תגובות לכתבה: כל מה שרציתם לדעת על BI-WIRE ו-BI-AMP והתביישתם לשאול

איך משהו עובד? למה זה ככה?
yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363

שליחה

הדברים לא היו מופנים אלייך,‏ אבל אם כבר שאלת,‏ הרוב המוחלט של הנוסחאות שהובאו כאן לוקה בפשטנות יתר ופשוט לא עומד במבחן המציאות.

0z23
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 525

שליחה

nirmv שאפו או קי באם נסתכל על הסירטוט בניתוח 6db לאוקטב או 12 db לאוקטב במקרה הטוב ואיך זה ינגן בחיתוך חד יותר כמו 24 db לאוקטב שלא הוצג לפי זכרוני בשירשור הזה חיתוך פסיבי (אקטיבי גם על זה נאמר פה) אזי הכל ישתנה כמו שרשמת קרדינלי - אולי לא לנושא שלנו

ואזי שוב נפתח את הנושא (מעבר לנושא ההגברה) איזה קרוס בפנים בתוך התיבה יש לנו אולי בכלל לא משמעותי או להיפך "בגדול" בנושא bi wire
אשמח ללמוד
(f)

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462

שליחה

yairf כתב:השרשור הזה הופך להיות מעייף ומיותר בדיוק כמו המאמר שקדם לו.‏ מצד אחד יש לנו קבוצה של אנשים שניסו שיטות חיבור שונות וקיבלו (או לא קיבלו) שיפור בסאונד,‏ לפחות הם התנסו.‏ מצד שני יש כאן קבוצה של אנשים שמסתפקים בלהעתיק טקסטים ונוסחאות מוויקיפדיה,‏ מבלי לטרוח ולו לרגע,‏ לנסות לעצור ולשאול האם יכול להיות קשר בין החוויה השמיעתית לבין אותן נוסחאות.‏ בד"כ אותם אנשים יפסלו את החוויה השמיעתית כ"לא עומדת בקריטריונים מדעיים" וימשיכו להביא ציטוטים מוויקיפדיה.
סיכום ביניים שלי:‏ למי ששאל את עצמו מה יוצא לו משיטות חיבור שונות והאם זה שווה את המאמץ ‏-‏ אל תשאלו,‏ פשוט תנסו זאת בעצמכם.
...
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

0z23
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

דני ,ואיך נוכל לנסות :roll: :)

nirmv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1417

שליחה

תמונה מאתר אינטרנט של San Jose University, גם כן דגם טיפה יותר מפושט מהדגם במאמר, אבל דומה.
ניתן לראות את הזרמים שמקבלים הטוויטר והוופר. אלה הזרמים שרואים המגברים המחוברים אליהם בהתאמה בחיבור Bi Amp פאסיבי, כאשר בחיבור רגיל, הזרם שרואה המגבר הוא סכום הזרמים.

[img2=550x385]http://img716.imageshack.us/img716/742/speakersx.png[/img2]

הזרמים מוצגים כאן כתלות בתדר. כמובן שבמוסיקה, התדרים כולם מופיעים יחדיו, לכן יתכן שגם הוופר וגם הטוויטר ידרשו שניהם זרם חזק בו זמנית. לכן הזרם הדרוש מהמגבר צריך להיות סכום של הזרם המקסימלי שהוופר דורש לבין הזרם המקסימלי שהטוויטר דורש.

בחיבור Bi Amp פאסיבי, מנתקים בין הזרם שעובר בוופר לבין הזרם שעובר בטוויטר, וכל אחד מקבל ספק נפרד.

מקור : http://www.physics.sjsu.edu/becker/phys ... rcuits.htm

nirmv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1417

שליחה

יוסי הררי כתב : "מסתבר שלפי חוקי חיבור זרמי חשמל שאינם זרם ישר אלא AC, הם לא מתחברים, אלא זורמים כל אחד כאילו השני לא קיים. המסננת שנמצאת לפני הרמקולים מונעת חיבור במקביל! זה אולי נראה מוזר, אבל כאלה הם חוקי החשמל ו- AC מוזר במיוחד, אינטואיציה "רגילה", יום יומית אינה מתאימה כאן."

-אני מוכן לחתום על זה שדברים אלה הם פשוט לא נכונים (לא רוצה להגיד שטויות).

חיבור מקביל הוא חיבור מקביל, שבו זרמים מתחברים ונסכמים (כמו ששני נהרות מתחברים אז כמות המים נסכמת), וזה לא משנה אם מדובר בזרמי AC או DC. (תשאלו כל חשמלאי)

יוסי, אם יש לך סימוכין לטענה שלך, אנא הצג אותם.

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1519

שליחה

מישהו מוכן להתערב על העניין :idea: :?:

אני מוכן לספק מקום מפגש, ראו זאת כהבטחה.

אגב לא חייבים להתערב.... זה פשוט יותר מעניין ככה :wink:

הניסויי שאני מציע לשולחן הוא כזה,
לפחות שתי מערכות שונות, שיכולות להתחבר גם בקונפגירציה של "BA" (מזוייף), ואז למעט אדם אחד, אף אחד לא ידע מתי החיבור הוא רגיל ומתי הוא "BA".

אני אומר שלא יהיו הבדלים שמיעים (f)
וכדי לחזק את עמדתי אני בא ואומר בשנית, מקום המפגש עליי! סטודיו מדהים על נמל יפו, מספיק ללמעלה מ50 משתתפים לפחות.

נא לא להסיק מדבריי שאני חושב שכל המגברים באותו הספק, נשמעים אותו דבר :lol: יש גבול...

משפט קטן לדני ידידי,
יש לי הרבה כבוד עליך ולעמיתך, אחרי הכל יש לך נסיון רב שנים כחובב אודיו מושבע, לכן אשאל כשאלה :wink:
למה באולפנים עובדים ללא קרוס פאסיבי?
למה בהופעות חיות אין שום קשר לחיבורים מסוג WANNABE BA?
למה חלק כל כך מכובד מגדולי מהנדסי הסאונד (שאגב נמצאים בפוזיציה לקבוע בשבילך איך תשמע ההקלטה), לא מאמינים בכל הוודו שחיי ובועט בעולם האודיו החובבני?

אני לא בא לסתור את הידע והניסיון שלך, יתרה מזאת, אני מאמין לך שאתה שומע הבדל בין חיבורים ורכיבים כאלו או אחרים.
הנקודה שלי היא אחרת,
אני חושב שאתה שומע הבדל בין "BA" לחיבור רגיל, כי אתה מאמין בזה, והמוח שלך חזק בהרבה מהאוזניים שלך :idea:
כדיי באמת להיכנס לעובי הקורה, חסרה כאן בשירשור התייחסות למוח, כרכיב חשוב בתוצאה הסופית :idea:

שיהיה אחלה המשך דיון, ומחכה להתייחסות לגביי מה שהצעתי :D

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

gro111

קרא שוב את מה שכתבתי ותמצא תשובות להכל. ודרך אגב, המח שלי רצה בכל נפשו לא לשמוע הבדל ולהימנע מהקניה של זוג כבלים נוספים. אם כבר מדברים על "נדמה לך" או על "שכנעת את עצמך" אז מדוע לא אשכנע את עצמי במה שיותר נוח וקל לי להאמין? לידיעתך, באותו היום האמנתי שאין כל טעם בלהוסיף עוד זוג כבלים ושזו תהיה קניה מיותרת. ושוב, לא מדובר רק בי, ההבדל היה כל כך גדול וברור ששלושתינו קפצנו ואמרנו "וואו".

אני לא אומר שהאפקט יהיה מורגש בכל רמקול ובכל מגבר בכזו עוצמה, אני אומר רק שזה מה שהיה בפועל עם הרמקולים שלי שאוהבים הרבה כח וזרם. מאוד יכול להיות שעם רמקולים מאוד נצילים לא יהיה ניתן להרגיש בהבדלים. מעולם לא ניסיתי אבל זה נשמע לי סביר שכך יהיה.

ולגבי הניסוי שלך, זה בדיוק העניין. ניסוי יש לערוך במקום בו השונות היחידה תהיה נשוא המבחן בלבד. ברור שבמקום זר עם אקוסטיקה וציוד אותו אני לא מכיר יהיה לי קשה לעמוד על ההבדלים אך אצלי בבית עם הציוד שלי? name your price

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

danlior,
1.לגבי עניין הנצילות של הרמקול- בדיוק בגלל זה ציינתי שיהיו במבחן לפחות שתי מערכות, הכוונה הייתה שאחת מהן עם רמקולים נצילים והשנייה עם רמקולים דורשנים מאוד. כל זאת על מנת לעמוד את ההבדלים בצורה שתספק את טענתך בנושא זה, ובהקשר לוויכוח הטכני.
2.בנוגע לכבלים של הרמקולים- לא התייחסתי לנושא זה בכלל, ואין לו חשיבות בניסויי שהצעתי, אני מדבר על צורת החיבור, ולא סוג הכבל.(וויכוח אחר לגמרי).
3.אם ההבדלים הם כל כך קטנים בין חיבור רגיל לחיבור "BA", עד כדי כך, שאדם בעל נסיון כמוך לא יצליח להבדיל, רק בגלל האקוסטיקה, שבין עם היא טובה/רעה או מוכרת לך/ לא מוכרת לך, היא עדיין נשארת זהה לאורך כל הניסוי! אז כנראה שאין יתרון בשיטה הזאת :P
4.אתה צריך להכיר את הציוד כדיי לשמוע הבדלים :? אנחנו לא מדברים על דקויות... אנשים מתארים הבדלים מורגשים מאוד.
רמקול מאוד דורשני, לצורך העניין, אמור להשמע הרבה הרבה יותר טוב עם "מכפילים" לו את ההגברה, מבלי שתכיר את הציוד, לא :?
5.לא התייחסת לאף אחת מהשאלות שלי, אז הנה הן שוב:
למה חלק כל כך מכובד מגדולי מהנדסי הסאונד (שאגב נמצאים בפוזיציה לקבוע בשבילך איך תשמע ההקלטה), לא מאמינים בכל הוודו שחיי ובועט בעולם האודיו החובבני?
6.אני מעריך את ההתייחסות שלך, ובכלל מבסוט מהכבוד שבו מתנהל השירשור (Y)

motico
כתב
כתב
תגובות: 1510

שליחה

gro111

כל הכבוד על היוזמה.
סתם רעיון, אם כבר אתה מארגן מערכות שמע כדי לנסות ולהבדיל בין חיבור רמקולים בצורה הרגילה או בחיבור Biamp פסיבי אולי אפשר להוסיף מבחן לבדיקת הבדלי כבלים. די פשוט כי המערכות כבר קיימות רק צריך להשיג כבלים שונים.
אני חושב שהמאמר שיוסי כתב נועד להעלות סוגיות בנושא סוגי החיבור השונים בין המגבר לרמקול וניסה לתת פרשנות טכנית תיאורטית להבדל בין החיבורים השונים. אני מניח שעברת על כל השרשור והבחנת שהדעות מתמקדות בהבדל בין חיבור רגיל לחיבור Biamp פסיבי. אני גם מניח שבעקבות זה אתה מציע לארגן את הבדיקה.

אנחנו במצב מעניין.
ישנם סוגי חיבורי רמקולים שמאזינים טוענים בפרוש להבדלים בשמע למרות שהטכנולוגים שבינינו טוענים שזה לא הגיוני מבחינה הנדסית. לטענת הטכנולוגים (שאני ביניהם), ההבדלים כל כך מזעריים שאין סיכוי שהאוזן מבחינה בכלל בשינוי וכנראה שהכל בראש של המאזין.

המצב כאן הוא הפוך.
אפשר בקלות להצביע על הבדלים טכנים הנדסיים בין סוגי החיבורים (לפחות מבחינתי) ובכל זאת יש הטוענים שאין הבדל בשמע.

אני התייחסתי לשני הבדלים טכנים בין החיבורים הנ"ל.
1. הבדל ב IM. בהסבר האחרון של יוסי בנושא ה IM הוא הסביר למה IM בשני סוגי החיבורים זהה בעזרת פרוק המגבר לשלוש יחידות כשלטענתו היחידה האמצעית גורמת ל IM. הוא התייחס לכל יחידה כיחידה עצמאית ולא לקח בחשבון את ההעמסה הלא ליניארית שיש ליחידת הזרם על מגבר המתח. זה מה שעושה את ההבדל.
אבל עניין ה IM מבחינתי עומד ברמה של זניח. כבר העירו בשרשור זה שבחיבור רגיל מספרי ה IM כל כך קטנים שכבר לא ברי שמיעה ולכן שיפור ב IM בחיבור Biamp לא יגרום לשינוי מורגש בצליל.

2. נושא ההספק. כאן ההבדל דרמתי. חיבור Biamp פסיבי מתמודד עם רמקולים בעייתיים הרבה יותר טוב כי יכולת דחיפת הזרם שלו מוכפלת.

3. הבדל בין המגברים. נקודה שיוסי העלה במאמר. במצב חיבור רגיל, שתי יחידות הרמקול (ה BASS וה TWEETER) מקבלות את האות שלהם ממגבר יחיד, כלומר מקבלות עצמה שווה.
במצב חיבור Biamp פסיבי ה BASS מקבל דרך מגבר A וה TWEETER מקבל דרך מגבר B. אם ההגברה של מגבר A לא שווה להגברה של מגבר B זה יגרום לשינוי בצליל.

קח בחשבון את נקודות האלו (בייחוד 2 ו 3) ותנסה לבחור רמקולים (אם זה אפשרי) שאתה יודע שהם בעיתיים בעכבת שלהם. אני חושב שיש באתר מספיק מומחים שיכולים להמליץ על כאלה.

בהצלחה ושתמשיך להנות מהשרשור (b)
מוטי

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78973
שם מלא: עפר לאור

שליחה

gro111,

הייתי רוצה לתקן אותך בנוגע לנקודה אחת. גם אני חייתי בתחושה שטכנאי אולפן, ובכלל אנשי אולפן לא יאמינו בדברים האלה.

כל אלה שכן פגשתי עד כה (והיו כמה וכמה כאלה) דווקא מאמינים גדולים בהבדלים של כמעט כל אלמנט - כולל כבלי מיקרופון, כבלי חשמל וכו'. לא שאלתי מעולם לגבי נושא ה-BA או BW, אבל לא הייתי מכליל (בדיוק שכפי שניתן לראותב בשרשור, יש כאן מהנדסי אלקטרוניקה והדיון בינהם רחוק מקונצנזוס).

ובכלל, אני שמח שסוף סוף אנחנו רואים דיונים תרבותיים בסצינה - זה היה מאוד חסר לי.

(Y) (Y) (Y)

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738

שליחה

gro111 כתב:משפט קטן לדני ידידי,
יש לי הרבה כבוד עליך ולעמיתך, אחרי הכל יש לך נסיון רב שנים כחובב אודיו מושבע, לכן אשאל כשאלה :wink:

אני לא בא לסתור את הידע והניסיון שלך, יתרה מזאת, אני מאמין לך שאתה שומע הבדל בין חיבורים ורכיבים כאלו או אחרים.
הנקודה שלי היא אחרת,
אני חושב שאתה שומע הבדל בין "BA" לחיבור רגיל, כי אתה מאמין בזה, והמוח שלך חזק בהרבה מהאוזניים שלך :idea:
כדיי באמת להיכנס לעובי הקורה, חסרה כאן בשירשור התייחסות למוח, כרכיב חשוב בתוצאה הסופית :idea:

שיהיה אחלה המשך דיון, ומחכה להתייחסות לגביי מה שהצעתי :D
...
אני לא יודע למה אתה מתכווין , אבל אם לא משתמשים בקרוס פאסיבי , זה בגלל שרוצים אקטיבי. ואקטיבי אומר למעשה מגבר לכול דרייבר .
יש בעיה עם קרוס פאסיבי , הוא צריך לפצות על "מהירות" שונה של הדרייבר (שלקוחה מהמגנט, סליל והממברנה עצמה) , הוא צריך לטפל בשינוי החשמלי שהדרייבר מחזיר , ובחלק מהמקרים , גם ל"עסות" את העכבות הדינמיות של כול הדרייברים כדי שיציגו משהו שיותר קל למגבר .
ברור אם כך שליצור קרוס פאסיבי שיהיה טוב כמו קרוס אקטיבי , אם זה בכלל אפשרי , זה דבר שיעלה הון תועפות , ולכן אצל המקצוענים הם פשוט משתמשים באקטיבי

לכן לא הייתי גוזר מכך לנושא של רמקולים בייתיים.

מהנדסי סאונד יודעים היטב מה הם עושים לתוצר הסופי , אני חושש שחלק מכך מונע מהם גם לחשוב שכבל למש משנה

לגבי הנקודה האחרונה שלך אני מסכים בצורה מוחלטת

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

gro111

1. שוב, אוכל להתיחס לסוגיה רק מנסיוני והוא כולל BW רק ברמקולים דרשניים.

2. לא הבנת אותי. (או כמו שאמריקאי היה אומר: לא הסברתי את עצמי היטב): הכוונה פה לא היתה לסוגים שונים של כבלים אלא עשינו חיבור של BW באופן אמיתי ע"י שני זוגות רמקולים ששניהם יוצאים מאותה היציאה מהמגבר וכל אחד מתחבר לרמקול באופן עצמאי, כבל אחד לחיבור העליון והשני לתחתון. BW שנעשה ע"י כבל אחד שמתפצל רק קצת לפני הכניסה לרמקול, זה לא BW אמיתי אלא במקרה הטוב רק פותר את הבעיה של החלפת הברידג' הבעייתי בפתרון איכותי יותר. עכשיו שהבהרתי את עצמי, קרא שוב את מה שכתבתי ותראה שלפני הניסוי מאוד רציתי והאמנתי של-BW לא יהיה יתרון כי מאוד רציתי להמנע מלהכנס להוצאה של רכישת זוג כבלים נוסף. והאמן לי, אני לא משתמש בכבלים זולים.

3,4. אני לא מתכוון להגן על הדרך הנכונה בה עושים ניסויים. שוב -השונות היחידה בתנאי הניסוי צריכה להיות נשוא המבחן. יש לצמצם למקסימום כל שונות אחרת - א ב בניסויים אקדמיים. אני לא אומר שלא אצליח לזהות זאת בתנאים אחרים אבל אם אנו שואפים להגיע לאמת יש לעשות זאת בתנאים מקסימלים.

5. עפר ענה לך די יפה ועל דבריו אוסיף שקודם כל הופעות משתמשים במערכות PA שאילו מערכות מסוג שונה עם תנאים משלהם ואין לי בהם מושג ירוק. מה גם ששם מתרכזים בהעלאת הווליום למקסימום תוך שמירה על איכות סבירה ובטח לא בוחנים מושגים של "במה, נפח, עומק, נטראליות וכו"

לגבי מהנדסים למיניהם, זה שמישהו עובד כמהנדס סאונד זו לא ערובה לכך שהוא מבחין בדקויות של אודיו איכותי. זה אומר שהוא מבין במוסיקה, באלקטרוניקה ויודע לעשות את העבודה שלו.

6. (Y)

7. לפי דבריך לאחרונה אני רואה שהקיבלת על עצמך תורה מסוימת אותה רשמת בחתימה שלך ועל פיה אתה מתדיין ומתנהל. חבל! אתה דן את עצמך לחיים ארוכים של בינוניות (בתחום זה). האמן לי שהרבה יותר כיף במחנה שלנו.

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

motico,
תודה על העצות, אכן ילקחו בחשבון (Y)
בינתיים אין קופצים להצעה שלי....
בכל מקרה, תודה (Y)

עופר,
קיבלתי את דבריך, ואני מקבל את זה.
יחד עם זאת, אני גם מכיר לא מעט אנשי סאונד (כמקצוע) שיעידו אחרת, ואף יגידו שחלק מאנשי הסאונד, כן "מאמינים" לכל מיני הבדלים זניחים, מסיבות כלכליות...רמז דק :wink:
בנוסף, יכול להיות שאותם סאונדמנים, באמת מאמינים בשכלם בהבדלים ולכן שומעים אותם.
או שאולי יש הבדלים שאני לא שומע ואחרים כן, אופצייה ריאלית אחרי הכל. באיזה ביקורת או התייחסות לציוד אודיו, הסוקר מעלה גרף, של טווח השמיעה שלו, ויכולת אבחנה ברמת שינוי של 0.5dB לצורך העניין.
אוליי פה קבור הכלב... ההבדלים בין השמיעה שלנו :?
כשורה תחתונה, דעתי היא שבעולם האודיו החובבני עושים פיל מכל עכבר, ובעולם האודיו המקצועי מתרכזים בעובדות.
חופשי שירשור מצויין (Y)

truejoker,
לא כל כך מסכים איתך, אתה קצת סותר את עצמך לדעתי.
מעריך גם את נסיונך, ואשמח להבין אותך יותר, לא ממש ירדתי לסוף דעתך (Y)

danlior,
כנראה שאנחנו פשוט לא מסכימים לגביי חלק נכבד מהדברים.
1.בהגברה של הופעות חיות שנעשו כמו שצריך ישמעו יותר טוב מאצלך בבית, מבלי לזלזל חלילה במערכת שלך.
2.לגבי המשפט האחרון שלך, "לפי דבריך לאחרונה אני רואה שהקיבלת על עצמך תורה מסוימת אותה רשמת בחתימה שלך ועל פיה אתה מתדיין ומתנהל. חבל! אתה דן את עצמך לחיים ארוכים של בינוניות (בתחום זה). האמן לי שהרבה יותר כיף במחנה שלנו"
:lol:
אני מאוד נהנה ב"מחנה" שלי :D ולי זה עולה פחות :D
שוב תודה על ההתייחסות, אבל חבל שאין הסכמה לגביי ביצוע הניסויי.

סופ"ש נעים לכולם :pizza: (b) (~)

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

gro111

1) העניין שהיי-אנד ביתי מפיק אודיו יותר איכותי ממערכות PA מקצועיות הוא מעבר לדעה אישית אלא עובדה ואם אתה לא מבחין בדבר כל כך בסיסי אז כל הדיונים ביננו בטלים.

2) זה שזה עולה פחות זה בטוח אבל אל תשכח דבר אחד: You can't take it with you

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

TRUST ME I LIVE FOR THE DAY :D
עד לא מזמן, החתימה שלי באתר הייתה, "פאק איט כי חיים פעם אחת" :P

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

gro111 כתב:TRUST ME I LIVE FOR THE DAY :D
עד לא מזמן, החתימה שלי באתר הייתה, "פאק איט כי חיים פעם אחת" :P
...
(Y)

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271
שם מלא: יוסף הרי

דני היקר, לא הבנת את הפואנטה.

שליחה

danlior כתב:yosihary

הסיבה שלא כתבתי על ההתנסות שלי היא בדיוק התשובה שלך אלי, כל מה שאכתוב תיפטור ב"רק היה נדמה לך". כבר מזמן הפסקתי להתווכח עם מהנדסי אלקטרוניקה שכבל רמקול אחד נשמע שונה מחברו. לאחרונה היה לי גם ויכוי עם פלאח שטען שכל המגברים בעלי נתון שווה נשמעים אותו הדבר

אני מאוד מכבד את הידע והנסיון הטכני שלך אך אין לי ספק שזה מה שהוא - ידע טכני. על אותה מטבע אני אשיב לך: מוכן להתערב איתך על כל מה שיש לי שאין לך ציוד יקר ואיכותי בבית. (נו? הפסדתי? לא נראה לי) לו היית אומר לי שאתה יושב עם מגבר ורמקולים בבית בשווי של מעל $10K והיית מעלה את הטעונים הנ"ל, הייתי ממשיך בדיון. אך כל המהנדסים המכובדים שיושבים בסלון שלהם עם ציוד מדידות ומערכות סוג ז' וצוחקים על שאר העולם יכולים מצידי להמשיך לחיות בבינוניות. מבטיח לך שאמצא טכנולוג מזון שישבע לך שבבדיקות מעבדה היין של סגל הוא אחד לאחד כמו יין של פטרוס. אז שהוא ימשיך לשתות את ההין של סגל ואני אמשיך ללגום לי יינות שאני אוהב ומעריך ושהוא ימשיך לצחוק עליי.

אז לידעתך, הניסוי בביתי היה ארוך, וכן החזרתי למצב הקודם מכיוון שלא עמדתי בעלויות וכן, כשהחזרתי ציפיתי לראות שהשינוי בחזרה לפחות לא יהיה גדול כדי להצדיק את אי הקניה. אבל מה לעשות שכשהחזרנו את המצב לקדמותו כל היושבים בחדר - שלושה אנשים עם יותר מעשרים שנות נסיון בתחום ההי-אנד, שניים מהם פעילים כאן בפורום - פלטו לאויר ביחד איך שהמצב שונה לקדמותו "וואו איזו נפילה"

אז עם יד על הלב, שאפו גדול לך על כל הידע הטכנולוגי שלך, אין ספק שהוא גדול משלי אבל עם אתה באמת חושב שמושגים כמו (לצטט מדבריך):
במה, נפח אוריריות, הזמרת עמדה מולי (וקצת פזלה)
...
הם רק קילשאות ואם מעולם שינוי בכבל לא הביא דמעות לעינך אז אציע לך בחום להמשיך לעבוד ולהתפרנס במקצוע הזה כי ללא ספק אתה טוב בו אך למצוא תחביבים וריגושים בתחומים אחרים, תחומים אחרים שכן תוכל למצוא ריגושים, שכן תוכל להתרגש ושתוכל לצחוק על מהנדסים למיניהם שרק יעיזו לומר לך "רק נדמה לך"

לא כולם מסוגלים לעבוד בתחביב שלהם. בהצלחה!
...
1. אני פנסיונר.
2. רק הרסיבר והנגן עלו לי בסביבות 20K.
3. הנקודה היא לא למי יש יותר גדול.

4. הנקודה היא שאין לי ויכוח לגבי התנסותך ותחושותיך זה נושא סוביקטיבי.
5. כאשר אתה מנסה לערער על הסבר מנומק ומביא בתור עדות את תחושותיך וניסיונך עליך לתת תיאור והסבר מנומק, תוך תיאור מפורט כיצד בצעת את הנסיון. יתכן ויסתבר שפספת משהו. אני לא פתרתי אותך בנדמה לך, אלא אמרתי שכל עוד אינך מתאר כיצד ניסית - אז "נדמה לך" יכולה להיות אפשרות לגיטימית.

6. כל המצדדים ב- BW ו- BA פסיבי מתחמקים מכך שההסברים הניתנים להם לא נכונים ולא מביאים נתוני אמת שמציגים שיפור
כתבת כלהלן:
" Bi-Wire אמיתי ז"א חיבור המגבר אל כל חלק לרמקול בכבל ניפרד נותן לאין שיעור איכות יותר טובה מהסיבה הפשוטה שרמקול 2 WAY למשל עם אפשרות ל-Bi-Wire הוא בעצם שני רמקולים ניפרדים החולקים את אותה הקופסה. אין כל קשר בין שני הרכיבים. כשכבל אחד מחובר לוופר בעל LPF ישירות מהמגבר וכנ"ל גם הטוויטר בעל ה-HPF, ההתנגדות של הקרוס גורמת למגבר להעביר רק את התדרים הרצויים על פני כל כבל ומונעת עיוותים לא רצויים על הכבל המחובר לטוויטר הניגרמים מהאינפורמציה של הבאס."

כאמור המשפט האחרון שלך נכון בכל צורת חיבור של טוויטר דרך מסנן, גם בכבל בודד.

תמיד מוטב לומר "אצלי זה פועל, עובדה שו שיסבירו אחרים" מאשר להמציא הסברים לא נכונים.

7. כאמור לא מצאתי מעולם לא בספר, מגזין או אתר הסבר או מדידה שהם גם נכונים טכנית וגם סותרים את מה שכתבתי.

0z23
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

יוסי שאפו ראה הערה שלי לגבי סעיף 3 שרשמת בעמוד 5-7
(חיפה מחוץ לתחום :( )
שבת שלום

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

yosihary

תודה עבור ההתיחסות.

1) מברוק. הלוואי עלי, סופר את הימים.........

2,3) ממש לא התכוונתי להכנס למי יש יותר גדול. פשוט התכוונתי לקבוע רף מינימלי של מערכת בה ניתן יהיה להרגיש בהבדלים בהם אנו דנים. הסכום שנקבתי היה בדולרים, מן הסתם היה לך נוח להשיב לי בשקלים ולא, רסיבר ק"ב ונגן שעלותם הכוללת היא קצת מתחת ל-20K ש"ח לא מגיעים לרף הזה. אני דיברתי על מערכת עם מגבר אינטגרייטד היי-קורנט יעודי ורמקולים קשים לדחיפה. אין לי ספק שבמערכת ק"ב בינונית אין טעם להתחיל להיכנס לקונפיגורצית של BW, בטח לא BA.

4) בהחלט יש לך, ברגע שאתה מציב נוסחאות האמורות ליצג את האמת המוחלטת, אתה סותר כל התנסות סובייקטיבית המראה אחרת.

5) אם כל כך חושב לך לשמוע כיצד ניסיתי, אתאר לך ואציב בפניך אתגר, לנסות להסביר את ההתנסות שלי בכל נימ מוק אחר מאשר "היה נדמה לך" - אז ככה, ראשית האזנו למערכת שלי כמו שהיא היתה מקונפגת: זוג כבלים היוצאים מהמגבר ומחוברים לרמקול באופן רגיל. האזנו שלשלושה קטעים קצרים ושונים ואז חיברנו זוג כבלים זהה נוסף, הפעם זוג אחד יצא מהיציאה של הרמקולים הישר לחיבור התחתון של הרמקולים וזוג שני מאותה יציאה במגבר לחיבור התחתון ברמקולים. באופן מידי קיבלנו שיפור ניכר בסאונד - הבאס היה יותר נמוך, נעים - הסאונד כולו היה יותר גדול ואוורירי. יותר מפורט. כאילו למגבר פתאום נהיה יותר קל. שמענו את שלושת הקטעים הללו והחזרנו לקונפיגורציה הקודמת. באותה נקודה הייתי מאוד מעוניין שכשהחזרנו את המצב לקדמותו לא ארגיש בהבדל או לפחות שההבדל יהיה קטן ולא יצדיק את עלות זוג כבלים נוסף. לצערי איך שהחזרנו את המצב לקודם, שלושת האנשים שהיו בחדר באותו הניסוי פלטו לאוויר ביחד כמעט במקהלה, "וואו, איזו נפילה" - אשמח לשמוע הסבר מדעי משובח למה שהתנסנו בו.

6) אני לא מתחמק יוסי, אני פשוט בעל השכלה בתחום אחר ואין לי ציוד מדידה בבית. אין לי ספק שהשינוי בו אני חש הוא מדיד וחצי, אתה מוזמן עם ציוד מדידה במידה והוא ברשותך.
כאמור המשפט האחרון שלך נכון בכל צורת חיבור של טוויטר דרך מסנן, גם בכבל בודד.
...
זה נכון במידה ומחברים את הטוויטר ראשון בשירשור אבל אז ישנן בעיות אחרות. ואם מחברים את הוופרים ראשונים בשירשור אז הסיגנל שמגיע לטוויטר כבר מגיע עם עיוותים.

7) השאלה היא כמה חיפשת - אני לא מכיר הרבה אנשים שאוהבים לנבור בספרות מקצועית על מנת לבדוק את עצמם אם הם טועים. לרוב אנשים מחפשים סימוכין בדיוק להפך. יגעת ומצאת, תאמין :wink:

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”