רן, עדיין חסר לי בנתונים האלה את סך ציי הרכבים על פי הסוג שלהם,Shed כתב:אריה,לסלף ולמסור עובדות חלקיות אתה יודע........... [קורץ]
לפני שבכלל אפשר להתחיל לדבר איתך על הנושא הזה, אז בבקשה ממך, אם כבר יש לך את הסטטיסטיקה, אולי תציג גם את כמות הפצועים בתאונות דרכים...
ביקשת? קיבלת.
הנה דו"ח פצועים קשה בתאונות דרכים לשנת 2007:
הולכי רגל: 630
נוסעים ברכב פרטי: 542
נהגים ברכב פרטי: 545
רוכבים על דו"ג: 281
רוכבי אופניים: 81...
זאת כדי להבין את אחוז המעורבות בתאונות לנהג רכב ממונע בודד!
הנה אני מוסיף על הנתונים שלך, דוח משטרה לגבי סוגי רכב המעורבים בתאונות דרכים,
מהנתונים של המשטרה,
רואים שרוכבי אופנוע מעורבים בתאונות פי 2 מהכמות שלהם ופי 4 מזמן נסיעה שלהם על הכביש, בתאונות חמורות הם מעורבים כמעט פי 3 מהכמות שלהם וכמעט פי 6 מזמן נסיעה שלהם על הכבישים.
למרות שזה לא נובע מהגרפים, אני אסתכן ואמר שאני מניח שמהנתונים עולה בהסתברות גבוה שרוכבי האופנוע אשמים יותר בתאונות בהם הם מעורבים מאשר שאר הנהגים!
אגב, אפילו בשאילתות שהבאת שהופנו למשרד האוצר בנושא זה. אם מסתכלים על ההדגשות שלך לגבי דברים הרלוונטיים שלא ניתנו עליהם תשובות, אני עדיין, לא מצליח להבין איך מגיעים למסקנה שנהגי האופנוע צריכים לשלם פחות ולא יותר?! ממה שרשום שם ייתכן שבאמת צריך להוריד לנהגי הרכב את פרמיית התשלום (הלוואי) וייתכן שנהגי משאיות צריכים גם הם לשלם יותר על ביטוח החובה שלהם, אבל עדיין כל זה לא קשור לכך שהאופנוענים צריכים לשלם יותר על ביטוח החובה שלהם:? (טוב שלפחות עזבת את נושא זיהום האוויר ועודף הפקקים שיפלו עלינו)