מכונת אספרסו, E61 ו-PID ?
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
נראה שמה שלא תעשה שני הפתרונות האלה לוקים בחסר. הייתי שוקל לעבור למשהו שיותר אפשר לסמוך אליו.28/11/2021 10:15zovirax כתב: @sight
הבעיה שלי הייתה שנוצרת ירוקת בצינורות ובמיכל (למרות שהייתי דואג להחליף את המים ולנקות)
אמרו לי פה בפורום , כנראה @detailer שהירוקת נוצרת מהחומציות של הבריטה עם המגע של הדוד נחושת והמים החוזרים.
ובאמת הפסקתי להשתמש בבריטה, ושמתי את הפילטר של Lelit 70 ליטר שאני משרה במלח מדי פעם.
והשתמשתי במים של המערכת פילטרים.
אבל הצטברה אבנית, חזרתי לבריטה , הפעם עם הפילטר של לליט.
בשימוש של חודשיים בערך - לא נראה שחזרה לי הירוקת...
- Clockwork_Orange
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 320
- נתן תודות: 44 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
המים בישראל די קשים בהשוואה למדינות אחרות, לא בטוח שהשיטה שהוא הציע מספיקה כאן. הכי טוב (וזול) זה פילטר בחיבור ישיר.מה שמטריד , אפילו מאוד - היה כאן בפורום ממש לפני כמה ימים הודעות על מישהו עם Rocket שלא שואבת מים - התקלה אובחנה כסתימת אבנית ... הוא עם פילטר אוסקר !...
עכשיו אני רואה ששאלת אותי שם שאלה, בגדול אתה פשוט מודד את המים כל כמה זמן, ולפי זה אתה יודע אם המכונה מקבלת מים רכים מספיק, יכול לומר שמבדיקה שלי, השקית לבד לא מספיקה.
-
sight
- חבר פעיל

- תגובות: 75
- שם מלא: Sight Full
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
בשאיפה , בעתיד - אחבר את המכונה בחיבור ישיר.
זה פשוט עניין פרקטי - כרגע... אין זמן להתעסק עם זה ... המעבר צנרת .. שיש והתעסקות. - לכשיהיה, כנראה שבאמת DVA 8 ליטר יתן את הפיתרון . - וגם אפס התעסקות במילוי, שזה תמיד כיף. (אם אני לא טועה הבנתי שקיימת אפשרות לטפל גם בניקוז)
עד אז, מה ההבדל בין PEAK לבריטה ?
מחפש משהו פרקטי לזמן הקרוב, שיהיה גם נוח להנהלה לעבוד איתו.
@boren -
הניסויים ב-כימיה יחכו
מהסיבה הכתובה לעיל - אם כבר אשקיע בזמן , זה יהיה בפיתרון קבוע של חיבור ישיר.
זה פשוט עניין פרקטי - כרגע... אין זמן להתעסק עם זה ... המעבר צנרת .. שיש והתעסקות. - לכשיהיה, כנראה שבאמת DVA 8 ליטר יתן את הפיתרון . - וגם אפס התעסקות במילוי, שזה תמיד כיף. (אם אני לא טועה הבנתי שקיימת אפשרות לטפל גם בניקוז)
עד אז, מה ההבדל בין PEAK לבריטה ?
מחפש משהו פרקטי לזמן הקרוב, שיהיה גם נוח להנהלה לעבוד איתו.
@boren -
הניסויים ב-כימיה יחכו
- Clockwork_Orange
-
- חבר פעיל מאוד

בריטה בקושי מחזיקה שבועיים, peak מסנן יותר, יכול להחזיק גם חודש וחצי, ואפשר לכייל אותו לפי המים שלך בברז.
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
לביאנקה יש מיכל מים של 2.5 ליטר. אני חושב שאתה יכול לקחת את האחריות למלא אותו לגמרי על עצמך, לא?
ואם לא היה ברור, הברז נמצא בקצה הצינור. לא צריך לשלוף את המיכל. פותחים את הדלת של הארון מתחת לכיור, מושכים את הצינור מעל מיכל המים של המכונה, ממלאים ומחזירים את הצינור למקום.
ואם לא היה ברור, הברז נמצא בקצה הצינור. לא צריך לשלוף את המיכל. פותחים את הדלת של הארון מתחת לכיור, מושכים את הצינור מעל מיכל המים של המכונה, ממלאים ומחזירים את הצינור למקום.
- Clockwork_Orange
-
- חבר פעיל מאוד

@sight
יש הרבה אופציות לפילטרים, אם אתה רוצה להשקיע, אתה יכול גם לקנות למשל premium v של bwt, שהוא ייעודי למכונות קפה.
האמת שאני בעצמי מתלבט איזה פילטר לקנות, עוד חודש אצטרך לקבל החלטה.
יש הרבה אופציות לפילטרים, אם אתה רוצה להשקיע, אתה יכול גם לקנות למשל premium v של bwt, שהוא ייעודי למכונות קפה.
האמת שאני בעצמי מתלבט איזה פילטר לקנות, עוד חודש אצטרך לקבל החלטה.
-
sight
- חבר פעיל

עוד מנסה להבין את ההמלצות.. כנראה זה רק מראה שאני צריך לקרוא עוד.
יש עניין הסינון מחוץ למכונה, ועוד אחד בדרך? תמיד זה אחד ועוד אחד ואין פיתרון יחיד שמספיק?
לדוגמה ה-DVA עם הקוקוס.
או הסנן של ה-לליט עם האוסקר.
מה קורה במקרים של בריטה?
אם יש לכם הפנייה לקריאה זה גם טוב - יחסוך לי את הגיגול
מי יודע, אולי זכיתי לגור באזור ללא אבנית
יש עניין הסינון מחוץ למכונה, ועוד אחד בדרך? תמיד זה אחד ועוד אחד ואין פיתרון יחיד שמספיק?
לדוגמה ה-DVA עם הקוקוס.
או הסנן של ה-לליט עם האוסקר.
מה קורה במקרים של בריטה?
אם יש לכם הפנייה לקריאה זה גם טוב - יחסוך לי את הגיגול
מי יודע, אולי זכיתי לגור באזור ללא אבנית

זה פילטר בריטה שמתאים לדודי Stainless שיש לביאנקה.
https://www.ebay.com/itm/164877018552?h ... SwWkRgp5IG
הוא לא מעלה את החומציות כך שלא תהיה ריאקציה מהמתכת במכונה.
יש המון דיונים על מים לאחרונה ואין כמעט הסכמות מלבד אוסמוזה הפוכה עם כל מיני תוספות.
אומרים שהבעיה הגדולה היא כלורידים במים שגורמים לחורים בדודי Stainless ולאו דווקא אבנית שאיתה הפילטרים יודעים להתמודד.
לי כבר אין כוח והחלטתי להמשיך עם מה שיש ואם בעוד כמה שנים אצטרך להחליף דוד אחד או שניים או לזרוק את המכונה: So Be It!
https://www.ebay.com/itm/164877018552?h ... SwWkRgp5IG
הוא לא מעלה את החומציות כך שלא תהיה ריאקציה מהמתכת במכונה.
יש המון דיונים על מים לאחרונה ואין כמעט הסכמות מלבד אוסמוזה הפוכה עם כל מיני תוספות.
אומרים שהבעיה הגדולה היא כלורידים במים שגורמים לחורים בדודי Stainless ולאו דווקא אבנית שאיתה הפילטרים יודעים להתמודד.
לי כבר אין כוח והחלטתי להמשיך עם מה שיש ואם בעוד כמה שנים אצטרך להחליף דוד אחד או שניים או לזרוק את המכונה: So Be It!
-
sight
- חבר פעיל

עדכון מ-LELIT לגבי Bianca
viewtopic.php?f=71&t=340412
אני חושב שאלך על פתרון של BWT Bestmax S...
בנוסף - מצאתי הודעה בפורום , שדיי מסכמת את האופציות לדעתי.thank you for contacting us for taking an interest in LELIT Bianca coffee machine. We recommend you to use the LELIT resin filter with the machine replacing it regulary and use water with the following profile: fixed residue 50-100ppm, TH 70-90 ppmCaCO3, KH>40 ppm CaCO3, pH 6-8, Cl-< 30 ppm....
viewtopic.php?f=71&t=340412
אני חושב שאלך על פתרון של BWT Bestmax S...
- Clockwork_Orange
-
- חבר פעיל מאוד

נראה לי באמת עדיף על פילטר במיכל, אבל זה אומר שתצטרך סלילה לחיבור ישיר או ברז נוסף.