טסלה - השרשור הרישמי

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
stanaula
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 42

שליחה

אף פעם לא חשבתי לצלם את הרכב שלי בתחנת דלק. עם טסלה זה מקובל, למה?
זה בגלל שיש הרבה זמן לשרוף בהטענות?

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10134

שליחה

09/08/2022 12:29  
stanaula כתב:
אף פעם לא חשבתי לצלם את הרכב שלי בתחנת דלק. עם טסלה זה מקובל, למה?
זה בגלל שיש הרבה זמן לשרוף בהטענות?
...
איףף אין לך משהו חכם לתרום לדיון?
טרחנים נמאסתם
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

stanaula
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 42

שליחה

זו היתה שאלה רצינית 😐

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893

שליחה

אני הייתי לפני החלטה על רכישת רכב חדש לאחרונה. פזלתי לעבר חשמלי, ואחד השיקולים המכריעים להמנע מזה הוא אותה חרדת סוללה.
הלכתי בסוף על אופציית הביניים - רכב פלאג אין. מבחינתי גם זו פשרה, על הנאה מנהיגה, אבל ינהגו בו 3 נהגים, מדובר על המון קילומטרים, ודלק זה כסף.
האופציה שמאוד רציתי ולא הלכתי עליה - אוקטביה RS. במקום זה הלכתי על פלאג אין. יש RS שהיא גם פלאג אין אבל היא כבר מאוד יקרה ולא ברור עד כמה חסכונית..

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78970
שם מלא: עפר לאור

שליחה

זה חדש אז מצלמים.

חייב להודות שמעולם לא יצא לי לטעון בסופרצ'רג'ר. זה לא בדיוק בדרך שלי

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4941

שליחה

09/08/2022 16:03  
nir11 כתב:
אני הייתי לפני החלטה על רכישת רכב חדש לאחרונה. פזלתי לעבר חשמלי, ואחד השיקולים המכריעים להמנע מזה הוא אותה חרדת סוללה.
הלכתי בסוף על אופציית הביניים - רכב פלאג אין. מבחינתי גם זו פשרה, על הנאה מנהיגה, אבל ינהגו בו 3 נהגים, מדובר על המון קילומטרים, ודלק זה כסף.
האופציה שמאוד רציתי ולא הלכתי עליה - אוקטביה RS. במקום זה הלכתי על פלאג אין. יש RS שהיא גם פלאג אין אבל היא כבר מאוד יקרה ולא ברור עד כמה חסכונית..
...
אם פרופיל הנסיעות שלך כולל כמה מאות ק"מ ליום לפחות פעם או פעמיים בשבוע ו/או אין לך אפשרות להתקנת עמדת הטענה ביתית אז יתכן וקיבלת החלטה נכונה. אחרת -- אתה מחפש תמיכה ונחמה להחלטתך בשרשור הלא נכון :D
... בכל מקרה מז"ט על הרכב החדש (Y) תמיד כיף להסיר את הניילונים !
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

09/08/2022 16:39  
sigamore כתב:
אם פרופיל הנסיעות שלך כולל כמה מאות ק"מ ליום לפחות פעם או פעמיים בשבוע ו/או אין לך אפשרות להתקנת עמדת הטענה ביתית אז יתכן וקיבלת החלטה נכונה. אחרת -- אתה מחפש תמיכה ונחמה להחלטתך בשרשור הלא נכון :D
... בכל מקרה מז"ט על הרכב החדש (Y) תמיד כיף להסיר את הניילונים !
...
יש לי אפשרות להתקנת עמדה, אחרת מה הטעם בפלאג אין? אפשר ללכת על היברידי ללא פלאג אין. הרכב יכול לסוע 60 קילומטר אמיתיים על חשמל. זה אומר שאוכל כל יום לסוע הלוך ושוב לעבודה בלי לבזבז דלק בכלל, אול לבזבז מעט מאוד דלק.
לא כתבתי את ההודעה כדי לקבל תמיכה, ברור לי שזה השרשור הלא נכון. השרשור הזה הוא שרשור אמירות חיוביות בלבד על הטסלה וכל דעה אחרת נדחית כאן בשאט נפש. שיתפתי את הקניה לשם השיתוף. כאמור איני זקוק לתמיכה, נדמה לי שאני מבין בעיניני רכב לא רע, כך שאיני זקוק ובטח שאיני מצפה.
אגב בנסיעות ארוכת אתה מסיים את הסוללה מתי שהוא, ואז אתה סוחב 200 קילו סתם ככה. רכב פלאג אין כדאי במיוחד אם רוב הנסיעות עירוניות. ללא בלימה אין טעינה, אלא אם כן המנוע טוען, ואז ברור שיש איבוד אנרגיה, כי זה מה שהתרמודינמיקה קובעת.

לצד זה, היתרונות של הרכב מבחינת נצילות הדלק תלויים גם באופי הנסיעות שמבצעים, כך שיש אנשים שלא בהכרח ייהנו ממלוא פוטנציאל החיסכון הכלכלי. הרכב יהיה חסכוני בעיקר בנסיעות במהירויות איטיות יחסית, בסביבה עירונית או פרברית (מכיוון שהמנוע החשמלי בא על חשבון חלק מהשלבים היותר בזבזניים של מנועי הבעירה במצבים אלה). למי שנוסע בסביבה עירונית, שבישראל היא לרוב גם פקוקה, יוכל ליהנות יותר מהיתרונות הכלכליים שלו. מנגד נסיעות במהירויות גבוהות יותר, לדוגמא בכבישים בין עירוניים, ינצל פחות את המערכת ההיברידית ולכן יחסוך הרבה פחות כספים ממה שמצפים.
...
נערך לאחרונה על ידי nir11 ב 10/08/2022 10:26, נערך פעם 1 בסך הכל.

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

10/08/2022 9:16  
nir11 כתב:
יש לי אפשרות להתקנת עמדה, אחרת מה הטעם בפלאג אין? אפשר ללכת על היברידי ללא פלאג אין. הרכב יכול לסוע 60 קילומטר אמיתיים על חשמל. זה אומר שאוכל כל יום לסוע הלוך ושוב לעבודה בלי לבזבז דלק בכלל, אול לבזבז מעט מאוד דלק.
לא כתבתי את ההודעה כדי לקבל תמיכה, ברור לי שזה השרשור הלא נכון. השרשור הזה הוא שרשור אמירות חיוביות בלבד על הטסלה וכל דעה אחרת נדחית כאן בשאט נפש. שיתפתי את הקניה לשם השיתוף. כאמור איני זקוק לתמיכה, נדמה לי שאני מבין בעיניני רכב לא רע, כך שאיני זקוק ובטח שאיני מצפה.
אגב בנסיעות ארוכת אתה מסיים את הסוללה מתי שהוא, ואז אתה סוחב 200 קילו סתם ככה. רכב פלאג אין כדאי במיוחד אם רוב הנסיעות עירוניות. ללא בלימה אין טעינה, אלא אם כן המנוע טוען, ואז ברור שיש איבוד אנרגיה, כי זה מה שהתרמודינמיקה קובעת.
...
1. לִנְסֹעַ
2. רכב הטסלה רחוק מלהיות מושלם
3. שוב - מפרגן על בחירתך המושכלת

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

10/08/2022 9:48  
sigamore כתב:
1. לִנְסֹעַ
...
תודה על זה שאתה מחכים אותי, משפר את העברית שלי, ובכך הופך אותי לאדם טוב יותר.
(Y)

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

10/08/2022 9:16  
nir11 כתב:
...
נוסע 60 קמ ביום ויש לך חרדת טווח מרכב חשמלי שעושה 450KM
בהחלט עשית בחירה טובה, מה אני אגיד לך..
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

10/08/2022 11:04  
Nba כתב:
נוסע 60 קמ ביום ויש לך חרדת טווח מרכב חשמלי שעושה 450KM
בהחלט עשית בחירה טובה, מה אני אגיד לך..
...
על הרכב שלי ינהגו 4 נהגים, שניים מהם רואים בו כ"שרות" והטעינה שלו בסוף ביום זה משהו שהם עשויים לזכור ועשויים בהחלט לא לזכור. הם גם לעיתים קרובות מאוד הנהגים האחרונים שלו בסוף היום. לקום בבוקר לנסוע לעבודה ולגלות רכב לא טעון, לא תסריט שאני רוצה להיות בו, ולכן חשמלי די ירד מהפרק. כן שקלתי חשמלי, התעניינתי באיוניק 5 ואניאק. טסלה כרגע זו מכונית שאני לא אתפס נוהג בה, גם לא מת.
היתרון של פלאג אין שאם כמובן שכחו לטעון בלילה, יש לי את המנוע בנזין. כמובן שכבר היום קורה לעיתים שאני קם בבוקר לרכב עם נורת דלק דולקת, אבל אז אני יכול לעבור בדרך בתחנת דלק. טעינה של 500 קילומטר ברכב בנזין לוקחת כחמש דקות, ויש לי 4 "תחנות טעינה" ברדיוס של 2 קילומטר מהבית.

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

10/08/2022 11:41  
nir11 כתב:
על הרכב שלי ינהגו 4 נהגים, שניים מהם רואים בו כ"שרות" והטעינה שלו בסוף ביום זה משהו שהם עשויים לזכור ועשויים בהחלט לא לזכור. הם גם לעיתים קרובות מאוד הנהגים האחרונים שלו בסוף היום. לקום בבוקר לנסוע לעבודה ולגלות רכב לא טעון, לא תסריט שאני רוצה להיות בו, ולכן חשמלי די ירד מהפרק. כן שקלתי חשמלי, התעניינתי באיוניק 5 ואניאק. טסלה כרגע זו מכונית שאני לא אתפס נוהג בה, גם לא מת.
היתרון של פלאג אין שאם כמובן שכחו לטעון בלילה, יש לי את המנוע בנזין. כמובן שכבר היום קורה לעיתים שאני קם בבוקר לרכב עם נורת דלק דולקת, אבל אז אני יכול לעבור בדרך בתחנת דלק. טעינה של 500 קילומטר ברכב בנזין לוקחת כחמש דקות, ויש לי 4 "תחנות טעינה" ברדיוס של 2 קילומטר מהבית.
...
כנראה שאתה מפספס ביג טיים עם רכב חשמלי וזה לא משנה כרגע המותג.
לי זה נראה שאתה מחפש דרכים ותירוצים איך לא לרכוש אחד כזה.
יש לך עמדת טעינה בבית, משמע, יש לך תחנת דלק בבית.
אתה לא צריך 4 תחנות ברדיוס של 2 קילומטר מהבית.
אתה יכול לקום בבוקר (זמן הטעינה ממש לא משנה) עם "פול טנק".
אם אתה נוסע כל יום 60 קילומטר, אתה יכול גם לשכוח "לתדלק" בבית גם יומיים שלושה ולא יקרה כלום.

אתה כנראה צריך לדבר עם בעלי רכב חשמלי (לא בעלי טסלה, שלא תמות במקרה) ותבין שיש לך דעות קדומות.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

10/08/2022 12:02  
Nba כתב:
כנראה שאתה מפספס ביג טיים עם רכב חשמלי וזה לא משנה כרגע המותג.
לי זה נראה שאתה מחפש דרכים ותירוצים איך לא לרכוש אחד כזה.
יש לך עמדת טעינה בבית, משמע, יש לך תחנת דלק בבית.
אתה לא צריך 4 תחנות ברדיוס של 2 קילומטר מהבית.
אתה יכול לקום בבוקר (זמן הטעינה ממש לא משנה) עם "פול טנק".
אם אתה נוסע כל יום 60 קילומטר, אתה יכול גם לשכוח "לתדלק" בבית גם יומיים שלושה ולא יקרה כלום.

אתה כנראה צריך לדבר עם בעלי רכב חשמלי (לא בעלי טסלה, שלא תמות במקרה) ותבין שיש לך דעות קדומות.
...
פשוט התעלמת לגמרי ממה שכתבתי. זו תכונה שחוזרת אצל כתות - אמונה עיוורת שלא ניתן לשנות אותה עם עובדות.
כבר כיום, וגם עם חשמלי, יש לי ודאות לא גבוהה שבבוקר הרכב יהיה עם כבל הטעינה בתוך הרכב. כתבתי את זה. התעלמת לגמרי וכתבת אני אקום עם פול טנק. פשוט התעלמת. למה?
אני לא מחפש תרוצים ולא דרכים. כשאני צריך לקבל החלטה של 180 אלף שקל אני חושב טוב טוב. המשפחה שלי, המדינה שלי, החניונים במקום העבודה שלי, עוד לא מוכנים לטעינה המונית של רכבים חשמליים. בבניין שאני עובד בו יש 4 קומות חניון, בכל אחד מהם לפחות 100 חניות, כנראה שיותר. עמדות טעינה חשמלית? אחת בקומה.

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

10/08/2022 12:19  
nir11 כתב:
פשוט התעלמת לגמרי ממה שכתבתי. זו תכונה שחוזרת אצל כתות - אמונה עיוורת שלא ניתן לשנות אותה עם עובדות.
כבר כיום, וגם עם חשמלי, יש לי ודאות לא גבוהה שבבוקר הרכב יהיה עם כבל הטעינה בתוך הרכב. כתבתי את זה. התעלמת לגמרי וכתבת אני אקום עם פול טנק. פשוט התעלמת. למה?
אני לא מחפש תרוצים ולא דרכים. כשאני צריך לקבל החלטה של 180 אלף שקל אני חושב טוב טוב. המשפחה שלי, המדינה שלי, החניונים במקום העבודה שלי, עוד לא מוכנים לטעינה המונית של רכבים חשמליים. בבניין שאני עובד בו יש 4 קומות חניון, בכל אחד מהם לפחות 100 חניות, כנראה שיותר. עמדות טעינה חשמלית? אחת בקומה.
...
תכף אשלח לך את הפרק בעובדה עם אילנה דיין, עשו עלי פרק שאני בתוך כת.
שיהיה לך בהצלחה.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46473

שליחה

תעלו קצת את רמת הדיון, זוהי לא זירת אגרוף.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20197
שם מלא: ארתור ליברמן

שליחה

כבר נכתב כמה פעמים שמעבר לרכב חשמלי דורש שינוי תפיסה, ושינוי הרגלים מסויים.
לא קשה לבקש\להזכיר למשפחה לחבר את האוטו בסוף היום. אחרי כמה פעמים זה הופך להרגל.
אני מבין אנשים שלא רוצים לשנות הרגלים, גם אם זה נשמע "מוזר" למי שכבר עשה את המעבר הזה. אני לא חושב שזה הדבר הנכון לעשות, אבל אני מבין אותם.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

10/08/2022 13:51  
TheCoolest כתב:
כבר נכתב כמה פעמים שמעבר לרכב חשמלי דורש שינוי תפיסה, ושינוי הרגלים מסויים.
לא קשה לבקש\להזכיר למשפחה לחבר את האוטו בסוף היום. אחרי כמה פעמים זה הופך להרגל.
אני מבין אנשים שלא רוצים לשנות הרגלים, גם אם זה נשמע "מוזר" למי שכבר עשה את המעבר הזה. אני לא חושב שזה הדבר הנכון לעשות, אבל אני מבין אותם.
...
לי אישית אין בעיה עם טעינה יומית. חי עם זה בשלום ויודע לשנות הרגל מהסוג הזה.
יש לי שני ילדים בני 23 ו 21. יש דברים בחינוך שבהצלחתי בהם, ויש שנכשלתי. בלי קשר למכוניות, הם פחות עוזרים בבית בדברים הרגילים, כמו שטיפת כלים וניקיון. אם מישהו פה רוצה להוקיע אותי פה על זה, מוזמן. הם גם רגילים לרכב זמין כמעט תמיד, ולא הצלחתי לחנך אותם לשמור על הנקיון שלו, ואפילו לא על מילוי דלק. כמו שכתבתי קודם, הם רואים במכונית כשרות. קרה לא מיט שקמתי בבוקר לנורת דלק דלוקה ברכב.
מטבע הדברים הם יוצאים לבלות כשאני כבר במיטה, מכאן שהם הנהגים האחרונים שישימו את הרכב בטעינה. אני פשוט לא יכול לסמוך על זה שזה יקרה, ולחנך אותם מאוחר מיד. אודה לא לקבל כאן עצות חינוכיות, ביקורת, רעיונות לעונשים וכיוצא בזה.

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

10/08/2022 14:36  
nir11 כתב:

...אודה לא לקבל כאן עצות חינוכיות, ביקורת, רעיונות לעונשים וכיוצא בזה.
...
ניר -- אני לא חושב שמישהו מבקר את הרציונל שבהחלטתך. תקציב וסדרי עדיפות שלך, ושלך בלבד!!
ובכל זאת משפטים תמוהים כמו "טסלה כרגע זו מכונית שאני לא אתפס נוהג בה, גם לא מת" נשמעים איך לומר.. ילדותיים משהו.
אם אתה מתעניין בשרשור הזה (מדוע בעצם לאור הנאמר לעיל :מבולבל: ) אז נסה להבין את העובדה שקביעותך הנחרצות לא בהכרח משכנעות את כולם.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

10/08/2022 15:13  
sigamore כתב:
ניר -- אני לא חושב שמישהו מבקר את הרציונל שבהחלטתך. תקציב וסדרי עדיפות שלך, ושלך בלבד!!
ובכל זאת משפטים תמוהים כמו "טסלה כרגע זו מכונית שאני לא אתפס נוהג בה, גם לא מת" נשמעים איך לומר.. ילדותיים משהו.
אם אתה מתעניין בשרשור הזה (מדוע בעצם לאור הנאמר לעיל :מבולבל: ) אז נסה להבין את העובדה שקביעותך הנחרצות לא בהכרח משכנעות את כולם.
...
אני מאוד מתעניים בשירשור הזה וגם משתתף בו אקטיבית. טסלה מעוררת הרבה עניין, גם אצלי באופן אישי, זה לא טרנד שניתן להתעלם ממנו, בטח עבור חובב רכב. אני ממש לא רואה בעיתיות בהודעה שלי, על רקע הפאן בוייזם וההתלהבות (הילדותיים?) שיש בשרשור סביב הטסלה.
אני גם עוקב אחרי הפריימריז במפלגה שאני לא מצביע לה. לא רואה סתירה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78970
שם מלא: עפר לאור

שליחה

אנחנו מבינים שאתה מאוד אוהב את השרשור הזה, אבל אתה מטריל אותו. זה כמו לשבת בשרשור של צמחונים ולהסביר על בשר. ליגיטימי אבל לא מתאים.

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”