האם 5HD עובדים עלינו? האם מדובר ב-UPSCALE בלבד ולא ב-HDTV?
- daycalon
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 566
- שם מלא: daycalon
ניתן לערוך עצומה עם חתימות דרך האתר
השידורים רחוקים מלהיות hd.
השידורים רחוקים מלהיות hd.
- sam22
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
אני חושב שלאסוף באתר זה מצוין
או לפתוח עצומה באתר AZUMA
אבל רצוי לדייק
זה לא רחוק מHD
זה HD גרוע
או לפתוח עצומה באתר AZUMA
אבל רצוי לדייק
זה לא רחוק מHD
זה HD גרוע
העם דורש..... כל מיני דברים
- daycalon
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 566
- שם מלא: daycalon
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78953
- שם מלא: עפר לאור
ואני חוזר ואומר, תדווחו ספציפית על תוכניות ואם יש לכם בעיה, רשמו תלונות.
תעדכנו כאן מה רשמתם, ומה התגובה שקיבלתם מהם.
תעדכנו כאן מה רשמתם, ומה התגובה שקיבלתם מהם.
- inonr
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 661
- שם מלא: inonr
לפני כמה שבועות היה כאן מישהו שפרסם שפנה אליו עיתונאי מגלובוס.
אם יש לו את הטלפון שלו אפשר להיפגש איתו להשטיח בפניו את כול התלונות. אני בטוח שלעיתון יהיה את הכסף ואת הדרכים לבצע את כול הבדיקות של השוואות שידורי HD בארץ ובחו"ל.
אם יש לו את הטלפון שלו אפשר להיפגש איתו להשטיח בפניו את כול התלונות. אני בטוח שלעיתון יהיה את הכסף ואת הדרכים לבצע את כול הבדיקות של השוואות שידורי HD בארץ ובחו"ל.
- ds123
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2049
היום יש שידור חוזר של גמר הפלייאוף מ 2008 ב HDinonr כתב:וכמו שאומרים בארץ על דבר כזה.. "אז פרסמו" כמו שאתה אומר כבר שבוע וחלף ואיתו המון משחקים מעניינים אבל אף אחד מהם לא היה בערוץ ספורט 5 HD שבעיקר משדר שידורים חוזרים ואולי משחק ישיר ביום.שח_מט כתב:יש הטעיה בפרומו של ערוצי הספורט
מוזכר שיהיה ב 5HD כהגדרתם "המרוץ לפליאוף"... למיטב ידיעתי עד כה לא שודרו עונה משחקי NBA כלל ואנחנו כבר שבוע בתוך הפליאוף......
למשל בראשון היה כדורסל ישראלי, אתמול לא שודר כלום, היום ומחר יהיו 2 משחקי הצ'מפיונס, בחמישי ושישי לא צפוי שום שידור ישיר של כלום ובשבת 1-2 משחקים מהליגה הספרדית.
הם משדרים ביום 7 שעות בערך כלומר 49 שעות שידור, תוריד מזה שעתיים ורבע של שידורים חיים שהיו השבוע , כלומר הגעת ל 9 שעות שידור חי מה שנותן לנו בערך 19% שידור חי בשבוע. כאן ממשיכה הבושה של ערוץ שעולה 30-35 שקל....
אבל זו כבר התקדמות
- oferlaor
-
- מנהל

טוב,
אתמול עשיתי הקלטות מהשידור והגעתי לתובנות. הבעיה בולטת בלונג שוט, הן מטוטשות בעיקר בעת תנועה.
כשעושים זום ניתן לראות מיד שזה hd איכותי.
זה גרם לי לחשוב תחילה שהלונג שוט מצולם ע״י מצלמת 720p אבל זה ברור שזה לא נכון כי הבעיה בולטת רק בתנועה.
להערכתי מדובר בפילטר. לא ברור היכן הוא מומש, בערוץ 5hd או במקור השידור. השידור בארץ נעשה ב׳ 1080i פורמט שמתאים להרבה דברים אבל פחות לספורט עם תנועה מהירה. הבעיה היא שמסכים רבים נוטים לתופעת combing עבור מקור שלא הגיע כפילם מואץ (25 הרץ).
הפילטר הזה מורח את התמונה ומטשטש אותה אבל הוא בעצם מאפשר למסכים עם מעבד יחסית חלש להציג תמונה בלי תופעת המסרק.
בארה״ב היו משתמשים בפילטר כזה בעבר. המעבדים השתפרו מאז וכיום נדיר יותר לראות מסרק במסך סביר שהוגדר נכון.
האם הפילטר הזה נעשה בערוץ 5hd או לא, קשה לי לדעת. יתכן שהם מקבלים את זה כך. אם מקורות שונים ממדינות שונות כולם מתנהגים באופן זהה אז הסבירות היא שעש בערוץ מעבד כזה כתגובה לתופעות שהם אולי רואים.
אני מכיר מקרה אחד בחו״ל שבו ערוץ מסויים שידר תמונה בעייתית עם צבעים לא נכונים. הסיבה היתה שהם פשוט היו בלחץ כספי ורכשו לערוץ מוניטורים זולים שעיוותו את התמונה. זה גרם לטכנאים ל ״תקן״ את הבעיה וכך כולם קיבלו תמונה דפוקה בגלל השטות הזו.
יתכן מאוד שבערוץ (לא נראה לי שהוט או יס יעשו זאת) מתקנים בעיה שמפריעה בעיקר להם...
אתמול עשיתי הקלטות מהשידור והגעתי לתובנות. הבעיה בולטת בלונג שוט, הן מטוטשות בעיקר בעת תנועה.
כשעושים זום ניתן לראות מיד שזה hd איכותי.
זה גרם לי לחשוב תחילה שהלונג שוט מצולם ע״י מצלמת 720p אבל זה ברור שזה לא נכון כי הבעיה בולטת רק בתנועה.
להערכתי מדובר בפילטר. לא ברור היכן הוא מומש, בערוץ 5hd או במקור השידור. השידור בארץ נעשה ב׳ 1080i פורמט שמתאים להרבה דברים אבל פחות לספורט עם תנועה מהירה. הבעיה היא שמסכים רבים נוטים לתופעת combing עבור מקור שלא הגיע כפילם מואץ (25 הרץ).
הפילטר הזה מורח את התמונה ומטשטש אותה אבל הוא בעצם מאפשר למסכים עם מעבד יחסית חלש להציג תמונה בלי תופעת המסרק.
בארה״ב היו משתמשים בפילטר כזה בעבר. המעבדים השתפרו מאז וכיום נדיר יותר לראות מסרק במסך סביר שהוגדר נכון.
האם הפילטר הזה נעשה בערוץ 5hd או לא, קשה לי לדעת. יתכן שהם מקבלים את זה כך. אם מקורות שונים ממדינות שונות כולם מתנהגים באופן זהה אז הסבירות היא שעש בערוץ מעבד כזה כתגובה לתופעות שהם אולי רואים.
אני מכיר מקרה אחד בחו״ל שבו ערוץ מסויים שידר תמונה בעייתית עם צבעים לא נכונים. הסיבה היתה שהם פשוט היו בלחץ כספי ורכשו לערוץ מוניטורים זולים שעיוותו את התמונה. זה גרם לטכנאים ל ״תקן״ את הבעיה וכך כולם קיבלו תמונה דפוקה בגלל השטות הזו.
יתכן מאוד שבערוץ (לא נראה לי שהוט או יס יעשו זאת) מתקנים בעיה שמפריעה בעיקר להם...
- פילפלון
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 235
למיטב ידיעתי אין שום פילטר על סיגנל הערוץ.
המסלול שסיגנל הוידאו עובר עד שהוא מגיע אלינו למסך,הוא מסלול ארוך לדוגמא:
ניידת HD מצלמת משחק באירופה-יציאת הניידת מחוברת לניידת UPLINK שמעלה FEED ללווין-JCS בארץ קולטים את ה FEED בעזרת מקלט IRD HD-יציאת המקלט מחוברת למטריצת HD-יציאת מטריצת HD מנותבת למחשב גרפיקה(כל השידור עובר דרך המחשב)-מחשב גרפיקה מחובר למכשיר LOGO INSERTER-מכשיר לוגו מחובר למפצל סיגנל HD-SDI-אחת מיציאות המפצל מחוברות לסיב האופטי לעבר YES/HOT.
עכשיו ניקח לדוגמא את YES:
הערוץ מגיע בסיב האופטי-מחובר למטריצת HD-SDI הראשית של YES-מנותב לעבר מחלקת הדחיסה למטריצת דחיסה-מטריצת דחיסה לעבר דוחס HD-SDI TO IP-סיגנל IP למתג רשת ג'יגה-מתג רשת לעבר PROSTREAM (משלב כמה ערוצים ל STREAM)-יציאת PROSTREAM בפורמט ASI לעבר מודולטור -יציאת מודלטור לעבר חדר משדרים לעבר הלווין עמוס.
אין ספק שהערוץ עובר הרבה תלאות עד שהוא מגיע אלינו למסך,אך כל הציוד הנ"ל אמור להיות ברמת BROADCAST HD,ושקוף לסיגנל(לא אמור גרוע או להוסיף ).
מכיוון שענף ה HD בישראל עדיין בחיתוליו,כנראה ש JCS עשתה כמה פשרות ברמת הציוד.
ולמרות כל מה שאמרתי לעיל ,אני עדין אומר ש JCS מעבירה את FEED SD דרך אפסקיילר,ולא HD כפי שאמור להיות.
המסלול שסיגנל הוידאו עובר עד שהוא מגיע אלינו למסך,הוא מסלול ארוך לדוגמא:
ניידת HD מצלמת משחק באירופה-יציאת הניידת מחוברת לניידת UPLINK שמעלה FEED ללווין-JCS בארץ קולטים את ה FEED בעזרת מקלט IRD HD-יציאת המקלט מחוברת למטריצת HD-יציאת מטריצת HD מנותבת למחשב גרפיקה(כל השידור עובר דרך המחשב)-מחשב גרפיקה מחובר למכשיר LOGO INSERTER-מכשיר לוגו מחובר למפצל סיגנל HD-SDI-אחת מיציאות המפצל מחוברות לסיב האופטי לעבר YES/HOT.
עכשיו ניקח לדוגמא את YES:
הערוץ מגיע בסיב האופטי-מחובר למטריצת HD-SDI הראשית של YES-מנותב לעבר מחלקת הדחיסה למטריצת דחיסה-מטריצת דחיסה לעבר דוחס HD-SDI TO IP-סיגנל IP למתג רשת ג'יגה-מתג רשת לעבר PROSTREAM (משלב כמה ערוצים ל STREAM)-יציאת PROSTREAM בפורמט ASI לעבר מודולטור -יציאת מודלטור לעבר חדר משדרים לעבר הלווין עמוס.
אין ספק שהערוץ עובר הרבה תלאות עד שהוא מגיע אלינו למסך,אך כל הציוד הנ"ל אמור להיות ברמת BROADCAST HD,ושקוף לסיגנל(לא אמור גרוע או להוסיף ).
מכיוון שענף ה HD בישראל עדיין בחיתוליו,כנראה ש JCS עשתה כמה פשרות ברמת הציוד.
ולמרות כל מה שאמרתי לעיל ,אני עדין אומר ש JCS מעבירה את FEED SD דרך אפסקיילר,ולא HD כפי שאמור להיות.
- vic1234
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2143
קצת לא קשור ל 5HD אבל בכל זאת
מתוך סקרנות השוואתי תמונות מ ערוץ 10 שמשודר בלווין עמוס חופשי
וערוץ רוסי מלווין אחר
יש הבדל עצום בתמונות לדעתי ברוסי התמונה הרבה יותר נקייה ויפה יותר
אז זה כנראה בא ממקורות שונים
הנה התמונות להשוואת איכות
[imgbig]http://img269.imageshack.us/img269/6449/23139487.png[/imgbig]
[imgbig]http://img4.imageshack.us/img4/9016/84828294.png[/imgbig]
וערוץ רוסי מלווין אחר
[imgbig]http://img4.imageshack.us/img4/9016/84828294.png[/imgbig]
- oferlaor
-
- מנהל

פילפילון,
המשחק של אתמול בטוח לא upscaled.
אני מאמין שיש פילטר היכן שהוא. יתכן שזה מעבד שיושב ב׳ jcs או יתכן שבמערך הקליטה או שהם מקבלים את זה כבר לאח. העיבוד.
המשחק של אתמול בטוח לא upscaled.
אני מאמין שיש פילטר היכן שהוא. יתכן שזה מעבד שיושב ב׳ jcs או יתכן שבמערך הקליטה או שהם מקבלים את זה כבר לאח. העיבוד.
- vic1234
-
- חבר ותיק

הנה שני תקריבים שוב אני אומר ששתי הארוצים מקבלים שידור ממקור שונה
http://img689.imageshack.us/img689/4104/88173964.png
http://img688.imageshack.us/img688/601/51811467.png
http://img689.imageshack.us/img689/4104/88173964.png
http://img688.imageshack.us/img688/601/51811467.png
- AviBiton
-
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
אתה משווה בין ערוצי SD, אנחנו מדברים על HD.vic1234 כתב:קצת לא קשור ל 5HD אבל בכל זאת
וערוץ רוסי מלווין אחר
[imgbig]http://img4.imageshack.us/img4/9016/84828294.png[/imgbig]...
ב-SD אנחנו מכירים בעובדה שהאיכות נחותה בגלל כל מיני סיבות.
- vic1234
-
- חבר ותיק

כן אבל זה שתי ערוצי SD שיש הבדלים גדולים ביניהם אז גם המקורות שונים כנראה
ככה זה יכול להיות גם ב HD מקורות שונים לערוצים שונים ומזה נובעות הטענות שלכם
ככה זה יכול להיות גם ב HD מקורות שונים לערוצים שונים ומזה נובעות הטענות שלכם
- oferlaor
-
- מנהל

- שח_מט
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3902
אני אנסה לפנות שוב לעיתונאי יונתן K מגלובס
האם מישהו השווה HOT ל YES והגיע למסקנה שזה דומה והבעיה לא פרטנית ב YES ?
אחרי המשחק היה שידור של גמר ה NBA מלפני שנתיים. איכות מעולה שאולי מראה שהבעיה היא במקור או לפחות קרובה מאוד למקור אחרת גם שידור כזה היה מגיע פחות טוב. לא?
האם מישהו השווה HOT ל YES והגיע למסקנה שזה דומה והבעיה לא פרטנית ב YES ?
אחרי המשחק היה שידור של גמר ה NBA מלפני שנתיים. איכות מעולה שאולי מראה שהבעיה היא במקור או לפחות קרובה מאוד למקור אחרת גם שידור כזה היה מגיע פחות טוב. לא?
- sam22
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
אני חושב שהבעיה היא במקור
משהו ב FEED שמקבלים בערוץ חמש
ראשית, כי אני זוכר תלונות מלקוחות שני הספקים
שנית, אכן מדי פעם ישנםן הבלחות איכות באותו ערוץ
מה שמוזר הוא שאכן בתצלומי תקריב האיכות נראית לא רעה.
משהו ב FEED שמקבלים בערוץ חמש
ראשית, כי אני זוכר תלונות מלקוחות שני הספקים
שנית, אכן מדי פעם ישנםן הבלחות איכות באותו ערוץ
מה שמוזר הוא שאכן בתצלומי תקריב האיכות נראית לא רעה.
העם דורש..... כל מיני דברים
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35104
ה-NBA אחרי המשחק כדורגל נראה מעולה!
- ariesjer
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 840
גם שידורי ליגת העל בכדורסל נראים לא רע בכלל.
- dodi88
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3803
שידורי ליגת העל בכדורסל נראים מדהים !ariesjer כתב:גם שידורי ליגת העל בכדורסל נראים לא רע בכלל....
- שח_מט
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3902
הכדורסל שמצולם בארץ נראה מעולה אבל ראיתי בכמה שידורים למשל ירושלים-חיפה מהשבוע דווקא ה LONG SHOT נראה מצויין והקלוז-אפים נראו פחות טוב (הפוך לכדורגל..)dodi88 כתב:שידורי ליגת העל בכדורסל נראים מדהים !ariesjer כתב:גם שידורי ליגת העל בכדורסל נראים לא רע בכלל.......