המרתי את הקובץ ל-mpeg2 720p
הבעיה הייתה אחרי הצריבה (שאגב צרבתי רגיל כקובץ) והDVD לא ידע לנגן את זה.
יש לי את ה dv400v של פיוניר.
אם למישהו יש פתרון זה יהיה נהדר.
joegold כתב:ה dv 400 יודע לנגן 720p, ואני חושב שהדגם החדש יודע אפילו לנגן 1080 אז לא נראה לי ששם הבעיה.
...
המכשיר מבצע upscaling עד 1080p מתוכן מסוג MPEG1, MPEG2 ו-DivX בפורמט DVD, כמו הרבה מאוד נגני DVD אחרים שמבצעים upscaling או upconversion אבל זה לא אומר שהם יודעים לקבל תוכן ברזולוציות וביטרייטים של HD ולנגן אותו כמו שהוא.
תעשה חיפוש באתר - היו המון שרשורים בנושא.
Giliboy כתב:האם ההמרות שפורטו בשרשור רלוונטיות גם לפורמט X264 מ- Video format של Blu-ray והאם יהיה אפשר להריץ אותו על TVIX 4000 ?
תודה,
giliboy
...
Giliboy,
x264 הוא כלי המרה (encoder) לפורמט H.264/AVC שיודע לקבל תכנים ממקורות שונים ובפורמטים שונים. אני לא בטוח שאפשר להריץ בו תוכן מריפ של blu-ray באופן ישיר בלי המרה לפורמט "שטוח" יותר או demux/extraction/stripping קודם לכן.
היות והתוצאה הסופית של התהליך היא H.264/AVC מכשיר TviX 4000 לא יידע להריץ אותו היות והצ'יפ שלו לא תומך ב-AVC. אם אתה מנסה לנגן תוכן כזה במכשיר כדאי לנסות המרה ל-MPEG2.
Giliboy כתב:האם ההמרות שפורטו בשרשור רלוונטיות גם לפורמט X264 מ- Video format של Blu-ray והאם יהיה אפשר להריץ אותו על TVIX 4000 ?
תודה,
giliboy
...
Giliboy,
x264 הוא כלי המרה (encoder) לפורמט H.264/AVC שיודע לקבל תכנים ממקורות שונים ובפורמטים שונים. אני לא בטוח שאפשר להריץ בו תוכן מריפ של blu-ray באופן ישיר בלי המרה לפורמט "שטוח" יותר או demux/extraction/stripping קודם לכן.
היות והתוצאה הסופית של התהליך היא H.264/AVC מכשיר TviX 4000 לא יידע להריץ אותו היות והצ'יפ שלו לא תומך ב-AVC. אם אתה מנסה לנגן תוכן כזה במכשיר כדאי לנסות המרה ל-MPEG2.
...
dragonflyXXL
מתשובתך הבנתי כי הניסוח שלי היה קלוקל..
התכוונתי לשאול, האם בהתייחס לכל מה שהוצע בשרשור, ניתן יהיה להמיר ל- mpeg2 קבצי X264 מכל Video format שהוא? (למשל Blu-ray), כלומ האם ישנה מגבלה מבחינת הפורמט עצמו.
בנוסף, האם בסוף התהליך(נניח שמדובר על קובץ בפורמט blu-ray) ניתן יהי גם לצפות בו בעזרת ה- TVIX 4000 ...?
תודה
Gliboy
וואי... לא הרגשתי כזה ניובי כבר המון זמן.
טוב, אז אם כבר אז כבר:
אז בעצם מה הייתרון על לקחת קובץ mkv באיכות מצויינת ולצרוב אותו על איכות פחות טובה? או במילים אחרות - האם יש הבדל בין ההמרה ל-mpeg2 באיכות שה DVD יכול לקרוא לבין פשוט להוריד גרסה רגילה של הסרט (הגרסאות של הג'יגה וחצי שהן בסביבות ה- 640x300)
שזה בעצם בניסוח אחר - לאיזה רזולוציה אני יכול להמיר את הסרט כך שה .DVD ינגן אותו?
תודה,
giliboy
...
Giliboy,
...
dragonflyXXL
מתשובתך הבנתי כי הניסוח שלי היה קלוקל..
התכוונתי לשאול, האם בהתייחס לכל מה שהוצע בשרשור, ניתן יהיה להמיר ל- mpeg2 קבצי X264 מכל Video format שהוא? (למשל Blu-ray), כלומ האם ישנה מגבלה מבחינת הפורמט עצמו.
בנוסף, האם בסוף התהליך(נניח שמדובר על קובץ בפורמט blu-ray) ניתן יהי גם לצפות בו בעזרת ה- TVIX 4000 ...?
תודה
Gliboy
...
Giliboy, שוב עשית סלט לא נורא.
אין דבר כזה קבצי x264 - x264 הוא כלי שדוחס לפורמט H.264/AVC. זהו. לא שום דבר מעבר לזה. (הסיבה העיקרית לבלבול בין שני המושגים היא בעיקר בגלל שקבוצות השחרור התחילו לתייג את ההמרות שלהם כ-x264 אבל בהחלט מדובר כאן בטעות.)
לאחר תהליך הדחיסה בעזרת x264 אין ממש משמעות למקור ממנו נעשתה ההמרה (blu-ray, HD-DVD או סתם הקלטה מהטלויזיה) מעבר לעובדה שמקורות שונים מלכתחילה הציגו איכויות שונות של התוכן (אבל אני מניח שזה לא העניין כרגע).
מהשאלה שלך אני מסיק שאתה רוצה לקחת את התוכן לאחר שהוא כבר עבר דחיסה אחת ל-AVC (או שפשוט ככה הורדת אותו) ולדחוס אותו מחדש ל-MPEG2 והתשובה לכך היא - בוודאי שאפשר, רק שהכלי שבעזרתו תצטרך לעשות את זה אינו x264 אלא כלי דחיסה ל-MPEG2 כמו למשל HC, ffmpeg או כל כלי אחר שמשתמש בהם מאחורי הקלעים (Videora, VLC ועוד רבים אחרים הם דוגמאות טובות לכך).
בסוף תהליך ההמרה ל-MPEG2 תוכל לצפות בו גם ב-TviX 4000.
joegold כתב:וואי... לא הרגשתי כזה ניובי כבר המון זמן.
טוב, אז אם כבר אז כבר:
אז בעצם מה הייתרון על לקחת קובץ mkv באיכות מצויינת ולצרוב אותו על איכות פחות טובה? או במילים אחרות - האם יש הבדל בין ההמרה ל-mpeg2 באיכות שה DVD יכול לקרוא לבין פשוט להוריד גרסה רגילה של הסרט (הגרסאות של הג'יגה וחצי שהן בסביבות ה- 640x300)
שזה בעצם בניסוח אחר - לאיזה רזולוציה אני יכול להמיר את הסרט כך שה .DVD ינגן אותו?
תודה.
...
פחות או יותר ענית על השאלה שלך בעצמך - אין ממש יתרון ובמיוחד כשמדובר בתוכן שהוא הקלטה משידור ולא ממדיה אופטית (כמו סרטים ב-HD למשל). להפך, כל המרה נוספת רק גורעת מהתוצאה הסופית אז למה לבצע שתי המרות אם אפשר לבצע רק המרה אחת?
כשמדובר בסרטים יש כאן איזשהו תחום אפור משום שהקבצים הגדולים המגיעים כ-MKV מקורם הוא בדר"כ מריפ מ-blu-ray/HD-DVD, בעוד שהקבצים הקטנים ("הרגילים" כמו שאתה קורא להם) מגיעים מריפ של DVD, ככה שכבר מראש איכויות המקור שונות באופן משמעותי, ולכן ייתכן שגם אחרי ההמרה השנייה תקבל תוצאה טובה יותר ממה שהיית מקבל ממקור DVD, אבל אני ממש בספק אם זה שווה את המאמץ הנוסף.
בכל אופן היות והמכשיר שלך לא יודע לקבל תכני HD תאלץ להסתפק ברזולוציות הנמוכות יותר ששמורות ל-DVD ו-SD.
1. היום פעם ראשונה שניסיתי להשתמש ב- Videora על מנת להמיר מ- MKV ל- MPEG2, ונתקלתי בבעיה.
לאחר ההמרה ל- mpeg-2, כשאני מנווט לתקיה בה בחרתי שיווצר הקובץ החדש, מיד מופיעה לי שגיאת Explorer, הוא נתקע, (שואל Send/don't send למייקרוסופט) ואז אני כמובן צריך לסגור. כמובן שזה קורה שוב בכל נסיון להגיע לקובץ. ניסיתי מיקומים שונים ודיסקים שונים לשמירה.לא עזר.
כשניסיתי פעם אחת והגדרתי בפרופיל של Videor לשמור את ה- MKV כ- Mpeg-4 אז נוצר קובץ תקין עם סיומת mp4 ולא היתה בעיה לגשת אליו, כלומר נראה שהבעיה שציינתי רלוונטית להמרה ב- Mpeg-2 בלבד.
2. שאלה נוספת לגבי הקובץ שלא ניתן להגיע אליו דרך ה- Explorer, פתחתי את התקיה ב- Command line וראיתי שהקובץ שנוצר לאחר ההמרה מ- MKV הוא עם סיומת MPG. האם הוא לא אמור להיות עם סיומת TS?
להלן השגיאה שהופיעה ב- Event Viewer:
Faulting application explorer.exe, version 6.0.2900.3156, faulting module mpegsplitter.ax, version 1.0.0.4, fault address 0x0002456b.
מנסה כרגע לעשות על זה חיפוש בגוגל, אולי אמצא שם פתרון.
בכל מקרה, בדקתי שוב דרך Command line וסיומת הקובץ היא כמו שכתבתי:
MPG ולא MPEG.