ייעוץ בבחירת מערכת למוסיקה...
- LiorC
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3610
אהרון,
כל הגברה מהווה DSP או ASP (אנלוג) בדרך זו או אחרת.
אתה בא וטוען שיצרנים מכניסים במודע רכיב DSP על מנת לעצב את מאפייני המגבר.
אני לא נתקלתי ברכיב כזה וגם חברי לא.
ראית בעינך רכיב כזה? במציאות או בשרטוט מעגל חשמלי ?
ראית בעינך רכיב כזה? במציאות או בשרטוט מעגל חשמלי ?
ליאור
- gover
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 837
ישור קו
nec 000
קודם כל אני רוצה להודות שהמידע שהעברת היה מאלף אפילו אם הוא לא נכון לכל המגברים הקיימים. הייתה כאן שאלה לגבי חיבור רכיבים מדרגות מחיר שונות לאיקולייזר והאם הדבר יאפשר יצירת צליל זהה בכל הפרמטרים (פירוט, במה הדיקות באס וכו'') מכל המכשירים? הייתי אפילו מחדד: האם כל מה שצריך הוא מגבר כוח חזק רמקולים איכותיים ומחשב עם תוכנה מתאימה ע"מ ליצר צליל בכל איכות שרוצים (אני מודע לעובדה שאיכות היא מילה בעייתית אבל מי שקרא עד כאן מבין את הכוונה)?
קודם כל אני רוצה להודות שהמידע שהעברת היה מאלף אפילו אם הוא לא נכון לכל המגברים הקיימים. הייתה כאן שאלה לגבי חיבור רכיבים מדרגות מחיר שונות לאיקולייזר והאם הדבר יאפשר יצירת צליל זהה בכל הפרמטרים (פירוט, במה הדיקות באס וכו'') מכל המכשירים? הייתי אפילו מחדד: האם כל מה שצריך הוא מגבר כוח חזק רמקולים איכותיים ומחשב עם תוכנה מתאימה ע"מ ליצר צליל בכל איכות שרוצים (אני מודע לעובדה שאיכות היא מילה בעייתית אבל מי שקרא עד כאן מבין את הכוונה)?
- nec_000
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 475
LiorC כתב:אהרון,
ראית בעינך רכיב כזה? במציאות או בשרטוט מעגל חשמלי ?...
לא מדויק ליאור:
לא כל הגברה מהווה sound shaper ברמה כזו או אחרת.
בעקרון מופשט, מגבר אמור לקחת אות ולהגביר אותו באופן לינארי בכך וכך צדיבלים
ללא כל שינוי או התערבות (זו הגדרה של מגבר).
ASP (או DSP ) הם ממש לא "מגבר" בהגדרה.
שנית, ברגע שכל מגבר מבצע זאת ברמת דיוק כזו (וזה נכון בעידן הטרנזיסטורי)
שהסטיה שלו מהקו המדויק היא "קטנה מסף השמיעה האנושית"
אזי הוא מהווה מגבר "אידאלי" או "מגבר נטו" (אין לי מינוח טוב יותר).
מרבית המגברים (בעיקר בתחום האודיו הביתי) אכן מבצעים איזו שהיא "התרחקות"
כזו או אחרת מהקו המדויק, כלומר הם לא מגבירים באופן לינארי.
מגברים אנלוגים לרוב עובדים בשיטות של ASP - analog signal proccesing
ורק מיעוטם (בעיקר המודרנים) משתמשים גם ב DSP שכן רק לאחרונה
הוא הפך לשכיח וזול (וגם יעיל לשימוש).
לשאלתך התשובה היא חיובית, ראיתי שרטוטים (על המחשב) של מעגלים של מגברי
סטריאו נטו,
שאמורים להיות רק אנלוגים (לכאורה) כאשר למעשה היה בהם רכיב DSP.
לדגמים מדויקים (אם אתה מתעקש) אני אאלץ קצת לעשות חיפוש **בבוידם הארכיוני**
של המחשב שלי או אצל חבר.
כמדוני ומזכרון בלבד כרגע, אחד שנתקלתי בו וערך שימוש ב DSP היה מגבר
סטריאו-נטו של חברת Tact (אבל אל תתפוס אותי במילה אני מדבר כרגע מזכרון בלבד).
נערך לאחרונה על ידי nec_000 ב 17/10/2006 20:57, נערך פעם 1 בסך הכל.
- nec_000
-
- חבר פעיל מאוד

Re: ישור קו
gover כתב:nec 000
הייתה כאן שאלה לגבי חיבור רכיבים מדרגות מחיר שונות לאיקולייזר והאם הדבר יאפשר יצירת צליל זהה בכל הפרמטרים (פירוט, במה הדיקות באס וכו'') מכל המכשירים? הייתי אפילו מחדד: האם כל מה שצריך הוא מגבר כוח חזק רמקולים איכותיים ומחשב עם תוכנה מתאימה ע"מ ליצר צליל בכל איכות שרוצים (אני מודע לעובדה שאיכות היא מילה בעייתית אבל מי שקרא עד כאן מבין את הכוונה)?...
למיטב הבנתי לא יספיק רק אקולייזר על מנת לדמות את צלילם של כל סוגי המגברים.
ראשית, המניפוצליות שעושים במגברים הם לא רק שינוי גרף הענות,
או לאמר רק משחקים של אקוליזציה,
אלא גם עיבודי אות מסוגים אחרים.
אם אתה יודע אילו עיבודים בדיוק עושה מגבר וכמו כן את כל הפרטים המלאים
של אלגוריתם העיבוד ,
אזי אתה אמור להיות מסוגל לדמות זאת ללא כל קושי בעזרת מחשב PC עם
תוכנה המסוגלת לבצע את אותם העיבודים.
לגבי מגברי מנורות למשל, תהיה חייב להכניס גם את עוות מגבר המנורות שנכנס
לסיגנל (שבעיקרו הוא עוות בהרמוניות האי-זוגיות).
אגב עוות טיפוסי של מגברי מנורות - לא אחת הוא נחשב כערב לאוזן ונחשב
(עבור חלק מהאוכלוסיה האודיופילית) "כסם ממכר" המגיע בדמות צליל "נוזלי" (או "זורם").
אל תשאל אותי מהיכן המונחים, לא אני המצאתי אותם אלא רק מעביר
הלאה את מה שמקובל לשמוע מאוהדי מגברי מנורות
- gover
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 837
יש בשוק הפרטי תוכנות שב"לחיצת כפתור" יכולות לחקות "אווירה" מסוימת קרי "חם", "מפורט" וכו'' ברמת המשתמש הפרטי או שמדובר בנושא תאורטי שקיים במקרה הטוב באולפנים מקצועיים? האם תוכנות כאלו יכולות גם לפענח את האות הדיגיטלי משמע להיות גם DAC בעל "צבעים" שונים?
כל יום לומדים משהו חדש
- drambuie
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 818
1. כן יש.gover כתב:יש בשוק הפרטי תוכנות שב"לחיצת כפתור" יכולות לחקות "אווירה" מסוימת קרי "חם", "מפורט" וכו'' ברמת המשתמש הפרטי או שמדובר בנושא תאורטי שקיים במקרה הטוב באולפנים מקצועיים? האם תוכנות כאלו יכולות גם לפענח את האות הדיגיטלי משמע להיות גם DAC בעל "צבעים" שונים?...
iZotope Ozone
http://www.izotope.com/products/audio/media/ozone.html
2. כן יכולים. יש לדוגמא הדמייה של בערך כל מה שאתה רוצה, וכולל הדמייה של מגבר מנורות.
"להתעצבן זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים"
Every passing moment is another chance to turn it all around" Vanilla sky"
- aloni
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13341
אולי זה היה מגבר דיגיטלי????nec_000 כתב:לדגמים מדויקים (אם אתה מתעקש) אני אאלץ קצת לעשות חיפוש **בבוידם הארכיוני**
של המחשב שלי או אצל חבר.
כמדוני ומזכרון בלבד כרגע, אחד שנתקלתי בו וערך שימוש ב DSP היה מגבר
סטריאו-נטו של חברת Tact (אבל אל תתפוס אותי במילה אני מדבר כרגע מזכרון בלבד)....
- LiorC
-
- חבר מביא חבר

TACT הוא אכן מגבר Class D (מה שנקרא "דיגיטלי").
יהיה מעניין לראות דוגמאות.
יהיה מעניין לראות דוגמאות.
ליאור
- נמר
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7772
drambuie כתב:1. כן יש.gover כתב:יש בשוק הפרטי תוכנות שב"לחיצת כפתור" יכולות לחקות "אווירה" מסוימת קרי "חם", "מפורט" וכו'' ברמת המשתמש הפרטי או שמדובר בנושא תאורטי שקיים במקרה הטוב באולפנים מקצועיים? האם תוכנות כאלו יכולות גם לפענח את האות הדיגיטלי משמע להיות גם DAC בעל "צבעים" שונים?...
iZotope Ozone
2. כן יכולים. יש לדוגמא הדמייה של בערך כל מה שאתה רוצה, וכולל הדמייה של מגבר מנורות....
יש לי את התוכנה הזו ...
תאמין לי שהיא אפילו לא מתקרבת לסאונד של מנורות , והכי מצחיק בה זה שאתה יעני בוחר את סוג המנורה ומה שהוא עושה זה רק מעוות אחרת.
אם בתוכנות עסקינן ישנו פלאג אין שפורפרתי לקיו בייס שהוא קצת מתקרב למציאות אך עדיין לא זה.
שכחתי את שמו אך מחר אני אתן לינק {אולי תכיר אותו}.
בגדול?
לא ראיתי ציוד דיגיטלי שיבלבל אותי בין מנורות אמתיות לבין תוכנת מחשב.
גם אם זה על אותה מערכת.
לשם כך יש לי A2 שפורפרתי אמיתי שאני עובר דרכו כאשר אני רותה להכניס מנורות להקלטה.
- drambuie
-
- חבר פעיל במיוחד

רוצה לחזור על הבדיקה במבחן עיוור ?נמר כתב:drambuie כתב:1. כן יש.gover כתב:יש בשוק הפרטי תוכנות שב"לחיצת כפתור" יכולות לחקות "אווירה" מסוימת קרי "חם", "מפורט" וכו'' ברמת המשתמש הפרטי או שמדובר בנושא תאורטי שקיים במקרה הטוב באולפנים מקצועיים? האם תוכנות כאלו יכולות גם לפענח את האות הדיגיטלי משמע להיות גם DAC בעל "צבעים" שונים?...
iZotope Ozone
2. כן יכולים. יש לדוגמא הדמייה של בערך כל מה שאתה רוצה, וכולל הדמייה של מגבר מנורות....
יש לי את התוכנה הזו ...
תאמין לי שהיא אפילו לא מתקרבת לסאונד של מנורות , והכי מצחיק בה זה שאתה יעני בוחר את סוג המנורה ומה שהוא עושה זה רק מעוות אחרת.
אם בתוכנות עסקינן ישנו פלאג אין שפורפרתי לקיו בייס שהוא קצת מתקרב למציאות אך עדיין לא זה.
שכחתי את שמו אך מחר אני אתן לינק {אולי תכיר אותו}.
בגדול?
לא ראיתי ציוד דיגיטלי שיבלבל אותי בין מנורות אמתיות לבין תוכנת מחשב.
גם אם זה על אותה מערכת.![]()
לשם כך יש לי A2 שפורפרתי אמיתי שאני עובר דרכו כאשר אני רותה להכניס מנורות להקלטה....
ולא, אני לא מכיר כי אני לא ממש יוצר מוזיקה ב-CUBASE (למרות שהייתי רוצה, רק שאין לי זמן לזה כרגע)
מה שאני אומר שזה אפשרי, בעזרת תוכנה מתאימה ו-DAC מספיק טוב על הכרטיס קול (דוגמת E-MU)
- נמר
-
- חבר שלא מהעולם הזה

בזה לא רק שאני מוכן לעשות מבחן עיוור אלה אני מוכן להוכיח לך שאני מבחין גם שאני מחוץ לחדר הסאונד {מאחורי הזכוכית}.
חברת WAVE הולכת להוציא בקרוב פלאג אין מנורות לקיו בייס ולפרוטולס והם מבטיחים שהפעם יהיה קשה להבחין.
מה שעד עכשיו לא הצליחו לעשות.
לגבי הכרטיס קול.
תן דגם ואני אגיד לך אם יש סיכוי.
לגבי ה-DAC תבדוק אם הוא בלנאנס או לא... כל האולפן שלי בנוי רק על בלאנס.
בלי קשר אתה מוזמן.
חברת WAVE הולכת להוציא בקרוב פלאג אין מנורות לקיו בייס ולפרוטולס והם מבטיחים שהפעם יהיה קשה להבחין.
מה שעד עכשיו לא הצליחו לעשות.
לגבי הכרטיס קול.
לגבי ה-DAC תבדוק אם הוא בלנאנס או לא... כל האולפן שלי בנוי רק על בלאנס.
בלי קשר אתה מוזמן.
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".
- drambuie
-
- חבר פעיל במיוחד

לגבי הכרטיס קול ה-DAC וכולי - לא בדקתי בוודאות, רק ציינתי שזה פונקציה של מחקר טוב על ההתנהגות של המנורה, יישום מוצלח של הנ"ל בפלאגין, ו-DAC מספיק חזק (ואולי גם יציאות BALANCED - בזה אני לא מבין)נמר כתב:בזה לא רק שאני מוכן לעשות מבחן עיוור אלה אני מוכן להוכיח לך שאני מבחין גם שאני מחוץ לחדר הסאונד {מאחורי הזכוכית}.
מה שעד עכשיו לא הצליחו לעשות.![]()
לגבי הכרטיס קול.
לגבי ה-DAC תבדוק אם הוא בלנאנס או לא... כל האולפן שלי בנוי רק על בלאנס.![]()
בלי קשר אתה מוזמן....
בכל מקרה, לדוגמא יש 1212 של E-MU שיש לו DAC חזק (יחסית לכרטיס לשוק הבייתי) וגם יציאות BALANCED.
ובמילים אחרות, זה אפשרי להעתיק צליל של כל דבר שאתה רוצה בעולם ע"י יישום של DAC ומצבי DSP מוצלחים. (אני לא אתפלא אם בהמשך אותו הפלאגין של חב' WAVE המדוברת ימצא דרכו גם לדוגמא לרסיבר של YAMAHA שייתן לנו צליל שפורפרתי, אם נרצה אותו, בלחיצת כפתור)
- נמר
-
- חבר שלא מהעולם הזה

יכול להיות שזה באמת מה שיהיה {לחיצת כפתור ואתה אודיופיל}. אבל עדין אני בטוח שזה עדיין לא יהיה עם נשמה כמו מנורה אמיתית.
אבל גם אם זה יהיה וזה יהיה ערב לאוזני אני עדיין אלך על התכלס {האמיתי}.
מה לעשות ? אני לא אוהב חיקויים.
הכרטיס שהזכרת פשוט ולא מיקצועי מספיק בשביל לעשות משהו שישמע נורמלי {במיוחד לא שמדובר בהקלטה}
מה לעשות ? אני לא אוהב חיקויים.
הכרטיס שהזכרת פשוט ולא מיקצועי מספיק בשביל לעשות משהו שישמע נורמלי {במיוחד לא שמדובר בהקלטה}
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".
- logankungfu
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2462
ענק !!
לא הכרתי את הפלאג-אין הזה (אני לא כ"כ מכיר גם באופן כללי). שיחקתי עם גירסת החינם שלו עכשיו. אני משתמש הרבה במחשב כמקור, עם ווינאמפ, וזה פשוט חמוד לאללה. אין לי מגבר מנורות כדי להשוות, אבל עדיין, זה נותן אפקט חביב ביותר.

לא הכרתי את הפלאג-אין הזה (אני לא כ"כ מכיר גם באופן כללי). שיחקתי עם גירסת החינם שלו עכשיו. אני משתמש הרבה במחשב כמקור, עם ווינאמפ, וזה פשוט חמוד לאללה. אין לי מגבר מנורות כדי להשוות, אבל עדיין, זה נותן אפקט חביב ביותר.
- drambuie
-
- חבר פעיל במיוחד

לא אמרתי שזה "ה"הדבר.נמר כתב:יכול להיות שזה באמת מה שיהיה {לחיצת כפתור ואתה אודיופיל}. אבל עדין אני בטוח שזה עדיין לא יהיה עם נשמה כמו מנורה אמיתית.
מה לעשות ? אני לא אוהב חיקויים.![]()
הכרטיס שהזכרת פשוט ולא מיקצועי מספיק בשביל לעשות משהו שישמע נורמלי {במיוחד לא שמדובר בהקלטה}...
פשוט זה היחיד שאני מכיר.
להקלטה יש הרבה יותר מבחר מזה, הבאתי את הכרטיס השני במבחר שלהם.
logankungfu - שיהיה לבריאות!
באמת תוכנה נחמדה ונותנת המוווון אפשרויות (אולי לא הכי אודיופילית) אבל מנפחת את הסאונד, גורמת לו להיות יותר עשיר.
יום טוב לכולכם!
- ramkol
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3075
שלום לכולם,
לאור המודגש בשירשור הזה הייתי רוצה להעלות דעה אחרת המיסתובבת בין חובבי מערכות ושיכפול השמע.
דבר ראשון אישי: במישור מסויים, המישור של ההנאה מהמוסיקה ושל ההחלטה מה לירכוש ומה לא, לא מעניין אותי מה יש בתוך הקופסאות, לא מעניין אותי כמה זה עולה מה שביפנים ולא מעניין אותי אם יש תחליפים ווירטואלים או חומריים. מה שמעניין אותי זה איך זה נישמע!
אם יצרן מגבר מכניס רכיב שעולה עשרה גרוש למגבר ודורש עבור השינוי אלף לירות זו זכותו המלאה. זכותנו כצרכנים לא ליקנות. (וולה יש לי דז"וו) אם הסאונד של השינוי הזה הוא בדיוק מה שאני רוצה ומגבר זה הוא היחידי שמיצר את הסאונד הזה הרי שאין לי בררה אלא לשלם אלף לירות. מה שכן אני אתיחס לכך ששילמתי אלף לירות עבור סאונד שהעדפתי ולא ששילמתי עבור הרכיב..
הסאונד היוצא ממגבר הוא מורכב מאוד ורגיש להרבה גורמים. יש הטוענים שכל רכיב שבמגבר משפיע במידה זו או אחרת על המגבר. לא רק הטרנזיסטורים, סוגם ואיכותם, אלא גם סוג ואיכות הטרנספורמטורים, הקבלים ב"קוף", הכבלים ב"כף", הטולרנס של הנגדים, החומרים מהם עשויים הסלילים, כיצד הכל מחובר, מחברי הכניסה ומחברי היציאה, אפילו המארז צורתו והחומרים ממנו הוא עשוי יכולים להשפיע על הצליל. ליפעמים השינוי הוא מיזערי, ליפעמים לא. גם אם השינוי הוא לא בתחום השמיע, הרי מיספר שינויים לא שמיעים כאלו עלולים להצטבר לשינוי שמיע.
הבעיה בכל ההסברים הפיזיקליים של אחוזים וכל מיני דציבלים למיניהם שמנסים להוכיח שבעצם אין הבדל בן אלמנטים מסויימים, היא שהכול נופל ברגע ששומעים הבדל. והרבה אנשים אכן שומעים הבדל בן מגברים טרנסיסטוריים שונים.
כשהציגו את הסנטיסייזרים הראשונים ניבאו שזה הסוף של התיזמורות. כשהוצג הווקמן הראשון אמרו: שומעים יותר טוב ממערכת. הקלטות דיגיטאליות הן מאז תחילת שנות השמונים- העתיד, שעדיין לא הגענו אליו. כשיצאו הקומפקטים לשוק הם "נישמעו" טוב יותר מהתקליטים.. המדע הוכיח שגבול השמע שלנו זה 20 אלף הרץ (ובגיל שלי עוד פחות..) ופיתאום בעצם שומעים גם השפעות של ארבעים אלף... עולם מסובך...
בקיצור, יש דעה שמחזיקים בה המוני אנשים, ירחונים ובעלי מיקצוע מנוסים שיש הבדלים שמיעים בן מגברים שונים, גם אם הם לא עברו "מניפולציות" (יהיה זה אשר יהיה).
.
לאור המודגש בשירשור הזה הייתי רוצה להעלות דעה אחרת המיסתובבת בין חובבי מערכות ושיכפול השמע.
דבר ראשון אישי: במישור מסויים, המישור של ההנאה מהמוסיקה ושל ההחלטה מה לירכוש ומה לא, לא מעניין אותי מה יש בתוך הקופסאות, לא מעניין אותי כמה זה עולה מה שביפנים ולא מעניין אותי אם יש תחליפים ווירטואלים או חומריים. מה שמעניין אותי זה איך זה נישמע!
אם יצרן מגבר מכניס רכיב שעולה עשרה גרוש למגבר ודורש עבור השינוי אלף לירות זו זכותו המלאה. זכותנו כצרכנים לא ליקנות. (וולה יש לי דז"וו) אם הסאונד של השינוי הזה הוא בדיוק מה שאני רוצה ומגבר זה הוא היחידי שמיצר את הסאונד הזה הרי שאין לי בררה אלא לשלם אלף לירות. מה שכן אני אתיחס לכך ששילמתי אלף לירות עבור סאונד שהעדפתי ולא ששילמתי עבור הרכיב..
הסאונד היוצא ממגבר הוא מורכב מאוד ורגיש להרבה גורמים. יש הטוענים שכל רכיב שבמגבר משפיע במידה זו או אחרת על המגבר. לא רק הטרנזיסטורים, סוגם ואיכותם, אלא גם סוג ואיכות הטרנספורמטורים, הקבלים ב"קוף", הכבלים ב"כף", הטולרנס של הנגדים, החומרים מהם עשויים הסלילים, כיצד הכל מחובר, מחברי הכניסה ומחברי היציאה, אפילו המארז צורתו והחומרים ממנו הוא עשוי יכולים להשפיע על הצליל. ליפעמים השינוי הוא מיזערי, ליפעמים לא. גם אם השינוי הוא לא בתחום השמיע, הרי מיספר שינויים לא שמיעים כאלו עלולים להצטבר לשינוי שמיע.
הבעיה בכל ההסברים הפיזיקליים של אחוזים וכל מיני דציבלים למיניהם שמנסים להוכיח שבעצם אין הבדל בן אלמנטים מסויימים, היא שהכול נופל ברגע ששומעים הבדל. והרבה אנשים אכן שומעים הבדל בן מגברים טרנסיסטוריים שונים.
כשהציגו את הסנטיסייזרים הראשונים ניבאו שזה הסוף של התיזמורות. כשהוצג הווקמן הראשון אמרו: שומעים יותר טוב ממערכת. הקלטות דיגיטאליות הן מאז תחילת שנות השמונים- העתיד, שעדיין לא הגענו אליו. כשיצאו הקומפקטים לשוק הם "נישמעו" טוב יותר מהתקליטים.. המדע הוכיח שגבול השמע שלנו זה 20 אלף הרץ (ובגיל שלי עוד פחות..) ופיתאום בעצם שומעים גם השפעות של ארבעים אלף... עולם מסובך...
בקיצור, יש דעה שמחזיקים בה המוני אנשים, ירחונים ובעלי מיקצוע מנוסים שיש הבדלים שמיעים בן מגברים שונים, גם אם הם לא עברו "מניפולציות" (יהיה זה אשר יהיה).
.
- nec_000
-
- חבר פעיל מאוד

drambuie כתב:(אני לא אתפלא אם בהמשך אותו הפלאגין של חב' WAVE המדוברת ימצא דרכו גם לדוגמא לרסיבר של YAMAHA שייתן לנו צליל שפורפרתי, אם נרצה אותו, בלחיצת כפתור)נמר כתב:בזה לא רק שאני מוכן לעשות מבחן עיוור אלה אני מוכן להוכיח לך שאני מבחין גם שאני מחוץ לחדר הסאונד {מאחורי הזכוכית}.
מה שעד עכשיו לא הצליחו לעשות.![]()
לגבי הכרטיס קול.
לגבי ה-DAC תבדוק אם הוא בלנאנס או לא... כל האולפן שלי בנוי רק על בלאנס.![]()
בלי קשר אתה מוזמן.......
ואולי סוף סוף נתחיל לראות ברסיבר של ימהה גם מוד DSP שמיש
להבדיל מכל אותם מאות מצבי DSP מיותרים שיש להם היום
נערך לאחרונה על ידי nec_000 ב 18/10/2006 17:12, נערך פעם 1 בסך הכל.
- aloni
-
- חבר במועדון 10K

זהו שבדיגיטלי עוד יש בזה איזה היגיון אם רצו לעשות משהו עם הסאונד (אם צריך או לא זאת שאלה אחרת). אבל במגבר אנלוגי להפוך לדיגיטלי וחזרה בשביל להוסיף משהו לסאונד פשוט לא נראה לי לעניין.LiorC כתב:TACT הוא אכן מגבר Class D (מה שנקרא "דיגיטלי").
יהיה מעניין לראות דוגמאות....
- aloni
-
- חבר במועדון 10K

האם הגענו למסקנה כלשהי?
HiFiMusic IL
- LiorC
-
- חבר מביא חבר

אהרון, עכשיו כש-אלוני העלה את זה, זה נראה לי מוזר עד לא הגיוני להוסיף רכיב DSP דיגיטלי למגבר אנלוגי... זה אכן אומר המרה מיותרת מאנלוגי לדיגיטלי ובחזרה.
ליאור