מדריך לכיול הרסיבר והסאב עם Audyssey MultEQ
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10924
@shlomibbb
עם איזה מכשיר בדיוק אתה מודד את עוצמת הקול?
עם איזה מכשיר בדיוק אתה מודד את עוצמת הקול?
- shlomibbb
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 381
אפליקציה. כשיואב ענה ראיתי שאכן מדדתי ב A ולא ב C.
בערב אוכל לנסות שוב אבל בכל מקרה יש משהו מוזר.
אני אסביר.
לאחר כיול אודיסי עם המיקרופון כיול התוצאות היו נורמליות. הוא הנחית בין 6 ל 4 DB מכל רמקול למעט הסאב שם הנחית 12.
במאמר שבתחילת השירשור כתוב שאם יש ערוץ שמונחת לרמה כזו יש לכייל אותו ידנית ל 75 ואז להריץ שוב כיול אודיסי.
הבעיה היא שכשאני מנסה לכוון אותו ידנית ל 75db באמצעות ה TEST TONES של הרסיבר, הסאונד שיוצא ממש ממש חלש.
מכל הערוצים Uלא רק מהסאב.
השאלה היא האם בכיול ידני יש לשים את בורר הווליום על 0 ׁ(DB) ומשם להתחיל להנמיך או להגביר?
בערב אוכל לנסות שוב אבל בכל מקרה יש משהו מוזר.
אני אסביר.
לאחר כיול אודיסי עם המיקרופון כיול התוצאות היו נורמליות. הוא הנחית בין 6 ל 4 DB מכל רמקול למעט הסאב שם הנחית 12.
במאמר שבתחילת השירשור כתוב שאם יש ערוץ שמונחת לרמה כזו יש לכייל אותו ידנית ל 75 ואז להריץ שוב כיול אודיסי.
הבעיה היא שכשאני מנסה לכוון אותו ידנית ל 75db באמצעות ה TEST TONES של הרסיבר, הסאונד שיוצא ממש ממש חלש.
מכל הערוצים Uלא רק מהסאב.
השאלה היא האם בכיול ידני יש לשים את בורר הווליום על 0 ׁ(DB) ומשם להתחיל להנמיך או להגביר?
- Amir64
-
- גורו

אפליקציה בסמרטפון?
אי אפשר להשתמש בה כדי למדוד עוצמה של סאב.
אין סמרטפון עם מיקרופון שרגיש לתדרי באס (הוא לא מתוכנן לקלוט תדרים כאלו), ולכן אפליקציה תמיד תראה לך עוצמה נמוכה מאוד, לא משנה כמה תגביר את הסאב.
כל מה שאתה צריך לעשות הוא להנמיך ווליום בסאב, להריץ כיול שוב, עד שהתיקון לסאב יהיה סביר, ולא בקצה הסקאלה ברסיבר.
מד SPL (אמיתי, לא אפליקציה) משמש לעזור לך לחסוך את שלב הכיול - תיקון ווליום בסאב - כיול - תיקון ווליום בסאב - עד שתגיע לאיזור ה- 0dB תיקון ברסיבר. (לא צריך להגיע ל- 0, בין מינוס 5 לפלוס 5 זה מספיק טוב)
לגבי שאר הרמקולים, עזוב את המדידה באפליקציה, ותן לרסיבר לקבוע לבד את עוצמות הרמקולים. הוא עושה את זה מעולה, ולא צריך להתערב, אלא אם כן לאחר הכיול אתה מעוניין להגביר את הסנטר או הסוראונד, כי נשמע לך יותר טוב ככה.
גם לגבי הסאב, אם נניח הגעת לתיקון של 5dB-, וזה נשמע לך נמוך מידי, אתה יכול להגביר קצת לאחר הכיול.
כדי לבדוק אם הרסיבר כייל את עוצמת הרמקולים לעוצמה הנכונה, שמים את הווליום על 0, ומודדים מה האפליקציה מראה.
אי אפשר להשתמש בה כדי למדוד עוצמה של סאב.
אין סמרטפון עם מיקרופון שרגיש לתדרי באס (הוא לא מתוכנן לקלוט תדרים כאלו), ולכן אפליקציה תמיד תראה לך עוצמה נמוכה מאוד, לא משנה כמה תגביר את הסאב.
כל מה שאתה צריך לעשות הוא להנמיך ווליום בסאב, להריץ כיול שוב, עד שהתיקון לסאב יהיה סביר, ולא בקצה הסקאלה ברסיבר.
מד SPL (אמיתי, לא אפליקציה) משמש לעזור לך לחסוך את שלב הכיול - תיקון ווליום בסאב - כיול - תיקון ווליום בסאב - עד שתגיע לאיזור ה- 0dB תיקון ברסיבר. (לא צריך להגיע ל- 0, בין מינוס 5 לפלוס 5 זה מספיק טוב)
לגבי שאר הרמקולים, עזוב את המדידה באפליקציה, ותן לרסיבר לקבוע לבד את עוצמות הרמקולים. הוא עושה את זה מעולה, ולא צריך להתערב, אלא אם כן לאחר הכיול אתה מעוניין להגביר את הסנטר או הסוראונד, כי נשמע לך יותר טוב ככה.
גם לגבי הסאב, אם נניח הגעת לתיקון של 5dB-, וזה נשמע לך נמוך מידי, אתה יכול להגביר קצת לאחר הכיול.
כדי לבדוק אם הרסיבר כייל את עוצמת הרמקולים לעוצמה הנכונה, שמים את הווליום על 0, ומודדים מה האפליקציה מראה.
- shlomibbb
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 381
רק ההנחתה בסאב מעניינת אותי לאור האמור במדריך שבתחילת השירשור.
אנסה בדרך שהצעת.
תודה רבה
אנסה בדרך שהצעת.
תודה רבה
- adidas1
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 784
צודק מי שאמר על הורדת העוצמה בסאב. ברגע שתוריד את העוצמה בסאב במידה מספקת אתה תראה בכיול שהוא יורד מ 12db.
ועכשיו שאלה, אחרי הכיול של אודיסי, אני נכנס להגדרות ורואה שכל הרמקולים מוגדרים כ FULL BAND, בשלב הזה אני צריך להעביר את כולם ל 80HZ, נכון? קדמיים, סנטר וסראונד.
ועכשיו שאלה, אחרי הכיול של אודיסי, אני נכנס להגדרות ורואה שכל הרמקולים מוגדרים כ FULL BAND, בשלב הזה אני צריך להעביר את כולם ל 80HZ, נכון? קדמיים, סנטר וסראונד.
- Shakedd
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 877
ההמלצה של אודיסי זה להגדיר את כולם בSMALL, וCROSS ב80 לרמקול שהמערכת הגדירה פחות מ80.
נערך לאחרונה על ידי Shakedd ב 25/09/2016 18:17, נערך פעם 1 בסך הכל.
- adidas1
-
- חבר פעיל במיוחד

אין לי שם אופציה של SMALL. זה רסיבר של אונקיו, ברגע שאני מוריד את הערך בשלט מ FULL BAND זה נותן אופציות של בין 40 ל 200 HZ.
הנה, זה מה MANUAL:
The following crossover frequencies can be specified:
Full Band, 40Hz, 50Hz, 60Hz, 80Hz, 100Hz, 120Hz,
150Hz, or 200Hz
הנה, זה מה MANUAL:
The following crossover frequencies can be specified:
Full Band, 40Hz, 50Hz, 60Hz, 80Hz, 100Hz, 120Hz,
150Hz, or 200Hz
- Shakedd
-
- חבר פעיל במיוחד

אם אין אז אין (:
ערכתי את ההודעה על מנת להבהיר, כל רמקול שהרסיבר הגדיר לו קרוס מתחת ל80, לעלות ל80. זה במידה ויש סאב וופר.
ערכתי את ההודעה על מנת להבהיר, כל רמקול שהרסיבר הגדיר לו קרוס מתחת ל80, לעלות ל80. זה במידה ויש סאב וופר.
- adidas1
-
- חבר פעיל במיוחד

סבבה, אז שמתי את הקדמיים, הסראונד והסנטר על 80HZ. תודה רבה 
- yeuda
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1648
·Shakedd כתב:ההמלצה של אודיסי זה להגדיר את כולם בSMALL, וCROSS ב80 לרמקול שהמערכת הגדירה פחות מ80....
סתם מסקרנות - אם זאת ההמלצה שלהם - אז למה מערכת הכיול לא עושה את זה לבד ?
- Shakedd
-
- חבר פעיל במיוחד

להבנתי יצרניות הרסיברים בוחרות בדרך הזו, למרות שזה מנוגד להמלצות החברה. לא יודע מה הסיבה לכך.
זה רשום גם בפוסט הראשון.
זה רשום גם בפוסט הראשון.
- Amir64
-
- גורו

לדעתי, עניין של שמרנות, ושל חוסר רצון לעבוד טיפה על משהו שעובד...yeuda כתב:·......
סתם מסקרנות - אם זאת ההמלצה שלהם - אז למה מערכת הכיול לא עושה את זה לבד ?...
היום מערכת הכיול בודקת רמקול, מגדירה אותו לפי הממצאים כגדול או קטן, וזהו.
והיא עושה זאת עבור הקדמיים לפני שבודקת אם קיים סאב.
כדי לעשות זאת נכון, המערכת צריכה:
לבדוק קודם אם יש סאב, ומה היכולות שלו,
ואז לעבור ולבדוק כל רמקול,
אם הוא אמור להיות גדול לפי יכולתו לשחזר תדרים נמוכים, להגדיר אותו כקטן, רק אם יש סאב מחובר.
זה לא מסובך,
אבל קשה לצפות את הבעיות:
לדוגמה:
סאב מחובר אבל הווליום שלו נמוך מידי - אין באסים - מה עושים?
מגדירים את הרמקולים גדולים או קטנים?
אתה מבין את הכיוון - יש דברים לא צפויים שיכולים לקרות, צריך לחשוב עליהם ולתת פתרון הולם בצורה אוטומאטית.
אז עדיף לא לגעת, ולהתקדם עם תכונות חדשות.
שוב, זו רק דעתי...
- Lior_M
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8140
·Shakedd כתב:להבנתי יצרניות הרסיברים בוחרות בדרך הזו, למרות שזה מנוגד להמלצות החברה. לא יודע מה הסיבה לכך.
זה רשום גם בפוסט הראשון....
הסיבה היא שהמדידה היא אבסולוטית. מערכת הכיול מעבירה לרסיבר את התדר שבו ה test tone ירד ב 3db עבור כל ערוץ. תדר זה הוא נקודת החיתוך.
הסיבה שכל מי שעוסק באקוסטיקה טוען שיש לחתוך ב 80hz היא משום שאת הרמקולים הקדמיים לא ניתן למקם אחרת, והמיקום שלהם מבחינת תדר נמוך בחדר מלבני סגור כמעט תמיד לא אופטימלי ויוצר בעיות אקוסטיות בחדר ( room modes) אני יודע שזה נשמע מוזר אבל זה מוכח מתמטית.
את הסאב יותר נכון הסאבים (כי הפתרון לבעיות של room modes הוא כמות זוגית של סאבים ) אפשר למקום באופן שעשוי להפחית ואפילו להעלים לחלוטין (ארבעה סאבים כשכל אחד מהם נמצא באמצע קיר .. או אחד בכל פינה של חדר ) את אותן בעיות אקוסטיות. את הרמקולים הקדמיים אי אפשר להזיז מן הסתם למיקום האידיאלי מבחינה אקוסטית.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- mickeyar
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 856
בבדיקה הראשונה מתוך השמונה הוא לא מזהה לי את שלושת הקדמיים למרות ששומעים מהם, בבדיקות הבאות אין בעיה, מישהו יודע למה?
הוא סיים את הכיול בכל מקרה.
הוא סיים את הכיול בכל מקרה.
- royla
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2450
- שם מלא: רועי
·mickeyar כתב:בבדיקה הראשונה מתוך השמונה הוא לא מזהה לי את שלושת הקדמיים למרות ששומעים מהם, בבדיקות הבאות אין בעיה, מישהו יודע למה?
הוא סיים את הכיול בכל מקרה....
בבדיקה הראשונה אמור לצאת "סיגנל" מכול הרמקולים,ואחכ סיגנל רק מהרמקולים הקיימים
כיף חיים.
- mickeyar
-
- חבר פעיל במיוחד

מה זה אומר? יש לי 5.1, מה ההבדל בין כל הרמקולים לבין הקיימים?royla כתב:·......
בבדיקה הראשונה אמור לצאת "סיגנל" מכול הרמקולים,ואחכ סיגנל רק מהרמקולים הקיימים...
- istarmini
-
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17940
·mickeyar כתב:מה זה אומר? יש לי 5.1, מה ההבדל בין כל הרמקולים לבין הקיימים?.........
זה אומר שהוא עובר על כל הרמקולים שניתן לחבר לרסיבר אפילו והם לא מחוברים ואז כמובן שמאלו שלא מחוברים לא תשמע כלום.
בסבב השני הוא כבר מציג רק את אלו שמחוברים ומהם אתה כמובן אמור לשמוע צליל בדיקה.
- Lior_M
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8140
זה לא הגיוני,
ה cycle הראשון הוא הבסיס לכל השאר.
לא סביר שנכשלת בו וסיימת בהצלחה כיול ..
לא סביר שנכשלת בו וסיימת בהצלחה כיול ..
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- mickeyar
-
- חבר פעיל במיוחד

גם אני חשבתי ככה.Lior_M כתב:זה לא הגיוני,
לא סביר שנכשלת בו וסיימת בהצלחה כיול .....
אחזור שוב על הבעיה, יש לי דנון 2200, 5.1 מותקן.
בשלב הראשון הוא עובר חמישה רמקולים סה"כ, לא שבעה ואז אני לא שומע שניים שזה היה בסדר, אלא מתחיל שמאלי קדמי, סנטר, ימני קדמי ואז אחוריים וסאב.
אני שומע סיגנל מכולם, בסוף הבדיקה הראשונה הוא רושם שהוא נכשל בבדיקה של פרונט וסנטר ומראה לי איקסים על התמונה של שלושת הרמקולים האלו.
בהמשך הבדיקות, הוא שוב מוציא סיגנלים מכולם, ומסיים את הבדיקה בהצלחה.
ראיתי שהוא קבע להם לבלים ומרחק הגיוני.
שמעתי אח"כ סרט/מוסיקה ונשמע לי טוב.
שאני לוחץ על INFO במהלך השמעה אני רואה שהוא משתמש בכיול של האודיסי.
אז מה הבעיה?
- mickeyar
-
- חבר פעיל במיוחד

הבעיה היתה שהוא זיהה כאילו החיבורים הפוכים.
שאלה נוספת , הוא שם לי את הקרוסים של הפרונט 110 אחורי 60 וסאב 120.
להשאיר או לשנות ל 80?
(סט של מורל SP3)
שאלה נוספת , הוא שם לי את הקרוסים של הפרונט 110 אחורי 60 וסאב 120.
להשאיר או לשנות ל 80?
(סט של מורל SP3)