שרשור תגובות: לראשונה בישראל: לקונים מקרן Epson EH-TW9000 מכויל ע'י עפר לאור
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78970
- שם מלא: עפר לאור
guyezra
חשבתי שזה ברור. גם אם המבצע מצליח מעל המשוער, לא האתר ולא אני אישית מקבלים אגורה יותר... אם הוא נכשל, אותו סיפור בדיוק...
לכן אין כאן בעיה של אינטרס.
אבל שוב, את המשוכנעים אני לא אשכנע אחרת.
חשבתי שזה ברור. גם אם המבצע מצליח מעל המשוער, לא האתר ולא אני אישית מקבלים אגורה יותר... אם הוא נכשל, אותו סיפור בדיוק...
לכן אין כאן בעיה של אינטרס.
אבל שוב, את המשוכנעים אני לא אשכנע אחרת.
- nir11
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3893
לפי דעתי מבחינת אתיקה עיתונאית לא מקובל להשתמש במשבצת של הכותרת הראשית של האתר, לעיתים לידיעות חדשותיות, ולעיתים לידיעות פירסומיות. לפי דעתי זו בעיה אתית.
אני חושב ש YNET לא עושים את זה, ואני חושב שאתרים מובילים אחרים לא עושים את זה.
אני לא יודע אם אתרים מתחרים עושים את זה, אבל אם כן - זה בעייתי באותה מידה.
לפי דעתי המצב שבו ידיעה פרסומית מופיעה במשבצת של חדשות - הוא מצב בעייתי שיכול לגרום להטעיה, ואני חושב שזה יש את הטקסט האדום- זה לא מספיק.
לפי דעתי אין גוף מסחרי בארץ שיצליח לשכנע אתר כמו YENT (לדוגמא), לפרסם ידיעה פירסומית במקום הכותרת הראשית.
אפשר לחשוב שכל מי שמעביר פה ביקורת הוא רשע מרושע מארץ הרשעים ושיעוף לו לכל הרוחות, או אינטרסנט בעצמו, אפשר גם להקשיב לביקורת.
אני חושב ש YNET לא עושים את זה, ואני חושב שאתרים מובילים אחרים לא עושים את זה.
אני לא יודע אם אתרים מתחרים עושים את זה, אבל אם כן - זה בעייתי באותה מידה.
לפי דעתי המצב שבו ידיעה פרסומית מופיעה במשבצת של חדשות - הוא מצב בעייתי שיכול לגרום להטעיה, ואני חושב שזה יש את הטקסט האדום- זה לא מספיק.
לפי דעתי אין גוף מסחרי בארץ שיצליח לשכנע אתר כמו YENT (לדוגמא), לפרסם ידיעה פירסומית במקום הכותרת הראשית.
אפשר לחשוב שכל מי שמעביר פה ביקורת הוא רשע מרושע מארץ הרשעים ושיעוף לו לכל הרוחות, או אינטרסנט בעצמו, אפשר גם להקשיב לביקורת.
- uriler
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
nir11,
אני לא מבין את בעית האתיקה בזה, אבל יש לי שאלה אחרת אליך - אתה מעדיף באנרים בגודל עמוד שלם שמסתירים את כל הכותרות ביחד, שכדי לסגור אותם צריך לחפש את ה-X הקטן שמתחבא בפינה למעלה וצבעו כצבע הרקע?
או באנרים שמתחילים לצעוק בקולי קולות ברגע שהעמוד טוען, אם לחצת עליהם / עברת עליהם במקרה או אפילו אם לא נגעת בהם בכלל?
או שאתה מעדיף בכלל את השיטה החדשה, שברגע שאתה נוגע בלינק כלשהו בעמוד, נפתח לך חלון חדש עם פרסומות נטו...
כי ב ynet ובאתרים רבים אחרים - זה מה שאתה רואה, כל אחד מהשלושה ושילובים שלהם.
אני לא מבין את בעית האתיקה בזה, אבל יש לי שאלה אחרת אליך - אתה מעדיף באנרים בגודל עמוד שלם שמסתירים את כל הכותרות ביחד, שכדי לסגור אותם צריך לחפש את ה-X הקטן שמתחבא בפינה למעלה וצבעו כצבע הרקע?
או באנרים שמתחילים לצעוק בקולי קולות ברגע שהעמוד טוען, אם לחצת עליהם / עברת עליהם במקרה או אפילו אם לא נגעת בהם בכלל?
או שאתה מעדיף בכלל את השיטה החדשה, שברגע שאתה נוגע בלינק כלשהו בעמוד, נפתח לך חלון חדש עם פרסומות נטו...
כי ב ynet ובאתרים רבים אחרים - זה מה שאתה רואה, כל אחד מהשלושה ושילובים שלהם.
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35104
גם מה לא ברור בכיתוב באדום בולט "ידיעה פירסומית"
- oferlaor
-
- מנהל

מבצעים בעמוד הבית מתחילים בסלוט הראשי (לרוב) ויורדים ככל שיש מאמרים חדשים שממלאים את הסלוטים העליונים.
nir11,
לגבי YNET, הם מציעים ציוד למכירה (דרך YNET SHOPS) ומרוויחים מזה. מדובר בציוד שנסקר באתר. האם יש למישהו ספק שיש הפרדה בין הצד העיתונאי למסחרי? ברור שלא.
גם במקרה הזה, לא זכור לי מעולם שסקרתי מקרן אחד בחיים שלי... אני לא עיתונאי ובוודאי לא מבקר מקרנים... לא זכור לי גם שהמלצתי למישהו על מקרן ספציפי...
opv
אני לא מבקר מקרנים, לא ביקרתי את המקרן הזה, לא המלצתי עליו, אני לא מרוויח אגורה יותר או פחות אם המקרן מצליח או נכשל...
מבין את דעתך, כאמור לא מקבל אותה.
nir11,
לגבי YNET, הם מציעים ציוד למכירה (דרך YNET SHOPS) ומרוויחים מזה. מדובר בציוד שנסקר באתר. האם יש למישהו ספק שיש הפרדה בין הצד העיתונאי למסחרי? ברור שלא.
גם במקרה הזה, לא זכור לי מעולם שסקרתי מקרן אחד בחיים שלי... אני לא עיתונאי ובוודאי לא מבקר מקרנים... לא זכור לי גם שהמלצתי למישהו על מקרן ספציפי...
opv
אני לא מבקר מקרנים, לא ביקרתי את המקרן הזה, לא המלצתי עליו, אני לא מרוויח אגורה יותר או פחות אם המקרן מצליח או נכשל...
מבין את דעתך, כאמור לא מקבל אותה.
- ronensud
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 634
עופר חבל שאתה מיתמם.
קבל קריאת השכמה- אתה בעלי האתר הזה. אמירות כמו "לא אני קבעתי, לא אני ביקרתי, לא אני נכחתי" אינן משנות דבר וחצי דבר בנוגע לאחריות שלך.
המג"ד שהודח בעקבות החייל שנשכח לא נכח בפעולה עצמה אבל הוא האחראי למחדל.
אז כאן לא עוסקים בדיני נפשות אבל אין לי ספק שאתה ומרטין, כאנשים אינטליגנטיים, מבינים היטב מה הבעייתיות של מבצע כזה.
יכול לספר לך שפנו אליי לא מעט אנשים שממעטים לכתוב אך עוקבים אחרי המתרחש, עם הרמת גבה כיצד ייתכן דבר כזה.
אז אם זה מריח לא טוב להרבה אנשים, ברי דעת, נטולי אינטרסים, כדאי לחשוב שאולי בכל זאת יש פה בעיה.
למען הסר ספק אדגיש את העובדות הבאות:
אין לי ספק שאתה אדם ישר
אין לי ספק שאתה יודע לכייל מקרנים וזה שירות שישמח מאוד את מי שיזכה בו.
מבצעים בהם אנשים נהנים מחיבור של גופים כמו האתר ועוסקים בתחום הם מבורכים.
הבעיה היחידה היא צירוף של כל הנסיבות יחד.
שהרי אם המכייל היה אדם פרטי שאינו קשור לאתר בשום צורה שהיא, ברור שלא הייתה ולו ביקורת אחת.
אך בהתחשב בנתונים הנוכחיים, לא צריך להיות מומחה לאתיקה כדי להבין שיש פה בעיה אתית חמורה.
קבל קריאת השכמה- אתה בעלי האתר הזה. אמירות כמו "לא אני קבעתי, לא אני ביקרתי, לא אני נכחתי" אינן משנות דבר וחצי דבר בנוגע לאחריות שלך.
המג"ד שהודח בעקבות החייל שנשכח לא נכח בפעולה עצמה אבל הוא האחראי למחדל.
אז כאן לא עוסקים בדיני נפשות אבל אין לי ספק שאתה ומרטין, כאנשים אינטליגנטיים, מבינים היטב מה הבעייתיות של מבצע כזה.
יכול לספר לך שפנו אליי לא מעט אנשים שממעטים לכתוב אך עוקבים אחרי המתרחש, עם הרמת גבה כיצד ייתכן דבר כזה.
אז אם זה מריח לא טוב להרבה אנשים, ברי דעת, נטולי אינטרסים, כדאי לחשוב שאולי בכל זאת יש פה בעיה.
למען הסר ספק אדגיש את העובדות הבאות:
אין לי ספק שאתה אדם ישר
אין לי ספק שאתה יודע לכייל מקרנים וזה שירות שישמח מאוד את מי שיזכה בו.
מבצעים בהם אנשים נהנים מחיבור של גופים כמו האתר ועוסקים בתחום הם מבורכים.
הבעיה היחידה היא צירוף של כל הנסיבות יחד.
שהרי אם המכייל היה אדם פרטי שאינו קשור לאתר בשום צורה שהיא, ברור שלא הייתה ולו ביקורת אחת.
אך בהתחשב בנתונים הנוכחיים, לא צריך להיות מומחה לאתיקה כדי להבין שיש פה בעיה אתית חמורה.
- uriler
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
ronensud,
רק בנוגע לפתיחה שלך - לא רק שהמג"ד היה בפעילות המסוימת, הוא היה אף מפקד החוליה של החייל שנשכח (החייל היה הקשר שלו, כך שהוא היה אמור להיות צמוד למג"ד).
במקרה הזה - האחריות הישירה היא של המג"ד, לא אחריות עקיפה ולא כלום.
רק בנוגע לפתיחה שלך - לא רק שהמג"ד היה בפעילות המסוימת, הוא היה אף מפקד החוליה של החייל שנשכח (החייל היה הקשר שלו, כך שהוא היה אמור להיות צמוד למג"ד).
במקרה הזה - האחריות הישירה היא של המג"ד, לא אחריות עקיפה ולא כלום.
- arik536
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 135
נראה לי צרות עין כל הויכוח הזה
כל אחד יעשה את השיקולים שלו
אני אתמול קיבלתי את המקרן המדהים הזה
ובגללו לא ישנתי כל הלילה
פשוט מדהים במיוחד בתלת מימד
לא האמנתי שהתוצאה תיהיה כזאת
פשוט חוויה
ובגללו לא ישנתי כל הלילה
פשוט חוויה
- ronensud
-
- חבר פעיל במיוחד

אורי ייתכן וטעיתי במקרה הספציפי אבל הרעיון היה ברור.uriler כתב:ronensud,
במקרה הזה - האחריות הישירה היא של המג"ד, לא אחריות עקיפה ולא כלום....
לא חסרים המקרים בהם הודחו קצינים על אחריות עקיפה, על אף שלא היו נוכחים בארוע.
- amira
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 680
- שם מלא: אמיר
הרמה להנחתה ולהלן התוצאות: http://www.dtown.co.il/articles/2226.html (מקווה שאני לא עובר על אף כלל במתן הקישור...אין לי לא כוונות רעות/נסתרות)
אינני מסכים עם חלק גדול ממה שכתוב והאינטרסים ברורים לי כאור השמש, אבל בכל זאת...
השאלה היא: האם זה שווה את זה
(וב "זה" אינני מתכוון לכתבה שבקישור אלא למהלך שלפחות בעייני הינו דיי בוטה, הסברתי מספיק בתגובות קודמות)
נא לא לפטור אותי בכך שלשונות רעות תמיד יש ותמיד יהיו ונגד זה אין מה לעשות...זה ממש לא המצב.
אינני מסכים עם חלק גדול ממה שכתוב והאינטרסים ברורים לי כאור השמש, אבל בכל זאת...
השאלה היא: האם זה שווה את זה
נא לא לפטור אותי בכך שלשונות רעות תמיד יש ותמיד יהיו ונגד זה אין מה לעשות...זה ממש לא המצב.
נערך לאחרונה על ידי amira ב 08/02/2012 11:44, נערך פעם 1 בסך הכל.
- ronensud
-
- חבר פעיל במיוחד

לא ייתכן שכל ביקורת לגיטימית תיתקל בהטחה של "צרות עין".arik536 כתב:נראה לי צרות עין כל הויכוח הזה
ובגללו לא ישנתי כל הלילה
פשוט חוויה...
אין שום קשר לצרות עין, זו הצהרה מגוחכת.
- opv
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
עזוב, הוא לא ישן כל הלילה...ronensud כתב:לא ייתכן שכל ביקורת לגיטימית תיתקל בהטחה של "צרות עין".arik536 כתב:נראה לי צרות עין כל הויכוח הזה
ובגללו לא ישנתי כל הלילה
פשוט חוויה...
אין שום קשר לצרות עין, זו הצהרה מגוחכת....
- oferlaor
-
- מנהל

amira,
אין ספק שלא חשבנו שיהיו כל כך הרבה תגובות כועסות על הסיפור הזה. אבל אין דרך להחזיר את הגלגל אחורה, הדבר כבר נעשה ואנחנו מתקדמים הלאה.
אני מקווה שאין ספק שהפנמתי את הביקורת כלפי ואת המשמעויות שלו לעתיד.
אין ספק שלא חשבנו שיהיו כל כך הרבה תגובות כועסות על הסיפור הזה. אבל אין דרך להחזיר את הגלגל אחורה, הדבר כבר נעשה ואנחנו מתקדמים הלאה.
אני מקווה שאין ספק שהפנמתי את הביקורת כלפי ואת המשמעויות שלו לעתיד.
- opv
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
עופר,oferlaor כתב:amira,
אני מקווה שאין ספק שהפנמתי את הביקורת כלפי ואת המשמעויות שלו לעתיד....
בוודאי שיש דרך להחזיר את הגלגל אחורה.
אפילו רוני קרא למבצע פיילוט.
הפיילוט זכה לתגובות לא אוהדות בלשון המעטה.
תבטלו את המבצע ותסגרו ענין.
- amira
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 680
- שם מלא: אמיר
אני מאד מעריך את התייחסותך לנושאoferlaor כתב:amira,
אני מקווה שאין ספק שהפנמתי את הביקורת כלפי ואת המשמעויות שלו לעתיד....
- serf
-
- טרול

- תגובות: 1
אתם יודעים אני מרגיש שאני נמצא באתר של ילדים מביאים לכם מבצע של מכשיר מכויל ואת מתלהבים כמו ילדים פשוט בושה בזמן שאתר מטיף לא לשבח מוצרים או להתעמת בצורה תרבותית יש מעין סנגוריה של ההנהלה כלפי וותיקי האתר שחס וחלילה לא יפגעו וותיקי האתר אם אתה מצדד איזה שהוא מכשיר גם חושבים שאתה היבואן מנסים לשמור על רמה באתר שנוגסת בחופש הביטיו וההנהלה מכוונת את נוסח הדברים לפי איך שנראה לה אם זה נשמע טוב זה ישאר אם לא מוחקים את זה ומעיפים אותך מהאתר עופר אומר שהוא לא קיבל שקל מיבואן של אפסון איך אתם יודעים שלא אתם נאיבים אין ארוחות חינם רבותי וזה למדתי על בשרי היום הכל כסף ויש פה משהו מסריח ואני יודע את זה מגורמים גם שמפרסמים פה בלי לנקוב בשמות אם פה באתר היתה שקיפות גם לגבי צורת המחשבה בפורומים מבלי להעיף אותך כל שניה אז אולי המחשבה היתה שונה אבל בזמן שאתם מטיפים אבל עושים אחרת זה מגעיל לא אחד ולא שניים נמאס להם מהתנהגות ההנהלה של האתר קחו את זה לצומת ליבכם פשוט בושה
- ronensud
-
- חבר פעיל במיוחד

טרול יקר תכיר:serf כתב:אתם יודעים אני מרגיש שאני נמצא באתר של ילדים מביאים לכם מבצע של מכשיר מכויל ואת מתלהבים כמו ילדים פשוט בושה בזמן שאתר מטיף לא לשבח מוצרים או להתעמת בצורה תרבותית יש מעין סנגוריה של ההנהלה כלפי וותיקי האתר שחס וחלילה לא יפגעו וותיקי האתר אם אתה מצדד איזה שהוא מכשיר גם חושבים שאתה היבואן מנסים לשמור על רמה באתר שנוגסת בחופש הביטיו וההנהלה מכוונת את נוסח הדברים לפי איך שנראה לה אם זה נשמע טוב זה ישאר אם לא מוחקים את זה ומעיפים אותך מהאתר עופר אומר שהוא לא קיבל שקל מיבואן של אפסון איך אתם יודעים שלא אתם נאיבים אין ארוחות חינם רבותי וזה למדתי על בשרי היום הכל כסף ויש פה משהו מסריח ואני יודע את זה מגורמים גם שמפרסמים פה בלי לנקוב בשמות אם פה באתר היתה שקיפות גם לגבי צורת המחשבה בפורומים מבלי להעיף אותך כל שניה אז אולי המחשבה היתה שונה אבל בזמן שאתם מטיפים אבל עושים אחרת זה מגעיל לא אחד ולא שניים נמאס להם מהתנהגות ההנהלה של האתר קחו את זה לצומת ליבכם פשוט בושה...
נקודה: .
פסיק: ,
- oferlaor
-
- מנהל

- sam22
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
העם דורש..... כל מיני דברים
- nir11
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3893
אתה מערבב שני דברים.uriler כתב:nir11,
כי ב ynet ובאתרים רבים אחרים - זה מה שאתה רואה, כל אחד מהשלושה ושילובים שלהם....
יש בעיה (לדעתי) אתית, ויש בעיות, לא קשורות, של פרסום מעצבן. האם האלטרנטיבה היחידה לפרסום במשבצת של הידיעה הראשית - היא פרסום מעצבן?
זה לא כך, ואני חושב שהטיעון שלך דמגוגי ומטעה.
(ציטוט של עפר)
עופר אני נדהם מהאמירה הזו. ברור שיש ספק על ההפרדה בין הצד העיתונאי והשיווקי ב YNET. ברור!,
לגבי YNET, הם מציעים ציוד למכירה (דרך YNET SHOPS) ומרוויחים מזה. מדובר בציוד שנסקר באתר. האם יש למישהו ספק שיש הפרדה בין הצד העיתונאי למסחרי? ברור שלא....
זה נכון לגבי כל אמצעי התקשורת בארץ שמלאים באינסוף ניגודים אינטרסיים וטיולים של כתבים לכל העולם על חשבון גורמים מסחריים (רק כדוגמה). בוא לא ניתמם.
למען הסר ספק אין לי מושג מי כותב את הכתבות האלה ב YNET, זה לא אישי נגד אף אחד.
אגב, כל מי שראה את הכתבה בעובדה על הפעילות הלוביסטית בכנסת, ואיך למשל חברה כמו 3M תופרת הצעת חוק שגורמת לכולנו לקנות אפוד סוהר רק שלה, אמור לאבד את התמימות באופן מוחלט....