טסלה - השרשור הרישמי

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10130

שליחה

זה נחמד, אבל אני רואה בזה משהו לא נח כי אם אני צריך לעבור נתיב ואז לפנות, אני אצטרך להפעיל פעמיים איתות.
אז חסכון הזזה של המוט עד הסוף לא כזה משנה.
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20197
שם מלא: ארתור ליברמן

שליחה

זה בעיקרון עניין של נוחות, כל אחד בוחר מה שיותר נוח לו.
אופציה נוספת, אולי זו הכנה לדגמים המחודשים של מודל 3\Y לעתיד. במודל S ו-X אין יותר מוט, יש רק כפתורים על ההגה, שם האופציה הזו דיי שימושית.
כבר הרבה זמן רצות שמועות שגם ברכבים הזולים יותר טסלה תוותר על המוטות בהגה.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73425
שם מלא: ערן

שליחה

אחרי 30000 מייל ואחרי שנה של שימוש, הסקירה לדגם שרובנו לא יכולים להרשות לעצמם:

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2576

שליחה

זה רכב של $130K שבנוי כמו רכב שאמור לעלות $40K.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78953
שם מלא: עפר לאור

שליחה

הפוקוס שלהם במקומות אחרים. Mkbhd עשה וידאו שבו הוא שואל מה הוא היה מחליף ברכב בתמורה לזה שאיכות הבניה תעלה. הוא מעלה עוד ועוד פיצ׳רים ובמקביל אני מנסה לדמיין אם הייתי מסכים לוותר עליהם לטובת בניה מדוייקת יותר. התשובה היא לא... מתברר שגם לי הדבר הזה נמוך למדי ברשימה. מעדיף שימשיכו להוסיף פיצ׳רים כמו ההבהוב החדש או התוכנית להוסיף זום לרכב ...

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

@Arie10
רק לצורך הדיוק, בשום מקום לא נאמר שהרכב בנוי כמו רכב שאמור לעלות $40K.
נאמר שיש בעיות עם כמה דברים, ואולי איכות החומרים לא כמו שהיית מצפה לראות ברכב כזה יקר, אבל בשום מקום לא הייתה השוואה למחיר.
סבירות גבוהה שרוב הבעיות שהוא העלה יכולות להיפתר בקלות ע"י פתיחת קריאה באפליקציה ותיקון באחריות.
בכל מקרה, אני מסכים לגמרי עם עופר.

ולנושא יותר רלוונטי עבורנו, טסלה הוסיפה למפה ברכב עמדות טעינה צד שלישי שעומדות בדרישות מסויימות - זמינות של 90% לפחות, ושבעלי טסלה מרבים להטעין שם.
סוף סוף אפשר לנווט לשם ישירות מהמפה. אני מניח - אבל עוד לא בדקתי, שהאוטו גם יכין את עצמו לטעינה מהירה במקומות הרלוונטים.
https://electrek.co/2022/12/21/tesla-al ... standards/

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

22/12/2022 21:01  
TheCoolest כתב:
@Arie10
רק לצורך הדיוק, בשום מקום לא נאמר שהרכב בנוי כמו רכב שאמור לעלות $40K.
נאמר שיש בעיות עם כמה דברים, ואולי איכות החומרים לא כמו שהיית מצפה לראות ברכב כזה יקר, אבל בשום מקום לא הייתה השוואה למחיר.
סבירות גבוהה שרוב הבעיות שהוא העלה יכולות להיפתר בקלות ע"י פתיחת קריאה באפליקציה ותיקון באחריות.
בכל מקרה, אני מסכים לגמרי עם עופר.

ולנושא יותר רלוונטי עבורנו, טסלה הוסיפה למפה ברכב עמדות טעינה צד שלישי שעומדות בדרישות מסויימות - זמינות של 90% לפחות, ושבעלי טסלה מרבים להטעין שם.
סוף סוף אפשר לנווט לשם ישירות מהמפה. אני מניח - אבל עוד לא בדקתי, שהאוטו גם יכין את עצמו לטעינה מהירה במקומות הרלוונטים.
https://electrek.co/2022/12/21/tesla-al ... standards/
...
זה נכון שבשום מקום לא נאמר...כי זו הטענה שלי. זה לא רכב שאמור לעלות $130K. הוא בנוי כמו רכב שעולה $40K.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

לא לגמרי הבנתי על בסיס מה אתה אומר את זה. כמה רווחים בפאנלים? אתה מודע לזה שגם יש את התופעות האלה ברכבי יוקרה?

ע״ע מקלרן (הם ממש מפורסמים בזה) ופורשה (במידה פחותה)

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אם היית יושב ו/או נוהג ברכבים בסדרי גודל המחירים הללו- היית מבין שאין שום קשר בין הטסלה הזאת למחיר שבו היא נמכרת.
אני כמעט באורך קבע נוהג עם חבר קרוב (ומאוד עמיד) ב BMW סדרה 7, מרצדס S, פורשה פנמרה ולאחרונה אפילו בדגם קצה של ASTON MARTIN (שהאמת לא שייכת לקטגוריה הזאת בכלל ולא פייר בכלל להביא אותה כאן לדוגמא)... או אז היית מבין שאין פה בכלל מקום להשוואה !
יש פשוט סטנדרט מסויים שנהוג במחירים הללו והטסלה נמצאת 3 דרגות (ואולי יותר) מתחת לסטנדרט הזה.
היא לא שם ורחוקה כמו מזרח ממערב.
תקעו לה מחיר כי מישהו דחף לה מנוע חשמלי עם 1000 כ"ס והיא פשוט טיל בליסטי בקו ישר...אבל חוץ מזה אין שם כלום ושום דבר.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

תראה, להכנס לדיונים האלה זה חסר טעם כי
א. אין לך מושג (אני מניח הנחה, אולי יש לך?) מה איכות החומרים באמת שיש במודל S החדשה.
וב. הרכב אמנם יקר, אבל מכוון לקהל יעד שונה מאנשים שנוהגים ב-BMW או מרצדס מפוארות, זה הכל.
הקטע הוא שאם לא היו רוכשים למודל S, אז המחיר היה יורד או הדגם היה יורד מפס הייצור. בכל מקרה מדובר בייצור מוגבל יחסית, אני חושב שהם מייצרים בערך 20K לרבעון עבור מודל S ו-X ביחד.

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אז זהו שכן ישבתי ונהגתי לא מעט בטסלה S אצל חבר בקליפורניה.
מוכרח להודות שזה לא היה PLAID ובכלל זה היה לפני שה PLAID יוצר.
גם הדגם הזה היה ממש יקר בארה"ב והתחרה באותה המשבצת של היוקרה הגרמנית, אבל רק בתחום המחיר ובשום דבר אחר לא !

אתה מוזמן לנחש/להעריך כמה דגמי PLAID יעלו על כבישי ישראל, לעומת כל תוצרת מקבילה אחרת (באותו תחום המחירים).
אני מתערב איתך, שעל כל 100 דגמי יוקרה אירופאיים לא תראה גם PLAID אחת כאן. אנשים לא טמבלים ובמיוחד אלו עם הכסף הגדול !

bonder
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 145

שליחה

הערה למנהלי הפורום: אולי אפשר להגביל את המענה לשרשור רק עבור אנשים שהם באמת בעלי טסלה? ככה השרשור יהיה יותר עינייני.
ההצעה נובעת מכיוון שיש כאן אנשים שכל מטרתם היא להתסיס, בדיוק כמו פטריות בבצק, רק עושים גזים ואין להם שום מטרה להעשיר את השרשור.

כנראה שזה נובע בגלל קנאה או רגשות נחיתות, אבל זה לא בעיה שלנו. שיפתחו שרשור על הרכב שלהם ויקשקשו שם, לא בשרשור בו אין להם אפילו את הרכב המדובר 🤦‍♂️

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

23/12/2022 14:31  
bonder כתב:
הערה למנהלי הפורום: אולי אפשר להגביל את המענה לשרשור רק עבור אנשים שהם באמת בעלי טסלה? ככה השרשור יהיה יותר עינייני.
ההצעה נובעת מכיוון שיש כאן אנשים שכל מטרתם היא להתסיס, בדיוק כמו פטריות בבצק, רק עושים גזים ואין להם שום מטרה להעשיר את השרשור.

כנראה שזה נובע בגלל קנאה או רגשות נחיתות, אבל זה לא בעיה שלנו. שיפתחו שרשור על הרכב שלהם ויקשקשו שם, לא בשרשור בו אין להם אפילו את הרכב המדובר 🤦‍♂️
...
סליחה, לא ידעתי שיש לך PLAID בחניה.
מתנצל וכמובן מקנא בבטון שעליו עומד ה PLAID שלך !

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

אריה, הוא לא טועה.
יש כאן כמה אנשים שכותבים משהו בצורה כזו שמחפשת לפתוח ויכוח. ואז השרשור נמרח לאורך מספר עמודים עם חפירות.
מודל S החדשה משופרת מכל הבחינות. אבל שוב, לא מדובר ברכב פאר כמו שאתה חושב כשאתה חושב על BMW, מרצדס ואסטון מרטין.
ד"א המודל S ו-X, לא רק הפלאד טיפסה במשהו כמו $40K או משהו במחיר, כנראה בגלל ביקוש מוגבר. בנקודה מסויימת מודל LR S תומחרה ב-$70K, והיום? היום היא עולה מעל $100K.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

שיוכיחו שהם בעלי טסלה עם צילום של העיתון של היום והרשיון שלהם? נו באמת...

אני חוזר שלא הייתי מחליף את הרכב עם משהו שהעלות שלו כפולה ...

bonder
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 145

שליחה

23/12/2022 19:56  
oferlaor כתב:
שיוכיחו שהם בעלי טסלה עם צילום של העיתון של היום והרשיון שלהם? נו באמת...
...
למה לא?
אני חושב שהטרחה בזה הרבה יותר קטנה מהטרחה שאתה עושה בעשרות העמודים האחרונים במענה להודעות שלהם שלא תורמות כלום לשרשור.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

המטרה בפורום זה דיון. גם אם לא מסכימים אחד עם השני וגם אם זה דיה של מישהו שאינו בעלים של רכב. זה לא שיש כאן אנשים שזה האג׳נדה שלהם או שיש להם אינטרס פיננסי. אני הייתי רוצה לכתוב בשרשורים של מתחרי טסלה בדיוק כמו שהם רוצים להשתתף כאן.

אנחנו כולנו זכאים להביע דעות, ומדובר כאן בדיעות, לא בעובדות.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73425
שם מלא: ערן

שליחה

23/12/2022 12:40  
Arie10 כתב:
אם היית יושב ו/או נוהג ברכבים בסדרי גודל המחירים הללו- היית מבין שאין שום קשר בין הטסלה הזאת למחיר שבו היא נמכרת.
אני כמעט באורך קבע נוהג עם חבר קרוב (ומאוד עמיד) ב BMW סדרה 7, מרצדס S, פורשה פנמרה ולאחרונה אפילו בדגם קצה של ASTON MARTIN (שהאמת לא שייכת לקטגוריה הזאת בכלל ולא פייר בכלל להביא אותה כאן לדוגמא)... או אז היית מבין שאין פה בכלל מקום להשוואה !
יש פשוט סטנדרט מסויים שנהוג במחירים הללו והטסלה נמצאת 3 דרגות (ואולי יותר) מתחת לסטנדרט הזה.
היא לא שם ורחוקה כמו מזרח ממערב.
תקעו לה מחיר כי מישהו דחף לה מנוע חשמלי עם 1000 כ"ס והיא פשוט טיל בליסטי בקו ישר...אבל חוץ מזה אין שם כלום ושום דבר.
...
אז אל תקנה. פשוט לא?

מסתבר יש אנשים שחושבים שהערך המוסף של הרכבים הללו שווה את ההפרש, ועובדה שכל רגב שהם מייצרים נמכר מראש. אז כנרה הם יודעים מי קהל היעד שלהם (רמז, לא אתה כנראה) ומכוונים למקום הנכון.

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אז בוא נעשה השוואה של כמה רכבי PLAID עולים על כבישי ישראל, לעומת רכבים במחירים מקבילים במחיר.
אני כבר רשמתי את היחס שלפי דעתי אנחנו נראה...ונראה לי שעוד היתי אופטימי (לגבי הטסלה).

אז מה אתה יודע, לעומת אלו שהולכים לקופה ומשלמים מכספם הטוב ?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

לגבי הארץ קשה מאד להגיד.
טסלה פתחה הזמנות כבר לפני משהו כמו שנה וחצי. זה אומר שעכשיו מגיעים רכבים שחלק מהמזמינים חיכו להם כמעט שנתיים, אז יכול להיות שהיחס יהיה יחסית גדול.
בנוסף שהמחירים בהתחלה היו זולים במאות אלפי שקלים.
עם זאת, בארץ קו המחשבה יכול להיות שונה מזה של האמריקאים, אז אולי לא נראה את אותו היחס של פלאד בהשוואה לרכבי פאר אחרים.
גם אם זה כך, לא הבנתי איך זה משנה? לכל סיר יש את המכסה שלו, יהיו אנשים שיעדיפו את מה שטסלה נותנת, גם על חשבון "פאר" או איכות בניה אולטימטיבית.

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”