מטחנת Baratza Sette 270/270W/270Wi - המלצות ורשמים

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
boazj
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374
נתן תודות: 155 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #121 

הייתי בודק היום את המטחנה של ceadeo שהמליצו עליה למשל.
חפש שרשורים בנושא.
או מחכה למטחנה יד 2 מוצלחת.
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #122 

boazj, RuslanAbramov, radomsk - אני מבין ששלושתכם עם ה-270W ולא ה-270WI שהחליפה אותה. האם ידוע לכם אם הבעיות שאתם חווים אמורות היו להפתר עם הדגם החדש?

RuslanAbramov
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 745
שם מלא: Ruslan Abramov
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #123 

לא יודע אם זה פותר.
בכל מקרה ייקח לזה עוד כמה חודשים טובים להגיע לחנויות באירופה.
ושוב הבעיות עם השקילה בעיני לא חמורות. מדי פעם זה עושה ריסט, ולוקח למטחנה 3 שניות להגיב ללחיצה על השקילה כי היא עושה כיול למשקל זה לא ישתנה לדעתי.
לגבי עניין הדיוק אני לא חווה את הבעיה הזאת, אבל קראתי על אנשים שכן לא יודע מה לומר לגבי זה.

itziked
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 30
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #124 

מסכים עם רוסלן לגמרי. לאחר שימוש של שנה בערך. הבעיות שהוא הזכיר סבירות. בדרכ הדיוק במשקל הוא מירבי אם מניחים היטב את הידית . קורא לפעמים הוא מפסיק קצת לפני אם הידית לא מונחת כמו שצריך.
הטחינה מעולה והמכונה שווה את מחירה. היום אני מתחרט שלקחתי את הדגם w כי הוא לא מאפשר סינגל דוז . לאחי יש את הדגם הרגיל עם הטיימר והוא גם מרוצה. אם כי למי שלא רוצה סינגל או ששותה המון כוסות או לאירוח אז המשקל הוא דבר נהדר כי חוסך שקילות.

אורניקו
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 539
נתן תודות: 64 פעמים

שליחה #125 

@יובלים
·

אני עם הסטה 270 בגרסה שלא שוקלת ובגדול אני מרוצה.
בעלות של 1600 שח (הוזמנה מהאתר ההולנדי ולא נתבקשתי לשלם מעמ) לא ציפיתי לקבל הרבה יותר אם כי כן קיוויתי שאטעם הבדל בקפה לעומת הטחינה שקיבלתי במטחנת קופיטק שהיתה לי ולצערי לא מצאתי הבדל.
המטחנה כן טוחנת מהר יותר מהקופיטק, וכמעט לא אוגרת,
אבל היא רועשת לי לפחות כמו הקופיטק וגם אחרי שנה של שימוש
עדיין לא התחברתי עד הסוף לשינויי הטחינה.
בגלגל כיוונון הטחינה של הקופיטק ידעתי שאם הקפה של הערב זרם מעט מהר מדי אז רבע או חצי סיבוב מחר בבוקר יסדרו את הכל,
בסטה אני פשוט לא יודע. לפעמים קפיצה של אות עושה הבדל שמיים וארץ ולפעמים גם שתי אותיות לא עושות הבדל. פשוט לא ברור לי
עד הסוף, או שזה אכן עניין של להתחבר...

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #126 

יש מבצע באמזון UK. ‏1778 ש"ח כולל משלוח ומיסים.

https://www.htcafe.co.il/vt311473.html

BarDar
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 489
נתן תודות: 210 פעמים
קיבל תודות: 128 פעמים

שליחה #127 

אחרי התלבטויות אם ללכת על הדגם ללא המשקל או לא- החלטתי להוסיף עוד קצת (הרבה) ולקנות את הדגם החדש Sette 270wi שגם שוקל וגם לומד מטעויות שקילה קודמות.
הפיצ׳ר של המשקל מאוד מוסיף לדעתי- המטחנה מאוד מהירה, ויהיה קשה לדייק עם הטיימר. אני מדי פעם מחליף סוג קפה ואין לי כח להתעסק גם עם המשקל וגם עם דרגת הטחינה. הבנתי גם שסינגל דוסינג יהיה בעייתי במטחנה הזו כי יש חשיבות בטחינה למשקל הפולים מלמעלה (ואם אין פולים מעליהם אז הם עפים, פופקורנינג) וגם המטחנה לא פועלת בלי שההופר יושב במקום... הכל פתיר אבל מקשה על התנהלות יומיומית.
ביצעתי את הרכישה דרך ההולנדי שמציע את המחיר הכי טוב כרגע- 522€ כולל משלוח.
https://www.duismanncoffee.com/product/ ... te-270-wi/

עלות המשלוח היא 70€ והמחיר שנתן פעם (40€ שמוזכר בדפים הראשונים) היה טעות שהוא ספג. הוא צחק ואמר שכל הישראלים מבקשים הנחה במשלוח ל40€, אבל אין לו אפשרות כזו...
אין שום סיבה שלא ללחוץ על "תודה"
תודה :)

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #128 

לפי החישוב שלי הסכום הסופי יוצא בערך 2600 ש"ח אחרי מע"מ ועמלת המרה של חברת האשראי (בהנחה שלא יהיו עמלות הפתעה נוספות של חברת השילוח). אם המחיר נעצר בסכום הזה אז אני חושב שהתמורה טובה ושווה תוספת של כ-1000 ש"ח בהשוואה למטחנה כמו ה-K3, וללא ספק מדובר במטחנה יותר אטרקטיבית מה-E5P שעולה סכום דומה בארץ.

dubik פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 420
נתן תודות: 65 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #129 

BarDar כתב:אחרי התלבטויות אם ללכת על הדגם ללא המשקל או לא- החלטתי להוסיף עוד קצת (הרבה) ולקנות את הדגם החדש Sette 270wi שגם שוקל וגם לומד מטעויות שקילה קודמות.
הפיצ׳ר של המשקל מאוד מוסיף לדעתי- המטחנה מאוד מהירה, ויהיה קשה לדייק עם הטיימר. אני מדי פעם מחליף סוג קפה ואין לי כח להתעסק גם עם המשקל וגם עם דרגת הטחינה. הבנתי גם שסינגל דוסינג יהיה בעייתי במטחנה הזו כי יש חשיבות בטחינה למשקל הפולים מלמעלה (ואם אין פולים מעליהם אז הם עפים, פופקורנינג) וגם המטחנה לא פועלת בלי שההופר יושב במקום... הכל פתיר אבל מקשה על התנהלות יומיומית.
...
· קודם כל תתחדש!
קנית מטחנה מצויינת ואני בטוח שתהנה.

מבחינת מה שכתבת, אז מנסיוני עם הדגם הרגיל ועבודה עם סינגל דוזינג אין למטחנה הזאת בכלל תופעה של פופקורנינג ואין בעיה לעבוד בסינגל דוזינג (אני לא ידע אם אני צודק אבל מנסיוני, תופעה של פופקורנינג נוטה לקרות יותר במטחנות עם סכינים שטוחות). אתה צודק שהמיכל צריך לשבת במקום כדי שהמטחנה תעבוד וזה אכן לא מאפשר לשים טמפר על הפולים, אבל אין ממש צורך כשאין פופקורנינג.
ניסיתי פעם לבדוק אם יש הבדל בין מיכל מלא או סינגל דוזינג ולא חשתי בהבדלים מהותיים בתוצאה.
לגבי המשקל, הפיצ'ר הזה מאוד נוח למי שלא מחליף סוגי קפה.
אם אני לא טועה, כדי שהמשקל יעבוד נכון צריך שיהיו במיכל יותר פולים ממה שאתה טוחן.

דעתי האישית היא שלמי שכן עובד בסינגל דוזינג או מחליף הרבה סוגי קפה, השקעת ההפרש בין שני הדגמים של הסטה בקניה של המשקל של Acaia (מחייב עוד השקעה מעבר להפרש המחיר) תיתן סטאפ ורסטילי יותר. המשקל של אקאיה הוא מכשיר יקר רצחחחח, אבל מכשיר מדהים מבחינת היכולות (הם גם מעדכנים את התוכנה שלו מידי פעם ומרחיבים את היכולות).

מעבר לזה שההפרדה תאפשר להשתמש במשקל גם עבור חליטות (למי שזה רלוונטי עבורו), רוב בתי הקפה המתקדמים בעולם היום (קרי: גל שלישי) עברו לתזמן את השוט של האספרסו לפי המשקל בכוס ולא לפי זמן או כמות המים שעוברת בראש של המכונה.
ה-Acaia Lunar נועד בדיוק בשביל זה: נגד מים, בעל זמן התגובה מהיר בטירוף (בגלל זה בראצה שילבו אותו במטחנה ובגלל זה הפרש המחיר גבוה - פשוט אין משקל אחר שנותן תוצאות כאלה), לא מזייף בשקילה כשמונח עליו משהו חם ונבנה במימדים שיוכלו להתאים מתחת לראש של מכונת אספרסו.
הרעיון מאחורי השקילה של התוצר בכוס הוא לתת ביטוי למוצקים שנחלטים (Extraction Yield) ולא רק למים כפי שהיה נהוג במשך שנים. ה-EY משתנה כתלות בסוג הקליה - בקליה בהירה ייחלטו פחות מוצקים.

שוב, אלה כמובן נושאים מתקדמים ולא כל אחד רוצה להתעסק בזה.
כתבתי את הדברים לא כביקורת אלא רק לטובת מי שזה עשוי לעניין אותו בעתיד.
כמובן שתמיד ניתן לקנות את המשקל של אקאיה גם אם יש לך את המטחנה עם המשקל :lol:

תתחדש ותהנה!!

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #130 

@dubik

נראה שהדיון הזה הפך לדיון הראשי בנושא הסטה 270/270W/270Wi, עם הכי הרבה מידע על המטחנות האלה והכי הרבה משתמשים שמנויים עליו. תוכל לעדכן את הכותרת בהתאם?

---

כמה פרטים מעניינים שמצאתי בפורומים בימים האחרונים.

לגבי קיט השדרוג ל-270Wi והמזלג החלופי:
[left]Just updated my 270w to a 270wi. Simple process. Grinder works much better now. No waiting for scale calibration all the time. Seems to be smarter about guessing when to shut off to hit target weight. Seems a bit quite too. Read that the slightly slowed the motor.
...
They say you need a trained technician to do it but so long as you avoid the large capacitor inside its fine. I told them that I would have my coffee mechanic do it. Took me about 15 mins including cleaning the burrs which were surprisingly clean even after 12 months.
...

Also purchased the extended portafilter forks. Such a. Good upgrade. Fixes all the mess problems I had and let's me grind my 20g in 1 go instead of 2 x 10g. Has really turned my dosing into a one button press experience. Wife loves it [/left]
...
(קישור לדיון)

אביזר מעניין נוסף הוא קונוס טחינה BG לטחינה עבור פילטר ושיטות חליטה אחרות שדורשות טחינה גסה יותר. לפי רוב הביקורות שקראתי יש שיפור בהשוואה לקונוס הטחינה הרגיל, אבל לא שיפור מאוד גדול. עם זאת הוא לא יקר (17-26 דולר), אז אני מתכוון לקנות אותו לאחר שאקבל את המטחנה.

dubik פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #131 

@boren
· הכותרת עודכנה

itziked
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #132 

בדיוק בררתי גם על העדכון לwi;

עברתי על המסמך שהם הוציאו זה לא נראה מאוד מסובך . אם כי הייתי מעדיף לתת למישהו עם קצת יותר ידע .

בחנות שקניתי את המטחנה coffehit יש את הבקר ב30 פאונד. המשלוח הוא עד 40 פאונד נוספים אבל אותו מחיר גם ל10 בקרים. קישור:
https://www.coffeehit.co.uk/baratza-270 ... grade.html

יש להם אפשרות לשלוח את המטחנה והם משדרגים אבל זה כבר הרבה פחות משתלם.

BarDar
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #133 

@itziked
·
אופציה הרבה יותר זולה- לקנות בארה"ב (עלות 30$) ולשלוח לארץ דרך אחת מחברות השילוח (מסטופ/usshops וכדו').בעלות 25-35$
ערכת השדרוג מתאימה גם ל 220v וגם ל110v כך שאין בעיה להזמין מארה"ב.

שים לב שהדגם שלך זה הדגם עם המשקל 270w. ערכת השדרוג לא מתאימה לדגם עם הטיימר 270.

boazj
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #134 

להרבה אנשים אין בעיות עם השקילה של הsette 270w, וראיתי שרבים מהם לא טוחנים לידית אלא למיכל פלסטיק שצורף למטחנה.
לכאורה עבור drip coffee וכדומה.
משתמש במיכל כבר 3 ימים, כ 30 כוסות (שישי ערב). ואכן אין בעיות משקל בטחינה והסטיות הם נמוכות.
חוסר היציבות הינו בטחינה לידית. כנראה שזה נפתר ב wi.
בנתיים מתנסה בטחינה למיכל.
זה נח ומהיר, ואפשר לעשות במקביל ל cooling flash של הראש.
מצד שני, בשפיכת הקפה לפורטפילטר יש טיפה אי נוחות....וקצת לכלוך.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ

itziked
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #135 

@BarDar

תודה ,אבל איפה ראית שהבקר הוא גם מתאים ל220? באתר שלהם לא כתוב את המתח . (כתוב לארה"ב בלבד)

dubik פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #136 

@boazj
·
מה שאתה כותב דווקא מחזק אצלי את ההשערה שהבעיה שלך בשקילה היא משהו בטכניקה ובעבודה עם הידית ואין בעצם בעיה במשקל.
אני עדיין מבין שה-WI לא פותרת את הבעיה שאתה מדבר עליה, כי גם לא ניתן לפתור בעיה כזאת בדרך דיגיטלית (זה אמור להיות פתרון מכני).
ב-W יש אפשרות לתכנת את משך הזמן לפני שהמשקל הרצוי מגיע שבו המטחנה תפסיק לטחון.
זה נועד לפצות על קפה שנטחן כרגע או נמצא באוויר ועוד לא נשקל.
הזמן הזה יכול להשתנות בין קפה לקפה וב-W צריך לשנות את הזמן הזה ידנית אם מחליפים קפה.
מה שה-Wi עושה להבנתי זה ללמוד את הזמן הזה ולעשות תיקון/תכנות שלו בצורה אוטומטית.
ככה שאם אתה עובד עם אותו קפה, לדעתי לא בטוח שתרוויח משהו מהשדרוג הזה.
הוא לא פותר בעיות במשקל עצמו ולהבנתי אפילו מסתמך על העקביות בהתנהגות המשקל.

לדעתי מה שיכול לעזור לך זה כיוון הדוק של מחזיק הידית (כמו שמוסבר בסרטונים של בראצה) ואז עבודה מוקפדת ואיטית עם הידית (הקפדה על ייבוש מלא שלה ומיקום יציב שלה).
ברגע שתראה שזה פותר לך את הבעיה תצטרך להבין מה משתנה כשאתה עובד יותר מהר (אולי מים שנשארים בידית או משהו דומה).
אם המיכל עובד טוב איך סיבה שלא יהיה ככה עם הידית.
בכל מקרה תוכל למנוע פיזור של הקפה עם המיכל ע"י שימוש ב-funnel.

BarDar
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #137 

@itziked
·
שלחתי שאלה בנושא הקיט לברטצה, אם אפשר לרכוש בארה"ב קיט ל 220v, והם ענו לי שהקיט מתאים לכל הדגמים:
The Sette 270Wi Display assembly S078 is compatible with all voltage models, so you could purchase one from the US

boazj
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #138 

@dubik

זה קורה לרבים. לא סתתם ניסיתי את המיכל.
תמיד הידית יושבת באופן אחר, וגם הזרועות של המטחנה בזוית אחרת.
מדי פעם גם המשקל מתאפס ללא סיבה.
אלו בהחלט דברים שתוקנו ב wi.
כאיש תוכנה, כבר שמתי לב שהמחשב אינו לומד מ"טעויות".
סה"כ אני טוח רוב הזמו אותו קפה, לאותה ידית.
אין בעיה ליצר לוגיקה שבאופן אוטומטי בסוף הטחינה, תסתכל בתוצאה (במשקל הסופי), ותעשה את התיקון מיידית.
להערכתי אלו אחד מהשיפורים של ה wi
ברצה מדברת על 44 שיפורים בין ה W ל WI. אז כנראה שהיה מה לשפר.... :D
·

dubik פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #139 

@boazj
· אני בטוח שיש הרבה מה לשפר. אף פעם לא חסר :D
חוץ מזה הם צריכים גם להצדיק את ההפרש במחיר :P
עדיין כנראה שאכן שופרו 44 דברים, אבל לא חסרים באגים של תוכנה שיגרמו למשקל להתאפס ואלה אכן כנראה בעיות שנפתרו.
ההרגשה שלי שדווקא המשפט שלך "תמיד הידית יושבת באופן אחר..." הוא המקום להתחיל בו.
סה"כ ההבדל בין המיכל לידית הוא בדיוק הצורה השונה שהם יושבים על המזלג.

itziked
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #140 

עיקר הבעיה שיש לי זה שהוא מפסיק שתי גרם לפני.
האם אתם לא חושבים שהבקר החדש בשילוב המזלג החדש לא יפתור את הבעיה?

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”