השפעת חלקי הפטיפון על התוצאה הכללית - סאונד

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3390
שם מלא: יהושע גומא

שליחה

Kosh כתב: הדיון עצמו מעניין מאוד וכיף לקרוא אותו,אבל הועלו בו כמה רעיונות "קצת" מוזרים,כמו להתחיל לשנע פטיפונים
לשם השוואות,כמו שכבר גדולים ממני אמרו כאן,זה ממש לא דבר מומלץ,אפילו את הטכניקס שלי שהוא בהמה כבדה וקשוחה לא הייתי משנע,בטח שלא את הפרוג'קט העדין.ובכלל השוואה בין TAYA לנוטינגהם זה קצת קיצוני,לא? אפילו ברמת התיאוריה.ראש ישן של שור לעומת ראש MC מודרני? :מבולבל: :?
...
ראשית תודה על הסקירה של ציוד הוינטאג'.

לעניין ההשוואה, גם לדעתי היא מיותרת. העניין הוא שטען מי שטען שפטפון ישן זה נשמע לא פחות טוב מכל פטפון יוקרתי אחר. הרמתי את הכפפה והזמנתי ההאזנה השוואתית. זה משום שעם כל מה שההיגיון הפשוט אומר, איני נעול על שום דבר ואיני פוסק דבר בטרם שמעתי במו אוזניי.
בברכה,
יהושע גומא

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069

שליחה

(Y) (Y)
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

sergeit
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 440

Re: פטיפונים

שליחה

Joshua_G כתב:

לעניין ההשוואה, גם לדעתי היא מיותרת. העניין הוא שטען מי שטען שפטפון ישן זה נשמע לא פחות טוב מכל פטפון יוקרתי אחר. הרמתי את הכפפה והזמנתי ההאזנה השוואתית. זה משום שעם כל מה שההיגיון הפשוט אומר, איני נעול על שום דבר ואיני פוסק דבר בטרם שמעתי במו אוזניי.
...
רעיון נחמד אבל קצת בעייתי מבחינה טכנית. צריך 2 זרועות זהות רצוי עם שלה נשלפת, שלא יהיה צורך לחפש 2 ראשים זהים, צריך להכין 2 בסיסים לזרעות (אחד לכל פטיפון) - הרבה בלגן בקיצור.

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069

שליחה

Joshua_G כתב:
Kosh כתב: הדיון עצמו מעניין מאוד וכיף לקרוא אותו,אבל הועלו בו כמה רעיונות "קצת" מוזרים,כמו להתחיל לשנע פטיפונים
לשם השוואות,כמו שכבר גדולים ממני אמרו כאן,זה ממש לא דבר מומלץ,אפילו את הטכניקס שלי שהוא בהמה כבדה וקשוחה לא הייתי משנע,בטח שלא את הפרוג'קט העדין.ובכלל השוואה בין TAYA לנוטינגהם זה קצת קיצוני,לא? אפילו ברמת התיאוריה.ראש ישן של שור לעומת ראש MC מודרני? :מבולבל: :?
...
ראשית תודה על הסקירה של ציוד הוינטאג'.

אבל לא נראה לי שלמרות שאתה לא פוסק שום דבר בטרם האזנת לו,אתה לא באמת מצפה שה-TAYA ישמע לא פחות טוב מפטיפון
הייאנד? או אפילו יותר מפטיפונים ישנים אבל טובים בהרבה כמו הטורנסים למינהם,טכניקסים מסדרות גבוהות,דנון,לנקו
L-75 (במידה ומוצאים אחד כזה שרכיביו שודרגו)אלו דוגמאות ש"זרקתי". ופטיפונים ישנים איכותיים אחרים?
...
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

sergeit כתב:
Joshua_G כתב:

...
רעיון נחמד אבל קצת בעייתי מבחינה טכנית. צריך 2 זרועות זהות רצוי עם שלה נשלפת, שלא יהיה צורך לחפש 2 ראשים זהים, צריך להכין 2 בסיסים לזרעות (אחד לכל פטיפון) - הרבה בלגן בקיצור.
...
לא – הרעיון הוא להשוות את שני הפטפונים, כל אחד עם הזרוע שלו והראש שלו – משום שזאת הייתה הטענה שהניעה את ההשוואה.
בברכה,
יהושע גומא

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

Kosh כתב: אבל לא נראה לי שלמרות שאתה לא פוסק שום דבר בטרם האזנת לו,אתה לא באמת מצפה שה-TAYA ישמע לא פחות טוב מפטיפון הייאנד? או אפילו יותר מפטיפונים ישנים אבל טובים בהרבה כמו הטורנסים למינהם,טכניקסים מסדרות גבוהות,דנון,לנקו L-75 (במידה ומוצאים אחד כזה שרכיביו שודרגו)אלו דוגמאות ש"זרקתי". ופטיפונים ישנים איכותיים אחרים?
...
איני מצפה לדבר.
איני קובע דבר על פי מוסכמות.
הושמע טיעון ובכוונתי לבדוק אותו – במבחן השוואתי עיוור.
בברכה,
יהושע גומא

MASTERMIX
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2297

שליחה

Joshua_G
מה לגבי החלפת ראשים בין סוגיי הפטיפונים המשתפים ?
יש לזה משקל מאוד מכריע בנושא שלנו ובבחינת השואות בסט אפ שלך הלא כך Joshua_G ?
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .

http://mastermix-production.blogspot.com/

המשך גלישה נעימה .. (f)

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

MASTERMIX כתב:Joshua_G
מה לגבי החלפת ראשים בין סוגיי הפטיפונים המשתפים ?
יש לזה משקל מאוד מכריע בנושא שלנו ובבחינת השואות בסט אפ שלך הלא כך Joshua_G ?
...
איני מתכוון לגעת בראש שלי.
איני מתכוון לבצע מחקר.
כל שאני מתכוון לעשות הוא לבדוק טענה שהושמעה שפטפון פשוט וישן מסוים נשמע לא פחות טוב מפטפון חדיש, באיכות גבוהה.
בברכה,
יהושע גומא

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331

שליחה

המבחן ההשוואתי העיוור הוא בין שני מוצרים AS IS כמו ריצה ל-100 מטר ני רצים ולא בודקים או מחליפים נעליים של אף אחד מהרצים. שכל רץ יבוא עם הנעליים שיש לו. אז כל שדרוגי הזרועות והבסיסים לא ממש רלוונטי. ההשוואה היא ראש בראש.
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

מסכם_עניין
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 422

שליחה

chalmh,

המבחן שאתם עושים מעניין מאוד.
אם הפטיפון הפשוט ישמע כמו היקר...

MASTERMIX
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2297

שליחה

chalmh כתב:המבחן ההשוואתי העיוור הוא בין שני מוצרים AS IS כמו ריצה ל-100 מטר ני רצים ולא בודקים או מחליפים נעליים של אף אחד מהרצים. שכל רץ יבוא עם הנעליים שיש לו. אז כל שדרוגי הזרועות והבסיסים לא ממש רלוונטי. ההשוואה היא ראש בראש.
...
OK מקובל אני הולך על זה (Y)
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .

http://mastermix-production.blogspot.com/

המשך גלישה נעימה .. (f)

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

מסכם_עניין כתב:chalmh,

...
אחפש אחד כמו הפשוט, כאשר אמצא כזה אקנה אותו ואמכור את החדיש והיקר.
בברכה,
יהושע גומא

מסכם_עניין
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 422

שליחה

Joshua_G כתב:
מסכם_עניין כתב:chalmh,

...
אחפש אחד כמו הפשוט, כאשר אמצא כזה אקנה אותו ואמכור את החדיש והיקר.
...
here we go again...

אני חושב שעפ"י היסטוריית ההודעות בשרשור זה עוד לפני ההצהרה על המבחן מישהו יצטרך להודות בטעות, אבל בוא לא נקדים את המאוחר.

דרך אגב, זה לא בושה להודות בטעויות או ללמוד - אני דואג להזכיר כל הזמן שאני לומד כל הזמן וזה נותן לי הרגשה מאוד נוחה בפורום.

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

[left]
Indeed, here we go again.
[/left]
בברכה,
יהושע גומא

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”