הגברת מנורות vs הגברה טרנזיסטורית

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #101 

תשמע יואל אני קורא שוב את הפוסטים שלך לא רק שאני מרים גבה , אני מרים את כל המצח . (וכפי שתוכל לראות בתמונה שלי בצד ימין המצח גדול מאוד )
בליללת מילים אין סופית חסרת בסיס ושחר המוצגת כטיעון אקדמי משהו , מדעי משהוא , אבסולוטי משהוא.

פצחת בכותרת "הדיון הוכרע מזמן, ולא כאן" , חתמת את הפוסט " בקיצור: נכון שאנחנו במרכז העולם, בנים לעם הנבחר ומהיותנו ישראלים יודעים הכל, אבל נראה לי שדעה-מבוססת-ידיעה עם קצת פרספקטיבה וניסיון-אמת עמוק היא דבר נחמד " ומכאן הסקתי מסקנה אחת , אתה בטוח שרק אתה יודע מבין בעל פרספקטיבה ונסיון אמת עמוק .

פוסט שלאחר מכן אתה כותב " אם הייתה תשובה אחת, ברורה ונגזרת מתוך מהות העניין - העסק היה מוכרע מזמן " , נו ראבק לא אמרת שהוא מוכרע בפוסט קודם
:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

ובהמשך כתבת "מגברי מנורות עדיפים כי הם מעבירים הרמוניות באופן טבעי יותר בכלל " וזאת עוד מפי יודע דבר לא :roll: שהרי אני סבור שחלק ממליון המעלות הטובות שלך (למעט צניעות ) גם לימדת את פרלמן .
ויתרה מזאת אתה הוצאת כבר מכתב ל ברנדסן , דנסן , MBL , בורמייסטר , מארק לווינסון , איירה אודיו ושאר יצרנים טיפשים וחסרי אחריות שמוסיקה נכונה יכולה להיות מופקת רק באמצעות מנורות.
ואני מניח שאף תשלח להם כרטיסי טיסה וכניסה לתערוכות שהרי איך יתכן שהם לא רואים , נו מיילא שהם חרשים .
:roll:

תשמע ... לא יזיק לך לפחות להיות עיקבי , לספק כבוד ראוי לאלו שיושבים מאחורי מקלדת ולך אין מו/שג וחצי מושג מי הם ומה ניסיונם .
לכתוב בצורה מרווחת יותר ואוריריות כך שגם הקורא הממצוע יוכל לעקוב שהרי זה לא שיעור של דוסטוייבסקי .

נ"ב
אינך מכיר את ZY אבל אתה כבר הנחת שהוא גילה את התאוריה בעיקבות כתיבתך בפורום .

(n)
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #102 

איילצ'יק, למה אתה לוקח את זה כל כך קשה? הוא לא כותב בטון אקדמי אלא בטון מליצי משהו.
HiFiMusic IL

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #103 

זה לא עניין של קשה או לא .
מדובר בטיעון נטו.
אין לי בעיה עם טיעונים שונים משלי , אין לי בעיה עם דעות שונות כל עוד יש להם בסיס
יש לי בעיה עם הדרך והאופן בו אנשים מביעים את דעתם בייחוד שהיא נחרצת , מתנשאת , ומלאה הסתירות .

פרטים

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

הבהרה קלה

שליחה #104 

אכן אני מחובבי מגברים הטרנזיסטורים בגלל הסאונד הדיוק החוסר עיגול פינות , רמת תקיפות של הצליל ועוד רבות
אך אין זה אומר שלדעתי הגברה מנורתית אינה טובה \ אינה איכותית .
אפילו ציינתי מספר פעמים מהם לטעמי מגברי המנורות שהיו יכולים למצא את מקומם אצלי בסלון .
ישנם רבים וטובים שיטענו כי ההגברה מנורתית הינה האידאלית , הטבעית , אך לא לי ולא להם תהיה היכולת להוכיח זאת אמפרית .
טענות כגון חזרה של מגברי המנורות , תערוכות וכל מיני ירקות אינה עדות לזה שמגברי מנורות עדיפים על טרנזיסטוריים אלא פשוט כי יש לזה שוק.
עד לא מעט שנים חברות הקוסמטיקה הזמינו וייצרו רק מוצרים לנשים וראו מה קורה בעשור האחרון , גם הגברים במשחק (אני לא :lol: )
האם זה אומר שקרמים של גברים עדיפים של מוצרי הטיפוח של הנשים .... לא .
מה שזה אומר שחברות ייצרניות קוסמטיקה חיפשו דרך להגדיל את השוק ומצאו .

פרטים

יואלפלרמן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 296
קיבל תודות: 8 פעמים

לאייל - פעם אחרונה ודי

שליחה #105 

מכיוון שאתה ממשיך, למרות הפוסט הפרטי ששלחתי אליך, צריך, מה לעשות, להוציא את הדברים אל האור. אני ממש לא מתכוון להתעמת עם הטיעונים/אמירות ושאר ירקות שהוצאת. עם כשל לוגי נמשך, עלגות טיעונים, שפה פגומה, שימוש במושגים שאתה לא מבין, בעיית הבנת הנקרא וגם מה לעשות, חוסר ידע במטריה, נעצור כאן. דו שיח ענייני בנושא זה (ואחרים) זה משהו שלא מסתדר אתך. חבל.

asimo2
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 228
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #106 

לאייל
גם אני חושב שלקחת קצת קשה מדי את הדיונים האחרונים המתנהלים במדור שלך. זה בסה"כ פורום להחלפת דעות ורעיונות על סטריאו לא מלחמה על א"י השלמה.
מאידך אני חושב שאני מבין את הנכונות ללוחמה חסרת פשרות בנושא החומרה. תאר לך שמישהו השקיע מאמצים זמן, קרא מאמרים וכתבות ערך סקירות שוק ודגימות בלבל את המוח לסוחרים ובדק את המכשירים בביתו ולאחר כל זאת החליט בכוון מסויים ואז השקיע סכום נכבד בציוד, אולי כמה עשרות אלפי שקלים ומנגד מופיע מישהו אחר במחנה הנגדי ופוסל בהינד עפעף את רכישתו, לא מכיוון שהוא שמע את המערכת אלא כיוון שהטרנד הוא לכאן או לכאן.
לא ציינתי מה הציוד כיוון שזה יכול להיות פטפונים, מגברי מנורות, נגני DVD או אפילו DAC שלא להזכיר רמקולים דינמיים, אלקטרוסטטיים וכו'
המדור לסטריאו דו ערוצי באתר "אודיו וקולנוע ביתי" הוא כמעט שמורת טבע. בתוך עולם ההולך ומתמעט התקבצו כאן מספר חובבים נלהבים של סטריאו המחליפים בינהם אינפורמציות, ידע ונסיון. במקביל הביא האתר סדרת ביקורת ובדיקה מעולה של רמקולים וגם ציוד אחר.
חבל לדעתי להקדיש זמן ומרץ מיותר לתגובות ותגובות על תגובות וחוזר חלילה. העמדות ידועות ההבהרות וההסברים כבר נאמרו ואפשר להמשיך קדימה
אני מאמין שהמשתתפים כאן הם מספיק אינטיליגנטים ויסיקו את המסקנות הדרושות בעצמם אם בכלל יש צורך בכך

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #107 

חברה', נא להרגיע את הרוחות.
חבל לי לסגור את הפוסט.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

web
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 586
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #108 

אייל

אוהב יותר את החתימה שלך מאשר הפוסטים האחרונים :?

diz1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1022
קיבל תודות: 28 פעמים

אחרי שאני מצטט את עצמי....

שליחה #109 

diz1 כתב:קיים בילבול בסיסי בהבנת ההבדלים הבסיסית בין הגברה טרנזיסטורית ושפופרתי והסיבה הקיימת עדיין כיום לשימוש במגברי מנורות .
מגבר שפופרות לא מוגדר בכך שהוא נותן צליל חם ועגול- יש מגברים טרנזיסטורים שיודעים לתת צלילי כזה כמו שיש מגברי שפופרות שיתנו צליל "טרנסיסטורי"

כמו כן אחוז העיוות איננו חזות הכול (פירוט בהמשך)- קראתי שמישהו ביקש שיבנו לו הגברה עם שנים נקודה ארבעים ותשע אחוזי עיוות-כי ככה הוא הכי אוהב (כנראה בדק זאת במבחן עיוור)- מתאר סוג של היגד מגוחך. אחוז העיוות איננו אומר מספיק על הסאונד.
בהמשך למה שכתבתי בפוסט על הבדלי העיוותים וההרמוניות בהתחלת הפוסט:
יש הרבה נגני גיטרות חשמליות שמעדיפים הגברה מנורתי על טרנזיסטורית בכניסה לתחום העיוותים בשני המגברים יש הבדל די רציני: כאשר נרים ווליום במגבר טרנסיסטורי וניגע לתחילת תחום העיוות נרגיש את העיוות בצורה קשה יותר לעומת התוצאה שתתקבל ממגבר שפופרות וזאת היווצרות הרמוניות אי זוגיות הנוצרות במגבר טרנסיסטורי הרמוניות אילו צורמניות מאוד, לא נעימות לאוזן ולא מוסיקליות. לכן יש נטייה לא להגיע לתחום העיוותי במגברי סוליד במגבר שפופרתי יהיה ממש כייף להיכנס לתחום העיוות והעיוות לא ישמע חריף וצורמני כמו בסוליד .כלומר אם ניקח שני מגברים אחד סוליד ואחד שפופרתי באותו הספק יציאה 50 וואט לצורך הדוגמה-כאשר נגיע בנגינה עם מגבר הסוליד לגבול הזה נשמע עוות חזק ולא נעים ולכן נשתדל לא לעבור את גבול הזה.זו גם הסיבה שבהרבה מגברי סוליד מורכב מעגל לימיטר להגבלת הספק במוצא.הלימיטר שומר שלא להיכנם בנגינת גיטרה חשמלית לתחום העיוות-כלומר מגבילים את עוצמת המגבר לעבוד בתחום הנקי.לעומת מגבר שפופרתי אם יכנס לתחום הגבוה מחמישים לא יורגש העיוות כדבר מטריד וצורמני והצליל ישמע די נקי.יוצא מכך שנרוויח יותר הספק יציאה במגבר שפופרתי מזה של הסוליד וזאת עוד סיבה מדוע מגבר שפופרות נשמע חזק יותר ורבים מנגני הגיטרה החשמלית מעדיפים להשתמש בטכנולוגיה הזו.
נחזור לציוד אודיו והרמוניות. נושא זה חשוב לאין שיעור יותר מכל מיני אלמנטים "היי אנד" כמו הדגשה של באס וגבוהים, כמיצגים איזשהו פרמטר אודיופילי. הסיבה היא שאדם לא מנוסה, קל לו להבחין בקלות בשינויים בבס או בגבוהים, אך מסובך יותר ומצריך תשומת לב אחרת לנושאי ההרמוניות.
שלא כמו שציינתי בהודעה הראשונה שלי בפוסט (ואף אחד לא טרח או ידע לתקן) קיימים הרבה יותר משלושים הרמוניות אי זוגיות. למעשה קיים אינסוף.אוזן האדם רגישה להרמוניות אי זוגיות עד סדר 21 בעוד להרמוניות הזוגיות עד סדר 8. ההרמונית האי זוגיות גדולות בהשפעתם השלילית (ביחס להרמוניות הזוגיות) וגם נקלטות בהדגשה רבה יותר בחושינו.
הגברת טרנסיסטורית שמתוכננת נכון כדי לטפל בתופעת לוואי זו יכולה להגיע עד הרמוניות שליליות מסדר 7 (נחשב מצוין).בהגברת שפופרות הסדר של ההרמוניות האי זוגיות מגיע מקסימום לשלוש.
הבדל זה מאוד משמעותי להבדלים הנשמעים בין הגברת שפופרות למנורות ולמעשה מהווה את הגורם המבדיל הכי חשוב.
כל התיאורים האחרים על באס כזה או גבוהים אחרים, הם מהתחום המתקרב לפונקלוריסטי.
...
אומר כך: בנושא של הרמוניות אי זוגיות, אני עדיין לא נתקלתי במגבר טרנזיסטורי שלא יוצר כאילו , גם במצב בו הם מוסוות על ידי מנורות (מיוזיקל פידליטי התחילו ליצר ציוד היברידי עם מנורות אחרי מעל ל 20 שנה של יצור טרנסיסטורי. מה קרה? מה הם גילו? שוק של קשקשניים קולניים , כדברי ZY , או צורך אמיתי). בנושא הזה יש מעט מגברים טרנסיסטורים , שיכולים להגיע לתוצאה טובה בפרמטר הזה.
השאלה היא עם מה המאזין יכול לחיות. כמו שכתב כאן מישהו בפוסט אחר- הוא לא שומע דיגטילזציה במכשיר הסידי שלו וזאת כנראה כי המכשיר "מיוחד" או דרישות האזנה צנועות.
החוויה המוזיקלית מורכבת משורה של פרמטרים. יש כאילו שמעדפים פרמטרים מסויימים על פני אחרים- דבר הגורם להם לבחור במכשיר או טכנולוגיה מסויימת.
השאלה היא עם איזו פשרה אתה מוכן לחיות. מי שחושב שיש ציוד שאין בו פשרה- פשוט עיוור וגם חרש.
זאת הסיבה שיש כאילו שבוחרים בהגברה טרנסיסטורית או שפופרתית.
פטיפון או סידי. רמקול אלקטרוסטאטי או דניאמי. פול רנג' או מוניטור.
אם הייתה נוסחה אחת למה טוב- הייתי ( וגם אחרים) מזמן הייתי קונה את השילוב.
בנתיים חיי טוב מאוד עם הפשרות שבחרתי מדעת לחיות איתם.

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #110 

אסימו ידידי-עובדה שדיון על נושא כלשהו בהיי פיי חשוב להרבה אנשים יותר מא'י השלמה 8O

זה האודיופילים והמוזקאים או אומנים אחרים ,זה עולמם וכל מה שמעבר זניח וכך האמוציות

המסקנה- אל תקחו כל קשה את זה שאייל לקח את זה כל כך קשה
אמן מייסר

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2050
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

"מיעוט קולני" כדבריי שונה במהותו-מהביטוי

שליחה #111 

"קשקשנים קולניים" כדברי diz1 שמקבל משמעות של דברי הבל ( זה מזמין את הביטוי "על ראש......הכובע", אבל זה ממש לא יפה להשתמש בביטוי הזה כאן, אני לפחות לא חושב שהחברים כאן "מקשקשים" וקורא בעיון רב את טענותיהם להשכלתי בנידון).

נ"ב- אני בנתיים חיי טוב מאוד עם היתרונות שבחרתי מדעת לחיות איתם :)
javascript:emoticon(':hammer:') javascript:emoticon(':bat:')

diz1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1022
קיבל תודות: 28 פעמים

Re: "מיעוט קולני" כדבריי שונה במהותו-מהביטוי

שליחה #112 

zy כתב:"קשקשנים קולניים" כדברי diz1 שמקבל משמעות של דברי הבל ( זה מזמין את הביטוי "על ראש......הכובע", אבל זה ממש לא יפה להשתמש בביטוי הזה כאן, אני לפחות לא חושב שהחברים כאן "מקשקשים" וקורא בעיון רב את טענותיהם להשכלתי בנידון).

נ"ב- אני בנתיים חיי טוב מאוד עם היתרונות שבחרתי מדעת לחיות איתם :)
...
צודק-
לכן לא הבאתי ציטוט אלה את רוח הדברים כפי שהשתקפו עבורי
בכל אופן- אם אתה חיי מצויין עם מה שבחרת- זה אחלה ומשמח
דרך אגב, רק כשנדע על מה מדובר, אולי גם אחרים ירצו- מהו אותו ציוד שגורם לך אושר?

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2050
נתן תודות: 5 פעמים

שליחה #113 

diz1
זו לא היתה כוונת/ רוח דבריי ולכן טרחתי לתקן !!

לשאלתך- הנושא כ"כ סובייקטיבי, לפיכך לא אענה.
javascript:emoticon(':hammer:') javascript:emoticon(':bat:')

zoozoo
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 35
קיבל תודות: 0

שליחה #114 

חברה ,הוזכרו פה מגבריי ההיבריד,
מה תרומתם ,חסרונם הקשורים לנושא?
אולאי הם משהוא באמצע?
zoozoo. (i) :מוזיקה:

עופר_צפריר
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4880
נתן תודות: 6 פעמים

בים "הקשקשת" איבדנו על הדרך מהו כבוד הדדי...

שליחה #115 

...ודרך ארץ.
שכל כך חסרים בפוסט הזה,וחבל.
(W)

לעניות דעתי קשה להחליט/ לקבוע מה יותר טוב/עדיף? - מנורות או טרנזיסטורים
שעל פניו זאת בחירה אישית. -וכל אחד רשאי להחליט לעצמו מה טוב עבורי. :idea:

מניסיוני אני נמצא גם באותה דילמה/נקודה... מה עדיף יותר?
{כמובן שזה בא לידי ביטוי ע"י בחינת הדברים לעומק.}
וגם אחרי אין ספור האזנות למגברי מנורות כאלה או אחרים, כגון:
מנלי, רוג' אודיו, EAR,קרי,יוניסון,VTL ועוד - קשה לי להכריע מה עדיף...{זה בכלל אפשרי?}
מצד אחד יש את הקסם המיוחד ששמור רק למנורות, ושבא לידי ביטוי בחום המיוחד של המיד
שכל כך חשובים למוזיקה שאני מאזין > ג'אז ווקאלית,קלאסית.{לאחרונה יותר}

ומצד שני יש גם מגברים טרנזיסטורים שהיטיבו עם המוזיקה הנ"ל...{בדרך שלהם}
וגרמו לי לעונג רב,אני חייב לציין את AARON למשל - המאוד המשובח.

מה משתמע מזה?ברור שכלום. כל טכנולוגיה שניבחר טובה להשמעת מוזיקה :roll:
ולא משנה מה נעדיף -חשוב שזה יתאים לנו מבחינת סינרגיה לשאר הסט - אפ
וכמובן להעדפות/נוחות שלנו מבחינה אישית.
סובייקטיביות ופשרות כבר אמרנו...
:קפה:

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #116 

ואפשר לחיות עם שני העולמות עם רמקול אקטיוי... :D

עופר_צפריר
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4880
נתן תודות: 6 פעמים

שליחה #117 

זאת גם אפשרות שאני שוקל.
:lol:
:קפה:

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7772
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #118 

אייל ויואל הם שני חברים ותיקים ושירשור כזה אמור להיות קצת לוהט , אם הוא לא יהיה אז אני מבטיח לכם שהוא ממש לא יהיה מעניין , שימו לב שאני כמעט ולא כותב את דעתי בדיוק מהסיבות האלה , שמישהו יבוא ויתרגש בשביל מישהו אחר {דהיינו רגשן} , בחייכם , חלאס עם החארטות האלה של מתרגשים וניפגעים, אז היתווכחו קצת ... נו אז? מחר לא תזרח יותר השמש? מחר תחרב המדינה?

לדעתי האג'נדות של שניהם חשובות ולמרות שאני לא בשום צד אני מעוניין להמשיך ולקרוא את מה שכתוב בלי שיבוא מישהו ויזכיר לכולם שהיה ויכוח עמוד קודם לכן , היה , עבר , נירגע , אל תחממו.

ולעיניין!

מה אני חושב? כל המערכות הטובות והאיכותיות ביותר ששמעתי היו של אנשים שהשקיעו מאמץ ואהבה במערכת שלהם , שהשקיעו זמן , בחנו והגיעו לתוצאות שמתאימות להם .
אינני זוכר שבאחת המערכות הטובות ששמעתי לא הייתה מעורבת מנורה {מה לעשות יש לזה קסם משלו} אך אינני זוכר שאותה מערכת הייתה מורכבת רק ממנורות. במילים אחרות ... לדעתי השילוב הטוב ביותר הוא של שניהם , ההרמוניה של המנורה יחד עם התוקפנות והכוח הטרנזיסטורי .

לסיכום:

יואל ואייל הם שני מנוסים בתחום , שמעו , בדקו ובחנו. אייל מושקע במערכת ואביזרים מצויינים וגם יואל , אייל קנאי לאג'נדה שלו ורואה אותה כעובדה וזה בסדר גמור ... יואל רואה זאת בדיוק אותו הדבר רק שכל אחד מסביר זאת אחרת ומנסה ל"הגן" על הצד שלו.

אוקצור ...
מרטין!

אל תתיחס לכל אלה שמתרגשים מויכוחים , אחרי הכל הם מתלוננים כמעט בכל שירשור שהאוירה קצת מתחממת , בלי הויכוחים האלה הפורום ישאר משעמם והויכוחים נותנים לו קצת חיים.

(Y)
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #119 

נמר,
אני רוצה לחדד משהו.
הויכוח/הדיון/סיעור המוחות הם לב ליבו של הפורום. בלעדיו, כמו שאתה אומר, באמת יהיה משעמם (יש כמה פורומים שאנחנו מכירים שבוררים מראש מי נרשם, מי כותב ואם אתה לא מסכים אז אתה נחסם... :wink: ) ובאמת סופר משעמם שם.
הבעיה היא לא ריבוי הדיעות או קצת "חימום אוירה" אלא כשזה יורד לפסים אישיים.

אני מעדיף פורום "משעמם" ללא מלחמות אישיות.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

asimo2
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 228
נתן תודות: 3 פעמים

מגברי מנורות

שליחה #120 

לאחר שוך הסערה, נראה לי שנושא מגברי מנורות מול מגברי SS הוא מאוד מעניין ובסיסי בהרכבת מערכות סטריאו (לא ידוע לי על מגברי מנורות של AV)
אני חושב שכל חובב אודיו נתקל בדילמה הזאת ושקל לא אחת כיצד לשדרג או להמשיך עם המערכת שלו, ולכן אני מציע להמשיך בדיון ולהוריד קצת את המרכיב האישי. השאלות שעולות בדעתי הם:

האם יש מגברי מנורות במחיר סביר 1000 -2000 $ המספקים את הסחורה או שמגברי מנורות טובים הם בהכרח יקרים

האם ניתן לשלב במגברי מנורות בסיסיים שלט, לפחות לווליום , מבלי לפגוע באיכות שלהם

מה עדיף פרה מנורות והגברה SS או ההיפך, או הגברה של מנורות בלבד, ומה הכוונה של "נמר" במנורה אחת בדרך

האם יש רמקולים המיועדים מעצם תכנונם למגברי מנורות (אומרים כך על סונוס פבר לדוגמה אם כי היצרן מכחיש זאת)

מה הם מגברי המנורות המשווקים בארץ ומה טיבם

יתכן שלחלק מהשאלות נתנו תשובות במהלך הדיון, אך הם נבלעו בסערה הכללית

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”