אני חושב שהבעיה היא שאני מסתכל על הדברים מבחינת ניתוח כלכלי כוללני ומשתמש בעצם בכלים מתקדמים (תורות, תאוריות, ניסיון וכדומה) לניתוח מצב כזה. כנראה אני שוכח לרגע שמי שלא מתעסק בתחום פחות יבין על מה אני מדבר או מה בכלל אני רוצה, בדיוק מה שאני אשאל ברגע שמישהו ינסה להסביר לי למה לא יהיה אפשר טכנולוגית להגיע תוך חצי שנה מכאן למאדים תוך שעתיים.
האמת שאני לא כלכך יודע איך לפתור את זה כי אי אפשר להתחיל ללמד תחום שלם וסבוך מאוד באינטרנט גם אם אני מאוד רוצה, ואולי אתה אישית דווקא כן יודע הכל ברמה גבוה אבל יש עוד אנשים.
אולי אלך בדוגמאות כמו שנתת. לי למשל יש חבילה של 120 מגה בטלפון. יש לי אינטרנט בבית, עבודה (WIFI) ויש אופנוע ככה שבנסיעה אני לא משתמש באינטרנט. לכן אני צורך מעט מידע מחוץ לבית. אני בן אדם צעיר שהחיסכון חשוב לו. אני כן משלם (לא מעט) על החבילה הזאת כי אני צריך סנכרון קבוע של מיילים וגם רוצה סנכרון קבוע של חדשות ונתונים משוק ההון, זה לא צורך הרבה - אבל דורש אינטרנט, ואני היום משלם בערך 40 ש"ח על ה120 מגה שזה הכי מעט שאפשרו לי. אני לפעמים מתנדנד על הקצה וזה משגע אותי אבל אני בהחלט משתדל לא לצרוך שירותים לא חיוניים, במילים אחרות - מגביל את עצמי. יש חודשים שאני צורך 10-20 מגה, יש חודשים שאני פשוט מכבה את הDATA בגלל שהגעתי ל 120 וסוף החודש קרוב (תוכנות עם מודלים סטטיסטים פשוטים בד"כ חוזים לי בחודש כזה צריכה של 200 מגה, אבל זה לא הרבה חודשים).
עכשיו,
את כל זה הכלכלנים ואנשי השיווק של חברת הסלולר יודעים, והם מאפשרים לי להוסיף רק 13 ש"ח לעלות למדרגה הבאה של 200 מגה או משהו כזה. למעשה אם כבר 13, אז אפשר להוסיף על התוספת רק עוד 20 ולקבל כבר נפח סביר שיאפשר לי פעם ב כשאני בחוץ לצרוך גם שימושים מתקדמים, כאלו שאולי עדיין אין וכאלו שכבר יש.
בקיצור, אתה מבין בקלות לאן הדברים הולכים ולמעשה הדוגמה האישית שלך היא לא נתון מספיק בשביל לנתח מה טוב לכולם.
בשביל להגיע לנתונים כאלה אתה צריך כוח אדיר, מחלקות של כלכלנים וסטטיסטיקאים, סוקרים וכלי ניתוח מתקדמים. מיותר לציין שצריך גם קבוצת מדגם מספיק גדולה והופ - מגלים כמה שהכוח שלנו לנתח דברים כאלה בצורה נכונה מוגבל, לעומת חברות גדולות, ששים לב איך הן מתעללות בי בדוגמה שנתתי.
אז לך נוח. לי לשלם על 5 גי'גה זה הרבה כסף בהוצאות החודשיות (אני לא עסקי ולא לקוח מועדף) והוצאה שמבחינה כלכלית תועלתית תהיה בזבוז בעבורי רק בשביל שיהיה לי ראש שקט פעם ב.. שבא לי לצרוך הרבה אינטרנט בחוץ.
ד"א לא כלכך הבנתי למה התכוונת כשרשמת "מגבלה גדולה" (הבנתי שמדברים על מודל צריכה לפי נפח, אולי לא הבנתי טוב?). כתבות הYNET זה שימוש מטפורי אני לא מתכוון ספציפית לכתבה.
אגב, נתון מעניין - סלקום נוטשת את המודל של גבייה לפי נפח חבילות ועוברת למודל אינטרנט חופשי לפי הגבלת מהירות. אמנם לא בגלל שהם חסידים גדולים ומאחורי זה יש דברים פחות נחמדים, אבל עדיין - זה נתן מעניין בדיון הזה, שמדבר בדיוק על ההפך.
לגבי חשיבות משאב האינטרנט, אולי לא הייתי מספיק ברור ודיברתי בשפה פחות מובנת אבל הוא לחלוטין משאב סופר חשוב כבר היום וכבר אתמול, חצי מהדברים שכתבתי הם בגלל חשיבות המשאב הזה ונועדו להגן על האינטרסים שעומדים מאחורי מה שהוא מספק (לחברה הכללית כמובן).
ההשוואה למוצרים אחרים שעשיתי לא דנה בהבדל של חשיבות (מי יותר חשוב) אלא בהבדל של ניתוח כלכלי, אי אפשר בכלל להשוות את הטיפול וההתייחסות אליהם. מבחינה של הרמות שכלכלן מתעסק בהן הם אפילו לא דומים, אפילו לא בצחוק.
הרגולציה כבר מפקחת על הדברים הללו ומתקדמת בכדי לחקור ולהבין את הנושא עוד ועוד עם הזמן ועם ההתפתחות הדינמית של האינטרנט. קל מאוד להביע דעה בנושא אבל ניתוחים כלכליים מעמיקים יכולים להביא לתוצאות הפוכות לגמרי ולפעמים שנשמעות לא הגיוניות.
רק כלכלן יכול להגיד לך משהו בסגנון: "עדיף לא לתרום לעניים מאשר כן לתרום להם" והוא גם יהיה צודק (לפני שיחטוף מטר אבנים וביטויי נאצה), אין רגש בעולם הזה, אבל יש כלים מתקדמים לדעת מה נכון מבחינת הכלל. וזה מה שהם אמורים לעשות ברגולציה. לדעתי האישית אם התוצאה של העבודה שלהם תהיה שעדיף לשלם לפי נפח, אז לדעתי זה יעיד על זה שמישהו לא עשה שם את העבודה כמו שצריך ובנה מודל צר ומצומצם שלא הכיל משתנים חשובים.
לצערי הרב זה כבר קרה עם ביטוחי האופנועים כשהכלכלנים של המפקח על הביטוח הגיעו למסקנה שחברות הביטוח (שמייצרות ביחד עד כמה שאני יודע רווחים של 6 מיליארד שקל בשנה) יקרסו בגלל האופנוענים, או יגיעו להפסדים או קשקוש הזוי אחר שרק אלוהים יכול להבין.
אבל זה לא קשור

DENON AVC-X4700H| Audiovector S3 Signature| Audiovector SC Signature | Audiovector Ki1| SVS SB3000