מבחן כבלים - השלב הפרקטי

כבלים, מתאמים, מחברים, מפצלים, מעמדים וכו'
nvinyl66
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 826

שליחה

נמר
כתבת
"חבר יקר.

1- אינני רומז אף פעם... אם הייתי רוצה להגיד שאסף ירמה הייתי פשוט אומר שאני לא סומך עליו. מצטער אח שלי , אבל אני ממש לא צבוע.

2- אני חושב שמי שצריך לעשות זאת הוא אדם צד שלישי מפני שאסף לא צריך לדעת מהם הנתונים של הכבל אלה רק אחרי המבחן ... שכן המבחן מדבר על הבדלים בין כבלים ולא על הבדלים בין כבלים עם נתונים כאלה או אחרים. אחרי המבחן שהוא יסביר כמה שהוא רוצה למה יש הבדלים.

3- הסיבה העיקרית היא בכדי שלא יכשילו את הכבל והמבחן יערך בין אם הוא כבל בעל נתונים מתאימים לו לבין אם לא.

עכשיו אתה מבין? "

מצטער, אבל אינני מבין. אני אנסה להסביר מדוע.
1. כולנו רומזים מדי פעם, ווהשורה התחתונה של מה שכתבת, היתה שאינך סומך על אסף לצורך המבחן הזה. כמו שכתבתי קודם לכן קיבלתי את מילתך שלא חשבת שהוא ירמה (וגם אני, אח שלי, לא רומז אלא אומר- אני סבור שהפוסט הזה מוכיח את זה).
2 + 3 הם בעצם אותו דבר. כמו שכתבתי קודם לכן, ההטיה מזה שאסף יודע מה נתוני הכבלים פחות משמעותית מזה שהנבדק יודע על מהות המבחן. ושוב, כמו שכתבתי, אם אייל הוא הנבדק ויודע מה הכבלים, ההטיה הזו עצומה, ואם הנבדק הוא אודיופיל אחר שיש לו דעה כזו או אחרת על השפעת הכבלים אבל אינו יודע מהם היא עדיין קיימת אבל עדיין משמעותית. ככל הידוע לי, למכשירים חשמליים אין הטיה פסיכולוגית, ולכן, אם אינך סבור שאסף ירמה, יותר חשוב לתכנן את הניסוי נכון מאשר לדאוג מי יקרא את הנתונים הטכניים.
בנוסף, האמת המצערת היא שרוב יצרני הכבלים (נושא שדיברנו עליו רבות), מפרסמים רק נתונים טכניים מסויימים על הכבלים, וחלקם אינו תמיד מדוייק (יש הרבה פוסטים ברשת שמדגימים זאת). לכן גם אם אסף קרא את הנתונים הטכניים של כבל א' או ב', לרוב נתונים אלה אינם מספקים והוא יוכל לבדוק עוד נתונים נוספים.
נערך לאחרונה על ידי nvinyl66 ב 10/10/2006 13:20, נערך 2 פעמים בסך הכל.
נועם

mihablum
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 15

שליחה

לא נסחפתם קצת ?
בדיקות, כמה אנשים יחד. אפילו אם משהו משוחד וחושב שכבל מסוים יהיה טוב יותר - אז שיחשוב - "הוא לא יכול לשכנע את הסקופ"...

ואז שומעים - בלי לראות כבלים
ושלום על ישראל....

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341

שליחה

שלום שלום ואין שלום, רק ויכוחים על כבלים :)
HiFiMusic IL

Booboo
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1929

שליחה

אני חושב שאפשר לארגן כבר סוף סוף ניסוי הבדלי שמיעה "על עיוור" בין שני כבלים משני יצרנים שונים, ולסגור כבר את העניין הזה.
יש ביניהם הבדלים הניתנים למדידה? יופי, עכשיו נבדוק שגם במבחן השמיעה יש הבדלים.
אין ביניהם הבדלים הניתנים למדידה? יופי, יש המון חברות המייצרות רכיבי הגברה טרניסטוריים/מנורתיים/דיגיטאליים, בעלי רכיבים ו/או נתונים זהים, הנשמעים שונים אחד מהשני, וזה מה שחשוב שניתן לבדוק אמפירית.
יש ביניהם הבדלים הניתנים למדידה אך נכשלים בזיהוי ההבדל באופן קונסיסטנטי במבחן השמיעה? גם יופי, מכיוון שמי כמונו האודיופילים יודעים שיש כל כך הרבה דברים שמשפיעים על "איך זה נשמע", החל מהמראה החיצוני של הכבל, עבור במצברוח וכמה שעות ישנו בלילה, וכלה בשעה בה נערך הניסוי (בוקר צהרים או ערב או לילה) וכלה במזג האוויר (לח/יבש, אפור/בהיר).
יש ביניהם הבדלים הניתנים למדידה הניתנים לזיהוי "על עיוור" באופן קונסיסטנטי? גם יופי, מכיוון שלאותו אחד יש שמיעה טובה יותר, אבל אולי הוא ייכשל במבחן בין שני כבלים אחרים לגמרי, ואולי הוא לא ייכשל, ואולי מישהו אחר חוץ ממנו כן ייכשל, או לא.
בקיצור, לכל אחד מאיתנו מגיע PhD, כיוון שכולנו דוקטורים בפילוסופיה.

אייל - בוא נדבר ת'כלס: מתי עושים את המבחן?
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"

Eyal_W פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639

שליחה

האמת היא שעכשיו קיימת בעיה לבצע את המיבחן אצלי בבית .
אבל אין לי בעיה ואני חושב שניתן יהיה להרגיש הבדלים מבחינת הכבלים כמעט בכל סטאפ אך ורק אם מדובר ב JPS.
שנית לאחר עשרות דיונים כבר ברור לכלום כי קיימיהבדלים בין כבלים בחלקם ניתן גם להוכיח כי קיימים הבדלים מבחינת המדידה.
אז אם בעצם אסכם את הבנתי

שני יצרנים מייצרים כבלים שונים שנימדדים שונה ובעקבות כך גם נשמעים שונה

אם ההגדרה הזו מקובלת אין לי בעיה ואף אני מוכן לוותר על המיבחן העיוור כי הרי יותר קל לי לקנות אקולייזר שהוא חוט .
לגבי כל הנחות היסוד שכבלים שנימדדים זהה או קרוב לזה מבלי קשר אם הם עולים 50K או 5 שקלים הם אמורים להישמע אותו הדבר
אין לי בעיה עקרונית עם ההגדרה הנ"ל אלא שאני חושב אחרת ולא מעניין אותי להוכיח אחרת .

את ההוכחה שלשמה התחלתי את המסע הנ"ל אני ממצא
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

nvinyl66
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

Eyal_W כתב: אז אם בעצם אסכם את הבנתי

אם ההגדרה הזו מקובלת אין לי בעיה ואף אני מוכן לוותר על המיבחן העיוור כי הרי יותר קל לי לקנות אקולייזר שהוא חוט .
לגבי כל הנחות היסוד שכבלים שנימדדים זהה או קרוב לזה מבלי קשר אם הם עולים 50K או 5 שקלים הם אמורים להישמע אותו הדבר
אין לי בעיה עקרונית עם ההגדרה הנ"ל אלא שאני חושב אחרת ולא מעניין אותי להוכיח אחרת .

...
אייל
אני מאוד מסכים (והרבה מאוד פוסטים באינטרנט תומכים בכך) שכבלים שונים עשויים להימדד שונה. אני גם סבור (והעדות לכך אכן פחות ממשית ) שכבלים גם נשמעים אחרת זה מזה. אני בהחלט סבור שהשניים קשורים.
מה שאיני מסכים איתו הוא הצורך לבצע איקווליזציה של המערכת באמצעות כבלים: כבל מבצע דבר מסויים, אינו גמיש ביכולותיו ולרוב, עולה המון. ההתעסקות סביב הכבלים (ותאמין לי, אני באמת ובתמים כועס על הסכומים שאני הוצאתי בעבר) שואבת משאבים כספיים שניתן להשקיעם באופן יעיל יותר. הרבה יותר משתלם לקנות איקווליזר של טאקט מאשר להשקיע בחלק מהכבלים האיזוטרים.
לא מרגיז אותך מתח הרווחים המוטרף של יצרני הכבלים? אני לפחות מרגיש נוח בהרבה לשלם עבור טכנולוגיה שנצברה בקצת יותר מאמץ, והמאפשרת יותר גמישות לגבי התוצאה הסופית.
נועם

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

אם אתם רוצים לעשות את המבחן אצלי אתם מוזמנים. למרות שכבל balanced נותן לי תוצאה יותר טובה מ- RCA.
HiFiMusic IL

mihablum
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

יש לך מערכת ביתית מאוזנת ? (balanced) ?

Eyal_W פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639

שליחה

nvinyl66
לא חשבתי על אקולייזר של טאקט
אני אקרא חומר עליו ואם עלותו הגיונית יכול להיות שזה היה הפיתרון האידאלי
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

עדוא
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 344

שליחה

עכשיו הבנתי... כבלים פותרים בעיות אקוסטיקה :twisted: .
עדוא יאיר
מרחב מוסיקלי
musical-environment.com

nvinyl66
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

אייל
זה עולה הרבה יותר מרוב הכבלים (בערך אלפיים דולר משומש או משהו כזה). אבל...וזה אבל גדול, אחד הדברים המצערים הוא, שלאורך זמן, אם לא נשים לב, אנו עשויים להוציא הרבה יותר מזה על כבלים- כשכל פעם נחפש תוצאה קצת אחרת.
נראה לי שכמה שאתה יותר משוכנע שכבלים עושים הבדל בצליל, כך זה דווקא פחות משכנע להוציא סכומים אדירים עליהם. אמרתי זאת בעבר- אפשר לקבל תמורה טובה בהרבה עם מלחם, קונקטורים, חומר הלחמה עם כסף ו...כן....פרו גולד. תחסוך את פער התיווך ו be happy..

זאת דעתי כמובן, ואיש הישר בעיניו וכו'.
נועם

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

mihablum כתב:יש לך מערכת ביתית מאוזנת ? (balanced) ?
...
לא יודע אם היא מאוזנת אבל זה סוג החיבור בין ה- CDP לאינטגרייטד :)

udif
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2083

שליחה

נמר כתב:אסביר שוב.

דוחף לא צד בעיניין הבדיקות.

מניין לי שהוא יבדוק את הכבל באופן מתאים?
הרי כמה כבר אמרו לו לבדוק עוד פרמטרים והוא שלל במקום.
לכן אני חושב שאדם אחר שלא קשור לנושא {ניטרלי} צריך לבדוק את הכבל.
הרי עם כל הכבוד אסף ממש לא ניטרלי. :?
...
לאסף (ועוד רבים, כולל אני) טוענים שכל הבדל שתזהו בהצלחה במבחן שמיעה עיוור, יבוא לביטוי בפרמטרים של הכבלים.
קיימות 2 אפשרויות:
1. אתם נכשלים בזיהוי במבחן עיוור ובדיקת הכבלים מיותרת.
2. אתם מצליחים לזהות כבלים במבחן עיוור. עכשיו לאסף יש מניע למצוא הבדלים חשמליים בין הכבלים, ולכן ברור שעדיף לו לבדוק כמה שיותר פרמטרים ולא כמה שפחות ולכן לא ברור לי החשש שלך מהעובדה שאסף שלל בדיקה של פרמטרים מסויימים.

אם אסף שלל בדיקה של פרמטרים מסוימים זה אומר שהם לא רלוונטיים - הוא יכול רק להפסיד משלילה כזו (פחות פרמטר פוטנציאלי למציאת הבדלים). זה רק מגביר את האמינות שלו.

mihablum
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

aloni כתב:
mihablum כתב:יש לך מערכת ביתית מאוזנת ? (balanced) ?
...
לא יודע אם היא מאוזנת אבל זה סוג החיבור בין ה- CDP לאינטגרייטד :)
...
מה הקונקטור שיש לך שם ?

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

מיכה, XLR.
HiFiMusic IL

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5684

שליחה

אינני מעוניין לפתוח שוב את הוויכוח הנצחי של כבלים, אך אני מוסיף קצת חומר למחשבה / דעתי בנושא :

לאחרונה קראתי כי גם לכבלים יש צורך ב "break in" ,

אי לכך , נשאלות השאלות הבאות:

האם כל הכבלים שעמדו למבחן , עברו "break in" מתאים ספציפית לכל כבל , שהתוצאה תהיה מוכנותו למבחן ?

ו / או : האם בכלל צריך "break in" לכבלים , או שזה סיפור נוסף ?

כאמור , חומר למחשבה... :wink:

(b)

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7772

שליחה

רונן.

חכה ותראה לאן זה יגיע. :wink:
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

טוב זה היה ביזיון שיש פה רק 11 עמודים :)
HiFiMusic IL

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5684

שליחה

אני חבר באגודה של: " שיפור מספר ההודעות לחברי הפורום " :lol:

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7772

שליחה

לדעתי כל רכיב במערכת צריך לעבור הרצה.

ההרצה יכולה להיות לרכיב עצמו או שיש הטוענים שההרצה היא לאוזן המאזין שגם זה יכול להיות הגיוני. (Y)
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".

חזור אל “כבלים ואביזרים”