ייעוץ בבחירת מערכת למוסיקה...

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
nec_000
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 475
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #141 

היא נשמעת לא הגיונית רק למרעית עיין.

המרה לדיגיטאלי והחזרה לאנלוגי למעשה לא פוגעת בכלום
ומאפשרת לבצע עיבוד אות ב DSP שזה (למי בקיא או שקרא את השרשור
שלנו עד כה) הדרך הזולה, הנוחה והיעילה ביותר לביצוע (וגם מוגנת מהעתקות).

אה כן נזכרתי, חוץ מלוודיופילים שמאמינים במסלול האות **הישיר** :lol:

ואוי ואבוי לשיטתם - אם חלילה בדרך המירו אותו לדיגטלי :hammer:
שומו שמיים רחמנה ליצלן.

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #142 

נו אז תביא דוגמה למגבר סטריאו אנלוגי "נחשב" שעובד כך.
HiFiMusic IL

yuvalb
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 756
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #143 

קודם כל, קראתי את השרשור הזה ונהנתי !!
לפי הבנתי, ישנם מגברים (סטריאו וק"ב) שמבצעים עיבוד על הסאונד בצורה כלשהי וזה נובע משיקולי יצרן.
כמו כן, למרות שיעודם של מגברים הוא להגביר את האות בצורה לינארית הם לא עושים זאת מפאת שיקולי יצרן גם כן.
הבנתי גם שישנו פרמטר טכני במפרט והוא ה +- db בטווח מסויים (שבו בעצם היצרן מצהיר כמה המגבר "משחק" עם הסיגל בטווח תדרים מסויים).
נניח שאני מאסכולת ה"נאמנות למקור" ולא מעוניין בהתערבות הזו בסאונד, האם ישנו מגבר "נטו" או "אידיאלי" שלא מתיימר להשפיע על הסאונד אלא רק לקחת את הסיגנל שנכנס ולהגבירו כפי שהוא?
אולי מדובר בציוד מקצועי (אולפני) ששם משתמשים בנוסף לאותם מגברים "אידיאליים" גם באקולייזרים על מנת לתת גוון צליל ולהדגיש תדרים מסויימים.
אם ישנם כאלו, היכן ניתן לקנות מגברים הנאמנים ביותר למקור? האם מגברים מאוד ישנים (מהתקופה שלא היה עוד DSP ועיבודי צליל אחרים) "טובים" יותר מבחינה זו?

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #144 

stereophile כתב:קודם כל, קראתי את השרשור הזה ונהנתי !!
לפי הבנתי, ישנם מגברים (סטריאו וק"ב) שמבצעים עיבוד על הסאונד בצורה כלשהי וזה נובע משיקולי יצרן.
כמו כן, למרות שיעודם של מגברים הוא להגביר את האות בצורה לינארית הם לא עושים זאת מפאת שיקולי יצרן גם כן.
הבנתי גם שישנו פרמטר טכני במפרט והוא ה +- db בטווח מסויים (שבו בעצם היצרן מצהיר כמה המגבר "משחק" עם הסיגל בטווח תדרים מסויים).
...
נראה לי שאתה קצת ממהר "להבין", אדם אחד טען למה שאתה אומר ויש אלו שחולקים עליו.

מחכים להוכחה/נימוקים.

yuvalb
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #145 

אלוני,
לא מיהרתי להבין :D (למרות השימוש הלא מועט במילה זו).
פשוט השאלה: "ממה נובעים ההבדלים בשמע בין מגברים שונים?" היא זו שמסקרנת אותי, בעיקר מכיוון שעל פניו נראה שההתקדמות הטכנולוגית בנושא ההגברה רק מרחיקה אותנו מהנאמנות למקור (לטוב ולרע).
לא ניתן להתכחש לכך שיעודו של מגבר הוא להגביר, פשוטו כמשמעו ואם יצרן כזה או אחר מתערב בפעולה זו אז טוב לדעת (אני נוטה להאמין בכך, כי העובדות מדברות בעד עצמן ואכן ישנם הבדלים... )
אני מעוניין "לחזור אחורנית" ולרכוש מגבר עם מינימום התערבות בסיגנל, אם קיים כזה...
אין לי בקיאות יתרה בכל המגברים המצויים כיום בשוק ואני לא יודע מה יש לשוק להציע לי בנושא.
לכן, פניתי לפורום המכובד הזה כדי לקבל מידע, אם אין לך מידע אינפורמטיבי בנושא אז, אתה יודע, לא חייבים להגיב.
יתרה על כן, אני לא מחכה להוכחות או נימוקים בנושא אלא מתעניין פרקטית אם קיים מגבר כמתואר לעיל בשוק, זה הכל. (b)

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #146 

בנוסף למה שכתבתי למעלה אני סבור שהשאלה שלך "אני מעוניין "לחזור אחורנית" ולרכוש מגבר עם מינימום התערבות בסיגנל, אם קיים כזה...
אין לי בקיאות יתרה בכל המגברים המצויים כיום בשוק ואני לא יודע מה יש לשוק להציע לי בנושא."
לא רלוונטית אבל יש לי הרגשה שאתה מסוגל לקבל רק סוג מסויים של תשובות לכן אחסוך לכולנו.
HiFiMusic IL

yuvalb
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #147 

אלוני כתב:
אבל יש לי הרגשה שאתה מסוגל לקבל רק סוג מסויים של תשובות לכן אחסוך לכולנו.
...
מה??? לא מובן לי איך אתה מסיק מסקנות כאלו.
בכל מקרה, אני לא חושב שאתה הוא זה שמוסמך לסנן מה רלוונטי ומה לא.
קראתי את השרשור הזה מתחילתו ועד סיומו (מה שהותיר בי שאלות לא מעטות) וכמו כולם, ניצלתי את זכותי לשאול\להגיב.
אודה לך אם פשוט תאפשר לאנשים להגיב על השאלה (שלדעתי מאוד לגיטימית) ולא לנסות לבצע עבודת סינון...
אני לא סיננתי לך את התגובות ובטח לא כתבתי "לא רלוונטי" על אף אחד מהתגובות.
הפורום הזה מצויין ועד עכשיו היה לי רק טעם של עוד ממנו, :wink:, קיבלתי תשובות ענייניות לכל מה ששאלתי.
אז בואו ננסה להיות ענייניים פה. אם אתה מוכרח לכתוב משהו - נסה "לא יודע" בתור תגובה :wink:

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2462

שליחה #148 

Stereophile, יהיה לך קשה עד בלתי אפשרי למצוא מגבר בדיוק כזה, שכן רוב היצרנים טוענים לאותו הדבר- שהמגבר שלהם מושלם ונטול עיוותים, מזולים יחסית ועד ליקרים ביותר.
אישית, אני מאמין שמגבר טרנזיסטורי מחברה שמכבדת את עצמה צריך לבצע בדיוק את זה ללא הוספת שום "אופי" לצליל.
ה"אופי" הוא מונח שצריך להיות נכון למגברי (או נגני) מנורות ולרמקולים. לא למגברים טרנזיסטוריים.
עם זאת, אין לי שום דרך לדעת אילו מגברים כאלה ואילו לא, שכן רובם ככולם טוענים לכך..

yuvalb
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #149 

תודה לוגן,
אני רק מנסה להבין,
נניח שיש לי מגבר X שמצהיר על +- 3db ב 1khz. לעומת מגבר Y שמצהיר על +-0.2 db ב1khz.
מהנתונים היבשים ברור לי שלא ניתן לנבא מי נשמע טוב יותר Y או X, אבל ניתן לומר על Y שהוא נאמן יותר למקור.
(אולי, יכול להיות שישנם עוד פרמטרים שאיני יודע עליהם שגם יכולים לרמוז על כך).
אם המטרה היא מקסימום נאמנות למקור, והפרמטרים האלו הם מדידים (כי הרי זוהי תכונה אלקטרונית של המגבר) ובהנחה שהיצרן לא "משקר" בנתוניו, אז ניתן להבחין מהנתונים היבשים (ולא משמיעה מבוססת טעם אישי) איזה מגבר נאמן יותר למקור.
אני מניח (תקנו אותי אם טעיתי) שאולפנים משתמשים בציוד הגברה שונה ולא במערכות HI-FI/END ביתיות.
אם נסתכל כרגע רק על נאמנות למקור, יכול להיות שציוד הגברה אולפני יתן באספקט הזה תמורה טובה יותר לכסף?
ואז עם בחירה כלשהי (מבוססת טעם אישי) של רמקולים אעצב את הצליל הרצוי לי.

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2462

שליחה #150 

לגבי המדידות, יש להטיל תמיד ספק במדידות שבוצעו ע"י היצרן עצמו.
לך תדע באילו תנאים הן בוצעו והאם הן "יופו", אפילו בדברים לכאורה טריוויאליים.
ברמת העיקרון, אני מסכים איתך שבמצב האופטימלי (איך שאני רואה זאת לפחות), יש לשאוף לאלקטרוניקה שקופה ונאמנה למקור ככל שניתן, ואז לקבוע את אופי המערכת ע"י הרמקולים בלבד. למרבה הצער, הדבר קשה מאוד לביצוע, שכן איך תדע מה הכי נאמן למקור..?

לגבי ציוד אולפני- אין לי מושג, אולי נמר יודע..

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #151 

תגובתי הקודמת הגיעה בעקבות האימרה הבאה:
stereophile כתב: לכן, פניתי לפורום המכובד הזה כדי לקבל מידע, אם אין לך מידע אינפורמטיבי בנושא אז, אתה יודע, לא חייבים להגיב.
...
וכל זאת רק בגלל שציינתי שאתה מסתמך בחיפושך על דבר שבכלל לא הוכח.

לגבי הרלוונטיות, הסיבה שאני חושב שחיפוש "מגבר שקוף" הוא לא רלוונטי היא שלא ניתן לבחור מגבר על פי תכונות אלא על פי התאמה. נניח שקיים דבר כזה מגבר שקוף ורכשת אותו, עכשיו אם הרמקולים שלך "צובעים" לא עשית כלום לעומת זאת אם היית בוחר מגבר ש"צובע" לכיוון הנכון התוצאה היתה טובה יותר.

nvinyl66
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 826
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #152 

stereophile כתב:קודם כל, קראתי את השרשור הזה ונהנתי !!

נניח שאני מאסכולת ה"נאמנות למקור" ולא מעוניין בהתערבות הזו בסאונד, האם ישנו מגבר "נטו" או "אידיאלי" שלא מתיימר להשפיע על הסאונד אלא רק לקחת את הסיגנל שנכנס ולהגבירו כפי שהוא?
?
...
ברוכים הבאים.....יש חשיבות גדולה למדידות (ולא לנתוני היצרן! למדידות שנעשו על ידי גורם אחר) בהבנה עד כמה מגבר X אינו מעביר ומגביר את הסיגנל בצורה נאמנה. למרבה הצער (או השימחה) המדידות האלה נותנות הבנה חלקית בלבד של איך המגבר נשמע.
היות וחקקת את השם סטראופיל כשמך...הייתי קורא את המדידות של ג'ון אטקינסון בדגש על ההתכתבות שלו עם הקשר בין המדידות שלו ומה ששמעו הכתבים. זה שיעור מאלף בנושא.
נועם

yuvalb
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #153 

אלוני כתב,
נניח שקיים דבר כזה מגבר שקוף ורכשת אותו, עכשיו אם הרמקולים שלך "צובעים" לא עשית כלום לעומת זאת אם היית בוחר מגבר ש"צובע" לכיוון הנכון התוצאה היתה טובה יותר.
...
באופן כללי אתה צודק וגם ניסיתי לברר על שילובו של ציוד אולפני (שמתיימר להיות נאמן למקור) במערכת הבייתית באינטרנט וגם דרך נמר. למעשה, לא ניתן להתחמק מה"צביעה" הזו של אחד מרכיבי המערכת וגם כמו שאמרת, אם היה לי מגבר כזה אז רכיב אחר היה צובע את הצליל.
בציוד אולפני הציוד הוא יותר מדוייק ואנמי יותר, מה גם שהוא יותר בנוי לעוצמות נמוכות, כלומר אי הצביעה לאו דווקא תשפר את חווית השמיעה. בנוסף, הציוד האולפני יקר בהרבה מציוד בייתי ולכן המאמץ כנראה לא כדאי.

nvinyl66 כתב:
ברוכים הבאים.....יש חשיבות גדולה למדידות (ולא לנתוני היצרן! למדידות שנעשו על ידי גורם אחר) בהבנה עד כמה מגבר X אינו מעביר ומגביר את הסיגנל בצורה נאמנה. למרבה הצער (או השימחה) המדידות האלה נותנות הבנה חלקית בלבד של איך המגבר נשמע.
...
אני מסכים עם זה ב 100 אחוז וגם כתבתי זאת באחת התגובות הקודמות, לא ניתן להסיק מנתונים תאורטיים (כאלו או אחרים) על איך המגבר ישמע, מה שאולי כן ניתן ללמוד זה על פרמטרים מדידים שברוב המקרים לא יתנו מידע רלוונטי (כי אנחנו לא קונים SPEC בסופו של דבר). מה שכן, ניסיתי להבין אם נאמנות למקור היא אכן פרמטר מדיד, כלומר שניתן להסתכל על נתונים כאלו או אחרים ולהסיק מכך לגבי רמת ה"צביעה" של אותו המגבר את הסאונד.
אבל, כמו שכבר נאמר, רמת ה"צביעה" לא קשורה לחוויית השמע שאותה אנחנו רוצים בעצם להשיג, למשל, (דוגמא טובה שקיבלתי מנמר) מגברי מנורות - אשר להם יש נתונים זוועתיים על הנייר אבל הסאונד שלהם נחשב כסאונד די "ריאליסטי" (למרות שאינם נאמנים למקור).
מה שאותי מפתיע בכל הסיפור הזה הוא שטכנולוגית, מגבר לא "צובע" נשמע הכי פשוט ליישום (פשוט לקחת רכיבים פריפריאלים איכותיים ולא להכניס שום עיבוד - ונקבל מגבר "לינארי"), אבל בכל זאת לא ניתן לקנות גם אם נרצה מגברים כאלו - יכול להיות שהם ישמעו גרוע אבל עדיין היה מעניין לשמוע כאלו...

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”