שטייניץ: המס על הדלק הוא מהנמוכים במערב

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73425
שם מלא: ערן

שליחה

Catskinner כתב:דרך אגב מישהו מכיר את את אינדקס מקדונלד? למרות שהרעיון המרכזי נשמע מטומטם הוא הפך לאחד המדדים המקובלים כדי למדוד ולהשוות את PPP האמיתי בלי להסתמך על נתונים רשמיים שלפעמים מעוותים מהיסוד (כמו בישראל). התיאוריה אומרת שצריך לקחת מוצר מסויים הזהה בכל מקום ולחשב כמה הוא שווה בשעות עבודה המתורגמות לכסף לפי המשכורת הממוצעת במשק. המוצר שנבחר הוא ההמבורגר ביג מק שאמור להיות זהה בכל מקום בעולם. אנחנו לא יותאים טוב באינדקס הזה.

יש טענות, חלקן אמיתיות, שזהו מדד לא מדויק היות והביג מק אינו זהה בכל מדינה ויש פערים גם בתוספות, משקאות ורטבים. על כן קיים מדד חדש יותר הנקרא מדד ה iPod המודד באותה שיטה כמה עולה באמת iPod Nano בכל מדינה במונחים של שעות עבודה. נכון להיום זה אחד המדדים הטובים יותר שיש להשוואת יוקר המחיה בכל מדינה וגם כאן אנחנו ממש לא מבריקים.

אז מי שטען קודם שבדנמרק רע כמו בישראל יכול להתנחם שזה אולי נכון אבל שם צריך לעבוד הרבה פחות כדי להגיע להכנסה זמינה.

http://www.citymayors.com/economics/usb-ipod-index.html
...
הנה עוד דוגמא למדד ריאלי שמראה כמה החיים במדינת שלנו מעיקים:

כמה משכורות דרושות לרכישת מכונית חדשה בישראל?

לפי מחקר של חברת BDO, המיסוי הכבד בישראל - ולא היעדר התחרות - מקשים על קניית מכונית חדשה בישראל

http://www.themarker.com/tmc/article.jh ... ayer3=cars

oferab
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 756

שליחה

יו איזו בעיה
אני כבר מוציא את המטפחת ובוכה

מרוב שכל כך קשה, אז אף אחד לא קונה מכונית חדשה
ובאמת לא ראיתי אף מכונית חדשה בכבישים

המיסוי הגבוה על מכוניות, נובע מהרצון לא להעלות יותר מידי את כמות המכוניות על הכביש, כי אז יווצרו פקקים מטורפים
וכן כדי להוריד את זיהום האויר ואת צריכת הדלק, שכידוע המדינה שלנו לא משופעת במקורות דלק פנימיים

אפשר להתווכח אם המדיניות הזו נכונה או לא, אבל יש לה מטרה

אם אתם מתלוננים על המחירים הגבוהים, תבדקו את קליפורניה, ששם יוקר המחיה הרבה יותר גבוה, והמחירים בסופר גבוהים בערך פי שניים מפה

כמו כן, תל אביב נמצאה רק במקום 32 מבחינת יוקר המחיה, אז אולי לא עד כדי כך יקר לחיות פה

http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000491791

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346

שליחה

oferab כתב:יו איזו בעיה

המיסוי הגבוה על מכוניות, נובע מהרצון לא להעלות יותר מידי את כמות המכוניות על הכביש, כי אז יווצרו פקקים מטורפים
וכן כדי להוריד את זיהום האויר ואת צריכת הדלק, שכידוע המדינה שלנו לא משופעת במקורות דלק פנימיים

אם אתם מתלוננים על המחירים הגבוהים, תבדקו את קליפורניה, ששם יוקר המחיה הרבה יותר גבוה, והמחירים בסופר גבוהים בערך פי שניים מפה

כמו כן, תל אביב נמצאה רק במקום 32 מבחינת יוקר המחיה, אז אולי לא עד כדי כך יקר לחיות פה

...
אתה בטח לא חושב שזה נכון, כי אחרת תן לי הסבר הגיוני להעלאת מחירי ביטוחי הקטנועים לרמה מטורפת.
אם חיסכון בדלק, זיהום אויר והתחשבות בפקקים היו המטרה, אז מישהו היה מנסה לעודד את הנסיעה בקטנועים, ולא הייתי צריך לשלם מעל 3,000 ש"ח ביטוח לקטנוע 50 סמ"ק שאפילו לא עולה 3,000 ש"ח...

רוב המכוניות החדשות שאתה רואה, הן של ציי רכב וליסינג, הרכש הפרטי נמוך בהרבה.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

oferab כתב:יו איזו בעיה

...
או שאתה מחפש סתם תגובות מתלהמות או שאתה חי בבועה ובעצימת עיניים מוחלטת, קשה לי להחליט מה משניהם.

לגבי רכב חדש, רב האנשים שאני מכיר שיש להם רכב חדש מקבלים אותו ממקום העבודה. כל אלו שאני מכיר מקרב חבריי ומשפחתי שלא מקבלים רכב ממקום העבודה לא נוהגים ברכב חדש.

המיסוי על רכבים חדשים גורם לתופעה ההפוכה ממה שתיארת, אנשים רוכשים רכבים ישנים יותר שיותר מועדים לתקלות ותאונות, הרבה פחות בטיחותיים (אפילו חברות הליסינג רוכשות רכבים חדשים ברמה הכי נמוכה שאפשר בשביל לחסוך) והרבה יותר מזהמים. רוצה לעודד סביבה ירוקה? הורד את המיסוי משמעותית על רכבים היברדיים במידה כזו שתהפוך את קנייתם לבחירה ברורה, או כפי שציין theAman עודד מעבר לרכב דו גלגלי.

לגבי יוקר המחיה במדינה, אף אחד לא טען שהוא הכי גבוה בעולם (למזלנו), אבל מביאים לך הוכחה אחרי הוכחה (גובה המס על רכבים, על דלק, עלות ארוחה ממוצעת במסעדת מזון מהירה בנלאומית ועוד) שהיא במקום די "מכובד" למעלה.

oferab
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

העלאת מחירי הביטוח לקטנועים נובעת מהסיכון הרב של לסיעה בקטנוע
והחשיפה המרובה לתאונות, זהוא אחד הדברים הכי מסוכנים שיש
אני הייתי מעדיף שיהיה חוק שמונע לגמרי שימוש בקטנועים ואופנועים

oferab
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

מה שנכון הוא, שאומנם כוח הקניה שלנו גדול ממדינות כמו הונג קונג וסינגפור
אבל הוא נמוך ממדינות מערב אירופה וארצות הברית

ראו הסקר הבא

http://www.ubs.com/1/e/wealthmanagement ... nings.html

זה בגלל שאנינו עדיין מדינה בתהליך של צמיחה, ועוד לא הגענו לתל"ג לנפש כמו במדינות אילו
וכן תלוי בבעיות המיוחדות שיש לישראל

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה

oferab,
בוא ונהיה אמיתיים לרגע.
המיסוי הגבוה על דלק, סיגריות ורכב, מטרתו היא אחת - להעשיר את קופת המדינה.
תסובב את זה איך שתרצה, אף אחד לא ממש חושב על הבריאות שלך, לא על איכות הסביבה, לא על התשתיות, לא על החינוך, או מה שלא יהיה.
המיסוי על מוצרים שאנשים ימשיכול לצרוך בכל מקרה, רק הולך ועולה.
אנשים לא יפסיקו לקנות דלק, ולא יפסיקו לעשן רק כי המיסוי עולה, והמדינה מנצלת את זה, זה הכל - הכי בסיסי והכי פשוט.
במקומות שיודעים שהצריכה תפסיק אם יעלו את המיסוי, לא נוגעים.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה

oferab כתב:זה בגלל שאנינו עדיין מדינה בתהליך של צמיחה
...
אני מצטער לומר את זה, כי אני מאד אוהב את המדינה בה אני חי, אבל אנחנו מדינה בתהליך של גוויעה, ולא של צמיחה.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738

שליחה

oferab כתב:להלן ציטוט ממחקר על השתלבות החרדים בשוק העבודה

ברמן (2000) טוען, כי היקף הגידול בהשתתפות חרדים לא יהיה גדול, משום שהמשך לימודים בישיבה בגילאים מבוגרים אינו קשור רק לאי-הרצון לשרת בצבא. החוקר מציע מודל (2000 ,Berman) ולפיו הקהילה החרדית דורשת קורבן אישי כתנאי להשתייכות. במקרה הנוכחי, המודל מנבא גידול בקורבן הנדרש, כדי לפצות על הגדלת כוח המשיכה של הקהילה, עקב ההקלה בתנאי הפטור, ואחד מביטויי הקורבן הוא הישארות בישיבה. הוא ממשיך וטוען כי כבר כיום מועסקים חרדים בסקטור הלא-פורמלי, וכי יש תמריץ שלילי (מסים למשל) להצטרף לסקטור הפורמלי.

http://www.idi.org.il/PublicationsCatal ... erF_b.aspx
...
עוד מחקר מגמתי שנועד להנציח דיעות קדומות , כי עובדתית זה פשוט לא נכון , הוא מתאר את הדתיים כמו איזשהי כנסייה מתאבדת באמריקה
oferab כתב:
כמו כן שימו לב לטבלה הבאה

טבלה 1

שיעורי השתתפות בכוח העבודה, 1999

(אחוזים)

חרדים ערבים סך האוכלוסייה

גברים 29 63 61

נשים 42 16 47

סך הכול 35 40 54

המקור: עיבודים של סקר כוח אדם לשנת 1999 של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה.

http://www.idi.org.il/PublicationsCatal ... pterF.aspx

רק 29 אחוז מהגברים החרדים עובדים, לעומת 63 אחוז מהגברים הערבים
זאת אומרת שיש עבודה, אבל אי היציאה לעבודה של החרדים נובע מסיבות אחרות
...
לא, כי החרדים לא מעונינים לעבוד בעבודות של ערבים , בדיוק כמו שחילוניים לא רוצים אותם . אין שום סיבה בעולם שחרדים לא יעבדו בעבודות עם שכך , וישנה עיר חרדית שהיא הוכחה חיה לזה , כי יש שם איזור תעשיה , וכמה חברות הייטק פתחו שם סניפים והם מעסיקים נשים חרדיות בהייטק אבל במחיר זול

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

oferab כתב: יו איזו בעיה

...
ברצינות?!!! אם כך למה המדינה לא לקחה את המיסים האלו והוציאה אותם על תחבורה ציבורית ברמה מערבית ?
למה היא השתמשה בהם לצרכים אחרים ?
למה היא לא מורידה מיסוי בצורה גבוהה על רכבים היברידיים ?
למה כאשר יותר ויותר אנשים עברו לגז , האוצר החליט לעשות את זה ללא כלכלי ?

oferab
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

Huber

יוקר הנחיה הוא גבוהה, אבל ככה זה בכל המקומות המתקדמים בעולם
עם העליה ברמת החיים עולה גם יוקר המחיה
מבחינת איכות חיים חומרית אנחנו במקום מאד טוב
ברור שיש יותר טוב ותמיד יהיה, אבל צריך גם להעריך את מה שיש

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

oferab כתב:מה שנכון הוא, שאומנם כוח הקניה שלנו גדול ממדינות כמו הונג קונג וסינגפור
אבל הוא נמוך ממדינות מערב אירופה וארצות הברית

ראו הסקר הבא

http://www.ubs.com/1/e/wealthmanagement ... nings.html

זה בגלל שאנינו עדיין מדינה בתהליך של צמיחה, ועוד לא הגענו לתל"ג לנפש כמו במדינות אילו
וכן תלוי בבעיות המיוחדות שיש לישראל
...
הונג קונג וסינגפור התחילו עם התחלה יותר גרועה מאיתנו בערך באותו זמן , שניהם חיים תחת איום מתמשך של פלישה סינית , ועדיין הם הצליחו לעשות מה שהן עשו , והסיבה היא :
עבודה קשה (ישראלים לא ממש מוכנים לכך )
מדינה שבה כול הפולטיקאים במשך כול השנים הבינו שהם צריכים להביא תוצאות , ולא שהם שליטים של פראיירים שתמיד יבחרו בהם
מדיניות רווחה מוסדרת וקבועה ויותר טובה משלנו
כך שהבעיות "המיוחדות" שלנו הן פשוט האופי שלנו :lol: :lol:

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

theAman כתב:
oferab כתב:זה בגלל שאנינו עדיין מדינה בתהליך של צמיחה
...
אני מצטער לומר את זה, כי אני מאד אוהב את המדינה בה אני חי, אבל אנחנו מדינה בתהליך של גוויעה, ולא של צמיחה.
...
(Y) אמת , אני רק מקווה שמהגוויעה הזו נתעשת ונצמח שוב

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

oferab כתב:Huber

...
:lol:

עד המשפט הזה התייחסתי אליך ברצינות, מעכשיו כבר לא כ"כ (Y)

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149

שליחה

למה נתפלים פה לחרדים וערביות? נכון שיש בעיתיות בנושא אבל היא כל- כך קטנה ולא רלוונטית (עדיין) לתמונה הגדולה. אני מוכן להבטיח לך, ברגע שלא יוכלו לתמוך במגזרים האלה גם הגברים החרדים וגם הנשים הערביות ילכו לעבוד בהיקפים של שאר החברה. העובדה היא שיש כאלה שעובדים ולכן אלה שלא עובדים לא עושים את זה פשוט כי יש אלטרנטיבה אחרת. ברגע שלא תהיה כולם יעבדו כי פשוט לא תהיה ברירה.
(והתמיכה אמנם גדולה מידי בשביל מה שהיא צריכה להיות, אבל עדיין מאוד קטנה כשמסתכלים על התמונה הגדולה ואפילו לא מספיקה. זה לעשות בשביל להגיד שעושים ולא עושים את זה כמו שצריך ובמימדים שצריך)
הבעיה היא לא שם, אלא במערך מיסוי כושל, דרקוני שלא מעודד צמיכה. השקעות במיקומות הלא נכונים (כשחצי מתקציב צה"ל הוא לפנסיות יש בעיה רצינית) ושחיטות.

אם יתקנו את הפנסיות הצבאיות והיקף הגיוס, ישקיעו את הכסף באוניברסיטאות, חינוך ממלכתי, בתי חולים (מחסור אדיר בצוות, מיטות, בתי חולים בפריפריה), יתקנו תחבורה ציבורית (רכבת ישראל - מספיק להכנס לדיון שיש פה בפורום) ויאפשרו מימון בהיקפי ענק לחברות סטארט אפ שיכולות להפוך לחברות גדולות המצב יהיה הרבה יותר טוב.
יש גם את הבעיה שבמקום להוסיף מדרגות מס לאנשים שמשתכרים בסכומי כסף מאוד מאוד גבוהים, לוקחים מע"מ על מים ופוגעים בשכבות החלשות. זו אפילו לא ראיה לטווח קצר. זו השמדה עצמית.

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318

שליחה

אנחנו בתחילתה של צמיחת הגוויעה בארצנו
אמן מייסר

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318

שליחה

גיוועלד :מבולבל:
אמן מייסר

Catskinner פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019

שליחה

flsh, כבר התיחסתי באחת ההודעות הקודמות לשערוריה הנקראת תאגידי המים העירוניים. זו קומבינה אחת גדולה שבה העיריות והאוצר עשו יד אחת בשביל לדפוק את האזרח.

העיריות מכרו את התשתית לתאגידים שבתורם מיהרו לרשום אותם כנכסים ולצבור עליהם פחת כנגד ההכנסות ממים ש 16% מהן (המע"מ) הלך לקופת האוצר. בתכלס לא חל שום שיפור בשירות, בוודאי שלא במחיר, אבל למי אכפת כששלשת החומסים קיבל כל אחד את האתנן שלו. הגדיל לעשות האוצר שעוד טען ברוב חוצפתו שזה חלק ממהלכים שנועדו להבריא את השלטון המקומי.

הלוואי ומבקר המדינה יכנס בקומבינה הזו בכל הכוח.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

oferab
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

Huber כתב:
oferab כתב:Huber

...
:lol:

עד המשפט הזה התייחסתי אליך ברצינות, מעכשיו כבר לא כ"כ (Y)
...
הכוונה היא שבמדינות עם מצב כלכלי גבוהה
גם מחירי המוצרים והשירותים הם גבוהים
לעומת מדינות עם מצב כלכלי נמוך
יכול להיות שלא ניסחתי את המשפט נכון

לגבי מחירי הדלק, הם עולים העיקר בגלל מגמות עולמיות, ולא בגלל התנהגות הממשלה
המס על הדלק דומה מאד למס באירופה

כאשר בגלל מגמה עולמית אחרת, ירידת הדולר, הוזלו מחירים, אף אחד לה התלונן

אי אפשר להאשים את הממשלה בכל דבר, וצריך להסתכל גם על הדברים הטובים שקורים בזכותה, לדוגמה ירידת האבטלה לשיעור של 7 אחוז

בספרד האבטלה היא בסביבות 20 אחוז

איפה התודה על כך שהרבה מהאחים שלנו עובדים ולא מובטלים
נערך לאחרונה על ידי oferab ב 15/02/2011 20:57, נערך פעם 1 בסך הכל.

oferab
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

ילדיעפים כתב:אנחנו בתחילתה של צמיחת הגוויעה בארצנו
...
כתב ילדיעפים, בעוד הוא מאזין לרמקולי ה Harbeth שלו, מעניין איזה מרחק אפשר לגמוע אם ממירים את מחירם לדלק

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”