https://www.theverge.com/2022/7/4/23194 ... t-software
טסלה - השרשור הרישמי
-
Huber
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73432
- שם מלא: ערן
לכל אלו שקוראים לטסלה גדג'ט כאילו זה משהו רע, כמה רכבים "רגילים" שאתם מכירים מקבלים תוספת פיטצ'רים כ"כ מהותיים כמו זה אחרי הרכישה שלהם?
Tesla can now scan for potholes and adjust vehicle suspension to avoid damage
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78971
- שם מלא: עפר לאור
רק השיפורים שהיה לי בשנה האחרונה עם auto pilot, קשה להשוות את מה שהיה לי לפני שנה לעכשיו.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20197
- שם מלא: ארתור ליברמן
כמה דברים נחמדים שהגיעו עם העדכון האחרון (של הסנטרי)
- קודם כל האוטופיילוט מתנהג בצורה מעולה על הכביש, אמנם נסיעה של כחצי שעה בהלוך ו-20 דקות בחזור, לא דרשה אפילו התערבות אחת שלי. גם כשרכבים נדחפים לפניך, עוקפים, חותכים.
- כשהאוטופיילוט בולם, הוא משתמש ברגנרציה בעיקר, ורק אם זה לא מספיק מוסיף בלמים. זה גם מופיע כפס אפור כהמשך לפס הירוק של הבלימה. נחמד.
- ראיתי כמה אנשים שדיברו על זה שהרגנרציה נחלשה בעידכון האחרון. יכול להיות שיש משהו במה שהם אומרים, אבל הייתי אומר שמיפוי הדוושה השתנה, עדיין אפשר לקבל רגנרציה מקסימלית. לי השינוי מרגיש טבעי יותר.
- הרכב מראה לי שבדיקת עדכונים אחרונה בוצעה ב-11.7, ובדקתי כמה פעמים, בכל פעם הוצג לי אותו תאריך ושעה.
- השארתי את הרכב עם סנטרי למשך 8 דקות, וחזרתי לשני אירועים בהם אנשים סתם עברו ליד האוטו. וגם הנגן המובנה מתחיל לנגן את הסרטון משהו כמו חצי דקה - דקה לפני האירוע עצמו. לדעתי זה טעון שיפור. מאסק אמר שהם עובדים על אפשרות לכוון את הרגישות של הסנטרי, נראה מה ייצא מזה.
- קודם כל האוטופיילוט מתנהג בצורה מעולה על הכביש, אמנם נסיעה של כחצי שעה בהלוך ו-20 דקות בחזור, לא דרשה אפילו התערבות אחת שלי. גם כשרכבים נדחפים לפניך, עוקפים, חותכים.
- כשהאוטופיילוט בולם, הוא משתמש ברגנרציה בעיקר, ורק אם זה לא מספיק מוסיף בלמים. זה גם מופיע כפס אפור כהמשך לפס הירוק של הבלימה. נחמד.
- ראיתי כמה אנשים שדיברו על זה שהרגנרציה נחלשה בעידכון האחרון. יכול להיות שיש משהו במה שהם אומרים, אבל הייתי אומר שמיפוי הדוושה השתנה, עדיין אפשר לקבל רגנרציה מקסימלית. לי השינוי מרגיש טבעי יותר.
- הרכב מראה לי שבדיקת עדכונים אחרונה בוצעה ב-11.7, ובדקתי כמה פעמים, בכל פעם הוצג לי אותו תאריך ושעה.
- השארתי את הרכב עם סנטרי למשך 8 דקות, וחזרתי לשני אירועים בהם אנשים סתם עברו ליד האוטו. וגם הנגן המובנה מתחיל לנגן את הסרטון משהו כמו חצי דקה - דקה לפני האירוע עצמו. לדעתי זה טעון שיפור. מאסק אמר שהם עובדים על אפשרות לכוון את הרגישות של הסנטרי, נראה מה ייצא מזה.
- oferlaor
-
- מנהל

- sigamore
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4941
חייב להודות שהופתעתי לרעה מכמות האנרגיה שה sentry צורך. מיותר לציין שמערכת ״עושה את העבודה ״ אבל עניין המחיר האנרגטי מנטרל שימוש ארוך טווח.
אצלי בחניון הבית (מקורה ושקט למדי... 8 דיירים סה״כ ) הצריכה נעה באיזור ה 8% ליום (SR).
בעיקרון לא מתכוון להפעיל בחנייה הביתית אבל מעניין אותי מה הצריכה שאתם רואים.
אצלי בחניון הבית (מקורה ושקט למדי... 8 דיירים סה״כ ) הצריכה נעה באיזור ה 8% ליום (SR).
בעיקרון לא מתכוון להפעיל בחנייה הביתית אבל מעניין אותי מה הצריכה שאתם רואים.
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !
-
Huber
-
- חבר במועדון HT

sigamore - לדעתי אתה עושה טעות. ביום שבו איזה ישראלי "טוב לב" ישרוט/ידפוק לך את הרכב ויעלם, תקלל את הרגע בו החלטת לא להפעיל פונקציה שלדעתי בארץ צריכה להיות קיימת בכל רכב. לצערי הרב מניסיון ולא יחיד.
-
Huber
-
- חבר במועדון HT

הייתי מעדיף את הפונקציה קיימת במצב רגיש מידיי מאשר לא בכלל. ראה את תגובתי ל sigamore....
- deleteduser1
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1253
- שם מלא: רוצה שתמחקו אותי
עדכון לגבי תקלת התקשורת אחרי שיחה עם מנהל המוסך: הבעיה נמצאה, שגיאה/התנגשות IP מול חלק מהשרתים באירופה. כל רכב עובר דרך שרתים מסויימים לפי כתובות IP. לכן לא כל הרכבים נפגעו. זה גם תלוי באיזה שירות דרכו עושים רומינג כרגע ואפילו במיקום (כלומר קשור לאנטנת סלולר הספציפית).
מסתבר שהבעיה הופיעה בסופש גם לרכבים מסויימים באירופה.
יש כבר תיקון. היום אמורים להתקין את התיקון על הרכב שלי בצורה ידנית במוסך ולבדוק האם הבעיה נפתרה פה בארץ (רום מיוחד למודם ברכב).
אמור להיות תיקון תוכנה לשרתים בהמשך שיפתור את התקלה לכולם.
יש כבר תיקון. היום אמורים להתקין את התיקון על הרכב שלי בצורה ידנית במוסך ולבדוק האם הבעיה נפתרה פה בארץ (רום מיוחד למודם ברכב).
אמור להיות תיקון תוכנה לשרתים בהמשך שיפתור את התקלה לכולם.
- oferlaor
-
- מנהל

וואו, מעניין.
למי שלא מכיר, הרכב של טסלה הוא תאכלס רשת מאובטחת - יש מספר מחשבים בתוך הרכב (מחשב המדיה, מחשב התפעול, מחשב ה fsd למשל). החיבור לאינטרנט נעשה דרך ״ראוטר״ פנימי שיש לו מודם סלולרי ווויי פיי. הוא מתחבר לשירותי טסלה בעזרת vpn מיוחד שלהם. נשמע שיש באג בצד של ה vpn שלהם...
למי שלא מכיר, הרכב של טסלה הוא תאכלס רשת מאובטחת - יש מספר מחשבים בתוך הרכב (מחשב המדיה, מחשב התפעול, מחשב ה fsd למשל). החיבור לאינטרנט נעשה דרך ״ראוטר״ פנימי שיש לו מודם סלולרי ווויי פיי. הוא מתחבר לשירותי טסלה בעזרת vpn מיוחד שלהם. נשמע שיש באג בצד של ה vpn שלהם...
- ldti
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 198
מאוד מעניין. תעדכן בבקשה בהתפתחויות.18/07/2022 7:59eyalron כתב: עדכון לגבי תקלת התקשורת אחרי שיחה עם מנהל המוסך: הבעיה נמצאה, שגיאה/התנגשות IP מול חלק מהשרתים באירופה. כל רכב עובר דרך שרתים מסויימים לפי כתובות IP. לכן לא כל הרכבים נפגעו. זה גם תלוי באיזה שירות דרכו עושים רומינג כרגע ואפילו במיקום (כלומר קשור לאנטנת סלולר הספציפית).
אמור להיות תיקון תוכנה לשרתים בהמשך שיפתור את התקלה לכולם....
- digest
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 782
גם אצלי קורות בעיות תקשורת, האינטרנט בטסלות בקושי שימושי בשבועיים האחרונים. גם שמתי לב שזה לא קשור לעוצמת הקליטה.
- digest
-
- חבר פעיל במיוחד

מוזר שהעדכון הוא למודם כאשר הבעיה היא תשתיתית. כנראה workaround זמני.18/07/2022 7:59eyalron כתב: יש כבר תיקון. היום אמורים להתקין את התיקון על הרכב שלי בצורה ידנית במוסך ולבדוק האם הבעיה נפתרה פה בארץ (רום מיוחד למודם ברכב).
אמור להיות תיקון תוכנה לשרתים בהמשך שיפתור את התקלה לכולם....
- nir11
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3893
זה נכון לגבי כל הרכבים החדשים לדעתי, ובודאות לגבי הגרמנים מתוצר קונצרן VW. לא בהכרח ברמת IP אלא על בסיס פרוטוקול קנבאס. ככל שהמכוניות ממוחשבות יותר (לא ממש דבר חדש) האבטחה נהית קריטית יותר ובניגוד למה שחושבים תעשית הרכב משקיע בזה לא מעט.18/07/2022 8:07oferlaor כתב: וואו, מעניין.
למי שלא מכיר, הרכב של טסלה הוא תאכלס רשת מאובטחת - יש מספר מחשבים בתוך הרכב (מחשב המדיה, מחשב התפעול, מחשב ה fsd למשל). החיבור לאינטרנט נעשה דרך ״ראוטר״ פנימי שיש לו מודם סלולרי ווויי פיי. הוא מתחבר לשירותי טסלה בעזרת vpn מיוחד שלהם. נשמע שיש באג בצד של ה vpn שלהם......
בארופה (אין לי מושג לגבי ישראל) כל מי שקונה רכב מקונצרן VW חותם במערכת המולטימדיה על opt in לחיבור לרשת. זה אומר קבלת עדכוני תוכנה וכל מני שרותים שניתן לקבל רק אונליין. יש לי מידע פנים מחברה שהיא שותפה של VW בנושאה ומפתחת עבורה ועבור חברות אחרות את המערכת הזו.
ממה שמספרים לי העבודה מולם היא סיוט, נדרשים לעמידה בתקנים מאוד מחמירים.
- ESiXtRIM
-
- חבר פעיל

- תגובות: 83
כאשר אנשים אומרים שיש להם "מידע פנים" ופולטים אותו בכל כך קלות בפורום באינטרנט, זה אומר משהו על אמינות המידע. והדובר.
- oferlaor
-
- מנהל

כנראה שהבעיה היא בצד של הרכב, לא בתשתית. ראינו שזה קורה אחרי עדכון, הרי.
- digest
-
- חבר פעיל במיוחד

ראיתי בטלגרם תלונות גם מאנשים שלא עשו עדכון מזמן בגלל הסנטרי לא רשמי. יכול להיות צירוף מקרים.18/07/2022 12:08oferlaor כתב: כנראה שהבעיה היא בצד של הרכב, לא בתשתית. ראינו שזה קורה אחרי עדכון, הרי....
- deleteduser1
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1253
- שם מלא: רוצה שתמחקו אותי
אצלי זה התחיל בלי קשר לעדכון והמשיך גם אחריו.18/07/2022 12:41digest כתב: ראיתי בטלגרם תלונות גם מאנשים שלא עשו עדכון מזמן בגלל הסנטרי לא רשמי. יכול להיות צירוף מקרים....
העדכון לטענתם הוא לא ברכב אלא בIP המשוייך לרכב בשרתים ובודקים עם הרכב אם זה פתר את הבעיה.
(כמובן שייתכן שמחרטטים אותי. מקווה שלא)
- eizen5
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1021
נמחק.
נערך לאחרונה על ידי eizen5 ב 30/12/2023 21:27, נערך פעם 1 בסך הכל.
- nir11
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3893
במסגרת העבודה פגשתי קולגה שעובד בחברה הזו (וגם אם תכוון לי אקדח לראש אני לא זוכר את השם שלהם). סיפרתי את מה שהוא תיאר לי, ולא מדובר פה על סודות גדולים או סודות בכלל. מי שלא רוצה להאמין זה בסדר, רק למה לעזאזל שאני סתם אכתוב פה דברים??? מה האינטרס? להקטין את טסלה.
- OMRIJ
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2689
בארץ לא18/07/2022 11:23nir11 כתב: זה נכון לגבי כל הרכבים החדשים לדעתי, ובודאות לגבי הגרמנים מתוצר קונצרן VW. לא בהכרח ברמת IP אלא על בסיס פרוטוקול קנבאס. ככל שהמכוניות ממוחשבות יותר (לא ממש דבר חדש) האבטחה נהית קריטית יותר ובניגוד למה שחושבים תעשית הרכב משקיע בזה לא מעט.
בארופה (אין לי מושג לגבי ישראל) כל מי שקונה רכב מקונצרן VW חותם במערכת המולטימדיה על opt in לחיבור לרשת. זה אומר קבלת עדכוני תוכנה וכל מני שרותים שניתן לקבל רק אונליין. יש לי מידע פנים מחברה שהיא שותפה של VW בנושאה ומפתחת עבורה ועבור חברות אחרות את המערכת הזו.
ממה שמספרים לי העבודה מולם היא סיוט, נדרשים לעמידה בתקנים מאוד מחמירים....
משום מה בארץ צ'מפיון דוחפים את המערכת שלהם
אין עדכוני תוכנה