טסלה - השרשור הרישמי

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893

שליחה

הרכב שלי תומך לפי ספר היצרן אך ורק בטעינה חד פאזית ב 16A. זה אכן מגביל ל 3.7 KW אבל בגלל שכל הסוללה פחות מ 15KW הטעינה לוקחת כשלוש וחצי שעות. זה נותן לי טווח של 65 קילומטר אמיתיים, מה שמספיק לי לסוע לעבודה ולחזור, ועד נשארת סוללה. אני כן טוען במשרד כדי לא להגיע לסוללה נמוכה (הבנתי שזה מקצר את חיייה), אבל טוען רק שעה כי המחיר שעורייתי - 2.1 שקל ל KWH.
כבר נסעתי יותר מ1000 קילומטר ומיכל הדלק על שלושת רבעי..
ההתלבטות בין פלאגין לחשמלי הייתה קשה, והושפעה קשות משיקולי זמינות. אם חשמליות היו זמינות הייתי אולי נוהג עכשיו באנייאק או ג'ילי או AI.
בינתיים שומע הרבה מהשכנים על חרדות טעינה בנסיעות ארוכות. אולי עשיתי את הדבר הנכון.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20197
שם מלא: ארתור ליברמן

שליחה

אני חושב שכבר דיברנו על חרדת הטווח. מניסיוני לרוב זה בכלל לא בעיה, במיוחד עם המרחקים הקצרים יחסית שיש לנו בארץ.
נכון להיום יש פיזור דיי נרחב של עמדות טעינה בהרבה מאד מקומות בארץ, וזה כבר לא מהווה בעיה לעבור גם מרחקים ארוכים, לכן אין באמת סיבה לחרדה
אנשים עדיין מתקשים להבין את זה, אבל עם הזמן רכבים חשמליים יהפכו לזולים יותר, מכל הבחינות, ואז תראה איך לרובם תעבור גם חרדת הטווח.

אני עדיין בדעה שטסלה הכי טובה בתחום הזה, מאחר ויש לה המון עמדות, במקומות אסטרטגיים, ויש בתוכניות עוד נקודות שהולכות להפתח בקרוב.
המטענים שלה מהמהירים שיש בשוק הישראלי, עם מספר עמדות גדול משאר השחקנים בכל "תחנת" טעינה ועם זמינות, תקינות ונוחות שימוש גבוהה בהרבה מכל חברה אחרת.
וכל זה מעבר לעובדה שניתן לטעון טסלה בכל עמדה בזמן שרכבים אחרים (לפחות בינתיים) לא יכולים לטעון בעמדות של טסלה.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

שכן עם AI חדש עשה נסיעה לבאר שבע וחזרה. כשהגיע לשם גילה שהקילומטרים נאכלים יותר מהר ממה שחשב. התחיל החיפוש של תחנת טעינה. יש. אבל חלקן תפוסות, ולך תדע מתי יתפנו. גם כשמוצאים - עכשיו לך תעסיק את עצמך שעה או שעתיים. זה פשוט עוד לא שם.
לטסלה היתרונות והחסרונות שלה. דיברנו על זה לעייפה, לא נחזור.

כבר כיום רכבים חשמליים הם זולים. לא חושב שיש פה בעיית מחיר. הביקוש מטורף לגמרי אבל אין מלאי. הבעיה היא הנסיעות הארוכות האלה. זה דורש הערכות שונה. אני בחורף אוהב לסוע עם האישה לטיול בצפון, אזור הכינרת. זה אומר משהו כמו 350 קילומטר. אם המזגן דולק (בקיץ) זה מקצר את הטווח, ומתחילה החרדה. עם רכב בנזין (או פלאגין) אתה פשוט פתור מכל החרדות האלה.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

רק שזה לא שעה ולא שעתיים, למרות שזה יכול להיות תלוי בסוג הרכב ובמהירות הטעינה המקסימלית בה הוא תומך.
יש רכבים עם מהירות טעינה גבוהה, יוצאות דופן לטובה בתחום הזה הן הקיה EV6 והאיוניק 5\6. בטסלה, שאני מביא כדוגמה כי זה הרכב שיש לי איתו ניסיון אישי, לוקח 5-10 דקות להוסיף עוד 100 ק"מ או יותר לטווח הנסיעה.
אתה בד"כ לא יושב במטען מהיר ומטעין מ-0 ל-100. אתה מוסיף X אחוזים שאתה צריך בשביל להגיע ליעד.

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4941

שליחה

בדיוק ... בנסיעה ספונטנית לאילת בשבוע שעבר (מודיעין - אילת - מודיעין) הקדשתי בסך הכל 45 דקות לטעינה.
10 דקות בהלוך (מ. רמון) 25 דקות באילת ושוב 10 דקות בחזור (מ. רמון).
הפסקות הטעינה ברמון היו המעניינות ביותר שכן טענתי עד הנדרש להגעה ליעד (פלוס באפר של 10%) ועדיין זמן ההפסקה ״הספיק בקושי״ להפסקת שירותים וקניית כוס קפה. בפעמיים הקודמות שעשיתי את המסלול טענתי ל 100% בכל עצירה מה שמן הסתם האריך את הפסקות מעל הנדרש.
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73430
שם מלא: ערן

שליחה

מאסק טוען שטעינת רכב חשמלי בעזרת השמש (בעזרת שימוש בפאנלים על גבי הרכב עצמו) היא בעתיד הקרוב לא ישימה בצורה שתאפשר שימוש יומיומי "מלא" (לדעתו השימוש המקסימלי המיטבי הוא באיזור ה 10 מייל יומי מקסימלי).

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

זה קטע מראיון ממש ישן, אבל זה עדיין סוג של תופס.
יש את Aptera שטוענת שלרכבים שלה יתווספו כ-40-60 ק"מ ביום שמשי.
ויש גם את Lightyear Zero, אבל המחיר בהתאם...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78962
שם מלא: עפר לאור

שליחה

זה נחמד אבל לא מספיק בשביל להיות פיתרון עקרוני.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

נניח הנסיעה שלי מהבית לעבודה הוא 10 ק"מ הלוך ו-10 ק"מ בחזור.
זה אומר שתאורטית זה מכסה לי את הנסיעות היומיומיות, גם אם צריך לקפוץ לחנות וסידורים.
בגדול זה לא באמת מועיל, אבל זה נחמד ויכול בהרבה מצבים לא לדרוש לחבר את הרכב במשך שבועות.

עם טסלה זה בעייתי כי הרכבים לא מספיק יעילים (יחסית לאפטרה) ואין להם מספיק שטח פנים על הגג ע"מ להתקין פאנלים סולריים כדי שהם יהיו שימושיים.
בסייברטראק היו כל מני שמועות שתהיה איזו תוספת עם פאנלים שייפרסו ואז גם אפשר יהיה להגיע לבערך 40 ק"מ ליום.
בגדול זה נראה דיי מיותר, אבל אולי שימושי אם יוצאים עם הרכב לשטח או משהו כזה.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

התסריט של מישהו שנוסע 10 קמ לעבודה כל יום וחוזר הוא מאוד נדיר ולא מעניין. תוכל לא לחבר את הרכב לטעינה במשך שבועות רבים - תסריט אפשרי אך עם סבירות מאוד נמוכה, פלח שוק קטן בהתאם, ולכן לא שווה השקעה.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

אני לא חולק עליך, אבל כאשר מדובר ב-40-60 ק"מ ביום במקרה של אפטרה, זה ממוצע המרחק שהרבה מאד אנשים נוסעים על בסיס יומי.
גם אני בדעה שזה לרוב מיותר, אבל זה גימיק נחמד במקרים בהם הטווח המושג מטעינה סולארית הוא מורגש.

ניר, צריך לזכור שכל דבר ברכב חשמלי עובד על חשמל מהסוללה, מזגן קירור\חימום, מערכת מולטימדיה וכו'.
אז נניח במקרה של סייברטראק, אם יוצאים איתו לשטח, ויש משהו מובנה ברכב שממלא לך את הבטריה שעוזר לפחות לא לפרוק אותה בזמן שאין לך דרך להתחבר לחשמל יכול להיות שימושי.
שוב לרוב האנשים זה כנראה לא כזה מעניין, אבל לחלק כן.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אני על רכב פלאג אין כבר כמעט חודש, נוסע כל יום 60 קילומטר, ולא מבזבז בנזין כמעט בכלל. על יותר מ 1000 קילומטר צרכתי כשליש טנק דלק, כך שמבין הייטב את הסיטואציה. ועדיין, אין דין 50 קילומטר כדין 10.

אגב חיסרון נוסף ששמתי לב אליו ברכב חשמלי (וגם אצלי) - חימום בחורף. ברכב בנזין אתה מקבל את זה בחינם בלי להפעיל מזגן. ברכב חשמלי אתה חייב להפעיל מזגן גם בחורף. זה אוכל סוללה. לפחות אצלי - זה מקטין את הטווח (הפעלת מזגן). לישראל זה קצת פחות חשוב.

ESiXtRIM
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 83

שליחה

איזה רכב קנית?

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4941

שליחה

12/12/2022 13:28  
ESiXtRIM כתב:
איזה רכב קנית?
...
שאלת מליון הדולר :D
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46468

שליחה

טסלה פלייד S נגד Lucid Air Sapphire נגד Bugatti.
מעולם לא נהנתי ככה ממירוץ, הפקה מרשימה.

אמלק:
הלוסיד ניצחה.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

OMG זה מרוץ בקו ישר. מספיק להסתכל כמה נמוכה הבוגאטי הזו מול שתי האחרות כדי להבין שעל פני הקפה של כל מסלול שהוא לא בקו ישר, היא משאירה לשתי אלה אבק כוכבים..
למדוד בקו ישר זה חד מימדי. תרתי משמע.
אני חושב שראיתי טסלה מנצחת M3 בהקפה של מסלול כלשהו, זה כל כך הרבה יותר מעניין ורלוונטי, אלא אם כן בעלי טסלה נוהגים אך ורק בכבישים ישרים.
כמובן שעל פני הקפה, לא פחות מיכולות המכונית, חשובות יכולות הנהג.
בטופ גיר נהגו לעשות תחרות של סלבים, נתנו להם לעשות הקפה על סוזוקי ליאנה (מכונית נוראית). הזמן המהיר ביותר היה 1:47. כשהכניסו נהג F1 לאותה מכונית זוועתית - שלוש שניות פחות. מי שמבין בתחום יודע ששלוש שניות זה בערך כמו שלוש שנים.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

רמת ההפקה של הערוץ הזה ברמה אחרת לגמרי מכל דבר שראיתי ביוטיוב. יש להם גם סרטון על האייר דרים, שווה צפייה.

ניר, אני לא יודע. ניסיתי לחפש זמני הקפה בנורבורגרינג של שירון אבל לא מצאתי שום דבר, אשמח לראות אם מצאת זמנים.
העובדה שהרכב נמוך לא בהכרח אומרת הרבה, אבל אל תשכח שמדובר ברכב ספורט הארדקור שעולה בין 3-4 מיליון דולר ולא סדאן משפחתי שעולה 140 אלף.
המודל S פלאד הולכת ראש בראש נגד פורשה טייקאן בנורבורגרינג, ונכון לעכשיו השיגה זמן של 7:35.57 (לא יודע אם יש זמנים חדשים יותר)
אני חושב שהלוסיד הזו מדהימה, מביקורות קודמות אומרים שהרכבים שלהם מתנהגים טוב מאד בנוסף להכל. אבל שוב, מדובר ברכב שיעלה כפול מהפלאד.
אני חושב שהיה סרטון של M3 נגד מודל 3 פרפורמנס.
וכן הקטע הזה של טופ גיר היה אחד החלקים הכי טובים בתוכנית. 😁

עם זאת, כתוב בכותרת הסרטון שמדובר במרוץ דראג, לא החביאו או הטעו אף אחד.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אני לא חושב שהחביאו, פשוט בהודעה של זיו הוא כתב שזה קליפ של מרוץ, וכשחובבי ספורט מוטורי אומרים "מרוץ" זה לא הכוונה לדבר הזה, שהוא אכן דראג רייס.
אני לא מסתכל רק על גובה הרכב, אבל זה מרמז על היעוד שלו. השירון לדעתי מהירה מהויירון, ולא חושב שלשום טסלה יש סיכוי מול הויירון על המסלול.
אני לא מוצא זמנים שלה, אבל פה תמצא (למטה) רשימה של זמנים של מכוניות פורשה שמהירות מהטסלה בכמעט דקה (שזה אומר 10 ליגות מעליה).
כך למשל, ניסן GTR שלדעתי עולה כמו הפלייד או פחות - 7:29.03/ ה GTR עולה 800K, כמה עולה בארץ הפלייד?
BMW M4 GTS 7:27.88
ניסן GTR מודל 2014 - 7:26...
הטסלה פלייד באמת מכונית מדהימה, אבל זה שיש כל מני דיבורים בקרב בעלי טסלה על זה שהיא יותר מהירה מF1, זה בעיקר נובע מבורות. זו פשוט לא קהילה שמגיע ממקום של היכרות עם ספורט מוטורי (וככה מגיעים למרוצי הדראג האלה למשל).
מרוצי דראג נחשבים בספורט מוטרי לתחום מאוד נישתי, זה לא פ1, נאסקאר, אינדי, אפילו גרופ C, שמושכים קהל הרבה יותר רחב, והרבה יותר עניין.

ההשוואות האלה באמת מגוחכות, מדובר על מכוניות ספורט קיצוניות עם נטיה חזקה למסלול, הטסלה לא אמורה להיות קרובה אליהן וזה לא מבייש אותה בשום צורה, אבל ביקשת השוואות..
אגב הM3 מהירה ב 10 שניות שלמות מהטסלה 3 מודל פרפרומנס...סו מאצ פור דאט.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_N ... _lap_times
נערך לאחרונה על ידי nir11 ב 15/12/2022 21:00, נערך פעם 1 בסך הכל.

ESiXtRIM
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 83

שליחה

ניר
שחרר אותנו, תפרוש. אין לך אפילו טסלה, אתה סתם מציק פה.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

טסלה יצאה בהטבה לכל מי שרוכש רכב עד סוף השנה.
10,000 ק"מ טעינה בסופרצ'ארג'ר במתנה.
image.png
אבל עכשיו שבדקתי נראה שאין יותר רכבים במלאי...
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”