ניר,
קודם כל, תרגיע את הטון. אתה מוזמן לשמור את הדיון לגופו של עניין, יכולות הראייה שלי לא רלוונטיות.
ברשותך: אני אחזור ללוגיקה:
1. אני טענתי שחווית ההתקנה בלינוקס קלה הרבה יותר מאשר בחלונות (ואף סיפקתי לכך הוכחה).
2. אתה טענת טענה נגדית, שהתקנת פלאגין מתוך הדפדפן בלינוקס זהה להתקנת פלאגין מתוך הדפדפן בחלונות.
3. טענה 2 שלך אמנם נכונה, אבל היא לא רלוונטית לטענה(1) שלי.
עכשיו, כאשר סיימנו את השיעור "מבוא ללוגיקה א'" נמשיך.
אני לא צריך פלאגין לפלאש, אני לא צריך כלום, אני לא רוצה לדעת על כלום! אני בחיים לא אתקין פלאגין למשהו מתוך איזה מנהל חבילות - כי אני בכלל לא יודע שאני צריך אותו!
...
נכון - בדיוק בגלל זה הדפדפן יציע לך להתקין את הפלאגין כאשר אתה תגלוש לאתר שדורש אותו. החוויה בלינוקס ובחלונות זהה.
עכשיו קח את המשפט שלך, ובמקום פלאגין לפלאש תכתוב "pdf viewer". המשתמש לא יודע שהוא צריך PDF viewer, הוא קיבל קובץ במייל והוא רוצה לצפות בו! מאיפה הוא יודע מה זה בכלל? למה בלינוקס זה עובד ישר ובחלונות הוא צריך ללכת לגוגל ולחפש מה זה PDF ואיך רואים אותו (שלא לדבר על להוריד תוכנה ולהתקין אותה).
איפה חווית המשתמש טובה יותר?
ראיתי את הקליפ שלך על וויאשארק, ראיתי איך מתקינם אופנאופיס, יש מעט מאוד אפליקציות שאני אתקין בדרך זו. את רובן אני אתקין מהרשת, רק אחרי שאני אדע שאני צריך אותן.
...
מה הקשר בין
מתי תתקין ("רק אחרי שאני אדע שאני צריך אותן") לבין
איך תתקין?
בוא נשים אותך בנעליים שלי היום בבוקר: החלטת שאתה צריך תוכנה שמקליטה את המסך לקובץ וידאו. מה תעדיף לעשות? הנה שתי האופציות שלך:
1. לפתוח גוגל, לבצע חיפוש ("screen cast windows 7 download"), לגשת לאתר (אחד או יותר) של מפתחים, להשוות, לבחור, להוריד ואז להתקין.
2. לפתוח את מנהל ההתקנות אצלך על המחשב, לכתוב "screen cast" ולבחור. התוכנה כבר תלך לאינטרנט, תוריד את מה שצריך להוריד, תתקין ותקנפג לך אוטומטית.
עכשיו, עם יד על הלב: איזו דרך נראית לך פשוטה יותר?