התחדשתי!! השתדרגתי בפרוססור + מגבר (Y)

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #141 

Istarmini ו-danlior,
תעשו לנו טובה וקחו חדר.....תעזבו אותנו ממלחמות האגו שלכם למי יש יותר גדול.
זה פשוט לא מעניין.
העפתי הרבה מאוד ריבים שלכם כי זה לא מעניין. לפחות אותי.
מבלי לציין שמות, היו כאן אנשים על אזהרה אחרונה, אחרונה, אחרונה, אחרונה ולכן אנחנו ניפרד מהם עתה.
כל השאר, בפעם הבאה.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

bossgt6
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4497
נתן תודות: 138 פעמים
קיבל תודות: 131 פעמים

שליחה #142 

איתי כתבת

א
.אנמית (שידוח להגברה מתאימה פותרת חלקית את הבעיה, התעסקות עם שינוי אקוליזציה ושינוי reverbrations מצליח להחיות את הצליל ומגדיל משמעותית את הדינאמיות) ב.פירוט מוגזם המשטיח לחלוטין את הצליל ללא שום תחושת 3D לא בסטיראו ולא ב-CINEMA (כיוון והתאמת גלים עומדים פותרים משמעותית את הבעיה) ג.תחושת מעטפת וחיבור הרמוני בין כל הרמקולים לקוי מאוד (כיוון group delay וכיוון השהיות ו-AV SYNC פותר משמעותית) כאשר השוואתי בזמנו את ה-AX10 ל-LX60, משמעותית ה-AX10 היה עדיף, אך כאשר תחלתי להתעסק עם ה-60 עם גלים עומדים, שליטה ב-X CURVE, כיוון group delay בהחלט הניבו הרבה יותר...וכמובן תמיכה בפורמטים החדשים בהחלט עמדו על הכף וההחלטה הייתה להישאר עם ה-60 ולשדח או אינטגרייטד איכותי או הגברה חיצונית ולהתפשר על סטיראו..מאז הגיעו מגוון ציוד אחר

ה-60 הוחלף ב-70 שהיה נשמע לי זהה לחלוטין...ועוד שודח להגברה מטורפת כמו ה-ADA 502 (הגברה בשווי 11,000$)...התוצאה לאחר over התעסקות הניבה פירות...ובהחלט זה היה נשמע מצויין...
(אך ורק בגלל "ההתעסקות האין סופית, שכניראה חלק מהחברים לא מבינים שזה must עם פיוניר)....
...

מה אני אומר לך , זה נשמע שבפיוניר יושבים מטומטמים שלאחר כל הכיוונים ....והפיין טיונניג... אייר סטודיו וכו'.... הם הוציאו פשוט מכשיר זוועה שנועד רק לפרקציוניסטים עם תואר דוקטורט בכיול וידע אסטרונומי, ורק יחידי סגולה מעין אלה ידעו להוציא משהו מהמכשיר הזה , וזאת לאחר שהם סחטו אותו עד הטיפה האחרונה וגם אז הם תמיד ימצאו עצמם במאבק אין סופי כדי להגיע לתוצאה טובה .......ממש צריך להיות קוסם בשביל להנות מהמכשיר הזה

לי כל זה נשמע מוזר
לא משנה מה יש לך בחיים אלא את מי יש לך בחיים .........

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away

itay123 פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #143 

bossgt6 כתב:איתי כתבת

א
.אנמית (שידוח להגברה מתאימה פותרת חלקית את הבעיה, התעסקות עם שינוי אקוליזציה ושינוי reverbrations מצליח להחיות את הצליל ומגדיל משמעותית את הדינאמיות) ב.פירוט מוגזם המשטיח לחלוטין את הצליל ללא שום תחושת 3D לא בסטיראו ולא ב-CINEMA (כיוון והתאמת גלים עומדים פותרים משמעותית את הבעיה) ג.תחושת מעטפת וחיבור הרמוני בין כל הרמקולים לקוי מאוד (כיוון group delay וכיוון השהיות ו-AV SYNC פותר משמעותית) כאשר השוואתי בזמנו את ה-AX10 ל-LX60, משמעותית ה-AX10 היה עדיף, אך כאשר תחלתי להתעסק עם ה-60 עם גלים עומדים, שליטה ב-X CURVE, כיוון group delay בהחלט הניבו הרבה יותר...וכמובן תמיכה בפורמטים החדשים בהחלט עמדו על הכף וההחלטה הייתה להישאר עם ה-60 ולשדח או אינטגרייטד איכותי או הגברה חיצונית ולהתפשר על סטיראו..מאז הגיעו מגוון ציוד אחר

ה-60 הוחלף ב-70 שהיה נשמע לי זהה לחלוטין...ועוד שודח להגברה מטורפת כמו ה-ADA 502 (הגברה בשווי 11,000$)...התוצאה לאחר over התעסקות הניבה פירות...ובהחלט זה היה נשמע מצויין...
(אך ורק בגלל "ההתעסקות האין סופית, שכניראה חלק מהחברים לא מבינים שזה must עם פיוניר)....
...

מה אני אומר לך , זה נשמע שבפיוניר יושבים מטומטמים שלאחר כל הכיוונים ....והפיין טיונניג... אייר סטודיו וכו'.... הם הוציאו פשוט מכשיר זוועה שנועד רק לפרקציוניסטים עם תואר דוקטורט בכיול וידע אסטרונומי, ורק יחידי סגולה מעין אלה ידעו להוציא משהו מהמכשיר הזה , וזאת לאחר שהם סחטו אותו עד הטיפה האחרונה וגם אז הם תמיד ימצאו עצמם במאבק אין סופי כדי להגיע לתוצאה טובה .......ממש צריך להיות קוסם בשביל להנות מהמכשיר הזה

לי כל זה נשמע מוזר
...
לילה טוב, boss

מה אפשר לעשות, זה המצב, אף פעם לא טענתי שהייתי מרוצה מהפיוניר במצב flat, ותמיד הכיול שאותו עשיתי החייה את הסאונד והעשיר אותו, אתה מוזמן לשאול את טלHD ו- istarmini ועוד חברי פורום נוספים, על התרשמותם... (f)

כאשר חיפשתי מחליף(פרוססור) ל-AX10 ורציתי להתקדם לכיוון HD (בעקבות רכישת נגן BD וסטרימר)
האופציות שעמדו בפניי היו בעיקר (מבחינה תקציבית) LX70 שאותו העדפתי כאשר השוואתי אותו ל-לאונקיו 875 וימאהה 3800...הפיוניר אכן נשמע לי עדיף...היה לטעמי פחות צורם מימאהה, ויותר דינאמי מהאונקיו...
אמנם ההחלטה לא הייתה כ"כ קצרה כמו הקביעה שטענתי עתה....
עשיתי השוואה במצבי ה-PURE, במצבי הקולנוע והמוזיקה...
האונקיו בקדם שלו היה נשמע לי הכי עדיף והיה נעים יחסית...הפיוניר נשמעו לי במצב PURE מעט אגרסיביים, אך בקולנוע ההתרשמות הייתה מאוד חיובית ואף הביסה את אונקיו 875 וימאהה 3800 (שאגב לא התחברתי אליו משום אספקט-הסאונד לא היה לטעמי)...הבנתי שהסדרה החדשה של ימאהה נשמעת הרבה יותר טוב ובעלת גוון וחותם מרשים ואיכותי יותר מהסדרה הקודמת 3800/900...
האונקיו 875 במצב ה-DIRECT נשמעו מצויין אך היה חסר לי איזה פזיק איזה ניצוץ משהו שימשוך וירגש שהצחתי למצא בפיוניר...
אך אם זאת פיוניר לצערי באווירה הכללית ללא כיול, יחסית אנמיים, ולא מאוזנים, כיול מוצלח פותר זאת בהחלט...
אבל כל אחד וטעמו שלו במכשיר ובסאונד...
מה שלא לטעמי מאוד יכול להיות שייקלע לכיוון שלך...

אגב אונקיו החל מדגם ONKYO 875 התחילו להשמע דומים ל-ONKYO שאני מכיר...
דגמים מתחת, לטעמי היו מוצלחים פחות...וישנו הבדל הנשמע בהחלט בין ה875 לנמוכים יותר (עד 805 באותה הסדרה)...יצא לי לשמוע את ה-905 בתור רסיבר all in one והוא בהחלט ניחן ב"ביצים"...ואכן היה נשמע לטעמי לא רע בכלל, אם תקציבי היה מאפשר סביר להניח שהיתי הולך על ה-905 ולא על ה-70 בזמנו...

אגב סדרת ה-XXX8 כניראה שינתה איזה סוויץ' שם למעלה, בסדרה זו, החל מה-entry level (308 ו-608) הרסיברים נשמעים מעולה ביחס למחירם (ועמוסים בים של goodis)..במיוחד ה-608 שבהחלט נשמע כמו רסיבר mid level (בשווי 1000$ ולא 500$ כפי שהוא מתומכר בחו"ל)...כנ"ל דגם 808, שאכן נשמע לי מצויין כאשר שמעתי אותו באחד מההדגמות שהייתי...
הסאונד "בריא", נעים, מפורט, גדול, נפחי, עשיר, דינאמי..אין שמץ של harshness, ובהירות....
פשוט נשמע טוב... (Y)

הפיוניר לפחות עבורי דורשים התערבות חיצונית...שינוי הגוון ע"י אקוליזציה, התאמת תדרים ומיקומים ע"י גלים עומדים, התאמת group delay...

אמנם אולי עבורך (ויכול מאוד להיות שכך) פיוניר יישמעו לך טבעי כבר במצב FLAT/PURE DIRECT...וכלל לא תצטרך לשנות/לכייל את הסאונד...

boss ידידי
במקום לקרא over & over את דעותיינו והתנסות...למה אתה לא מושיב את עצמך באיזה חנות ומתרשם...

ניראה לי אתה פשוט נהנה לקרא את מהללי השרשורים ומצחקק לך שם בסתר (f) :wink:

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17935
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #144 

bossgt6 כתב:איתי כתבת

א

...

לי כל זה נשמע מוזר
...
בוקר טוב בוס

תשמע בזמנו ,לפני רכישת הפרוססור, פתחתי איזה שרשור עם שאלה מה ההבדל בין שלושת ה RC ברסיברים של דנון/אונקיו,פיוניר וימאה.
איתי , כהרגלו, ענה תשובה מאוד מפורטת שמסתמכת על נסיונו. בתשובה זו הוא כתב חד משמעית ,בדרכו המפורטת יש לומר - כהרגלו בקודש,שה RC של פיוניר מאפשר המון כיוונים אבל המכשיר OUT OF THE BOX ,עם כיוון RC אוטומטי, לוקה בחסר ודורש המון התעסקות על מנת להגיע לתוצאה טובה/מעולה.

קראתי בזמנו את מה שכתב והרמתי גבה. נראה לי מוזר ,בדיוק כמו שלך נראה מוזר עכשיו.

לאחר מספר ימים דיברתי עם ידידי אריאל, שגם הוא היה בשלב חשיבה מתקדם לגבי החלפת הפרוססור אצלו והביא לביתו לצורך בחינה את ה LX82 .
שאלתי אותו האם קרא את מה שאיתי כתב לגבי הפיוניר.
התשובה שלו הייתה חד משמעית, שאכן איתי צודק. הפעלת ה RC של פיוניר נותן תוצאה לא מרשימה בכלל ויש לבצע התעסקות רבה על מנת להביא את המכשיר לתוצאה טובה .

לאחר השיחה איתו ומהכרותי את נסיונו הרב ואת אין ספור המכשירים ברמות השונות שעברו בביתו ,הבנתי ,שכנראה זה המצב.

מה זה אומר?

פשוט, שהפיוניר דורש את פתיחת המניואל וחפירה פנימה על מנת לדעת וללמוד את כל הכיוונים שיש וצריך לבצע על מנת להביא את המכשיר לתוצאה טובה/מעולה .
למי שרוצה לחבר לחשמל, להריץ כיוון RC אוטומטי ,מהר מאוד יגלה ,שיתכן שהוא לא מנצל את מלוא הפוטנציאל של המכשיר וחבל.

יום טוב ידידי

sufgi123
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1396
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #145 

אתם ח ו פ ר י ם !!!

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שליחה #146 

sufgi123 כתב:אתם ח ו פ ר י ם !!!
...
תגובה לענין (Y) (Y) (Y)

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46444
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5088 פעמים

שליחה #147 

sufgi123,
אולי זה דווקא התעמקות?

בהחלט לא הייתי רוצה לקטוע את הדיון, כל עוד הצדדים דנים בצורה אינפורמטיבית אין שום סיבה להגיב בצורה שלילית.

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #148 

ziv_r כתב:sufgi123,
אולי זה דווקא התעמקות?

בהחלט לא הייתי רוצה לקטוע את הדיון, כל עוד הצדדים דנים בצורה אינפורמטיבית אין שום סיבה להגיב בצורה שלילית.
...
כן, ואולי במצרים רוצים דמוקרטיה... :lol:

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17935
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #149 

אולי זה דווקא התעמקות?

...

קשה קשה קשה לא מבין למה אבל קשה קשה :( :(

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #150 

אם נחזור לרגע לנושא הדיון, אז גם אני עם LX70 מאוד מאוכזב ממערכת הכיול האוטומטית של פיוניר.
מידות החדר שלי הן בעיתיות, אבל בשביל זה נולד בעצם הRC.
מערכת הכיול אצלי בחרה בפתרון מאוד פשוט, היא משתיקה לי לגמרי את ארבעת הסראונדים ומנמיכה מאוד את הסאב.
עד שלא שיחקתי בעצמי עם הפרמטרים חלק מהציוד היה פשוט מושתק.
מאכזב, אבל נכון.
No place like home.......... Theater

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #151 

istarmini כתב:
אולי זה דווקא התעמקות?

...

קשה קשה קשה לא מבין למה אבל קשה קשה :( :(
...
הכל בגלל בוס :lol:

itay123 פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #152 

sufgi123 כתב:אתם ח ו פ ר י ם !!!
...
(n) (n)

מאוד ענייני ומקצועי מצידך...המשך כך...

sufgi123
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #153 

נושא הדיו מצא את עצמו מזמן.
כל מה שיש כרגע זה רק התנצחויות.
אם הייתם רואים את התגובות שמרטין מחק, הייתם מבינים בדיוק למה התכוונתי.

itay123 פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #154 

sufgi123 כתב:נושא הדיו מצא את עצמו מזמן.
...
איפה אתה רואה בהודעות האחרונות "התנצחויות"...
אני לא מבין...? :roll:

ההודעות האחרונות על בסיס ניסיון אישי עם המוצרים והחברה..
אני יודע שקשה לקרא ולהפנים, אבל זה מה יש...

בידידות (f)

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46444
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5088 פעמים

שליחה #155 

sufgi123,
וזאת אחת הסיבות שהן נמחקו, על מנת להחזיר את השרשור לתלם. הודעות הסחבק שנכתבו בשעות האחרונות מיותרות.

עכשיו אפשר להחזיר את השרשור לנושאו המקורי או להמשיך בהלצות ודיונים על אדמינסטרציה, כולנו יודעים מה יקרה אם הדרך האחרונה תמשך.

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #156 

sufgi123 כתב:נושא הדיו מצא את עצמו מזמן.
...
עזוב איציק, השרשור לא תורם לך תפסיק לקרוא. (f)
דווקא יש לשרשור כוון חדש עם הדיונים על איכות הכיול האוטומטי.

itay123 פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #157 

וזאת אחת הסיבות שהן נמחקו, על מנת להחזיר את השרשור לתלם. הודעות הסחבק שנכתבו בשעות האחרונות מיותרות.

עכשיו אפשר להחזיר את השרשור לנושאו המקורי או להמשיך בהלצות ודיונים על אדמינסטרציה, כולנו יודעים מה יקרה אם הדרך האחרונה תמשך.
...
צודק בהחלט, פתחתי דיון מעניין ואינפורמטיבי, ואני מאוד מקווה שהוא יישאר כך..
סה"כ הדיון גם פותח לאנשים עיניים ובהחלט מביא להם פרספקטיבה אחרת...

sufgi123
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #158 

ניתן לרדת לכל פרט לגבי התכונות של המכשיר, הצי'פים, תצוגות , כיולים וכו' .
כשמדובר בהשוואה בין 2 מכשירים ברמה הזאת, מה שקובע בסוף זה מבחן התוצאה.
וכשמדובר במכשירים ברמה זו, מבחן התוצאה הוא סובייקטיבי לחלוטין.

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #159 

sufgi123 כתב:ניתן לרדת לכל פרט לגבי התכונות של המכשיר, הצי'פים, תצוגות , כיולים וכו' .
כשמדובר בהשוואה בין 2 מכשירים ברמה הזאת, מה שקובע בסוף זה מבחן התוצאה.
וכשמדובר במכשירים ברמה זו, מבחן התוצאה הוא סובייקטיבי לחלוטין.
...
איך אתה מתרשם מהכיול האוטומטי (בלבד) ב83?

sufgi123
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #160 

הכיול האוטומטי בלבד של ה 83 סביר, אבל בהחלט יש מה לשפר.
בשבילי יכולת הכיול האוטומטי לא מהווה שיקול לרכישת רסיבר, הרי הכיול לא מתבצע מידי יום .

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”