תגובות לכתבה: מבחן הכבלים - המדידות

כבלים, מתאמים, מחברים, מפצלים, מעמדים וכו'
ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #101 

אני ממתין וממתין והמריבה הקשה מבוששת לבוא,מה קורה?

מתנצל בשם המשתתפים כלפי הקהל בזירה
אמן מייסר

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #102 

אגב יש בעלי שמיעה אבסולוטית-אתה מניח את ידיך על הקלדידים שגבי פוה אליו ואני אומר לך על מה לחצת,או את הטון של

ציפצוף רכב חולף-אי אפשר למדוד את זה,רק להוכיח בפועל-יאללה תביאו גם פסנתר למפגש

אגב זה לא מוכיח כלום לגבי יכולת זיהוי כבלים שונים או טיב ציוד שמעדיף בעל יכולת כזו
אמן מייסר

shurvitz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 755
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #103 

Eyal_W כתב: את מי זה מעניין באמת ?
...
אותי לדוגמא זה מעניין.
מעניין אותי לי להבין מה הפרמטרים החשובים בתכנון ובבחירת כבל ומה גורם לכבלים להשמע שונים/או לא. אני לא שייך למחנה "השומעים" או למחנה "האינם שומעים", ועדיין זה מעניין אותי.
בדיוק כמו שמעניין אותי לקרוא את הסקירות של עופר אפילו שאני לא מסוגל להבחין בלפחות 90% מהניואנסים שהוא רואה בתמונת וידאו... אבל אצל עופר הסקירות מגובות תמיד במדידות ובנתונים הניתנים לבדיקה ולאישוש או הפרכה.
אחד הדברים שתמיד התמיהו אותי בתחום האודיו הוא למה בבדיקות של ציוד ובהשוואות בין רמקולים/מגברים וכד' לא יהיו כמעט אף פעם מדידות כמותיות על פרמטרים ברורים שיצביעו בברור על איכות הציוד הנבדק. ברור לי שההשפעה של הסינרגיה בין הרכיבים היא גבוהה מאוד וכן ההשפעה של הסביבה והאקוסטיקה אבל עדיין הייתי רוצה לראות ניתוח מדעי שמסביר מדוע מגבר א' עם סט מסוים בחדר האזנה מסוים נשמע טוב יותר ממגבר ב' עם אותו סט באותו חדר (או כבל א' מול כבל ב' לצורך ענייננו)

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #104 

jonessy

כתבת :
יצרנים משקיעים הון תועפות במבחני האזנה,
זה בדיוק העניין , הם לא משקיעים במבחני מדידות ...
ניראה שלא הבנת מה כתבתי .

shurvitz

ואחרי שתראה אחד כזה מה תהיה המשמעות שלו מבחינתך ?
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2050
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #105 

Eyal_W כתב: לא ברור לי כלל למה נידרשת הוכחה מדעית להבדלים בין כבלים .
...
אם כבלים היו אלוהים למיניהם (ויסלחו לי המאמינים...)- אז ברורה לי טענתך זו.

לי ברור מאוד- מדוע נדרשת הבנה/ חשיפה מדעית של הסיבות להבדלים :idea:
javascript:emoticon(':hammer:') javascript:emoticon(':bat:')

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #106 

סקרנות
אמן מייסר

shurvitz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 755
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #107 

Eyal_W כתב: shurvitz

ואחרי שתראה אחד כזה מה תהיה המשמעות שלו מבחינתך ?
...
א. זה מעניין אותי מבחינה אקדמית גרידא
ב. זה נותן כלים נוספים לבחינת ציוד בראייה קצת יותר אובייקטיבית. היות וברוב המקרים לא ניתן לבחון כל קומבינציה אפשרית של רכיבים במערכת סטריאו (ולו מטעמים פרקטיים של קוצר זמן) אני, לפחות, נסמך לא מעט על חוות דעת של אנשים וגופים אחרים. ברור שאין הדבר בא במקום האזנה וחוות דעת אישית שלי אבל הייתי שמח לבחון באופן פרטני מספר קטן של פריטים לאחר שצמצמתי את האופציות באופן מושכל ככל שניתן. אופן מושכל (לפחות לדעתי) רצוי שיכלול הסתמכות על נתונים קצת יותר אובייקטיביים ומדידים מאשר חוות דעת סובייקטיבית זו או אחרת.

בקיצור לדעתי זו יוזמה ברוכה (Y)

jonessy
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 116
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #108 

כתבת :
יצרנים משקיעים הון תועפות במבחני האזנה,
זה בדיוק העניין , הם לא משקיעים במבחני מדידות ...
ניראה שלא הבנת מה כתבתי .
...
הבנתי מצויין.

אין דבר כזה מבחן האזנה ללא ביסוס, וזה בד"כ בא לידי ביטוי או במדידות או במודלים תיאורטיים.

החריג היחידי הוא מצב בו אני מתכנן רפליקה של מוצר ובא לבדוק האם הצלחתי. אז באמת לא מעניין אותי למה.

בכל מצב אחר, אני חייב ביסוס משני טעמים:

א. רק כדי לדעת איזה שני כבלים לבחור למבחן אני צריך להבין את ההבדלים הפיסיקאליים ולכמת את זה במספרים.

ב. אחרי שהוכחתי כך או אחרת, עלי לחזור למאפיינים הפיסיקאליים ולהבין "מה גרם להבדל?" (במידה ויש הבדל שמיע) או "האם באמת הכל פלצבו או שלא שמתי לב למשהו?" (במידה ולא נמצא הבדל שמיע).

זו אחת מאבני היסוד של השיטה המדעית, לפקפק בתוצאות ולנסות להוכיח את ההיפך.

אולי אותך בתור משתמש קצה זה לא מעניין, העיקר שאתה נהנה מהמוסיקה.

אבל הסר ספק, שאלות ה"למה אנשים שומעים הבדל" או "למה אנשים חושבים שהם שומעים הבדל" מעניינות מאוד לא רק מדענים ויצרני ציוד, אלא גם משתמשים שלא לוקחים את החוויה כמובנת מאליו. :)

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #109 

איל,
זה לא אמור לשנות שום דבר ל"שומעים" וגם לאלו ש"לא שומעים".
זה מעניין אותי ועוד רבים שאני מכיר, כמו שנאמר, ברמה האקדמית.

אותי זה מעניין ולכן אני אדחוף את זה.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2050
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #110 

ואחרי שמבינים אקדמית.....לא צריך הרבה דמיון על מנת לחשוב על מגוון התועלות הפרקטיות :idea:
javascript:emoticon(':hammer:') javascript:emoticon(':bat:')

moshem74
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1516
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #111 

michael123 כתב:
לא ברור לי כלל למה נידרשת הוכחה מדעית להבדלים בין כבלים .
אותי זה אף פעם לא עניין , ולא יעניין אותי גם בעתיד.
אם אנשים לא מצליחים להבחין בהבדלים אזי אין חשיבות כלל בין אם זה נימדד כך או אחרת .
...
1) אני כן מבדיל בין הכבלים (לא כולם כמובן) של הרמקולים בעיקר
2) מסקרן אותי לדעת את הסיבה לכך?
...
הבדלים בין כבל של 2 שקל לכבל של 100 שקל אכן קיימים, וגם זה בתנאים מסויימים,ולא תמיד שמיעים.
אבל הבדלים של כבל ב 100 שקל לכבל של 1000 שקל,אין שום הבדל, וודאית אתה לא תדע מה זה מה במבחן עיוור.

העולם מתחלק ל 2, אלו שלא מאמינים בכבלים, ואלו שמאמינים בכבלים.
זה כמו הדתיים והחילוניים, עכשיו לך תוכיח.....

איך אומרים...איש באמונתו יחייה.

והמבחן העתידי הזה יוכיח פעם אחת ולתמיד את העניין הזה, ואחרי זה מעניין יהיה לשמוע את אלו שכן מאמינים,מה יהיה להם לומר....אני מנחש שזה יהיה בסגנון של ....צריך לחיות עם הכבל כמה שבועות,או....צריך להדליק את הציוד כדיי שהכבל יתחמם, או...צריך להפריד את הכבל מהסביבה ולשים אותו על ספייקים, אבל אלו רק השערות כמובן, נחכה ונראה מה יהיה.

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #112 

תרשה לי להיות סקפטי לגבי המבחן והתוצאות שלו .
להערכתי לא משנה איזה מבחן יבוצע ואלו מדידות יבוצעו תמיד יהיה מי שלא יקבל את התוצאות ויתלונן על דרך המבחן .

בנימה זו לא נותר לי אלא לאחל למרטין הרבה הצלחה.
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

jonessy
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 116
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #113 

להערכתי לא משנה איזה מבחן יבוצע ואלו מדידות יבוצעו תמיד יהיה מי שלא יקבל את התוצאות ויתלונן על דרך המבחן .
...
כמו בכל דבר אחר - תמיד אפשר לטעון שהמבחן לא היה בסדר וכיו"ב.

זה משנה רק למי שמעוניין בהתנצחות או באינטרס כלכלי\אישי אחר.

חוקר *אמיתי* מסתכל על תוצאות המבחן בצורה אובייקטיבית - הוא מצד אחד יודע שבכל מבחן יש אחוז טעות מסויים, אך עם זאת יודע לזהות רכבת שדוהרת כלפיו במהירות 200 קמ"ש ומבין שבמסגרת המגבלות האופרטיביות של המבחן כנראה שיש דברים בגוב, תהא התוצאה לכאן או לכאן.

השאלה איננה "האם אני מאמין בכבלים או לא" אלא האם אני בוחר בגלולה האדומה או בגלולה הכחולה:

(סליחה על הדרמטיות :) )

יונתן

moshem74
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #114 

Eyal_W כתב:תרשה לי להיות סקפטי לגבי המבחן והתוצאות שלו .

בנימה זו לא נותר לי אלא לאחל למרטין הרבה הצלחה.
...
אם כך,למה לא קורה אותו הדבר לגבי כל המבחנים שעושים פה,נניח מבחן למגבר מסויים או לרסיבר,אולי מבחן הרסיברים הגדול בזמנו,למה שם במבחנים על מוצרים אחרים כן יש החלטה חד משמעית שכמעט הרוב המוחלט נוטה ללכת עם התוצאות, למה לגבי כבלים זה יהיה שונה?!
למה אין תשובה חד משמעית בעניין הזה.

ואל תאמר לי שכבלים אי אפשר להעמיד במבחן.

moti17
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 25
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #115 

MartinHSabag כתב:Eyal_W,
אני כלל לא מסכים.
אני תמיד טענתי שאם יש הבדלים שמיעים אז הם בודאי מדידים. אני לא מסכים לטענה ש"המדע לא יודע להסביר" ושזה בכלל טמון ב"פסיכואקטסטיקה ששם המדע רק בחיתוליו" וכו'.

את הטענות הללו אני מנסה להפריך בעזרת המדידות.
זה לא מוריד מהיכולת שלך לשמוע את אותם הבדלים, שאחרים התקשו בהם.
זה לא מבטל את אלו שכן רוצים להשקיע בכבלים או בכל מוצר אחר.

אם ייתגלה אדם שמזהה בין שני כבלים שכל הפרמטרים שהמדע יודע למדוד לגביהן יוצא זהה, אזי ישנה אפשרות שיש פרמטר אחד או יותר נוספים שלא מדדנו והם אלו שאחראים לאותו הבדל שמיע, או שבאמת יש דברים שהיצרן יודע לעשות מבלי שיש למדע תשובה לגביו.
...
הי מרטין וכל משתתפי השרשור
לאחר סוף שבוע שלא עכבתי אחר התגובות (יש חיים גם אחרי הסטריאו) אני חייב לציין את התרשמותי מכמות התגובות והדעות המאד מקצועיות (וגם הפחות) לגבי הבדיקות שביצעתי, וברצוני לענות ולהבהיר מעד נקודות.
ראשית אני מרגיש שחלק מהקוראים לא שם לב למטרת הבדיקה. זו היתה מדידה השוואתית פשוטה! --> וציטוט מתוך הכתבה "הוחלט לבצע מבדק פשוט של הבדלי ערכים חשמליים בסיסיים בין הכבלים שנבחנו".
למי שאינו עוסק בתחום מדעי אבהיר כי קיים הבדל בין ביצוע מדידה השוואתית המבוצעת באותה נקודת זמן ובאותם תנאי מדידה לבין ביצוע מדידה אבסולוטית, זאת גם אם קיימת ביקורת על המדידה כאן.
למרות שאפשר היה לבצע בדיקות נוספות ואו לבצען בצורה מדוייקת יותר, עבור ביצוע המדידה ההשוואתית הציוד בו השתמשתי היה מספק והוכיח בצורה חד משמעית על קיום הבדלים בין הכבלים ואף על כוון ההבדלים - ובכך מילא את המטרה. ההשפעה של ההבדלים שנראו בבדיקה נתונה לוויכוח אך היא קיימת ואין עליה עוררין, וכל מי שמנסה לקחת את נתוני ההבדלים לכיוונים אחרים או למטרות אחרות מתסכל את עצמו ומבלבל קוראים אחרים.
לאחר ההבהרה הנ"ל אני רוצה שוב לציין את התרשמותי מההיענות, מהידע הטכני בתגובות וגם אם אינני מסכים עם כל הדעות, בהחלט למדתי כאן מדעות של אנשים טכניים וגם מיכולת הניסוח של חלקם (ואני בהחלט לא ציני בדברי).
מרטין,
עם כזו היענות ניתן בהחלט לבצע מבדק מקיף שיכלול בדיקה חשמלית מעמיקה יותר (כגון שינויי עכבה כתלות בטווח תדרי שמע, התקדמות גלים בתדרים שונים לאורך הכבל, השראות הכבל ועוד) וחובה תהא להשלים את הבדיקה במבחן שמע עם מספר פרמטרים לבחינה (איזה כבל נשמע חם יותר, השפעה על הפוקוס, יצירת "במה" וכו) אחרת לא יהא כמעט ערך למדידה החשמלית.
מדידות ובדיקות כאלו יקחו זמן רב יותר (וזהו מצרך יקר לכולנו) אך אם תהא היענות למדידה המושלמת אשמח לתרום והתוצאות כבר מתחילות לעניין...
מוטי

moshem74
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #116 

מדידה השוואתית פשוטה.

מה אתה צריך יותר מזה? כשאתה בא לקנות מגבר אומרים לך הפרופסורים האודיופילים עזוב אותך מנתונים על הנייר, הכי חשוב איך נשמע לך, כנ"ל רמקולים.
רמקולים לא קונים בלי לשמוע.
למה שזה יהיה שונה לגבי כבלים?

אין יותר טוב ממבחן עיוור ,שמיעה נטו בלי כל ההצהרות והשטויות.
לחפש תירוצים זה תמיד הכי קל.

Booboo
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1929
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #117 

אני שומע הבדלים בין כבלים, ולכן תוצאות המבחן העתידיות לא ממש יעניינו אותי מה גם שאני בדיוק ההיפך מטכנוקרט.
מה שיותר מעניין אותי זה מה יקרה אם בבדיקות State of the Art כן תגלו שיש הבדלים אמפיריים
ומדידים בין כבל ב-1 ש"ח לכבל ב-1,000 ש"ח.

מה יעשו אז כל אלו שנכון להיום לא שומעים הבדלים בין כבלים?
ירוצו לרופא אא"ג לבקש בדיקת שמיעה? :lol:
יחליפו אחד אחד את רכיבי המערכת שלהם עד שהם כן ישמעו הבדלים?

מה שאני מנסה להגיד זה שהתוצאות העתידיות של המדידיות, לכאן או לכאן, לא ישנו כהוא זה לאף אחד ברמה הפרקטית.
סיפוק סקרנות אקדמית? לגיטימי לחלוטין, אבל אותי אישית מעניין בערך כמו השינויים האקלימיים שעברו על השיפולים התחתונים של הרי האנדים בתקופה הניאוליתית.
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"

moshem74
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #118 

הבדלים בין כבלים לא יעניינו אותך אבל הבדלים בין רמקולים או בין מגברים כן יעניינו אותך,או שגם זה לא?

אם כך,אפשר לסגור את הבאסטה וללכת הביתה כמו שאומרים.

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #119 

זה ממש מעניין כיצד תמיד הוויכוח על כבלים הוא כמו ויכוח בין שתי דתות על ה"אמת" שלהן כ"אמת" אבסולוטית.
מחקר מדעי הוא מחקר מדעי, מי שרוצה שיקבל אותו ומי שלא - שיבושם לו.
מי שרוצה להחליט על איכות כבלים רק דרך האזנה, זו גם דרך וגם אם לא מוכחת מדעית.
כדי להוכיח משהו מדעי שיהא מקובל על כולם, חייבת להיות הסכמה מלאה על שיטת הבדיקה, הציוד וקביעת המודל הסטטיסטי. לפי השתלשלות העניינים המשיח יגיע קודם. :lol:
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

Booboo
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1929
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #120 

moshem74 כתב:הבדלים בין כבלים לא יעניינו אותך אבל הבדלים בין רמקולים או בין מגברים כן יעניינו אותך,או שגם זה לא?

אם כך,אפשר לסגור את הבאסטה וללכת הביתה כמו שאומרים.
...
הבדלים אלקטרוניים מדידים בין מגברים או בין רמקולים? לא מעניינים לי את הזרת של הרגל.
כל המשפטים הבאים הם ע"ס ניסיון בפועל בלבד ובנוכחות עד אחד לפחות :
נצילות? רמקול של 91db ב-8 אוהם על הנייר הרבה פחות נציל מרמקול של 89db ב-6 אוהם
הספק? מגבר של 105W הרבה יותר חזק ממספר מגברים של 200W כולל מגבר דואל-מונו 250W
מנורות לעומת טרנזיסטורי? שמעתי מגברי מנורות בעלי "חתימת צליל" טרנזיסטורית אופיינית (אם יש בכלל דבר כזה)ומגברים טרנזיסטוריים בעלי "חתימת צליל" מנורתית אופיינית (כנ"ל, אם יש בכלל דבר כזה)

מצידי אתה יכול לסגור את הבאסטה כבר היום, אבל בגלל שהמשבר הכלכלי עדיין לא נפתר הייתי בכל זאת ממליץ לך לחכות.
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"

שלח תגובה

חזור אל “כבלים ואביזרים”