגש
חג שמח
- אילפור
-
- עוסק בתחום

כדי שלא תהיה אי הבנה:
מי שהשקיע סכום שהוא יחסית גבוה להכנסתו במערכת, או מתכוון או רוצה לעשות כך, ומתעניין ומשקיע זמן בשביל להאזין למערכות שונות, ומאזין ומשקיע זמן בהשוואת מוצרים שונים הוא מבחינתי אודיופיל.
הוא אודיופיל גם אם יש לו כבלים של שקל במערכת, כל עוד הוא אכן ניסה ובדק כבלים אחרים.
אין כאן מבחן התוצאה - האם המערכת של מישהוא היא לטעמי או לא, אם הרכיבים בה נראים לי או למישהוא אחר טובים או לא.
השאלה אם נעשתה כאן השקעה, של זמן, של מאמץ ושל רצון לבדוק ולהתעניין.
לכן נראה לי ש - ROY LF מתאים להגדרה שלי של אודיופיל, גם אם לדעתי הוא טועה בנושא הכבלים והייתי מציע לו לבדוק זאת שוב, ויותר לעומק.
ולכן DIGISUN אינו אודיופיל - כי ממש לא מעניין אותו לשמוע שום מערכת. אם הוא לא מתעניין - זה אומר שהתחום פשוט לא מעניין אותו.
מדוע הוא כותב באובססיה באתרי אודיו - טוב, זה לא התחום המקצועי שלי לחוות דעה.
מי שהשקיע סכום שהוא יחסית גבוה להכנסתו במערכת, או מתכוון או רוצה לעשות כך, ומתעניין ומשקיע זמן בשביל להאזין למערכות שונות, ומאזין ומשקיע זמן בהשוואת מוצרים שונים הוא מבחינתי אודיופיל.
הוא אודיופיל גם אם יש לו כבלים של שקל במערכת, כל עוד הוא אכן ניסה ובדק כבלים אחרים.
אין כאן מבחן התוצאה - האם המערכת של מישהוא היא לטעמי או לא, אם הרכיבים בה נראים לי או למישהוא אחר טובים או לא.
לכן נראה לי ש - ROY LF מתאים להגדרה שלי של אודיופיל, גם אם לדעתי הוא טועה בנושא הכבלים והייתי מציע לו לבדוק זאת שוב, ויותר לעומק.
ולכן DIGISUN אינו אודיופיל - כי ממש לא מעניין אותו לשמוע שום מערכת. אם הוא לא מתעניין - זה אומר שהתחום פשוט לא מעניין אותו.
מדוע הוא כותב באובססיה באתרי אודיו - טוב, זה לא התחום המקצועי שלי לחוות דעה.
איל פור
אילפור:
תודה לך על שהסכמת לעיין בדו"חות הכספיים והפרופיל הפסיכולוגי שלי במסגרת שיקוליך לתת חותמת הכשר לדעותי.
ותודה שגם קבעת עבורי "מה מעניין אותי" ומה לא.
אבל אני ועוד-איך אודיופיל. הנה קישור במיוחד בשבילך, אולי זה ישכנע אותך בדבר נכונות דבריי:
המערכת שלי
תודה לך על שהסכמת לעיין בדו"חות הכספיים והפרופיל הפסיכולוגי שלי במסגרת שיקוליך לתת חותמת הכשר לדעותי.
ותודה שגם קבעת עבורי "מה מעניין אותי" ומה לא.
אבל אני ועוד-איך אודיופיל. הנה קישור במיוחד בשבילך, אולי זה ישכנע אותך בדבר נכונות דבריי:
המערכת שלי
נערך לאחרונה על ידי DigiSUN ב 07/10/2013 1:42, נערך פעם 1 בסך הכל.
Roy_LF
אתה מלא סתירות פנימיות. אם מה שכתוב למעלה נכון אז או שאתה שייך למחנה שאתה יוצא נגדו ולא בחנת את הכבלים הנכונים, או שרכשת את הציוד שלך על פי תג המחיר שלו ולא על פי איך שהוא נשמע לך.אני לא יודע מדוע אתה מייחס לי את ענייני המדידות. את כל הציוד שהיה לי או שעבר דרכי בדקתי השוואתית בשמיעה, כולל כבלים, וכולל פריטי ציוד סופר יקר שמעטים האנשים שנחשפים אליהם והיה לי המזל להתעסק איתם לא מעט. אני לא מהנדס, לא טכנאי ולא יודע לפענח מדידות, אבל זה לא מונע ממני להיות ספקן ולבדוק מעשית ובצורה מבוקרת ככל הניתן כל מה שאני יכול....
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78933
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
אילפור
לאיזה מחנה אני שייך? הציוד שלי(המערכת, האזניות וכו׳) ללא ספק שווה באופן לא פרופורצונאלי למשכורת שלי (קרי: יקרה יותר). דווקא חבריך האודיופילים הקולניים יותר דווקא מרוויחים יותר ויש מצב שהיחס בין עלות המערכת שלהם להכנסה הם נמוכים יותר.
כך שלדעתי המלומדת, דבריך לא קשורים למציאות ומטרתן היא דהלגיטימציהותיוג של מי שלא מסכים איתך כאנטי אודיופיל.
לאיזה מחנה אני שייך? הציוד שלי(המערכת, האזניות וכו׳) ללא ספק שווה באופן לא פרופורצונאלי למשכורת שלי (קרי: יקרה יותר). דווקא חבריך האודיופילים הקולניים יותר דווקא מרוויחים יותר ויש מצב שהיחס בין עלות המערכת שלהם להכנסה הם נמוכים יותר.
כך שלדעתי המלומדת, דבריך לא קשורים למציאות ומטרתן היא דהלגיטימציהותיוג של מי שלא מסכים איתך כאנטי אודיופיל.
נערך לאחרונה על ידי oferlaor ב 25/09/2013 21:19, נערך פעם 1 בסך הכל.
קיבלתיאילפור כתב:כדי שלא תהיה אי הבנה:
מדוע הוא כותב באובססיה באתרי אודיו - טוב, זה לא התחום המקצועי שלי לחוות דעה....
- אילפור
-
- עוסק בתחום

ראשית כל, נדמה לי שהכוון שלך הוא יותר וידיאו מאודיו, תקן אותי אם אני טועה.oferlaor כתב:אילפור
כך שלדעתי המלומדת, דבריך לא קשורים למציאות ומטרתן היא דהלגיטימציהותיוג של מי שלא מסכים איתך כאנטי אודיופיל....
שנית, אם אתה מתעניין בתחום האודיו, מנסה ומשווה מוצרי אודיו מתוך עניין אמיתי, נכנס בתערוכות לכמה שיותר חדרי אודיו כדי לנסות ולקבל תובנות הן לגבי הצליל והן לגבי הציוד - אם זה המצב אתה לפי מה שהגדרתי "אודיופיל".
וזה נכון גם אם לאחר שבדקת את הנושא החלטת שעדיף רסיבר קולנוע ביתי על מגבר, שעדיף קומפקט על פטיפון ושכל הכבלים נשמעים אותו דבר. זה לא אומר שאני מסכים לדעות אלה כמובן, אבל בפראפרזה "אגן על זכותך לאמר אותן".
עכשיו, האם אתה מתאים להגדרה שלי של אודיופיל? תגיד לי אתה, לי אין את המידע.
איל פור
ואתה מלא חירטוטים, ומשום מה נדמה לך שאני חייב לך משהו, וטרם הסברת לכיתה מדוע אתה אודיופיל.Guy1860 כתב:Roy_LF
אתה מלא סתירות פנימיות. אם מה שכתוב למעלה נכון אז או שאתה שייך למחנה שאתה יוצא נגדו ולא בחנת את הכבלים הנכונים, או שרכשת את הציוד שלך על פי תג המחיר שלו ולא על פי איך שהוא נשמע לך.אני לא יודע מדוע אתה מייחס לי את ענייני המדידות. את כל הציוד שהיה לי או שעבר דרכי בדקתי השוואתית בשמיעה, כולל כבלים, וכולל פריטי ציוד סופר יקר שמעטים האנשים שנחשפים אליהם והיה לי המזל להתעסק איתם לא מעט. אני לא מהנדס, לא טכנאי ולא יודע לפענח מדידות, אבל זה לא מונע ממני להיות ספקן ולבדוק מעשית ובצורה מבוקרת ככל הניתן כל מה שאני יכול.......
את הציוד שלי אני בוחר אך ורק בהאזנה, ככל האפשר מבלי לדעת למה אני מאזין. כולל כבלים של אלפי ש"ח (אולי כולם לא נכונים?)
אם אי אפשר, אז למיטב הבנתי / /שיקול דעתי / מצב הרוח שלי / התחזית האסטרולוגית לאותו יום.
לא יודע מה זה מחנה ולא החתמתי כרטיס חבר בכניסה.
אולי גם תספר לכולם איזה ציוד יש לך וכיצד בחרת אותו.
לחלוטין לא מעניין אותי אם יכנו אותי אודיופיל או לא. אני רק מבקש שיכבדו את דעותי ולא יפסלו אותם כמיתוסים ושיכבדו את התנסותיי ולא יפסלו אותם ב"נדמה לך, מה שאתה טוען לא מדיד אז סימן שאתה הוזה או מנסה לשכנע את עצמך".Roy_LF כתב:ואתה מלא חירטוטים, ומשום מה נדמה לך שאני חייב לך משהו, וטרם הסברת לכיתה מדוע אתה אודיופיל.Guy1860 כתב:Roy_LF
אתה מלא סתירות פנימיות. אם מה שכתוב למעלה נכון אז או שאתה שייך למחנה שאתה יוצא נגדו ולא בחנת את הכבלים הנכונים, או שרכשת את הציוד שלך על פי תג המחיר שלו ולא על פי איך שהוא נשמע לך.אני לא יודע מדוע אתה מייחס לי את ענייני המדידות. את כל הציוד שהיה לי או שעבר דרכי בדקתי השוואתית בשמיעה, כולל כבלים, וכולל פריטי ציוד סופר יקר שמעטים האנשים שנחשפים אליהם והיה לי המזל להתעסק איתם לא מעט. אני לא מהנדס, לא טכנאי ולא יודע לפענח מדידות, אבל זה לא מונע ממני להיות ספקן ולבדוק מעשית ובצורה מבוקרת ככל הניתן כל מה שאני יכול.......
את הציוד שלי אני בוחר אך ורק בהאזנה, ככל האפשר מבלי לדעת למה אני מאזין. כולל כבלים של אלפי ש"ח (אולי כולם לא נכונים?)
אם אי אפשר, אז למיטב הבנתי / /שיקול דעתי / מצב הרוח שלי / התחזית האסטרולוגית לאותו יום.
לא יודע מה זה מחנה ולא החתמתי כרטיס חבר בכניסה.
אולי גם תספר לכולם איזה ציוד יש לך וכיצד בחרת אותו....
נערך לאחרונה על ידי Guy1860 ב 25/09/2013 21:43, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
אופס, מסתבר שגם אני אודיופיל לפי ההגדרה של איל פור...