המרת X264 ל-MPEG2 בקליק אחד - התוכנה !

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
guy_k
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 899
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #101 

מה אומר ומה אגיד - חזק ואמץ.

תודה על כל הזמן שאתה משקיע.

גיא
(Y)
גיא, אני ואתה ודי!

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35103
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #102 

יפה מאוד!

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #103 

guyezra כתב:יפה מאוד!
...
תשמע,
אם אתה םותר את זה
אני דואג שתדליק משואה ביום העצמאות הבא

בשם כל מורידי הסרטים ובשם ממירי הפורמטים ולתפארת הHD

reuven
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 63
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #104 

hagi אתה צודק .
המסקנה שהגעת אליה היא הכי יציבה.
אני מקוה שהצלחנו לתת למכשירים למינהם שלא תומכים ב-x264/mkv שזה הפורמט המוביל
עוד כמה שנים.

יכול להיות שהיו לי תוצאות לגבי H264.TS עובד על כמה תוכנות.

לגבי ה-interface ,רעיון מעולה.

joegold
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
קיבל תודות: 0

שליחה #105 

המרתי את הקובץ ל-mpeg2 720p
הבעיה הייתה אחרי הצריבה (שאגב צרבתי רגיל כקובץ) והDVD לא ידע לנגן את זה.
יש לי את ה dv400v של פיוניר.
אם למישהו יש פתרון זה יהיה נהדר.

תודה.

dragonflyXXL
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1039

שליחה #106 

מה גרם לך לחשוב שמכשיר DVD ידע לנגן 720p?

joegold
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

כתוב עליו...

שליחה #107 

ה dv 400 יודע לנגן 720p, ואני חושב שהדגם החדש יודע אפילו לנגן 1080 אז לא נראה לי ששם הבעיה.

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5111
שם מלא: גילי
נתן תודות: 342 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #108 

האם ההמרות שפורטו בשרשור רלוונטיות גם לפורמט X264 מ- Video format של Blu-ray והאם יהיה אפשר להריץ אותו על TVIX 4000 ?

תודה,
giliboy
...

dragonflyXXL
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

Re: כתוב עליו...

שליחה #109 

joegold כתב:ה dv 400 יודע לנגן 720p, ואני חושב שהדגם החדש יודע אפילו לנגן 1080 אז לא נראה לי ששם הבעיה.
...
המכשיר מבצע upscaling עד 1080p מתוכן מסוג MPEG1, MPEG2 ו-DivX בפורמט DVD, כמו הרבה מאוד נגני DVD אחרים שמבצעים upscaling או upconversion אבל זה לא אומר שהם יודעים לקבל תוכן ברזולוציות וביטרייטים של HD ולנגן אותו כמו שהוא.
תעשה חיפוש באתר - היו המון שרשורים בנושא.

dragonflyXXL
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #110 

Giliboy כתב:האם ההמרות שפורטו בשרשור רלוונטיות גם לפורמט X264 מ- Video format של Blu-ray והאם יהיה אפשר להריץ אותו על TVIX 4000 ?

תודה,
giliboy
...
Giliboy,
x264 הוא כלי המרה (encoder) לפורמט H.264/AVC שיודע לקבל תכנים ממקורות שונים ובפורמטים שונים. אני לא בטוח שאפשר להריץ בו תוכן מריפ של blu-ray באופן ישיר בלי המרה לפורמט "שטוח" יותר או demux/extraction/stripping קודם לכן.

היות והתוצאה הסופית של התהליך היא H.264/AVC מכשיר TviX 4000 לא יידע להריץ אותו היות והצ'יפ שלו לא תומך ב-AVC. אם אתה מנסה לנגן תוכן כזה במכשיר כדאי לנסות המרה ל-MPEG2.

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #111 

dragonflyXXL כתב:
Giliboy כתב:האם ההמרות שפורטו בשרשור רלוונטיות גם לפורמט X264 מ- Video format של Blu-ray והאם יהיה אפשר להריץ אותו על TVIX 4000 ?

תודה,
giliboy
...
Giliboy,
x264 הוא כלי המרה (encoder) לפורמט H.264/AVC שיודע לקבל תכנים ממקורות שונים ובפורמטים שונים. אני לא בטוח שאפשר להריץ בו תוכן מריפ של blu-ray באופן ישיר בלי המרה לפורמט "שטוח" יותר או demux/extraction/stripping קודם לכן.

היות והתוצאה הסופית של התהליך היא H.264/AVC מכשיר TviX 4000 לא יידע להריץ אותו היות והצ'יפ שלו לא תומך ב-AVC. אם אתה מנסה לנגן תוכן כזה במכשיר כדאי לנסות המרה ל-MPEG2.
...
dragonflyXXL

מתשובתך הבנתי כי הניסוח שלי היה קלוקל..
התכוונתי לשאול, האם בהתייחס לכל מה שהוצע בשרשור, ניתן יהיה להמיר ל- mpeg2 קבצי X264 מכל Video format שהוא? (למשל Blu-ray), כלומ האם ישנה מגבלה מבחינת הפורמט עצמו.
בנוסף, האם בסוף התהליך(נניח שמדובר על קובץ בפורמט blu-ray) ניתן יהי גם לצפות בו בעזרת ה- TVIX 4000 ...?
תודה
Gliboy
...

joegold
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #112 

וואי... לא הרגשתי כזה ניובי כבר המון זמן.
טוב, אז אם כבר אז כבר:
אז בעצם מה הייתרון על לקחת קובץ mkv באיכות מצויינת ולצרוב אותו על איכות פחות טובה? או במילים אחרות - האם יש הבדל בין ההמרה ל-mpeg2 באיכות שה DVD יכול לקרוא לבין פשוט להוריד גרסה רגילה של הסרט (הגרסאות של הג'יגה וחצי שהן בסביבות ה- 640x300)
שזה בעצם בניסוח אחר - לאיזה רזולוציה אני יכול להמיר את הסרט כך שה .DVD ינגן אותו?

תודה.

dragonflyXXL
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #113 

Giliboy כתב:
dragonflyXXL כתב:

תודה,
giliboy
...
Giliboy,

...
dragonflyXXL

מתשובתך הבנתי כי הניסוח שלי היה קלוקל..
התכוונתי לשאול, האם בהתייחס לכל מה שהוצע בשרשור, ניתן יהיה להמיר ל- mpeg2 קבצי X264 מכל Video format שהוא? (למשל Blu-ray), כלומ האם ישנה מגבלה מבחינת הפורמט עצמו.
בנוסף, האם בסוף התהליך(נניח שמדובר על קובץ בפורמט blu-ray) ניתן יהי גם לצפות בו בעזרת ה- TVIX 4000 ...?
תודה
Gliboy
...
Giliboy, שוב עשית סלט :) לא נורא.

אין דבר כזה קבצי x264 - x264 הוא כלי שדוחס לפורמט H.264/AVC. זהו. לא שום דבר מעבר לזה. (הסיבה העיקרית לבלבול בין שני המושגים היא בעיקר בגלל שקבוצות השחרור התחילו לתייג את ההמרות שלהם כ-x264 אבל בהחלט מדובר כאן בטעות.)

לאחר תהליך הדחיסה בעזרת x264 אין ממש משמעות למקור ממנו נעשתה ההמרה (blu-ray, HD-DVD או סתם הקלטה מהטלויזיה) מעבר לעובדה שמקורות שונים מלכתחילה הציגו איכויות שונות של התוכן (אבל אני מניח שזה לא העניין כרגע).

מהשאלה שלך אני מסיק שאתה רוצה לקחת את התוכן לאחר שהוא כבר עבר דחיסה אחת ל-AVC (או שפשוט ככה הורדת אותו) ולדחוס אותו מחדש ל-MPEG2 והתשובה לכך היא - בוודאי שאפשר, רק שהכלי שבעזרתו תצטרך לעשות את זה אינו x264 אלא כלי דחיסה ל-MPEG2 כמו למשל HC, ffmpeg או כל כלי אחר שמשתמש בהם מאחורי הקלעים (Videora, VLC ועוד רבים אחרים הם דוגמאות טובות לכך).

בסוף תהליך ההמרה ל-MPEG2 תוכל לצפות בו גם ב-TviX 4000.

מקווה שעזרתי.

dragonflyXXL
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #114 

joegold כתב:וואי... לא הרגשתי כזה ניובי כבר המון זמן.
טוב, אז אם כבר אז כבר:
אז בעצם מה הייתרון על לקחת קובץ mkv באיכות מצויינת ולצרוב אותו על איכות פחות טובה? או במילים אחרות - האם יש הבדל בין ההמרה ל-mpeg2 באיכות שה DVD יכול לקרוא לבין פשוט להוריד גרסה רגילה של הסרט (הגרסאות של הג'יגה וחצי שהן בסביבות ה- 640x300)
שזה בעצם בניסוח אחר - לאיזה רזולוציה אני יכול להמיר את הסרט כך שה .DVD ינגן אותו?

תודה.
...
:D פחות או יותר ענית על השאלה שלך בעצמך - אין ממש יתרון ובמיוחד כשמדובר בתוכן שהוא הקלטה משידור ולא ממדיה אופטית (כמו סרטים ב-HD למשל). להפך, כל המרה נוספת רק גורעת מהתוצאה הסופית אז למה לבצע שתי המרות אם אפשר לבצע רק המרה אחת?

כשמדובר בסרטים יש כאן איזשהו תחום אפור משום שהקבצים הגדולים המגיעים כ-MKV מקורם הוא בדר"כ מריפ מ-blu-ray/HD-DVD, בעוד שהקבצים הקטנים ("הרגילים" כמו שאתה קורא להם) מגיעים מריפ של DVD, ככה שכבר מראש איכויות המקור שונות באופן משמעותי, ולכן ייתכן שגם אחרי ההמרה השנייה תקבל תוצאה טובה יותר ממה שהיית מקבל ממקור DVD, אבל אני ממש בספק אם זה שווה את המאמץ הנוסף.

בכל אופן היות והמכשיר שלך לא יודע לקבל תכני HD תאלץ להסתפק ברזולוציות הנמוכות יותר ששמורות ל-DVD ו-SD.

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #115 

dragonflyXXL

אכן עזרת.

תודה רבה,
Giliboy
...

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #116 

שלום

1. היום פעם ראשונה שניסיתי להשתמש ב- Videora על מנת להמיר מ- MKV ל- MPEG2, ונתקלתי בבעיה.
לאחר ההמרה ל- mpeg-2, כשאני מנווט לתקיה בה בחרתי שיווצר הקובץ החדש, מיד מופיעה לי שגיאת Explorer, הוא נתקע, (שואל Send/don't send למייקרוסופט) ואז אני כמובן צריך לסגור. כמובן שזה קורה שוב בכל נסיון להגיע לקובץ. ניסיתי מיקומים שונים ודיסקים שונים לשמירה.לא עזר.
כשניסיתי פעם אחת והגדרתי בפרופיל של Videor לשמור את ה- MKV כ- Mpeg-4 אז נוצר קובץ תקין עם סיומת mp4 ולא היתה בעיה לגשת אליו, כלומר נראה שהבעיה שציינתי רלוונטית להמרה ב- Mpeg-2 בלבד.

2. שאלה נוספת לגבי הקובץ שלא ניתן להגיע אליו דרך ה- Explorer, פתחתי את התקיה ב- Command line וראיתי שהקובץ שנוצר לאחר ההמרה מ- MKV הוא עם סיומת MPG. האם הוא לא אמור להיות עם סיומת TS?

אודה לעזרה,
Giliboy
...

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46454
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5088 פעמים

שליחה #117 

תסתכל ב Event Viewer, ייתכן ורשום שמה סיבת התקלה.
הקובץ אמור להיות עם סיומת mpeg, בהחלט ניתן להגיע אליו דרך ה Explorer.

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #118 

זיו תודה

להלן השגיאה שהופיעה ב- Event Viewer:
Faulting application explorer.exe, version 6.0.2900.3156, faulting module mpegsplitter.ax, version 1.0.0.4, fault address 0x0002456b.
מנסה כרגע לעשות על זה חיפוש בגוגל, אולי אמצא שם פתרון.

בכל מקרה, בדקתי שוב דרך Command line וסיומת הקובץ היא כמו שכתבתי:
MPG ולא MPEG.
????

תודה,
Giliboy
...

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46454
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5088 פעמים

שליחה #119 

הסיומת הנכונה היא mpg, יש לך כנראה בעיית קודקים כלשהיא.
תנסה להשתמש בפרופיל ששלחתי לך ותריץ את תהליך ההמרה לאחר שתעשה קצת סדר בקודקים שלך.

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #120 

ziv_r כתב:הסיומת הנכונה היא mpg, יש לך כנראה בעיית קודקים כלשהיא.
תנסה להשתמש בפרופיל ששלחתי לך ותריץ את תהליך ההמרה לאחר שתעשה קצת סדר בקודקים שלך.
...
היי

קבלתי את הפרופיל. תודה.
מה הכוונה לעשות סדר בקודקים שלי? תוכל לפרט מה אני צריך שיהיה מותקן? האם לאחר ההתקנה זה דורש קונפיגורציה מיוחדת ?

אני מקווה גם שלא אצטרך להתחיל להסיר כל מיני דברים, מחיפוש בפורום הבנתי שזה יכול להיות מעיק..

ודבר אחרון, אני מניח שהתבלבלת בהודעה האחרונה שלך וכתבת בטעות mpg כסיומת הנכונה ולא mpeg..

תודה,
Giliboy
...

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”