Niseg כתב:
...
...
אל תקנה את השטויות שהתוכי של בזק מוכר בטלויזיה....
עדיין נכון שמבחינת איכות החיבור לחו"ל בזק בינלאומי נתנה ונותנת ביצועים מעולים. אני כבר איתם המון זמן אז קשה לי להשוות ואני עוד על גיימר מאז שזה קיים. 014 היא חברה שיודעת מהשהיא עושה בתחום ספקיות האינטרנט . עדיין חלק מהתעדוף שלהם יכול להיות שערוריתי.
הכבל התת ימי לא שינה הרבה באיכות החיבור של 014 (אולי שיפור קצת בפינג) . מה שזה שינה זה את עלויות התפעול הארוכות טווח של 014 . הם לא צריכים לשלם יותר למישהו אחר בשביל רוחב פס לחו"ל. עדיין בפועל יש ל014 רק 140gbps לחו"ל שזה 40 יותר מ013 . אם תחשב את יחס בין כמות המשתמשים לרוחב פס לחו"ל לא בהכרח ש014 תצא מקום ראשון . מה שחשוב זה לא הכמות רוחב פס לחו"ל הקיימת אלא היחס בינו לכמות המשתמשים.
הדבר הכי חשוב אצל ספקיות אינטרנט זה עיצוב תעבורה טוב. אם נגיד לבזק יש חצי מיליון לקוחות אז יש להם 1 מגה לחול על כל כ3.5 לקוחות . על כל 100 מגה יש 357 לקוחות . בגלל זה אנשים צריכים איך שהוא להתחלק ברוחב הפס . העיצוב תעבורה נועד לתת מענה חלקי לדברים האילו. חוץ מזה יש גם cache שמונע שימוש ברוחב פס לחו"ל. העיצוב תעבורה בודק מי צריך כמה רוחב פס ובאיזה איכות . אם החבילות שלו יכולות לחכות אז מורידים לו את העדיפות . הדבר הכי הגיוני בעיצוב תעבורה היא לתעדף את מי שצורך הכי קצת רוחב פס כמו משחקים וחוץ מזה גם לתעדף streaming כי אחרת זה יהיה מקוטע . הדבר שצריך להיות מקום אחרון הוא הורדות גדולות כולל torrent כי הן לוקחות הרבה מאוד רוחב פס בזמן שהצריכה של התוכן נעשת רק כאשר ההורדה מסתיימת . בגלל זה אם מישהו יחכה 5-10 דקות יותר בהורדה שלוקחת שעה זה לא יהיה כזה נורא. אם למשל הספק ידחוף לך עוד 200 מילי שניות במשחק רשת אז תשכח מלשחק בו . ב streaming למשל צפיה בוידאו בlive צריך רוחב פס מובטח לאורך זמן אבל האיכות לא משמעותית כי יש לרוב buffer .
אגב אם תבדוק תגלה שיש ל014 מערכת לחסכון רוחב פס בyoutube הם מורידים את המהירות לרוחב הפס הנדרש במקום המקסימום . זה גורם לכך שהם חוסכים המון רוחב פס במקרה שמישהו לא צופה בסרטון עד הסוף . אני לא יודע אם הם עדיין משתמשים בזה. רוב הסיכויים שהם משתמשים בשרות של צד שלישי לעשות cache לדברים אבל כשבדקתי את זה חלק מהסרטונים באים משרת של 014 וחלק מגיעים מהאתר של youtube .
עיצוב תעבורה הוא רק כלי זה לא דבר רע . עדיין בכל כלי אפשר להשתמש לטובה או לרעה. המצב ללא עיצוב תעבורה היא "מי שבא ראשון" או משהו כמו לנסות לתקשר בשיטת השוק. כל מי שדורש רוחב פס מקבל אבל הוא מתחרה עם כל האחרים. במצב כזה כולם מתחלקים ברוחב הפס שווה בשווה ואז באמת אנשים ירגישו שיש 300 אנשים נוספים על ה100 מגה שלהם כי זה יעבוד בפועל ב 0.3-5 מגה (במקרה שאנשים לא מורידים בלי הגבלה) מי שמשתמש בUDP יקבל packetloss בשמיים כי אין שם retransmit הרבה מאוד דברים לא יעבדו.
...