1. GATOMBOYA AA
2. IHUAMACA SAN IGNACIO
אם כן, איך התרשמתם?
שלי כבר בדרך מ 4.2 ועדיין לא הגיעה

עד היום הקפאתי אחרי שבוע. מתכנן לחכות עוד שבוע לפני ההקפאה בפעם הבאה. אלה נסיונות שבקצב צריכה ביתית לוקחים חודשים כדי להגיע למסקנות במיוחד כשהקפה משתנה כל חודש ולכל קפה יכול לעבוד משהו אחר. מציע לך פשוט לנסות ולראות מה עובד לך יותר טוב.אתה מקפיא ישר כשהמשלוח מגיע וממתין כשבועיים כאשר הקפה במקפיא?...
15-20 שניות בלחץ בין 2.5-3 בר.איזה פרופיל חליטה אתה מבצע? כמה זמן pre infusion באיזה לחץ?...
לא יודע. למנוף יש פרופיל לחץ יורד. מניח שזה מתחיל בסביבות 7.5-8 ויורד לכיוון 5-6.מה לחץ מקסימלי במהלך החליטה?...
סלסלת VST 15.באיזה סלסלה משתמש?...
שם 12.5-13 גר'כמה קפה שם בסלסלה?...
30-35 גר'כמה קפה מוציא, יחס חליטה?...
לא יודע. הטמפ' משתנה במנוף. טמפ' התחלתית בלונדיניום נקבעת ע"פ לחץ הפרה אינפיוז'ן.באיזה טמפרטורה מבצע את החליטה?...
טרם. שותה משהו אחר עכשיו.ניסית את IHUAMACA SAN IGNACIO?...
תודה רבה!dubik כתב:@AdiKid
·לא נועם, אבל השאלה איזה סוג קפה אתה מחפש ואני מניח שאתה מתכוון ללקנות שם ולא להזמנה בדואר.
יש המון מקומות גל שלישי בברלין.
הידועים יותר הם:
The Barn (קליה מאוד בהירה).
Bonanza Coffee Roasters (טיפה פחות בהיר).
Five Elephant (קפה יותר כהה ומאוזן. יותר דומה לקולונה. ואל תשכח לבקש את עוגת הגבינה המפורסמת שלהם).
Concierge (לגמרי בקצה השני של הסקאלה. קפה ספשיאלטי, אבל קלוי יחסית כהה).
Nano - קפה מצויין ברמה מאוד גבוהה.
Companion ו-Happy Baristas - שני מקומות שלא קולים בעצמו אבל מביאים קפה מבתי קליה גל שלישי באירופה.
Ben Rahim - מביא קפה מsqaure mile (ג'יימס הופמן).
עוד מקומות: Father Carpenter, 19 grams, no fire no glory
אם אתה בכיוון של קליה כהה תבדוק את Röststätte (גם אם לא, יש להם ליקר קפה שהם מכינים...מטורף)....

לפי מתכון ביוטיוב 30 גר קפה נכנס לחליטה של 350 קפה יוצא.dubik כתב:@shlomima
·ה-Rare בדיוק התחלף לגיישה אתיופי.
כנראה בהזמנה הבאה שלי אקח שקית. אולי גם אתן לזה צ'אנס כאספרסו הפעם בעקבות ההמלצה שלך.
איך הגעת ל-60 גר' בשתי כוסות פילטר?...