בינגו!MartinHSabag כתב:הרי תסכימו איתי שחייבים להתחיל קודם כל מזה שהתופעה שאותה טוענים בכלל מתקיימת, לא?...
ההבדל בגישות שלנו ניכר בדיוק במשפט הזה.
אתה מבקש הוכחה מדעית ראשונית כדי שזמנך יהיה Worth the while.
(סתם הכללה. לא מדבר אישית עליך).
אני חושב, שעצם העובדה שהתופעה הזו (בין אם היא קיימת או לא) מעסיקה כ"כ הרבה אנשים (ברחבי העולם) היא לכשלעצמה בסיס די מוצק לתת את הדעת על העניין.
אילוליא היה מתדפק על דלתי פלוני אלמוני אחד או קבוצה של חברי כת-מטורפת בטענה כי "יש הבדל בין כבלי רמקול", סביר להניח כי הייתי משגר אותם החוצה (או בורח, לצורך העניין).
אבל זהו לא המקרה. יש (לדעתי) יותר מדי אנשים (ביניהם אנשי מקצוע מוערכים) שטוענים כי הבדלים קיימים, ברמה זו או אחרת.
מדבריו של בוב לודוויג - אולי איש המסטרינג המבוקש בעולם:
אני קטונטי בנושא הזה. אבל כאשר איש מקצוע שעסוק כל היום בהאזנה קריטית ועומד מאחורי מאות אלבומי פלטינה אומר את הדברים האלה (ולא רק הוא, אגב), אצלי זה מדליק נורה אדומה.The difference the cables made was amazing. Obviously cables can’t make the source signal better, but they almost always make it worse! Cables are a source of noise and other very audible distortions. They can limit resolution, dynamic range and distort the tonal balance...
ומכיוון שההיסטוריה הוכיחה לא פעם ולא פעמיים שהשמיעה שלנו רגישה פי אלף מונים מכל מכשיר מדידה קיים (וכנגד גם מתעתעת בנו לעיתים) - שילוב של שני הדברים מספיק לי בשביל להגיד "שווה בדיקה", ולא לחכות למר. לודוויג ש"קודם יוכיח לי שהוא שומע".