טסלה - השרשור הרישמי

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893

שליחה

18/07/2022 16:18  
OMRIJ כתב:
בארץ לא
משום מה בארץ צ'מפיון דוחפים את המערכת שלהם
אין עדכוני תוכנה
...
בדיוק אתמול הייתי באולם התצוגה הראשי של צ'מפיון וישבתי עם סוכן (והזמנתי רכב). אין אפליקציה, אין חיבור בכלל, וכמובן שאין עדכוני תוכנה מהאוויר. לא בסקודה, לא בישראל.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20197
שם מלא: ארתור ליברמן

שליחה

כל הכבוד לך.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73432
שם מלא: ערן

שליחה

אחד היוטיוברים המובילים בתחום רכבי טסלה מציג רכב שנסע מעל 1,000,000(!) מייל (כ 1,609,344 קילומטר!).

לפי סקר שהוא מציג ממקור רישמי אורך חיים ממוצע של רכב לפני תקלה ברכיב מרכזי הוא 8-15 שנים או 150000-300000 מייל. ז"א שהטסלה שלו עשתה פי כ 3 עד 6.6 מהממוצע הנ"ל.

סתם בשביל לסבר את האוזן, ממוצע נסיעה של רכב פרטי בארץ עומד על מתחת ל 20,000 ק"מ בשנה, ז"א שמדובר פה על כ 50(!) שנות נהיגה עפ"י הממוצע!

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

ועוד מדובר בדור הישן של מודלים S ו-X.
במודל 3 ומודל Y יש מנועים שונים ואמינים יותר. יש סוללות חדשות ואמינות יותר. ב-SR+\RWD יש סוללות LFP אשר עוד יותר עמידות.
אני מניח שנצטרך לחכות עוד 3-5 שנים כדי לראות באמת מה הרכבים החדשים יותר באמת מסוגלים לעשות.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73432
שם מלא: ערן

שליחה

כן - זה בדיוק מה שהוא אומר בסיכום של הווידאו :D

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

אני מת לראות את הוידאו של מונרו בנוגע לפירוק הסוללה של מודל Y עם סוללות 4680.
בינתיים נראה שהם נגנבו לגמרי ממה שטסלה עשתה עם הרכבים האלה.

deleteduser1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1253
שם מלא: רוצה שתמחקו אותי

שליחה

19/07/2022 14:54  
TheCoolest כתב:
אני מת לראות את הוידאו של מונרו בנוגע לפירוק הסוללה של מודל Y עם סוללות 4680.
בינתיים נראה שהם נגנבו לגמרי ממה שטסלה עשתה עם הרכבים האלה.
...
בינתיים נראה שהם מתקשים לפרק את הסוללות. כבר העלו סרטון התנצלות על העיכוב ביום שישי.
גם אני סקרן.

אגב, יצאו שני סרטונים השבוע שמתארים בדיוק את הפירוק, המבנה והכימיה של ה4680. מאד מעניין.
חלק 1, הפירוק:

חלק 2, הכימיה:

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78970
שם מלא: עפר לאור

שליחה

אבל זה מבאס לראות את זה כשאתה יודע שלך אין כזה :)

deleteduser1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1253
שם מלא: רוצה שתמחקו אותי

שליחה

19/07/2022 15:10  
oferlaor כתב:
אבל זה מבאס לראות את זה כשאתה יודע שלך אין כזה :)
...
זה בעיקר מוסיף לי להתלבטות האם כדאי לקנות מודל Y עכשיו או לחכות שבברלין ייצרו רכבים עם 4680....
מחפש הצדקה לרכישה... בינתיים אין 8O

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

@oferlaor
בתור בעל הרכב, סוג של כן. אבל אני עם SR, בכל מקרה זה LFP.
בתור בעל מניות, לא ממש :)

@eyalron
אני מכיר את הסרטונים האלה, הסוללה ב-the limited factor היא אב-טיפוס, וגם לא ברור אם היא עברה את הטעינות הראשוניות במפעל או לא. ז"א שחישוב ה-energy density עלול להיות לא מדויק.
אני מחכה לסרטוני ההמשך של מונרו לראות מה המצב בסוללה שמגיעה ללקוחות.

בנוגע לרכישת מודל Y אני חושב שצריך לחכות קצת ולראות מה מכילה הסוללה הזו במודל Y, וכמה KWH היא באמת.
אפשר גם להזמין את הרכב עכשיו, במידה וזמן ההמתנה ארוך, יכול להיות שעד שיגיע הרכב הם יעברו ל-4680.
וגם אם לא, אפשר לנסות לדחות, ואם לא אז מקסימום אפשר לבטל את הרכישה ולהפסיד 1,000 ש"ח. זה המקרה הכי גרוע.
הבעיה שאני רואה כרגע היא שללא ממשלה, סביר להניח שנראה את המס על חשמליות עולה בתחילת השנה הבאה, והמחיר של הרכבים האלה יקפוץ ב-20K כלפי מעלה בלי קשר לתמחור של טסלה.

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4941

שליחה

מעניין אם ומתי ה 4680 תשולב במודל 3 .. ? אישית - מודל 3 מג'יגה ברלין עם 4680 'תדחוף' אותי להחליף (כרגע עם SR LFP) ל LR או ל P ... עד אז שמח בחלקי 😁
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

זה יגיע, אבל לא הייתי בונה על זה בשנה-שנתיים הקרובות.
כרגע יש להם קשיים ב-ramping up של הסוללות האלה. ולסייברטראק וסמי חשיבות הרבה יותר גדולה.
אבל מאסק אמר שגם מודל 3 ככל הנראה תקבל בסוף גיגהקאסטינג וסוללות מבניות.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

נראה לי שזה לא תהיה המודל 3 שאנחנו מכירים אלא facelift. גיגהקסטינג נותן הרבה יתרונות אבל לא אם ישאירו את העיצוב הנוכחי.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

facelift, אולי. אבל מודל Y עם 4680 מאוסטין נראת בדיוק אותו דבר כמו הדור הקודם, יש כמה שינויים מינוריים מבחינת תכנון פנים, וחיצונית הרכב נראה בדיוק אותו דבר.
מאסק אמר שמעבר לגיגהקאסטינג אחורי+קדמי עבור מודל Y הקטין את השטח הדרוש במפעל עבור מרכב הרכב פי 3.
נכון לעכשיו למודל Y יש את החשיבות הכי גדולה, ולכן מרבית ההשקעה היא דווקא בדגם הזה. הוא הכי נמכר והוא הכי רווחי. ולא רחוק היום בו הוא כנראה יהפוך לרכב הכי נמכר בעולם.
ברגע שייעול הייצור של מודל Y יגיע לרוויה, אני מניח שטסלה תוכל להתחיל להשקיע מעט משאבים ע"מ להמיר את מודל 3 למבנה החדש. אני חושב שעיקר ההשפעה על תזמון מעבר זה היא זמינות של 4680. התחשב שטסלה תצטרך את התאים למודל Y, לסייברטראק ולסמי, לא הייתי בונה על לראות עדכון מאסיבי למודל 3 לפחות בשנה וחצי - שנתיים הקרובות.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

נראה שטסלה שוב עדכנה את מפת המטענים שלה, והזיזה כמה SCים רבעון-שניים קדימה.
אבל בתחילת השנה הבאה הם הולכים להוסיף SC בכרמיאל ובחדרה.
בנוסף, המטען בחולון הפך לאדום אבל עדיין אין עליו מידע. מעניין אם הוא כבר הוקם או שזו טעות.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

לא לגמרי ברור לי הנקודות שהם שמים על המפה. הם היו צריכים לשים שתי נקודות בשני הצדדים של כביש 6 (יקנעם אידאלית לזה)

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

טסלה נוטה לבנות SC במרכזי קניות.
אני לא ממש משתמש בכביש 6 אז אני לא יודע אילו מרכזי קניות יש מסביבו, אבל בגדול אני מסכים שגם באיזורי כביש 6 צריכים להיות SCים.

אבל באופן כללי, נראה שהם דווקא מתכננים את הכיסוי על פני כבישים "חינמיים" בצורה הגיונית. הפריסה נראית הגיונית, למרות שהייתי מעדיף שהתחנה המתוכננת בכרמיאל תהיה בטבריה 😁
בצפון והשפלה אין מספיק תחנות טעינה של טסלה כרגע. למשל אני נוסע פעם ב... לקצרין, מרמת גן.
בינואר (כשלא חם ולא קר והמזגן לא טוחן את הסוללה) הצלחתי להגיע הלוך וחזור בלי לטעון כולל פקק ארוך. אבל הגעתי הביתה עם 7% סוללה. אם היה מטען מחדרה, אז הנסיעה היתה יכולה להיות רגועה ומהירה יותר.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893

שליחה

כל הסיפור הזה עם הטעינות זה חתיכת חרדה. אני לעולם לא מגיע ל 7% בטלפון הנייד, אז באוטו?
מעבר לזה כל רכב בזנין שאני מסוגל לחשוב עליו את רמת גן קצרין הלוך ושוב בלי שום בעיה, כנראה שגם פעמיים. הטווח של הטסלה לא אמור להיות 500 קילומטר? איך זה עומד ביחד למציאות?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

יש לי SR+ עם הסוללה הקטנה יותר. הנסיעה בחזור לקחה יותר מ-4 שעות כי הייתי תקוע בפקק, לא נסיעה "סטנדרטית" עבורי.
הרכב נותן חישוב מדוייק למדי עם כמה אחוז אתה מגיע ליעד, לכן אין לי חרדת טווח.
אם לא הייתי בטוח שאגיע הביתה בלי בעיה אז הייתי עובר בטעינה, זה לא נושא כזה בעייתי.

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10134

שליחה

לפני כשבועיים נסעתי מהשפלה->מצפה רמון->אילת->ים המלח->השפלה
1000KM ביום אחד
10 דקות מנוחה וטעינה (SC) בנקודות המדוברות.
ללא חרדת טווח ונסיעה מהחלומות.
וזו פעם ראשונה שאני יוצא מהטווח קיבולת של הסוללה מזה שנה פלוס.
לא רואה שום בעיה עם זה, להפך, הפריסה של הSC הופכת את זה להרבה יותר פשוט.
image.png
image.png
image.png
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”