רק לידיעה של החברים למי שלא...
נושא הנדסת חשמל ואלק' הגיעה מחיפה טכניון ואח"כ תא ובש או בסדר הפוך
תנו לנו את הקרדיט... גם ליוסי
וכבוד כן זה חשוב למהנדסים הוותיקים...
(מורה בבסמ"ת לשעבר וכן אודיו יש לו חלק "ריגשי"
ה
עליי

עד היום ידידי, יש לך תואר מהטכניון - יש לך עבודה. כל מקום אחר זה הימור. מנסיון של חברים שלי........0z23 כתב:דני הרבה כבוד והערכה...
רק לידיעה של החברים למי שלא...
נושא הנדסת חשמל ואלק' הגיעה מחיפה טכניון ואח"כ תא ובש או בסדר הפוך
תנו לנו את הקרדיט... גם ליוסי![]()
וכבוד כן זה חשוב למהנדסים הוותיקים...
(מורה בבסמ"ת לשעבר וכן אודיו יש לו חלק "ריגשי")
ה![]()
עליי...

לפני 10 שנים הכנסנו את השאלה הזו לתוכנת SPICE כי מיכאל לנג לא האמין לי ולא הבין את החישוב. (לא הרבה מהנדסי מחשבים זוכרים את תורת החשמל הבסיסית – זה אנלוגי)nirmv כתב:יוסי הררי כתב : "מסתבר שלפי חוקי חיבור זרמי חשמל שאינם זרם ישר אלא AC, הם לא מתחברים, אלא זורמים כל אחד כאילו השני לא קיים. המסננת שנמצאת לפני הרמקולים מונעת חיבור במקביל! זה אולי נראה מוזר, אבל כאלה הם חוקי החשמל ו- AC מוזר במיוחד, אינטואיציה "רגילה", יום יומית אינה מתאימה כאן."
-אני מוכן לחתום על זה שדברים אלה הם פשוט לא נכונים (לא רוצה להגיד שטויות).
חיבור מקביל הוא חיבור מקביל, שבו זרמים מתחברים ונסכמים (כמו ששני נהרות מתחברים אז כמות המים נסכמת), וזה לא משנה אם מדובר בזרמי AC או DC. (תשאלו כל חשמלאי)
יוסי, אם יש לך סימוכין לטענה שלך, אנא הצג אותם....

שים לב שאנשים ערערו על נכונות הקביעות הטכניות ועניתי על כולן. אין שום סיבה למה BW פועל.danlior כתב:yosihary
תודה עבור ההתיחסות.
1) מברוק. הלוואי עלי, סופר את הימים.........
2,3) ממש לא התכוונתי להכנס למי יש יותר גדול. פשוט התכוונתי לקבוע רף מינימלי של מערכת בה ניתן יהיה להרגיש בהבדלים בהם אנו דנים. הסכום שנקבתי היה בדולרים, מן הסתם היה לך נוח להשיב לי בשקלים ולא, רסיבר ק"ב ונגן שעלותם הכוללת היא קצת מתחת ל-20K ש"ח לא מגיעים לרף הזה. אני דיברתי על מערכת עם מגבר אינטגרייטד היי-קורנט יעודי ורמקולים קשים לדחיפה. אין לי ספק שבמערכת ק"ב בינונית אין טעם להתחיל להיכנס לקונפיגורצית של BW, בטח לא BA.
4) בהחלט יש לך, ברגע שאתה מציב נוסחאות האמורות ליצג את האמת המוחלטת, אתה סותר כל התנסות סובייקטיבית המראה אחרת.
5) אם כל כך חושב לך לשמוע כיצד ניסיתי, אתאר לך ואציב בפניך אתגר, לנסות להסביר את ההתנסות שלי בכל נימ מוק אחר מאשר "היה נדמה לך" - אז ככה, ראשית האזנו למערכת שלי כמו שהיא היתה מקונפגת: זוג כבלים היוצאים מהמגבר ומחוברים לרמקול באופן רגיל. האזנו שלשלושה קטעים קצרים ושונים ואז חיברנו זוג כבלים זהה נוסף, הפעם זוג אחד יצא מהיציאה של הרמקולים הישר לחיבור התחתון של הרמקולים וזוג שני מאותה יציאה במגבר לחיבור התחתון ברמקולים. באופן מידי קיבלנו שיפור ניכר בסאונד - הבאס היה יותר נמוך, נעים - הסאונד כולו היה יותר גדול ואוורירי. יותר מפורט. כאילו למגבר פתאום נהיה יותר קל. שמענו את שלושת הקטעים הללו והחזרנו לקונפיגורציה הקודמת. באותה נקודה הייתי מאוד מעוניין שכשהחזרנו את המצב לקדמותו לא ארגיש בהבדל או לפחות שההבדל יהיה קטן ולא יצדיק את עלות זוג כבלים נוסף. לצערי איך שהחזרנו את המצב לקודם, שלושת האנשים שהיו בחדר באותו הניסוי פלטו לאוויר ביחד כמעט במקהלה, "וואו, איזו נפילה" - אשמח לשמוע הסבר מדעי משובח למה שהתנסנו בו.
6) אני לא מתחמק יוסי, אני פשוט בעל השכלה בתחום אחר ואין לי ציוד מדידה בבית. אין לי ספק שהשינוי בו אני חש הוא מדיד וחצי, אתה מוזמן עם ציוד מדידה במידה והוא ברשותך.
זה נכון במידה ומחברים את הטוויטר ראשון בשירשור אבל אז ישנן בעיות אחרות. ואם מחברים את הוופרים ראשונים בשירשור אז הסיגנל שמגיע לטוויטר כבר מגיע עם עיוותים.כאמור המשפט האחרון שלך נכון בכל צורת חיבור של טוויטר דרך מסנן, גם בכבל בודד....
7) השאלה היא כמה חיפשת - אני לא מכיר הרבה אנשים שאוהבים לנבור בספרות מקצועית על מנת לבדוק את עצמם אם הם טועים. לרוב אנשים מחפשים סימוכין בדיוק להפך. יגעת ומצאת, תאמין...

לא מסכים איתך, שים לב שהצבתי את המערכת כמכלול, ז"א מגבר איכותי (לאו דווקא פלצני) ורמקולים דורשניים. מאוד יכול להיות ש-BW עם אותו מגבר עם רמקולים מאוד נצילים לא היה מורגש.ובכן, ככל שהמגבר יהיה יותר טוב, כך כך ההשפעה של ה- BW אמורה להיות יותר קטנה!!...
על מה אתה מדבר? רוב יצרני הרמקולים האיכותיים ממליצים על BW ו-BA. בחוברת של הרמקולים שלי זה כתוב שחור על גבי לבן. יותר מכך ישנם רמקולים שדורשים זאת, לא רק ממליצים (ספינות הדגל של KEF ושל B&W, הם דורשים לא BW אלא קווד-וויר אם לא חמש)ולמה לכל הרוחות כל יצרני הרסיברים והאתרים לא מציינים זאת?...
ישנה גם אפשרות שלישית, אולי הידע הנרחב שלך בכל זאת מוגבל ולוקה בחסר. בוב קארבר כתב פעם מאמר נרחב על היתרון של BW, אולי הוא יודע דבר אחד או שניים שאתה לא? אתה יודע, זה בסדר - הוא לא סתם כל אחד, הוא אחד ממומחי התחום.יש שתי אפשרויות:
יש כאן קסם שלא ניתן להסבירו
יש כאן טעות בניסוי שלכם, כפי שאני נוכחתי בניסויים שלי ולפני 10 שנים כמה טובים בשרשור ב- IOL.
איני יודע מי מהשניים, אני פתוח להוכחה שאני טועה, אני מקווה שאתה פתוח להוכחה הפוכה....

בחלק מהדברים אתה יורד לויכוח לגופו של איש ולא לגופו של ענין.danlior כתב:yosihary
בקיצור, כמו שחשבתי אין לך הסבר למה שנוכחתי (אני ועוד שני אנשים) פרט ל"נדמה לכם"
לא מסכים איתך, שים לב שהצבתי את המערכת כמכלול, ז"א מגבר איכותי (לאו דווקא פלצני) ורמקולים דורשניים. מאוד יכול להיות ש-BW עם אותו מגבר עם רמקולים מאוד נצילים לא היה מורגש.ובכן, ככל שהמגבר יהיה יותר טוב, כך כך ההשפעה של ה- BW אמורה להיות יותר קטנה!!...
על מה אתה מדבר? רוב יצרני הרמקולים האיכותיים ממליצים על BW ו-BA. בחוברת של הרמקולים שלי זה כתוב שחור על גבי לבן. יותר מכך ישנם רמקולים שדורשים זאת, לא רק ממליצים (ספינות הדגל של פוקאל ושל B&W, הם דורשים לא BW אלא אוקטה-וויר אם לא חמש)ולמה לכל הרוחות כל יצרני הרסיברים והאתרים לא מציינים זאת?...
ולגבי יצרני מגברים, ישנם מגברים שיש להם הכנה מיוחדת לשם BW (קארבר למשל).
כנראה כל היצרנים האילו פשוט לא מספיק מבינים בתחום כמוך.
על אותה מטבע אני יכול לשאול אותך "למה לכל הרוחות כל יצרני הרמקולים מאפשרים חיבורי BW אם באופן מדעי כולם תמימי דעים שאין לכך יתרון? אני לא מדבר על יצרן אחד או שניםם, אני מדבר על כווווווווולם (כמו שאהוד ברק היה אומר)
ישנה גם אפשרות שלישית, אולי הידע הנרחב שלך בכל זאת מוגבל ולוקה בחסר. בוב קארבר כתב פעם מאמר נרחב על היתרון של BW, אולי הוא יודע דבר אחד או שניים שאתה לא? אתה יודע, זה בסדר - הוא לא סתם כל אחד, הוא אחד ממומחי התחום.יש שתי אפשרויות:
יש כאן קסם שלא ניתן להסבירו
יש כאן טעות בניסוי שלכם, כפי שאני נוכחתי בניסויים שלי ולפני 10 שנים כמה טובים בשרשור ב- IOL.
איני יודע מי מהשניים, אני פתוח להוכחה שאני טועה, אני מקווה שאתה פתוח להוכחה הפוכה....
אני פתוח לנסות שוב ולהווכח שאני טועה ועל ידי כך לחסוך לעצמי הרבה כסף, ומה איתך? אתה מוכן לבוא לשמוע ולומר לי שאתה לא מרגיש בהבדל?...

אף יצרן רסיבר לא מוסיף היום אפשרות בנויה ל-BW אלא אך ורק ל-BA שזה עניין אחר ושבהחלט יכול לעזור לרסיבר פשוט שלא מסוגל לספק מספיק הספק וזרם לרמקול.אז למה כל יצרן רסיבר מוסיף זאת, לפי דבריך יצרן רסיבר יודע יותר ממני, אז איך אתה יודע שזה לא מוסיף כלום לרסיבר?...
ברור שלא, מערכת מושלמת לא ניתנת לשיפור בשום חזית כי היא מושלמת. בשביל מה משחקי המילים האילו? אני בפירוש שמתי לדוגמה מערכת שרחוקה להיות מושלמת אך איכותית מספיק על מנת ששיפורים מסוימים יהיו מורגשים.מערכת מושלמת גם BA אקטיבי לא ישפר....
והנה מה שחברת B&W כותבת באתר שלהם על BW:when wired that way, you have tight bass, a beautiful sound stage, a sumptuous high end and a very believable sense of layered depth to the sound stage...

אני מבחינת מדידות אני הולך לבצע רק בדיקה פשוטה אחת:danlior כתב:yosihary
קודם כל אני מוכן לניסוי שאתה מציע כל עוד שהוא יערך אצלי ועל הציוד שלי. רק אמור מתי
שנית, אין כל שחר בטענות שלך לירידה לגופו של אדם. זה שהצעתי שאולי יש מישהו המבין יותר ממך והבאתי מומחה עולמי כדוגמה לא צריך להעליב אותך.
יוסי הרי אומר: הטענה שלך שאולי יש אפשרות שיש לך ידע מוגבל היא רמיזה קנטרנית שאינה מכיחה כלום. במקום לתאר היכן אני טועה, אתה רומז שאני לא יודע מה אני מדבר.
אף יצרן רסיבר לא מוסיף היום אפשרות בנויה ל-BW אלא אך ורק ל-BA שזה עניין אחר ושבהחלט יכול לעזור לרסיבר פשוט שלא מסוגל לספק מספיק הספק וזרם לרמקול.אז למה כל יצרן רסיבר מוסיף זאת, לפי דבריך יצרן רסיבר יודע יותר ממני, אז איך אתה יודע שזה לא מוסיף כלום לרסיבר?...
יוסי הרי אומר: אתה טענת את הדברים הבאים:
"אין לי ספק שבמערכת ק"ב בינונית אין טעם להתחיל להיכנס לקונפיגורצית של BW, בטח לא BA. "
ברור שלא, מערכת מושלמת לא ניתנת לשיפור בשום חזית כי היא מושלמת. בשביל מה משחקי המילים האילו? אני בפירוש שמתי לדוגמה מערכת שרחוקה להיות מושלמת אך איכותית מספיק על מנת ששיפורים מסוימים יהיו מורגשים.מערכת מושלמת גם BA אקטיבי לא ישפר....
יוסי הרי אומר: "זהו בדיוק, לוקחים מקרה קצה ורואים לאן הוא מוביל. מערכת מושלמת לא ניתן לשפר. מערכת טובה מאוד השיפור יהיה בטל, דוקא לפי כל התיאורים המילוליים, שתי השיטות אמורותץ לשפר הספק ועיוותים במערכות יותר חלשות.
דוקא אצלך במערכת יותר טובה אתה מצהיר על שיפור יותר גדול ותהומי"
לעניות דעתי זו סתירה בולטת.
ולגבי הויכוח של אנשי מיקצוע. עם כל הכבוד לידע שלך, אני מקווה שאתה מודע לכך שהוא לא אבסולוטי ושישנם מומחים גדולים ממך. אני לא מסתכל על מה שמומחים כותבים, אני מאמין רק לעצמי ולאוזניי אבל כשקם "מומחה" ומנסה להוכיח בנוסחאות שאני רק מדמיין לעצמי דברים, מה שנותר לי לעשות, מכיוון שהידע שלי לא משתווה לשלו בתחום האלקטרוניקה המעשית, זה לנסות למצוא מומחים גדולים ממנו שטוענים אחרת ושטעונם מסתדר עם מה שאני חש במציאות. והנה אכן מצאתי:
הנה מה שבוב קארבר כתב בחוברת למגבר אותו הוא תיכנן עם טרמינלים מיוחדים ל-BW:
יוסי הרי אומר: "זוהי בדיוק מכבסת מילים, אין נתונים. אין שום הסבר למה זה פועל. רק במקרה לכולם יש את אותו התיאור, ולא משנה מה בודקים"when wired that way, you have tight bass, a beautiful sound stage, a sumptuous high end and a very believable sense of layered depth to the sound stage...
והנה מה שחברת B&W כותבת באתר שלהם על BW:
http://www.bowers-wilkins.com/display.aspx?infid=1440
מעניין שב"מקרה" שתי החברות האילו מתארים תוצאה שהיא זהה אחד לאחד לתיאורו של השני ולמה שאני קיבלתי וחשתי הרבה לפני שבכלל קראתי את מה שהם כתבו. כל העיון שלי בנושא הוא רק מהיום עקב הדיון שלנו. כשערכתי את הניסוי בבית עשיתי אותו מהכוונה למצוא שאין הבדלים ואין סיבה לרכוש זוג כבלים נוסף ולא אחרי שקראתי דברים וניסתי לשחזר אותם במציאות
אז עם כל הכבוד, כאיש מקצוע מעולה אכן הבאת טיעונים מענינים אך אני סותר את טיעונך גם מבחינה אישית סובייקטיבית וגם מבחינת הבאתם של חברות ואנשי מקצוע שטוענים אחרת. ואם אתה באמת חושב שאתה יכול לעמוד מול איש מקצוע כבוב קארבר ולהוכיח את טענותיו כ"קשקשת" אז מה שנותר לי זה לאחל לך הרבה הנאה מהנוסחאות שלך. אני הולך לשמוע מוסיקה....

סליחה? ואולי גם תאמר:אני מבחינת מדידות אני הולך לבצע רק בדיקה פשוטה אחת:
להראות שאתה מקבל אותה העוצמה בחיבור רגיל ו- ב- BW....

אוקי, אין צורך להתרגז, נבטל בדיקת עוצמה. עדיין שלח לי פרטים כפי שביקשתיdanlior כתב:yosihary
סליחה? ואולי גם תאמר:אני מבחינת מדידות אני הולך לבצע רק בדיקה פשוטה אחת:
להראות שאתה מקבל אותה העוצמה בחיבור רגיל ו- ב- BW....
אני מבחינת מדידות אני הולך לבצע רק בדיקה פשוטה אחת:
אני הולך לשפוך דלי של מים על הרמקולים שלך ולהוכיח לך שהם ירטבו
האם אי פעם טענתי שהעוצמה תשתנה? האם מישהו בציטוטים שהבאתי טען זאת? מאיפה זה הגיע בדיוק?
אנא קרא שוב את טענותי ואת טענותיהם של בוב קארבר ושל B&W ואותם נסה להפריח ולא טענות שמעולם לא הועלו...