תגובות לכתבה: מבחן הכבלים - המדידות

כבלים, מתאמים, מחברים, מפצלים, מעמדים וכו'
zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2050

שליחה

Booboo כתב: מה שאני מנסה להגיד זה שהתוצאות העתידיות של המדידיות, לכאן או לכאן, לא ישנו כהוא זה לאף אחד ברמה הפרקטית.
...
8O
כיוון שרשמת (ולא רק אתה!) דעה הפוכה ב 180 מעלות לדעתי (כפי שנרשמה כאן מעלה..), אתייחס למען הסר ספק-

האם עד כדי כך קשה ל'אדם החושב' בימינו, לדמיין את מגוון התועלות הפרקטיות שנובעות מהבנה מדעית של תופעות בעולמנו :?
החל מהגילוי שכדור הארץ הינו עגול וסובב סביב צירו וסביב השמש !
המשך ב'מדידות' והניסויים של האחים רייט שהיוו אבני יסוד לעולם התעופה !!
וכלה בפיתוח ויישום הויאגרה :oops: לא עלינו :!:

ובכבלים- האם לא תהיה תועלת פרקטית לכולנו באם נגלה שעטיפת קצוות כבל של 12 ש"ח בטבעות עץ זברנו או בובינגה נותנות לו איכויות של כבלים שעולים כיום הרבה אלפי דולרים :!:
javascript:emoticon(':hammer:') javascript:emoticon(':bat:')

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639

שליחה

לא
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

ההשתתפות מותרת להומו ספינס בלבד !

באמת ובתמים הנני מאמין שכל מי שהצליח להרשם לאתר- יכול לחשוב ולהסיק בעצמו את התועלות, לנו הצרכנים- אם וכאשר תהיה לנו הבנה מדעית וכושר יצור המתבסס על כך.
ואידך זיל גמור.

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

ולאחר שהבנת ....
האם זה ישנה לך ולו קצת בין האם לרכוש את הכבל או לא ?
נניח שהוא נימדד הכי טוב , ונישמע מאוד גרוע על הסט שלך .... האם תחליף את הסט ע"מ שיתאים לכבל ?

אני עדיין לא פגשתי מדע שיוכל לסייע בהחלטה על אהבה
אני עדיין לא פגשתי את המגבר שנימדד הכי טוב וראיתי שזה שינה ולו במעט על מכירות המוצר .

בקיצור כדאי לצאת מסלט הפירות ולהתחיל להאזין .

פרטים

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

אייל,
מי אמר שהמטרה של המדידות היא שבעזרת התוצאות תלך ותבחר כבלים?
תמשיך לבחור כבלים איך שאתה רוצה.
אבל אותי מעניין מהו הפרמטר למשל, שמשפיע הכי הרבה על מה שאתה שומע ואוהב בכבלים.
מהו אותו פרמטר שהופך כבל עבורך לכבל טוב.

באמת שמעניין אותי. אותך, זה לא חייב לעניין כמובן ולכן אתה גם יכול לדלג על התוצאות מראש.
אבל למה לבטל?
מה זה בכלל מזיק ?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

מרטין
לא ידעתי שחוות דעתי מבטלת ניסיון כזה או אחר .
יתרה מזאת אין לי כוונה שיבוטל , אני מאחל לכל הגורמים הנאה והצלחה .

אני רק טוען שאין מישור פרקטי שתוצאות המחקר \ הניסוי \ המדידות ישפיע על החלטת רוכש הכבל .

ומכאן האם יש טעם בלבצע את התהליך זו החלטה של הגורמים הרלוונטים והמעוניינים בו .

פרטים

motico
כתב
כתב
תגובות: 1510

שליחה

Eyal_W

אני לא יכול להתאפק מלספר לך משהו ששמעתי בקורס ניהול בסיסי.

במפעל יצרני, כזה שאפשר למדוד את התפוקה שלו כל יום, ערכו ניסוי.
פנו לעובדים ליד המכונות ושאלו אותם אם חסר להם משהו. הם אמרו "כן, חסר לנו תאורה".
אז הוסיפו לכל פועל עוד מנורה אישית ליד נקודת העבודה שלו. אחרי שבוע הסתבר שהתפוקה עלתה.
ראו כי טוב, אז שוב פנו ושאלו אם התאורה בסדר והתשובה היתה: "האם אפשר להוסיף עוד תאורה"? אז החליפו את הנורות להספק יותר גבוה. אחרי שבוע התברר שהתפוקה עלתה.
אז באו שוב לעובדים אם אותה שאלה והם ביקשו עוד תאורה. אז שמו עוד פנסים מלמעלה ושוב התברר אחרי שבוע שהתפוקה עלתה.
כששאלו את העובדים בפעם הרביעית הם אמרו שיש להם יותר מידיי תאורה. אז הסירו את הפנסים מלמעלה. התוצאה - התפוקה עלתה.
המסקנה של הניסוי היתה פשוטה: הפנסים ממש לא חשובים לתפוקת העובד, מה שחשוב זה היחס וההתעניינות בו.

אז גם אנחנו, הכבלים ממש לא חשובים...רק ההתעסקות בהם :D
מוטי

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318

שליחה

קניתי מערכת יקרה-גם הכבלים יהיו יקרים-גם אם ישמעו אתו הדבר כמו כבלים משקם אלקטריק

רק בשביל ההרגשה-רמקולים ב100 אלף שקל וכבלים בעשרה שקלים?נו באמת,,,,,,,זה מה שמגיע לרמקולים כאלה?
אמן מייסר

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78965
שם מלא: עפר לאור

שליחה

מוטי,

חזק!

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949

שליחה

ילדיעפים כתב:קניתי מערכת יקרה-גם הכבלים יהיו יקרים-גם אם ישמעו אתו הדבר כמו כבלים משקם אלקטריק

רק בשביל ההרגשה-רמקולים ב100 אלף שקל וכבלים בעשרה שקלים?נו באמת,,,,,,,זה מה שמגיע לרמקולים כאלה?
...
אני מתנדב לעזור לך להיפרד מכמה אלפי ש"ח טובים.
תקבל בתמורה כבל של 5 ש"ח למטר מצופה בציפוי אלסטי מבודד ברמה גבוהה(להלן איזולירבנד) בעבודת יד (!) וליד הבננות תקבל גם לולאות מעץ עם חריטה של שם חוטב העצים מפינלנד (גם זה בעבודת יד, כמובן).
עשינו עסק?

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

Eyal_W כתב: אני רק טוען שאין מישור פרקטי שתוצאות המחקר \ הניסוי \ המדידות ישפיע על החלטת רוכש הכבל .
...
אני מניח שאתה מתכוון- שאת ההחלטות בתחום עושים ונעשה עם החושים ולא עם הלפטופ- ואתה צודק!

ואני טוען- שהבנה מדעית שתביא ליכולת שליטה ויישום בפועל (ייצור כבלים עם תכונות מוגדרות) תעשה לנו את החיים 'פרקטיים' יותר ואף זולים יותר (גם סוג של פרקטיקה!).

תחשוב שלא היה לנו מושג על וואטים ואמפרים והיינו צריכים להתאים מגבר לרמקולים עם התנגדות נתונה :?
סוג של ירייה באפלה ופתח לשרלטנות, לא ?
זה לא אומר שמי שיבחר מרצונו החופשי מגבר של 2 וואט לרמקולים 86db מרובי אלמנטים- טועה, אבל אולי, אם היה לו מושג על הנתונים הרלוונטים, היה בוחן גם מגברים תואמים יותר (מדעית) ומגלה את האור (i)

יוני_א
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 848
שם מלא: יוני

שליחה

יש לי שאלה - מדוע לא נמדדה תגובת התדר של הכבלים? בעצם ניתן לאפיין כל כבל בתגובת התדר שלו, לא?

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

ארז_וחני כתב:
ילדיעפים כתב:קניתי מערכת יקרה-גם הכבלים יהיו יקרים-גם אם ישמעו אתו הדבר כמו כבלים משקם אלקטריק

...
תקבל בתמורה כבל של 5 ש"ח למטר מצופה בציפוי אלסטי מבודד ברמה גבוהה(להלן איזולירבנד) בעבודת יד (!) וליד הבננות תקבל גם לולאות מעץ עם חריטה של שם חוטב העצים מפינלנד (גם זה בעבודת יד, כמובן).
עשינו עסק?
...
לא הבנת נכון-אני מאלה ששומעים הבדלים,ואתה אלי לא,מה לעשות-גם שמיעה אבסולוטית אם אתה מכיר את המונח

מעולם הנגינה-מה שאמרתי שגם אם לא היית שומע הבדלים הייתי קונה כבל יקר-הרי יש כאן כאלה שאוהבים

עיצוב-אז שהיהי כבל מרשים מאד בחזותו כמו כבל בעובי צינור-מה אתה אומר? 8O
אמן מייסר

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

ילדיעפים כתב:
ארז_וחני כתב:

...
עשינו עסק?
...
לא הבנת נכון-אני מאלה ששומעים הבדלים,ואתה אלי לא,מה לעשות-גם שמיעה אבסולוטית אם אתה מכיר את המונח

מעולם הנגינה-מה שאמרתי שגם אם לא היית שומע הבדלים הייתי קונה כבל יקר-הרי יש כאן כאלה שאוהבים

עיצוב-אז שהיהי כבל מרשים מאד בחזותו כמו כבל בעובי צינור-מה אתה אומר? 8O
...
אכן כנראה לא הבנתי אותך נכון.
נו, אז אתה במצב מצוין - אתה לא צריך לשלם עבור כבל מעוצב. (Y)
טוב שאתה לא צריך לעמוד מאחורי האמירה שלך שאם לא היית שומע הבדלים בין כבלים אז בכל זאת היית רוכש כבל מעוצב.
לא ידעתי שיש כאלו שמתיחסים לכבל כאל רהיט או אביזר נוי ורוכשים אותו לפי העיצוב שלו 8O .

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

מה אתה מיתמם?אנישים פה חופשי קונים רמקולים שכל כל חייבים להיות מעוצבים-היו פה שרשורים כאלה לפחות רבבה
אמן מייסר

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

ילדיעפים כתב:מה אתה מיתמם?אנישים פה חופשי קונים רמקולים שכל כל חייבים להיות מעוצבים-היו פה שרשורים כאלה לפחות רבבה
...
רמקולים - כן , אבל כבלים ?? :מבולבל:
רמקול (במיוחד רצפתי) זה חתיכת קופסא. אבל כבל?

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

בוא אלי-תראה מה זה כבל-ואגב רואים אותו-ואם לא רואים אותו אז אתה לוקח את האורח הבלתי קרוא ומראה לו את הכבל

בגאווה כמו שהראיתי למתקין הרהיטים

השיחה כדלקמן

אני:מאיר, מה המצב?למה אתה לא מוריד את הבטן?אתה יודע כמה עלו הרמקולים האלה.עשרים אלף שקל

מאיר:למה אתה חושב שזה מעניין אותי?

אני:בוא תראה איזה כבלים-700 דולר עלו לי

מאיר:תגיד לי,מה אתה דפוק?אתה לא מבין שזה לא מעניין אותי

אחרי חצי שעה-מאיר אתה יודע מה הגובה של השכונה מעל פני הים?910 מטר

מאיר:זה לא מעניין אותי

כלום לא מעניין אותו :(
אמן מייסר

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אה, אז תגיד שזה בשביל מתקין הרהיטים... :lol:

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

מה אני לא אעשה למען דאאואין(איפה האקדמיה ללשון-גם אותם צריך לפרנס :D
אמן מייסר

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46471

שליחה

ארז_וחני כתב:לא ידעתי שיש כאלו שמתיחסים לכבל כאל רהיט או אביזר נוי ורוכשים אותו לפי העיצוב שלו.
...
אני למשל לא רואה שום דבר רע בתשלום עבור עיצוב של כבלים, סטנדים, ספייקים, פלטות או כל אביזר אחר. אלו אביזרים נלווים למערכת, בדיוק כמו תכשיטים לאישה וכולנו יודעים כיצד התכשיטים מוסיפים להופעה הסופית.

חזור אל “כבלים ואביזרים”