האם כבלי חשמל באמת משנים את צליל המערכת?

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
דוחף_לויתן
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 900

שליחה

אני פורש ישראל, אין לי מה לתרום לדיון - ואני בוודאי שלא מעוניין לעורר
את חמתו של עופר.

סקאנק-יונה באדום 30.

><>
נציג AQUA-AUDIO

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 6214

שליחה

זה המקום -קשור סופית?

eladdo
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 342

"זן ואמנות אחזקת האופנוע"

שליחה

עופר הזכיר את הספר הזה שדן ב"מהי איכות?".
להזכירכם/לידיעתכם גיבור הסיפור שם איבד את שפיותו כתוצאה מהניסיון להגדיר מהי איכות !!!
ונראה לי שאנחנו (או השרשור הזה לפחות) בכיוון שלו.

הכי טוב זה לאמץ את עצתו של איתי הגיתי וללכת לים :island: ולאכול אבטיח עם גבינה בולגרית (Y) (b)

ובכלל איך הגיעה הגבינה הבולגרית לאבטיח? מה הקשר ביניהם? ומי הרים את התרגיל השיווקי הזה? :lol:
I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve...

tomertsin פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1844

זה לא שירשור על כבלים?

שליחה

...דעתי על כבלים.
בעשור האחרון, הפכו כבלי האודיו השונים מגורם משני להשקעה רצינית, במערכות רבות. המחיר נסק מפחות מ- 50$ לזוג כבלי רמקולים באורך 2.5 מטר, לעשרות אלפי דולרים, עבור הכבלים "הטובים ביותר". בו זמנית, חברות הכבלים הפכו בהדרגה למפרסמות חשובות, כמעט בכל מגזין אודיו. בתמורה לכך, המגזינים פרסמו "ביקורות" ו"המלצות" של הדגמים והמותגים ה"ידועים ביותר", אלה שזוכים לפרסום האינטנסיבי ביותר.
השימוש בביטוי "חברות כבלים" אינו מיקרי. אם חשבתם, שהמילה "יצרן" הושמטה במכוון, טעיתם. לא השתמשתי בה בשל סיבה טובה מאוד, היא פשוט אינה נכונה, האמת שונה לחלוטין: כמעט כל חברות הכבלים ששמעתם עליהן או שתשמעו עליהן אי פעם, אינן מייצרות את הכבלים של עצמן. האם הצהרה זו מפתיעה אתכם, או מותירה אתכם המומים? אל דאגה, גם אני הגבתי כך ואני חובב אודיו כ- 20 שנים. בשיחה שקיימתי בעבר עם נציגים של יצרניות כבלים אמיתיים, נוכחתי לדעת, שחברות כבלים רבות אף אינן מתכננות את הכבלים שלהן. הן פשוט בוחרות מבין מגוון עיצובים, חומרים, צבעים, מחברים, ואורך כולל. לאחר מכן, הן מתמחרות את המוצרים ומשווקות אותם בחנויות או באינטרנט. חברות מסוימות עשויות לייצר מחברים מותאמים ב"מפעל" שלהם ולחבר אותם לכבלים. בזה יסתכם כל ה"יצור" שהם יעשו אי פעם. חברות הכבלים משתדלות להסתיר את המידע הזה מהצרכנים. הם מבינות שהמילה "יצרן" מרמזת על הוצאות ראשוניות עצומות, על השקעת זמן וכסף, על גודל ועל רמה גבוהה. הזמנה פשוטה של 300 זוגות כבלים מיצרן גדול במזרח הרחוק, בהנחת הכמות הרגילה, לא ממחישה את אותו סדר גודל, מומחיות, מחויבות, כבוד ויוקרה. חשוב מכל, צרכן, בהכירו את המציאות הבסיסית הזו, יהסס לשלם את המחיר החריג על אותם כבלים. ברור, שכל אחד שיש לו כסף להשקיע, יכול לעשות את אותו הדבר. גם המגזינים העוסקים באודיו והכתבים לא רוצים שקוראיהם יחשבו שמישהו מהמפרסמים בהם הוא "סתם אחד". ה"השקעה" הכספית הרצינית ביותר של חברות הכבלים הללו, היא ב"שיווק" מוצריהן.
זה לא מפתיע כלל שבשנת 2006, נמכרים לצרכן כבלים לרמקולים במחיר של מעל ל- 30,000$ לזוג באורך 2.5 מ'. לפני קצת יותר מ- 20 שנים, העלות של הכבלים היקרים ביותר הייתה 100$ או פחות, וחלקם אף הכילו כסף טהור. אז מה קרה?
ובכן, חברות הכבלים גילו שלקוחות מסוימים היו מוכנים לשלם יותר (הרבה יותר) ושהם לא יצאו נגד המחירים שהם גבו; 500$, 1,000$, 2,000$, 5000$ וכד'. גם הקמעונאים לא התלוננו לנוכח התפתחות זו; מכירה של 200$ הפכה למכירה של 2000$!. שולי הרווח על חלק מהכבלים דומים כיום מאוד, לשולי הרווח על "סמים לא חוקיים", יותר מ- 1000%!
ה- "reference speaker cable", של "יצרן" ידוע מאוד, הזוכה ל"ביקורות נלהבות" במגזין זה או אחר, אשר מחירו הקמעונאי מגיע ל- 9,500$, עלות ייצורו עבור היצרן האמיתי, היא לעיתים פחות מ- 100$. ה"יצרן" יכול "לישון כמו תינוק" מתחת לשטרות של מאתיים ₪.
מניסיוני, יש הבדל בצליל בין כבל לכבל, צריך פתיחות, מיומנות וניסיון כדי לשמוע את ההבדלים.

תומר

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5684

שליחה

סקירה ממצה ומקצועית (Y)

הייתי מרשה לעצמי להוסיף שמאחר וקשה להבחין באיכויות בין כבל לכבל ,
קל לחברות לדרוש כל מחיר עבור המוצרים שלהם ,

הקונים משלמים ,הדמיון עושה את השאר .

udif
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2083

שליחה

דוחף_לויתן כתב:אני פורש ישראל, אין לי מה לתרום לדיון - ואני בוודאי שלא מעוניין לעורר
את חמתו של עופר.

סקאנק-יונה באדום 30.

><>
...
אני מבין שאסף התייאש מלנסות לדחוף את הלוויתנים ולהזיז אותם מעמדתם :)

יואלפלרמן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 296

איכות באופן קונקרטי

שליחה

איכות.
קח מישהו שאפילו לא יודע לנגן, תן לו מפוחית, הושב אותו בין הרמקולים, בקש ממנו להעביר את המפוחית מצד לצד, עצום עיניים - והקשב. מערכת שתייצר את הצליל הזה בדיוק, עם כל מה שמסביב (החלל בו נמצא המנגן, היעלמות הצליל בסוף וכו') ולא תוסיף דבר היא מערכת איכותית. תרגיל זה קל לעשות גם עם גיטרה אקוסטית (יש בעיה לארגן פסנתר).
מי שהיה בקונצרט יודע איך נשמע חליל, חצוצרה או קול זמר. מי שהיה בג'מסשן יודע איך נשמע קלרינט, סקסופון או מצילתיים. זה המקור והוא זה שצריך – לפחות בהרכבים קטנים – להתייצב בבית. עם הרכב קמרי או להקת ג'ז זה הולך מצוין.
עכשיו, אני לא צריך לדעת אם המכשיר(ים) נמדדו היטב או לא. אני שומע מוזיקה וכל הסיפור הזה קיים בשביל זה, הכל צריך להתכוון לכך. אם רכיב מסוים מוסיף לאיכות הכוללת או מסיר דברים הפוגעים בה – יבורך. אם יש הסבר - מה טוב. אם אין – שיתכבדו בעלי המקצוע ויחפשו אותו. זה חץ הפעילות, לא ההפך.
"במת צליל" למשל. קח את המערכת של מרטין. בשני הצדדים מונחות שתי קופסאות שחורות. הצליל לא מגיע מהם באופן כזה שבכלל לא ברור מה עושים שם אלא נמצא בכל החדר. אבל יותר מזה: בהרכב מספר כלים אתה יודע אפוא כל כלי נמצא הן בציר הרוחב, הן בציר העומק וברמקולים מסוימים (ווילסון למשל) גם בציר הגובה. כן, ממש כאילו וקבעו עצמם בחדר. הקשב לרמקול הקטן של יאיר תמם בתדרים גבוהים; אני ידעתי בדיוק היכן מונח הויברפון של מודרן ג'ז קווארטט. זה לא חשוב כנושא לחידון, זה חלק מהחוויה המוזיקלית (מעבר ליצירה בעיקר וגם לביצוע): כל המידע המוזיקלי – לפחות כמה שיותר ממנו - אצלך בבית. זאת איכות. ואני מקווה שזה לא ארוך מדי.

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5684

שליחה

אני מציע לפתוח נושא חדש בפורום: (ולא בציניות)
"פינתו של יואלפלרמן"

8)

itzo
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1347

ישראל

שליחה

היית בחיל הים?

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

אכן כן itzo!
בגלל זה כתבתי לדוחף מה שכתבתי -הוא הבין ונקשר סופית...
אני מקווה שעם כבל טוב :lol:
ישראל

itzo
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

באח"י מולדת למד"צ היה מיד ובמה טובים.

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

סליחה שאני סוטה מבשרשור אבל אני רואה שאתה ודוחף ליוויתן שתיתם מאותו בילדג'ים 8O
ואוליי הייתם באותה מחלקה אפילו-אלקטרוניקה....יפה יפה !
אני מהשכנים ברשף!!
ישראל

itzo
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

דווקא אני במחלקת נשק.(בתוך ה- 76, כנראה משם אהבתי למוסיקה :idea: )
ממה שאני זוכר, ברשף היו רק בילדג'ים, הרי הסיפון היה גמור :lol:

tomertsin פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1844

שליחה

רונן כתב:אני מציע לפתוח נושא חדש בפורום: (ולא בציניות)
"פינתו של יואלפלרמן"

8)
...
מי שלא מכיר את יואל פלרמן, הוא אחד מבחירי עיתונאי הרכב בארץ, במשך שנים רבות הוא ערך את מגזין הרכב "אוטו". בשעות הפנאי שלו הוא גם אודיופיל ובעיקר חובב מוזיקה.
לכבוד וגם לעונג היה נחשב בעיני הדבר אם היתה לו פינה קבועה בפורום.

תומר

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

ITZO
עבור למסרים אישיים לפני שידחפו אותנו מהסיפון של הפורום....ישר למיים
:lol:

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

tomertsin כתב:
רונן כתב:אני מציע לפתוח נושא חדש בפורום: (ולא בציניות)
"פינתו של יואלפלרמן"

8)
...
מי שלא מכיר את יואל פלרמן, הוא אחד מבחירי עיתונאי הרכב בארץ, במשך שנים רבות הוא ערך את מגזין הרכב "אוטו". בשעות הפנאי שלו הוא גם אודיופיל ובעיקר חובב מוזיקה.
לכבוד וגם לעונג היה נחשב בעיני הדבר אם היתה לו פינה קבועה בפורום.

תומר
...

תומר (Y) מסכים עם כל מילה
כל חוברות אוטו שמורים אצלי ואני נהנה לקרוא אותם שוב ושוב..
רואים בכתיבתו המרתקת והמנומקת של יואל כי אכן הוא כותב ברמה שמציבה רף חדש בפורום ולכן כאבו לי כל מיני התנגחויות בוטות שלא מתאימות לא לפורום לא לרמתו של האיש ולא לרמת כתיבתו.
ישראל

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318

אני הייתי בגולני,אי לכך ובהתאם לזאת

שליחה

אני יודע איך נשמעים מאג גליל ולבנת חבלה,אולי תאמרו לי באיזה דיסק

יש את הסאונדים האלה ,בדיסק זה יעבוד טוב בגלל העוצמות המוגזמות

מאד של המדיה הזו,

יואל אני מסכים עם כל מילה שלך,לי יש עוד פרמטר-נעימות השמיעה