אין להן חיבור ישיר למים, אבל את המכונה שהזכרתי קודם ניתן לחבר ישירות.25/11/2021 11:13zovirax כתב: לדעתי דרישה עיקרית שצריכה להיות למכונה זה חיבור ישיר למים.
ל MaraX וויקטוריה/אליזבת יש חיבור ישיר למים?
מרגיש שזה הכרחי..
לא הצלחתי למצוא מידע באתר?...
מכונת אספרסו, E61 ו-PID ?
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15945
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
מה הכוונה שלך ?25/11/2021 11:19boren כתב: לא רואה סיבה לחכות ל-Puristika. יש עוד מכונת E61 סינגל בוילר עם PID באיזור ה-5000 ש"ח (ביבוא אישי) שכדאי לשקול:
Quick Mill Alexia Evo - המכונה שבה אני משתמש. כוללת צינורית הקצפה, אבל זה לא הצד החזק שלה. מעולה משאר הבחינות.
Quick Mill Carola Evo - מכונה קטנה יותר שלא כוללת צינורית הקצפה. הדגם הזה קצת יותר חדש משלי, ויקר בכמה עשרות יורו. לדעתי יהיה יותר קשה למצוא קונים בעתיד למכונה ללא צינורית הקצפה, וזה נכון גם ל-Puristika.
@zovirax - חיבור למים הכרחי אם לקונה הוא הכרחי. אצלי הוא נמוך מאוד ברשימת הדרישות. למען האמת, עד שלא אמצא פתרון של ערבוב אוטומטי של אשלגן ביקרבונט בין מערכת האוסמוזה למכונה, אין לי שום עניין בחיבור ישיר. אני לא מכיר פתרון כזה ולא רואה שום בעיה במיכל מים....
איזה מים אתה משתמש?
יש את הDVA הזה עם פילטר קוקוס שאמור לרכך את המים
חוסך התעסקות של מילוי מכל, וגם מים לא יושבים במיכל כל היום - ישר מהברז
אני משתמש היום בפילטר בריטה
אבל אז אתה מוותר על היכולת לשים פלואו קונטרול או מודד חום בראש. בנוסף נראה לי שרוב המכונות האלו יפלו על עיצוב שפחות מדבר אלי (מכונה שניראת כמו ארגז מתכת)25/11/2021 11:45sight כתב: אגב @noa3010
חזרתי להודעה המקורית שלך- אני לא רואה התעקשות על ראש 61 , מה שאמור להוזיל את האופציות משמעותית...
יש המון מכונות בשוק ושות ללא ראש 61 שיכללו PID, ללא HX. (נראה לי, לליט ויקטוריה היא דוגמה טובה) ויהיו במחירים זולים משמעותית. בין 3-4....
-
sight
- חבר פעיל

- תגובות: 75
- שם מלא: Sight Full
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
היי @detailer
אני חושב שפספסתי את ההודעה המקורית שלך עליה,
אני חושב שזה באמת עניין של נקודת השקפה... המטרה היא לקבל תוצאה 100.. אבל כמו בכל דבר.. 80\20 - להגיע ל-80 אחוז הרבה יותר קל מאשר ל-20 הנותרים.
אני אומר את זה, כי בהינתן שקנית מכונה E61,ומטחנה נורמלית - אני חושב שיהיה יותר קל להגיע ל80 - אולי אפילו פלוס פלוס.
יכול להיות שאפשר לוותר על זה אם יש מכונה מומלצת ומוכרת אחרת (אבל עדיין עם ראש סטנדרטי) ומחיר שמצדיק את הויתור הזה, לא ?
אני חושב שפספסתי את ההודעה המקורית שלך עליה,
אני חושב שזה באמת עניין של נקודת השקפה... המטרה היא לקבל תוצאה 100.. אבל כמו בכל דבר.. 80\20 - להגיע ל-80 אחוז הרבה יותר קל מאשר ל-20 הנותרים.
אני אומר את זה, כי בהינתן שקנית מכונה E61,ומטחנה נורמלית - אני חושב שיהיה יותר קל להגיע ל80 - אולי אפילו פלוס פלוס.
יכול להיות שאפשר לוותר על זה אם יש מכונה מומלצת ומוכרת אחרת (אבל עדיין עם ראש סטנדרטי) ומחיר שמצדיק את הויתור הזה, לא ?
-
sight
- חבר פעיל

@noa3010
אני לא הייתי מתייחס ל flow control/61 thermometer כמשהו שמצדיק את העוד 3000 במחיר. (טוב, תלוי למי),
עצם המבנה והשיטה של הראש ב61 היא מה שנותנת את השדרוג בקפה עצמו...
אני בטוח שהחברים פה יוכלו למצוא מכונות שהן לא עם ראש 61 , נגיד הבאזרה למינהן ועדיין נראות מעולה.
אני לא הייתי מתייחס ל flow control/61 thermometer כמשהו שמצדיק את העוד 3000 במחיר. (טוב, תלוי למי),
עצם המבנה והשיטה של הראש ב61 היא מה שנותנת את השדרוג בקפה עצמו...
אני בטוח שהחברים פה יוכלו למצוא מכונות שהן לא עם ראש 61 , נגיד הבאזרה למינהן ועדיין נראות מעולה.
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
מערכת אוסמוזה הפוכה + המתכון של RPavlis...
אני לא מעוניין ב-DVA כי הוא משפיע על הטעם של המים (פילטר קוקוס זה ניסיון להקטין את ההשפעה הזו).יש את הDVA הזה עם פילטר קוקוס שאמור לרכך את המים...
-
sight
- חבר פעיל

האמת שממש לפני כניסת שבת דיברתי עם היווני והשגתי מחיר נהדר על הביאנקה - ופשוט לא יכולתי שלא 
ה MaraX פשוט לא שווה את הכסף פה בארץ והעדפתי את הראש 61 לעומת האליזבת. (גם ההבדל לטעמי לא היה deal breaker לטובתה.)
עכשיו השאלה של המטחנה ... הוא מציע את ה 270Wi, אבל נראה לי שה-DF64, במחיר שיש היום בארץ (אני חושב שזה באזור ה400 \ 500 שקל הפרש קצה לקצה בין שניהם) תיתן אחלה תמורה של SD - שוב, השיטה של הלחיצה דיי מעצבנת.... אבל נתפשר.
יש תכנון כבר מעכשיו לשדרג ל- Eureka Oro לכשתצא.
ה MaraX פשוט לא שווה את הכסף פה בארץ והעדפתי את הראש 61 לעומת האליזבת. (גם ההבדל לטעמי לא היה deal breaker לטובתה.)
עכשיו השאלה של המטחנה ... הוא מציע את ה 270Wi, אבל נראה לי שה-DF64, במחיר שיש היום בארץ (אני חושב שזה באזור ה400 \ 500 שקל הפרש קצה לקצה בין שניהם) תיתן אחלה תמורה של SD - שוב, השיטה של הלחיצה דיי מעצבנת.... אבל נתפשר.
יש תכנון כבר מעכשיו לשדרג ל- Eureka Oro לכשתצא.
- Clockwork_Orange
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 320
- נתן תודות: 44 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
חחח, עוד חלל במערכה. כבר הפסקתי לספור כמה אנשים כאן התלבטו על מכונה זולה יותר, ובסוף קנו ביאנקה. בכל מקרה, תתחדש! מכונה לכל החיים.
לגבי מטחנה, מציע לך לחפש השוואות בין הסטה, ל-df ול-eureka xl, שהבנתי שגם לה אמורה להיות אגירה נמוכה, ואני חושב שהיא באותה רמת מחיר.
לגבי מטחנה, מציע לך לחפש השוואות בין הסטה, ל-df ול-eureka xl, שהבנתי שגם לה אמורה להיות אגירה נמוכה, ואני חושב שהיא באותה רמת מחיר.
-
sight
- חבר פעיל

המחיר באמת פשוט הטה את הכף... - נקווה שהיווני באמת יספק את הסחורה (הייתי צריך להסביר לילדים שזה לא היוונים מחנוכה...)
בקשר למטחנות - כן ההתלבטות עוד קשה פה... הDF מדווחת שלאורך זמן יש בה תקיעות והפטנט סיליקון לא כלכך מוצלח + הכוס/מעמד לא מתפקדים במניעת לכלוך כלכך.. ודיי מתסכל שאתה מוציא על מטחנה X כסף, ואז עוד צריך לשדרג ולשנות אותה עם כל מני הדפסות תלת-מימד.
אולי נלך על מקרה בסיסי של ספשיאליטה אחרי-הכל.
בקשר לאביזרים - מצאתי את האשכול המצויין של @boren שהזכיר כמה (אגב, הייתי ממליץ לעגן אותו.) אבל אני חושב שהדבר הראשון שאולי חשוב מהכל זה עניין ריכוך המים. האם הסנן של לליט + בריטה יעשו את העבודה בנגיד.. 90 אחוז ?
sight
תתחדש!
כבעלים גאה, רכשת מכונה מעולה.
יכול לכתוב לי בפרטי מה היה מחיר נס חנוכה:)?
לגבי ריכוך, הסנן של לליט מספיק בעקרון, אבל צריך לרענן אותו במלח כל שבועיים.
בריטה לא מומלצת כי היא מעלה את החומציות של המים.
אני משתמש בסנן של לליט ושקית אוסקר במיכל.
תתחדש!
כבעלים גאה, רכשת מכונה מעולה.
יכול לכתוב לי בפרטי מה היה מחיר נס חנוכה:)?
לגבי ריכוך, הסנן של לליט מספיק בעקרון, אבל צריך לרענן אותו במלח כל שבועיים.
בריטה לא מומלצת כי היא מעלה את החומציות של המים.
אני משתמש בסנן של לליט ושקית אוסקר במיכל.
- boren
-
- חבר מביא חבר

אם אתה מתכוון לחבר את המכונה בחיבור ישיר אז מרכך 8 ליטר ופילטר פחים קוקוס יהיה אפקטיבי, ידרוש מעט מאוד תחזוקה ורוב האנשים מרוצים ממנו ולא מתלוננים על טעמי לוואי.
אם אתה משתמש במים מהמיכל אז מי אוסמוזה הפוכה עם כמות קטנה של אשלגן ביקרבונט יהיה פתרון מושלם. חפש בפורום את המילה Rpavlis לדיונים קודמים שבהם השיטה הזו עלתה.
אם אתה משתמש במים מהמיכל אז מי אוסמוזה הפוכה עם כמות קטנה של אשלגן ביקרבונט יהיה פתרון מושלם. חפש בפורום את המילה Rpavlis לדיונים קודמים שבהם השיטה הזו עלתה.
-
sight
- חבר פעיל

תודה לכולם 
@detailer - מה שמטריד , אפילו מאוד - היה כאן בפורום ממש לפני כמה ימים הודעות על מישהו עם Rocket שלא שואבת מים - התקלה אובחנה כסתימת אבנית ... הוא עם פילטר אוסקר !
@zovirax - בקשר לבריטה - החומציות מורגשת? אם כן.. עד כמה ?
@boren -
ללא חיבור ישיר כרגע - קראתי את האשכול המקורי שלך בנושא.
בקשר לאוסמוזה - יכול להיות שזה הפיתרון המלא - אבל נראה מסורבל (לפחות בשלב שבו אני נמצא)... יש לך מערכת כזו מתחת לכיור וברז לידו? שאתה ממלא ואז מוסיף אשלגן לפי המתכון שמצאת?
@detailer - מה שמטריד , אפילו מאוד - היה כאן בפורום ממש לפני כמה ימים הודעות על מישהו עם Rocket שלא שואבת מים - התקלה אובחנה כסתימת אבנית ... הוא עם פילטר אוסקר !
@zovirax - בקשר לבריטה - החומציות מורגשת? אם כן.. עד כמה ?
@boren -
ללא חיבור ישיר כרגע - קראתי את האשכול המקורי שלך בנושא.
בקשר לאוסמוזה - יכול להיות שזה הפיתרון המלא - אבל נראה מסורבל (לפחות בשלב שבו אני נמצא)... יש לך מערכת כזו מתחת לכיור וברז לידו? שאתה ממלא ואז מוסיף אשלגן לפי המתכון שמצאת?
- boren
-
- חבר מביא חבר

לא מסורבל בכלל. יש לי מיכל 5 ליטר עם ברז שאליו אני מוסיף 40 מל' תמיסת אשלגן ביקרבונט*, ואז משלים מצינור עם ברז מי אוסמוזה הפוכה (שעוקפים את המינרליזטור). מהמיכל הזה אני מעביר מים למיכל של המכונה. אפס אבנית, אפס קורוזיה, אפס טעמי לוואי. פשוט ונוח להכנה.
* היחס של התמיסה הוא 4 גרם אשלגן ביקרבונט ל-500 מל' מים.
* היחס של התמיסה הוא 4 גרם אשלגן ביקרבונט ל-500 מל' מים.
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15945
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
@sight
הבעיה שלי הייתה שנוצרת ירוקת בצינורות ובמיכל (למרות שהייתי דואג להחליף את המים ולנקות)
אמרו לי פה בפורום , כנראה @detailer שהירוקת נוצרת מהחומציות של הבריטה עם המגע של הדוד נחושת והמים החוזרים.
ובאמת הפסקתי להשתמש בבריטה, ושמתי את הפילטר של Lelit 70 ליטר שאני משרה במלח מדי פעם.
והשתמשתי במים של המערכת פילטרים.
אבל הצטברה אבנית, חזרתי לבריטה , הפעם עם הפילטר של לליט.
בשימוש של חודשיים בערך - לא נראה שחזרה לי הירוקת
הבעיה שלי הייתה שנוצרת ירוקת בצינורות ובמיכל (למרות שהייתי דואג להחליף את המים ולנקות)
אמרו לי פה בפורום , כנראה @detailer שהירוקת נוצרת מהחומציות של הבריטה עם המגע של הדוד נחושת והמים החוזרים.
ובאמת הפסקתי להשתמש בבריטה, ושמתי את הפילטר של Lelit 70 ליטר שאני משרה במלח מדי פעם.
והשתמשתי במים של המערכת פילטרים.
אבל הצטברה אבנית, חזרתי לבריטה , הפעם עם הפילטר של לליט.
בשימוש של חודשיים בערך - לא נראה שחזרה לי הירוקת