VT50 55 - למרות ההרצה וההמלצות לא מרוצה מאיכות התמונה שלה - בעיות כיול?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9327
נתן תודות: 1557 פעמים
קיבל תודות: 357 פעמים

שליחה #121 

nils3373 כתב:אם ל-gshoshan יש תוכנית סודית שבסופה עופר בכבודו ובעצמו יבוא ויכייל את המסך המדובר אז כנראה שהוא בדרך הנכונה... 8) לפחות הכורסאות נראות מאוד נוחות...
...

אני מאוד מקווה שמישהו בעל ידע כמו עופר, יגיע אל gshoshan , ויכוון אצלו את הטלוויזיה.
זה ממש מתסכל, לשלם כל כך הרבה כסף ולא לראות תמורה לכך.

בכל אופן, לדעתי זה ממש לא בסדר, שהאיכות העילאית של ה-VT50 (שזוכה כאן תדירות בתואר "המסך הטוב בעולם") תתגלה במלוא הדרה, רק לאחר כיול מקצועי...

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #122 

לדעתי אתה (ואחרים) סתם קופץ למסקנות מהר מידי. מי קבע שהמסך לא בסדר? או שצריך כיול מקצועי כדי לראות תמונה טובה?
לדעתי, כפי שציינתי כבר קודם פעמיים בדיון, אתם פשוט נובחים על העץ הלא נכון.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #123 

jacko-il
אני לא קופץ לשום מסקנות.
עולה פה בן אדם עם פוסט מתאריך 13/11, ועד היום שום פתרון שהציעו, לא עזר בכדי שהוא יקבל תמונה לשביעות רצונו.

זה הנתון היחידי שאפשר להסתמך עליו.
אינני יודע אם זה עניין של כיול או משהו אחר.

gshoshan פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 497
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #124 

בשורה התחתונה.
בכל מוד שבדקתי, גם ב 100 קונטרסט הלבן לא לבן נקי.
גם בחושךמוחלט, גם ביום, גם בסטרימר אחר, גם ללא סטרימר בצפיה באתר YNET לדוגמא הרקע לא לבן נקי (רק אומר שלא קשור לסטרימר וכבלי HDMI).

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78934
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #125 

מה זה לבן נקי?

kingshoko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3818
נתן תודות: 200 פעמים
קיבל תודות: 105 פעמים

שליחה #126 

לבן טייד, סתם ;)

אם עופר מגיע... אז גם אצלי vt50 65 ולא רואים משהו, עופר אתה בא? :lol:

המסך הכי טוב שראיתי עד היום, התמונה שלו מדהימה גם בלי כיול מקצועי, שווה כל שקל!

אבל עניין של טעם כנראה.

shay1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2164
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #127 

לפי דעתי מה שקורה כאן זה אבסורד ואינני מאשים את פותח הדיון על חוסר שביעות רצונו ממוצר שעלה לא מעט כסף
אנשים באים עם ציפיות שלא נראה לי שהם אפשריות, הדמיון שבקריאת ביקורותגורם לנו לפעמים תחושת תעתוע
שהינה הגענו למשהו עילהי ויש כאן משהו פנומנאלי וכאשר מגיעים לקו הסיום פתאום מבינים שבסה"כ זה עוד מסך עם נתונים טובים וכל הביקורות היללו את המסך גרמו לנו לציפיות אחרות מהמציאות וכל הכניסה לדקויות שבאיכות התמונה נותנת איזו שהיא ציפיה מיותרת ולפעמים מאכזבת כי הדמיון שלנו דמיין משהו אחד ובפועל אנחנו רואים משהו אחר .
ההבחנה צריכה להיות בעיני המתבונן כמו ההבחנה שנעשית באוזני השומע כאשר בא לבחון רמקולים
ואנחנו לא יכולים לבוא ולשפוט דרך הרשת עם נכון הכיול או לא כי לאחד זה טוב ולשני זה קיצוני
ואני לא מאמין באוטופיה בשום צורה.
הדבר הנכון ביותר שפותח הדיון יכול לעשות זה ללכת לחנות שבה מוצגת הטלוויזה עם התכנים שיש ברשותו ולבקש לצפות בהם במסך ואז לבחון את הדברים, אם בחנות המסך יראה טוב יותר יבדוק פותח הדיון את ערכי הכיול וינסה בביתו
אם גם בחנות לא יראו טוב התכנים אזי מדובר על ציפיות מוגזמות ממסך שהוא בסה"כ טלוויזה
כרגע כל העיצות על כיול כזה או אחר הם שגוייות וזו דעתי
ועדיין אני מתין לתשובה מעופר על שאלתי בנוגע להבדלים בין ה103 וה 65
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #128 

Bariko

יפה שאתה מנדב אותי להגיע לכולם. כי הרי בתור מפעיל אתר חובתי המוסרית להגיע לכל אחד ואחד מ 300 אלף קוראי האתר. יקח זמן כמה שיקח...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #129 

Shay1

ממרחק של מטר אני רואה במסכי 103״ הבהוב פיקסלים וכמובן גם מזהה פיקסלים נפרדים.
המרחק המומלץ לצפיה במסך כזה היא 3-4 מור לכל הפחות. אם אתה רואה תמונה מושלמת במסך 1080p ממרחק כזה, אז אני מקנא בך.

Gshoshan

לפי מה שאני מבין (פספסתי כמה מההודעות הקודמות שלך בעמוד הקודם) הלבן פשוט לא בהיר מדי בשבילך. אפור זה לבן בהיר, לא יותר ולא פחות.

נדמה לי שזו לא בעיה במסך אלא שכנראה אתה פחות מעוניין בשחורים ויותר קריטי לך עוצמת הלבנים. זה בסדר גמור אבל לא חושב שבמקרה כזה יהיה לך פיתרון במסך פלזמה. בשביל לבחון את התאוריה הזו, תעבור למצב דינמי ותראה את עוצמת הלבנים (עזוב את הגוון של הלבן). אם זה טוב (זה בערך פי 2 עוצמת אור) סימן שמה שאתה צריך זה led בהיר ולא פלזמה... לשם ההשוואה, מסך פלזמה מגיע ל 150-200cd/m2 בעוד שיש מסכי לד עם 500 ואפילו 1000cd/m2 ראה ביקורות שלי באתר).

בחדר מואר נחוץ 300cd/m2 ובחדר מאוד מואר אפילו יותר. פלזמה כמו vt50 מיועד לחדר כהה או לצפיה בערב.

אגב, שטיפה לבנה לא הורסת מסך. לא עשית שום דבר שיכול לגרום לבעיה כזו.

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3068
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 491 פעמים

שליחה #130 

9 עמודים של שרשור לא הביאו לתוצאות. אולי המסך הזה לא מתאים עבורך חשבת על זה ?
רכשת את המסך בחנות מתמחה ? מדוע אתה לא נעזר בהם ? איפה הם בכל הסיפור ?

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #131 

bariko כתב:jacko-il
אני לא קופץ לשום מסקנות.
עולה פה בן אדם עם פוסט מתאריך 13/11, ועד היום שום פתרון שהציעו, לא עזר בכדי שהוא יקבל תמונה לשביעות רצונו.

זה הנתון היחידי שאפשר להסתמך עליו.
אינני יודע אם זה עניין של כיול או משהו אחר.
...
זה ששום פתרון שהציעו לו לא עוזר לא אומר כלום.
הבנאדם מצפה לקבל מהמסך ואני מצטט "לבן נקי". מה זה בכלל ?! מה זה לבן נקי?
כבר נתקלתי בהרבה אנשים (רוב החברים שלי) שמעדיפים תמונה מוגזמת ולא נכונה מבחינת כיול אבל זו התמונה שהם אוהבים ולא תצליח לשכנע אותם אחרת. טמפ' צבע על "רגיל" או "קריר" ואובר חדות ואובר צבע ואובר תאורה, קונטרסט ומה לא - אבל ככה הם מוצאים לנכון לכוון את המסך. זה מה שנראה להם טוב בעין.
ברגע שכיוונתי להם את המסך לטמפ' צבע ל WARM והתחלתי להוריד להם חדות (למנוע אריפקטים ואובר תיקון קצוות) ומעט הרגעתי את הבהירות/ניגודיות/תאורת תא/אחורית - הם מיד קמו על רגליהם וביקשו ממני להחזיר להם את ההגדרות שהיו קודם. הם פשוט לא אהבו את התמונה ה"מכויילת נכון". ברגע שכיוונתי ל WARM + מצב "סרט" שמעתי מהם בדיוק את מה שפותח הדיון חוזר ואומר פה לא פעם - הלבן אפור/צהוב מידי והתמונה כהה מידי ולא חדה.
בגלל זה אני מנסה לפתוח לכם קצת את החשיבה ולגרום לכם לנסות לפתור את ה"בעיה" הזו מכיוון מעט שונה - לא בטוח שהתמונה של המסך לא מכויילת נכון אלא ייתכן ובעליו של המסך פשוט לא אוהב תמונה שמכויילת נכון. זה הכל.
אני לא קובע שמה שאני אומר הוא חד משמעית המקרה, אך מאחר ונתקלתי במקרה הזה אינספור פעמים, זו בהחלט אפשרות.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

kingshoko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3818
נתן תודות: 200 פעמים
קיבל תודות: 105 פעמים

שליחה #132 

LiorShap כתב:9 עמודים של שרשור לא הביאו לתוצאות. אולי המסך הזה לא מתאים עבורך חשבת על זה ?
...
בדיוק! שאלתי את זה כמה פעמים... לא היה יחס 8O
(Y)

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #133 

עופר,
אתה בד"כ דקדקן, אז שים לב בבקשה לדבריי:
כתבתי " שמישהו בעל ידע כמו עופר".
הניסוח היה מכוון וברור.
לא נידבתי אותך, וגם לא אף אחד באופן ספציפי :)

shay1

מצטרף בהחלט לדעתך.
המסך הדק הראשון שלי, היה פלזמה M1 של פיוניר 42 אינטש.
באותה עת, זה היה אחד המכשירים האיכותיים והיקרים ביותר בשוק, יחסית לגודלו.
כמובן שבשיקולי, התבססתי על חוות דעת חיוביות מאוד שקראתי פה, וגם בחו"ל.
אך את ההחלטה המכרעת, קיבלתי רק לאחר שהשוויתי את הפיוניר מול מסכים אחרים מאותה קטגוריה, וראיתי בבירור את עליונות האיכות שלו.

שילמתי עליו כ- 18k, וזה היה יקר באלפי שקלים לעומת אופציות אחרות.
לא הייתי מוציא אפילו שקל אחד נוסף, אלמלא אותם מבחני השוואה שערכתי...

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #134 

LiorShap כתב:9 עמודים של שרשור לא הביאו לתוצאות. אולי המסך הזה לא מתאים עבורך חשבת על זה ?
...

נכון מאוד (Y)
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

dor8
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4835
נתן תודות: 295 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #135 

נדמה לי שזו לא בעיה במסך אלא שכנראה אתה פחות מעוניין בשחורים ויותר קריטי לך עוצמת הלבנים. זה בסדר גמור אבל לא חושב שבמקרה כזה יהיה לך פיתרון במסך פלזמה. בשביל לבחון את התאוריה הזו, תעבור למצב דינמי ותראה את עוצמת הלבנים (עזוב את הגוון של הלבן). אם זה טוב (זה בערך פי 2 עוצמת אור) סימן שמה שאתה צריך זה led בהיר ולא פלזמה... לשם ההשוואה, מסך פלזמה מגיע ל 150-200cd/m2 בעוד שיש מסכי לד עם 500 ואפילו 1000cd/m2 ראה ביקורות שלי באתר).

בחדר מואר נחוץ 300cd/m2 ובחדר מאוד מואר אפילו יותר. פלזמה כמו vt50 מיועד לחדר כהה או לצפיה בערב.
...
גם לדעתי פה טמונה "הבעיה" של פותח השרשור. (Y)
הרבה פעמים שמשווים בין מסכי לד לפלזמה מתמקדים אך ורק בשחורים ומשום מה שוכחים את הלבנים שמוצגים במסכי לד
בצורה הרבה יותר טובה בגלל עוצמת הארה עדיפה בהרבה כמו שעופר ציין. זה נכון מהנסיון שלי גם בצפיה בחדר חשוך.

ברגע שרוכשים מסך רק לפי ביקורות או המלצות באתר ולא משווים או בודקים לפני אז בהחלט יכולים להתאכזב מהתוצאות
גם אם מדובר במסך פרימיום ש"אמור להפיל את הלסת"....
גם אני לא חושב שיש פה בעיה במסך אלא פשוט עניין של טעם. בהחלט יכול להיות שמסך אחר היה מהנה ומתאים הרבה יותר לפותח השרשור.

yshneider
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 471
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #136 

לי לקח המון זמן עד שהחלטתי ,

היתה לי פלזמה שהיתה נחמדה לא יותר והלכה לעולמה ,

כל פעם שהייתי בחנות מתמחה וראיתי את ה סדרות ה VT30 ST30 ולאחר מכן VT50 , בכל פעם העין נמשכה למסכי הלד , תמיד זה היה מואר וצבעוני , והפלאזמות היו חשוכות ואנמיות , היתה לי ממש בעיה להחליט , האם אני באמת אוהב יותר את התמונה הזועקת או אני אדם של תמונה טבעית .

כל הזמן דיברו על שחור ושחור ושחור , וכשצפיתי בטלויזיה בחנות המוארת לא התלהבתי בלשון המעטה , ושאלתי את עצמי מה אני מפספס פה , מה כולם רואים ( אנשי הפורום הנכבדים , וסוקרים מקצועיים בעולם ) ואני לא רואה . האם אני מתכוון להוציא סכום כזה נכבד בלי שאני ממש סגור על התמונה.
ועוד חנות ועוד חנות , וטלויזיות הלד משגעות לי את העין , אבל מצד שני אני יודע שאני צופה תכנים רק בלילה ,
ואני יודע שהתמונה של הלד מוארת מאוד ורוויה בצבעים במיוחד בכדי למשוך את העין , אך האם זה מה שאני מחפש ?
זה מה שאני רוצה לראות בשעה עשר בלילה כשהכל חשוך ?

אז הלכתי שוב לחנות , והפעם ביקשתי לכבות אורות ( עדיין החנות מוארת) ופתאום הפלזמה מקבלת צבעים יותר יפים , הכל משתנה . הבנתי שזה מה שאני אוהב !

ואז , ה VT50 מגיעה אלי הביתה , ועל הקיר היא נראית פשוט מדהים ממש נסיכה , המסגרת הדקה והמסך השחור להחריד שכמעט בולע אותך פנימה . אני מכבה את כל האורות ופותח נשיונל ג'אוגרפיק HD ואז הבום מגיע !!!

הטלויזיה מכוונת על THX CINEMA ( ללא נגיעה בשום פרמטר) , מה זה הדברים האלה , איזו תמונה ! , אני עדיין
לא יכול לעכל מה אני רואה , השחור אלוהי השחור , זה כל ההבדל , פאקינג שחור . התמונה בולעת אותך פנימה , איזה עומק איזה צבעים איזה חיוך . ומעביר לערוץ הסרטים HD ואותה תחושה עוברת בי שוב, התמונה פשוט מושלמת .

מה שבטוח עכשיו הבנתי שאני בנאדם של שחורים 8) , לא עניין אותי כלכך הלבן , אני פשוט אוהב את מה שאני רואה .

אני כנראה לא אחזיר אותה

pacific100
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 592
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

וואלה מדהים !

שליחה #137 

yshneider כתב:לי לקח המון זמן עד שהחלטתי ,

היתה לי פלזמה שהיתה נחמדה לא יותר והלכה לעולמה ,

כל פעם שהייתי בחנות מתמחה וראיתי את ה סדרות ה VT30 ST30 ולאחר מכן VT50 , בכל פעם העין נמשכה למסכי הלד , תמיד זה היה מואר וצבעוני , והפלאזמות היו חשוכות ואנמיות , היתה לי ממש בעיה להחליט , האם אני באמת אוהב יותר את התמונה הזועקת או אני אדם של תמונה טבעית .

כל הזמן דיברו על שחור ושחור ושחור , וכשצפיתי בטלויזיה בחנות המוארת לא התלהבתי בלשון המעטה , ושאלתי את עצמי מה אני מפספס פה , מה כולם רואים ( אנשי הפורום הנכבדים , וסוקרים מקצועיים בעולם ) ואני לא רואה . האם אני מתכוון להוציא סכום כזה נכבד בלי שאני ממש סגור על התמונה.
ועוד חנות ועוד חנות , וטלויזיות הלד משגעות לי את העין , אבל מצד שני אני יודע שאני צופה תכנים רק בלילה ,
ואני יודע שהתמונה של הלד מוארת מאוד ורוויה בצבעים במיוחד בכדי למשוך את העין , אך האם זה מה שאני מחפש ?
זה מה שאני רוצה לראות בשעה עשר בלילה כשהכל חשוך ?

אז הלכתי שוב לחנות , והפעם ביקשתי לכבות אורות ( עדיין החנות מוארת) ופתאום הפלזמה מקבלת צבעים יותר יפים , הכל משתנה . הבנתי שזה מה שאני אוהב !

ואז , ה VT50 מגיעה אלי הביתה , ועל הקיר היא נראית פשוט מדהים ממש נסיכה , המסגרת הדקה והמסך השחור להחריד שכמעט בולע אותך פנימה . אני מכבה את כל האורות ופותח נשיונל ג'אוגרפיק HD ואז הבום מגיע !!!

הטלויזיה מכוונת על THX CINEMA ( ללא נגיעה בשום פרמטר) , מה זה הדברים האלה , איזו תמונה ! , אני עדיין
לא יכול לעכל מה אני רואה , השחור אלוהי השחור , זה כל ההבדל , פאקינג שחור . התמונה בולעת אותך פנימה , איזה עומק איזה צבעים איזה חיוך . ומעביר לערוץ הסרטים HD ואותה תחושה עוברת בי שוב, התמונה פשוט מושלמת .

מה שבטוח עכשיו הבנתי שאני בנאדם של שחורים 8) , לא עניין אותי כלכך הלבן , אני פשוט אוהב את מה שאני רואה .

אני כנראה לא אחזיר אותה
...
איזה כיף לך (Y) אבל ידידי אתה הקצבת מחיר של 10 12K אז נכון שזה עניין שלך האם תוכל לומר לי בפרטי בכמה הישגת ? ב: אני גם בכיוון אבל המחיר שקיבלתי הרבה יותר ממה שרשמת אז?? אני לא עוסק בתחום (n) ולא איזה סוחר אני רוצה גם לרכוש אבל לא במחיר שהוצע לי 16K (n) :עצוב:

saar156
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 966
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 73 פעמים

שליחה #138 

פותח השרשור כתב שהיתה לו פלזמה פנסוניק דגם PY800 , הוא מכיר את הלבן של פלזמה.

בבחינת 50VT50 באתר .hdtvtest.co.uk מדדו עוצמה של חלון לבן כ- cd/m2 80 במוד [Professional] ו- 105 cd/m2 במוד [THX Cinema].

אלה עוצמות חלשות מהתקן של 120 cd/m2 (שמומלץ לצפיית סרטים בסביבה חשוכה ל- HDTV) , אבל מספיקות לצפייה בחדר חשוך.

אולי זאת הסיבה שפותח השרשור כותב : "הלבן לא לבן נקי"

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #139 

gshoshan

קשה לי להבין מהתמונות של ice age משהו...

צריך לבדוק עם test patterns ולא עם סרט רגיל.

זה שאין white clipping גם בקונטרסט מקסימלי, אומר שאין בעיה להשאיר את המסך במצב קונטרסט 100... מה שאומרים, תגיד תודה כי נתנו לך מתנה :)

לגבי גוון של לבן, זה כבר עניין של color temperature. אם ב-WARM זה עדיין כחול לך מדי, יש מצב שהנגן שלך גורם לבעיה.

לגבי זה שהמסך לא מספיק בהיר - זה המגבלה של המסך, לא ראיתי אם במצב DYNAMIC ציינת שהוא מפיק מספיק אור.

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שליחה #140 

oferlaor כתב:gshoshan

קשה לי להבין מהתמונות של ice age משהו...

צריך לבדוק עם test patterns ולא עם סרט רגיל.

זה שאין white clipping גם בקונטרסט מקסימלי, אומר שאין בעיה להשאיר את המסך במצב קונטרסט 100... מה שאומרים, תגיד תודה כי נתנו לך מתנה :)

לגבי גוון של לבן, זה כבר עניין של color temperature. אם ב-WARM זה עדיין כחול לך מדי, יש מצב שהנגן שלך גורם לבעיה.

לגבי זה שהמסך לא מספיק בהיר - זה המגבלה של המסך, לא ראיתי אם במצב DYNAMIC ציינת שהוא מפיק מספיק אור.
...
לא בטוח בכלל.
בהרבה אמצעי תצוגה אין אמנם white clipping, אבל טמפרטורת הצבע משתנה בערכי קונטרסט גבוהים.
זה יכול אולי להסביר את הלבנים הכחולים.
הדרך לכייל קונטרסט במקרה כזה, היא כמובן בעזרת סנסור.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”