zeev78 כתב:הרבה חברים באתר היו מתים שיהיה להם סט אפ כמו של דנליאור אז נא לא לזלזל או לגרור את השרשור למקומות שלא צריך להגיע אליהם.
...
בדרך כלל אתה רושם דברי טעם...
מה הקשר בין מה שיש או אין לו לבין התאוריות שמציע?
אני גם מכיר אנשים שיש להם דברים מעולים אבל לא מבינים הרבה
zeev78
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
שליחה
Balance כתב:
zeev78 כתב:הרבה חברים באתר היו מתים שיהיה להם סט אפ כמו של דנליאור אז נא לא לזלזל או לגרור את השרשור למקומות שלא צריך להגיע אליהם.
...
בדרך כלל אתה רושם דברי טעם...
מה הקשר בין מה שיש או אין לו לבין התאוריות שמציע?
אני גם מכיר אנשים שיש להם דברים מעולים אבל לא מבינים הרבה
...
צריך לכבד את הדעות של כולם ואם יש איזושהי ביקורת בונה ואישית אפשר להעביר אותה בהודעה פרטית ולא בשרשור. אם זה לא קשור לנושא אין טעם שזה יופיע פה בפומבי.
oferlaor
מנהל
תגובות: 78970
שם מלא: עפר לאור
שליחה
מה הכוונה לא נתקלת בסרטים שיש מעבר מצד לצד דרך הסנטר?
בחייאת עופר אתה רציני?
שים את הסרט בלתי ניתנת לעצירה , בסרט הצלף מסוקים עוברים מצד לצד וישנם עוד רבים וטובים.
בחייאת עופר אתה רציני?
שים את הסרט בלתי ניתנת לעצירה , בסרט הצלף מסוקים עוברים מצד לצד וישנם עוד רבים וטובים.
...
עובר מצד לצד. אבל דרך הסנטר?!
Danlior
כמה דמגוגיה בהודעה אחת.
...
ברור שדרך הסנטר.
ישנם המון סרטים עם אפקטים של מסוקים ,שעוברים דרך הסנטר. הסנטר זה לא רק עבור דיבור,ממש לא.
לגבי הדמגוגיה אין חדש תחת השמש.
9000es
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
שליחה
yarino כתב:
סנטר צריך להיות בראש ובראשונה נעים לאוזן שלך!! תפקידו אך ורק לדיאלוגים ולכן זה בולשיט אחד גדול לקנות סנטר מאותה חברה.
הבעיה שאתה,9000es ועוד כמה חברים פה, קוראים יותר מידי ברשת ופה הטעות שלכם, מי שלא מנסה לא יודע.
מי שחושב אחרת שיבושם לו.
...
yarino
בולשיט לא בולשיט ..... הסנטר צריך להיות של אותו מותג וגם של אותו דגם . ככה זה היה וככה זה יהיה .
בינתיים כל חדרי השמע של אנשים מביני עניין הסנטר תואם את שאר הסידרה .
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
נערך לאחרונה על ידי 9000es ב 20/12/2011 1:27, נערך פעם 1 בסך הכל.
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
danlior
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
שליחה
oferlaor כתב:
בחייאת עופר אתה רציני?
...
עובר מצד לצד. אבל דרך הסנטר?!
Danlior
כמה דמגוגיה בהודעה אחת.
...
אלא מה עופר? עובר מצד ימין לצד שמאל ומדלג על הסנטר?
וסרקזם בריא לא הולך? לפעמים צריך להקצין על מנת להעביר נקודה...... חבל שלא התעמקת מעט יותר במה שכתבתי, אולי כך היית מבין יותר את נקודת מבטי.
נערך לאחרונה על ידי danlior ב 20/12/2011 0:11, נערך 2 פעמים בסך הכל.
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"
danlior
חבר מכור קשה
שליחה
9000es כתב:
yarino כתב:
סנטר צריך להיות בראש ובראשונה נעים לאוזן שלך!! תפקידו אך ורק לדיאלוגים ולכן זה בולשיט אחד גדול לקנות סנטר מאותה חברה.
הבעיה שאתה,9000es ועוד כמה חברים פה, קוראים יותר מידי ברשת ופה הטעות שלכם, מי שלא מנסה לא יודע.
מי שחושב אחרת שיבושם לו.
...
yarino
בולשיט לא בולשיט ..... הסנטר צריך להיות של אותו מותג וגם של אותו דגם . ככה זה היה וככה זה יהיה .
בינתיים כל אחרי השמע של אנשים מביני עניין הסנטר תואם את שאר הסידרה .
...
danlior
חבר מכור קשה
שליחה
הסנטר אחראי ליותר מ-60% מהאינפורמציה שבאודיו שבסרט
danlior
חבר מכור קשה
שליחה
yarino כתב:
danlior כתב:לכל אילו שלא סבורים שסנטר צריך להיות דומה בחותם הסאונד שלו לקדמיים:
בואו ניקח את הדיון צעד אחד קדימה וננפץ את הקונספירציה עתיקת הימים של חברות הרמקולים ששני הקדמיים צריכים להיות זהים. הרי הם רק דוחפים אותנו במונפולציה זולה לקנות שניים בבת אחת במקום רק אחד.
מדוע לא לשים רמקול ימין של נניח של פולק אודיו ורמקול שמאל של טאנוי. על ההבדלים בווליום נפצה ע"י RC ברסיבר ק"ב כמו שהיינו עושים עם סנטר שונה ונהנה מכל יחוד שיש לרמקול.
האמת, הגזמתי, אבל רק קצת - וזה כל העניין!
...
מי שחושב אחרת שיבושם לו.
...
ברור שסנטר אמור קודם כל להיות נעים לאוזן שלך, אבל אם קנית סנטר שהכי תואם לקדמיים שלך שניבחרו על ידך ולפי טעמך, מן הסתם הוא גם ינעם לאוזניך כמו הקדמיים, לא?
אני מאחל לרבים שיזכו לשמוע עשירית ממה שאני ו-9000ES שמענו בעשרים השנה האחרונות אבל לא חשוב כמה שומעים, אף פעם לא ניתן לשמוע בעצמך את הכל ולא בושה להרים עיתון מקצועי או לגלוש לאתר מקצועי וללמוד דבר אחד או שניים מהמומחים המובילים בתחום.
וגם אם לא קראת את החומר לאט כפי שהוצע לי עדיין אתה מקבל הנחייה ברורה ממומחי התחום כיצד לבנות מערכת קולנוע ביתי מקצועית.
נערך לאחרונה על ידי danlior ב 20/12/2011 0:33, נערך 2 פעמים בסך הכל.
danlior
חבר מכור קשה
שליחה
...
תודה ידידי אבל אין פה כל דיון מקצועי מחלק מהאנשים כאן אלא רק רצון להקניט. גם לו הייתי טוען שהשמש זורחת במזרח ושוקעת במערב, ישר היו שואלים אותי אם ביקרתי בכל מקום על פני כדור הארץ בעצמי או שאני מבסס את טענתי על פי משהו שקראתי......
נערך לאחרונה על ידי danlior ב 20/12/2011 0:09, נערך פעם 1 בסך הכל.
LiorDrZ
חבר ותיק
תגובות: 1777
שליחה
שאלה היפוטתית... רכשתי רמקולים קדמיים מצויינם שאני מאד אוהב ושעלו לי ים כסף. הבעיה שלי שאין סנטר תואם של היצרן. ולחברת הרמקולים שלי אין מוטיבציה לייצר אחד. ובשביל להקשות גם אין ליצרן רמקול מדפי. האם אני פסול ק"ב? הלנצח אשמע את פעימות המנוע החלושות של הפיאט 124 כאשר אראה את הסרט Unstoppable???
ועכשיו בסופר רצינות. הרי יש מקרים כאלו, ולא לכל יצרניות הרמקולים יש רמקול סנטר תואם. אז מה עושים במקרה כזה?
נערך לאחרונה על ידי LiorDrZ ב 20/12/2011 0:12, נערך פעם 1 בסך הכל.
LiorDrZ כתב:שאלה היפוטתית... רכשתי רמקולים קדמיים מצויינם שאני מאד אוהב ושעלו לי ים כסף. הבעיה שלי שאין סנטר תואם של היצרן. ולחברת הרמקולים שלי אין מוטיבציה לייצר אחד. האם אני פסול ק"ב? הלנצח אשמע את פעימות המנוע החלושות של הפיאט 124 כאשר אראה את הסרט Unstoppable???
ועכשיו בסופר רצינות. הרי יש מקרים כאלו, ולא לכל יצרניות הרמקולים יש רמקול סנטר תואם. אז מה עושים במקרה כזה?
...
שומעים בלי סנטר בהנחה שהקידמיים איכותיים מספיק ושמצב הפאנטום בפרוססור/רסיבר מבוצע כמו שצריך.
מנסיון של הימים האחרונים, כנראה שאתה לא צפוי לסבול במיוחד.
כמו שרן אמר לא צריך להיות מקובעים וחייבים לנסות. לפעמים יש הפתעות חיוביות ולא פחות חשוב חסכוניות
LiorDrZ
חבר ותיק
שליחה
יואב אני מקבל את דעתך. אבל לא נראה לך שאוכל להוסיף סנטר של חברה אחרת ועדיין להנות?
LiorDrZ כתב:שאלה היפוטתית... רכשתי רמקולים קדמיים מצויינם שאני מאד אוהב ושעלו לי ים כסף. הבעיה שלי שאין סנטר תואם של היצרן. ולחברת הרמקולים שלי אין מוטיבציה לייצר אחד. ובשביל להקשות גם אין ליצרן רמקול מדפי. האם אני פסול ק"ב? הלנצח אשמע את פעימות המנוע החלושות של הפיאט 124 כאשר אראה את הסרט Unstoppable???
...
כמו כל דבר בחיים, יש את המצוי ויש את הרצוי.
אין ביכולתך להשיג סנטר תואם, אם מפאת זמינות או מפאת תקציב, מצא סנטר שיהיה הכי דומה לקדמיים שלך מבחינת חותם צליל או מצא סנטר שנשמע טוב לאוזניך גם אם הוא שונה מהם.
מעולם לא טענתי שאם הסנטר יהיה שונה המערכת תעלה באש כשתנסה לנגן סרט. שונות בין רמקולים זה דבר שניסבל באופן שונה בין אנשים.
danlior
חבר מכור קשה
שליחה
LiorDrZ כתב:יואב אני מקבל את דעתך. אבל לא נראה לך שאוכל להוסיף סנטר של חברה אחרת ועדיין להנות?
...
אם אתה עומד בפני בעיה קונקרטית, אשמח לנסות לעזור ולהציע סנטר שיוכל להתאים.......
LiorDrZ
חבר ותיק
שליחה
דן,
תודה על העזרה אבל כתבתי שאלה היפוטאתית. מה גם שציינתי שליצרן אין כוונה לייצר סנטר תואם וגם לא רמקול מדפי. כך שזו לא בעיה כלכלית.
ראשית זהו טבעו של פורום, מתחיל משאלה מסויימת ומתפתח לכיוונים שונים. האם זה צריך להיות בשרשור הזה או יעודי משלו? ניתן גם וגם
כאשר הציוד בינוני ומטה (כמו שציינת בדוגמא) נושא של סינרגיה אולי בא יותר לידי ביטוי
במכשירים איכותיים ברמה גבוהה אין צורך כזה כי טוב שהוא טוב מוחלט ויתאים לכל דבר טוב אחר
...
בדיוק ההפך ידידי, כל ההבדלים שאנו מדברים עליהם בסאונד של רסיברים של פיוניר, אונקיו, ימאהה וכו בטלים בשישים לעומת הבדלים ודרישות של מוצרי היי-אנד אמיתיים. קח כל זוג רמקולים שעולים 10,000 ש"ח וכמעט כל מגבר בתקציב דומה ישמע איתם טוב, יש שיותר, יש שפחות אבל לא כמו עם רמקולי היי-אנד.... ישנם רמקולי היי-אנד שדורשים הגברה מאוד ספציפית וקשה ביותר לשדך להם הגברה מתאימה.
ההבלים בין הגברות היי-אנד, רמקולים וכבלים כל כך גדולים שסינרגיה זה הדבר הכי חשוב. התאמה לא נכונה יכולה לגרום למערכת יקרה בטירוף להישמע רע ביותר. אפילו אם טועים רק ברכיב אחד כמו כבל לא מתאים........
danlior
חבר מכור קשה
שליחה
oferlaor כתב:תנו לי שם של סרט, ודקה ספציפית. רוצה לבדוק את התאוריה הזו.
...
אין צורך עופר. שים לב לזה כשאתה צופה בסרטים בימים הקרובים ובמהרה תיווכח בזה בעצמך.
MartinHSabag
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
שליחה
גם אני העדפתי להיות בלי סנטר מאשר להיות עם סנטר לא תואם.
הבדיקות שלי הראו לי בעבר שסנטר לא תואם (גוון צליל ונפח) פוגע יותר מאשר מועיל. שוב, זה טעמי האישי והעדפתי האישית.
באולפנים בהם נערך המיקס לסרט משתמשים ב-5 או רמקולים זהים. זה האידיאל. ברור שלמרבית הבתים זה פשוט לא פרקטי ולכן מכאן מתחילות הפשרות.
פשרה ראשונה - השכבה של רמקול כמו הקידמי.
פשרה שניה - אלמנטים דומים של הטוויטר והמיד-וופר מתוך הבנה שהסאב במערכת ישלים.
פשרה שלישית - רמקול אחר לגמרי או ללא רמקול בכלל ושליחת המידע לקדימיים מה שייצור רמקול סנטר מדומה וזה בהנחה שיש לך אימאג'ינג טוב מאוד ואתה יושב ב-SWEET SPOT.
שימו לב שכשאני אומר שרמקול צריך להיות "תואם" זה לא אומר בהכרח אותה חברה או אותה סידרה, רק שהסיכוי למצוא סנטר תואם בגוון הסאונד והנפח לקידמיים מחברה אחרת, הוא קלוש ביותר ולכן רוב הסיכויים שאם תבחרו רמקול מאותה חברה וסידרה, מישהו כבר עשה את ההתאמה עבורכם.
אני כלל לא מבין למה הדיונים הללו מיד עוברים לפסים אישיים להראות למי יש יותר גדול.
מה אכפת לכם מה השני אומר? הרי מי בסופו של דבר חי עם המערכת שלו? אם השני מבסוט אז הוא מבסוט.....