האם סמסונג מטעה את הקונים בכוונה ?
- Nir1
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 938
שים לב שדיברתי על צרכן הדיוט שרק בדיעבד גילה שמכרו לו מוצר עם מפרט שונה. אף אחד לא חושב שצרכנים ממש מבינים במפרטים והמוכרים מנצלים היטב את חוסר הידיעה של הקונים ברוב התחומים.
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3585
מה זה "קנה סדרה 7 וקיבל 6"? איפה כתוב מה זה סדרה 7 ומה זה סדרה 6?
- AfikYakov
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 188
@Malcontent
אוי נו אתה רציני עכשיו? סדרה 7 זה ה 7000+ שאלתי את המוכרים וזה דגמים שיוצרו השנה.... סדרה 6 לא יוצרה השנה אני מאמין שנה שעברה... אוקיי?
או שפשוט תבדוק תאריך כניסה של ה UN55KU6300 בחול ותאריך כניסה של ה UE55KU7000 לארץ כי בסופו של דבר זה אותם טלויזיות.
אבל רגע רגע חברה, אם כל הקטע המסריח של סמסונג... שאף אחד לא יבין לא נכון, ה 6300 מסוקרת בצורה טובה מאוד ב RATINGS זאת אומרת גם אם בסוף יתברר שמדובר ב 6300 היא עדיין טלויזיה טובה שלא תטעו.
ותראו את התמונות שפירסמתי!!
אוי נו אתה רציני עכשיו? סדרה 7 זה ה 7000+ שאלתי את המוכרים וזה דגמים שיוצרו השנה.... סדרה 6 לא יוצרה השנה אני מאמין שנה שעברה... אוקיי?
או שפשוט תבדוק תאריך כניסה של ה UN55KU6300 בחול ותאריך כניסה של ה UE55KU7000 לארץ כי בסופו של דבר זה אותם טלויזיות.
אבל רגע רגע חברה, אם כל הקטע המסריח של סמסונג... שאף אחד לא יבין לא נכון, ה 6300 מסוקרת בצורה טובה מאוד ב RATINGS זאת אומרת גם אם בסוף יתברר שמדובר ב 6300 היא עדיין טלויזיה טובה שלא תטעו.
ותראו את התמונות שפירסמתי!!
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

התמונות שפרסמת אומרות שאו שהדביקו את הקרטון הלא נכון על הטלויזיה או שטעו בטלויזיה שהציגו לך או שהמוכר הטעה אותך.
סדרות 6-7-8 וכו' נבדלות זו מזו באיכות שלהן בתוך השנה. את השנה עצמה יודעים לפי האות - K זה דגם של השנה, J של השנה שעברה וכו'.
עכשיו לך לאתר סמסונג ותראה בעצמך - טלויזיות K*7 הן טלויזיות 4K. טלויזיות K6 (אין אות נוספת) הן טלויזיות Full HD. אם נקנתה טלויזיה מסדרה 7 והתקבלה טלויזיה 1080p אז אכן הייתה כאן הטעיה. אם התקבלה טלויזיה 4K לא הייתה שום הטעיה מעבר למה שהלקוח הטעה את עצמו כשקרא מפרטים לא רלוונטיים.
סדרות 6-7-8 וכו' נבדלות זו מזו באיכות שלהן בתוך השנה. את השנה עצמה יודעים לפי האות - K זה דגם של השנה, J של השנה שעברה וכו'.
עכשיו לך לאתר סמסונג ותראה בעצמך - טלויזיות K*7 הן טלויזיות 4K. טלויזיות K6 (אין אות נוספת) הן טלויזיות Full HD. אם נקנתה טלויזיה מסדרה 7 והתקבלה טלויזיה 1080p אז אכן הייתה כאן הטעיה. אם התקבלה טלויזיה 4K לא הייתה שום הטעיה מעבר למה שהלקוח הטעה את עצמו כשקרא מפרטים לא רלוונטיים.
- pedelt
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 46
Nir1 כתב:שים לב שדיברתי על צרכן הדיוט שרק בדיעבד גילה שמכרו לו מוצר עם מפרט שונה. אף אחד לא חושב שצרכנים ממש מבינים במפרטים והמוכרים מנצלים היטב את חוסר הידיעה של הקונים ברוב התחומים....
@Malcontent
ותראו את התמונות שפירסמתי!!...
מספר הסדרה לא קשור לשנת הדגם אלא לדירוג הדגם בהיררכיה של סמסונג.
סדרות KU 5/6/7/8/9 כולן של שנת הדגם הנוכחית. הסדרה של שנה שעברה נקראת JU.
בפעם ה10 בשרשור, הבחור הלך לחנות וקנה מכשיר מדגם KU7000. הדגם הזה בארץ, בכל החנויות, מגיע עם מפרט מסוים.
בארה"ב, הדגם עם אותו שם מגיע עם מפרט אחר. so what? מי החליט שבארץ ובארה"ב המפרטים צריכים להיות זהים? גם במכוניות, רמות הגימור לא זהות בין מדינות שונות. כשתקנה טויוטה קורולה מרמת גימור LX (השמות מומצאים רק לשם הדוגמא) באירופה תקבל חימום מושבים והגה. בארץ לא תקבל. למה? כי ככה החליטו. כל עוד זה רשום במפרט זה בסדר גמור.
עכשיו אתה רוצה לקנות טלויזיה חדשה. תתחדש.
יש לך בארץ את KU7000 שעולה X ומגיעה עם מפרט XYZ. בארה"ב היא מגיע עם מפרט ABC שטוב בהרבה!
אתה רוצה בכל זאת טלויזיה עם מפרט ABC הטוב יותר? מצוין, תשלם יותר, ותקנה את מה שנקרא בארץ KU8000 (שוב, מספר הדגם לאו דווקא משקף את המצב האמיתי. זו רק דוגמא).
למה? כי היבואן בארץ/סמסונג החליטו לקרוא לו ככה. מה איכפת לך אם קוראים למסך 6000 6300 או 7000? מה שתקנה זה מה שתקבל. כמה שתשלם יותר, תקבל דגם מסדרה גבוה יותר עם מפרט עדיף. בארץ קוראים לו 7, בארה"ב קוראים לו 6.3.
אגב, אצלי המצב הוא בדיוק הפוך.
שנה שעברה רכשתי 50JU6400. את המפרט שלו אתה יכול למצוא ברשת.
אם תלך לbest buy בארה"ב ותרכוש "JU6400" תקבל מסך פחות טוב. למה? ככה. בארה"ב, הדגם שיש לי (ונקרא בארץ 6400), נקרא אצלהם 6500. בדיוק כמו הסיפור שלך, רק הפוך.
האם אני צריך כעת להרגיש "אשם" שסמסונג סיפקו לי מסך יותר טוב מאשר לבחור אמריקאי ששילם ממיטב כספו? בוודאי שלא! כי זה לא משנה איך קרואים למסך, כל עוד קיבלת את מה ששילמת עבורו, סע לשלום.
- AfikYakov
-
- חבר פעיל מאוד

@pedelt
לא יודע מה להגיד לכם אבל האמת שדי השתכנעתי ממה שפדלט ואלה שמעלי אומרים... אפילו לצילומים, הכנסנו את עצמינו לברוך, אני אישית עוד לא קניתי טלויזיה אז אני בסדר, אבל הבחור שמעלי פירט והסביר בצורה שגרמה לי להשתכנע, אני לא יודע למה דווקא השתכנעתי ממנו כי זה מה שאנשים אחרים כבר רשמו לפני... יכול להיות כי הסיפור כבר נטחן מכל הכיוונים ואכן זה מוזר אבל ויש פה אבל...
בכל אופן דיברתי עם RATINGS... והם גם אומרים כפי שהחברה המבינים פה אמרו, דגמים בעולם יכולים להקרא באותו שם אבל להמצא שונים.
ציטוט של RATINGS בשיחה שלי איתם
"Models overseas are often different, even if the model number is similar. Usually picture quality is in the same ballpark though"
נראה לי שלבסוף אני אקנה את הטלויזיה, רק החנויות הגנבים האלה רוצים 500 שקל נוספים ועוד 200 שקל נוספים על יבואן מקביל+עוד שנתיים, מדינה של גנבים.
לא יודע מה להגיד לכם אבל האמת שדי השתכנעתי ממה שפדלט ואלה שמעלי אומרים... אפילו לצילומים, הכנסנו את עצמינו לברוך, אני אישית עוד לא קניתי טלויזיה אז אני בסדר, אבל הבחור שמעלי פירט והסביר בצורה שגרמה לי להשתכנע, אני לא יודע למה דווקא השתכנעתי ממנו כי זה מה שאנשים אחרים כבר רשמו לפני... יכול להיות כי הסיפור כבר נטחן מכל הכיוונים ואכן זה מוזר אבל ויש פה אבל...
בכל אופן דיברתי עם RATINGS... והם גם אומרים כפי שהחברה המבינים פה אמרו, דגמים בעולם יכולים להקרא באותו שם אבל להמצא שונים.
ציטוט של RATINGS בשיחה שלי איתם
"Models overseas are often different, even if the model number is similar. Usually picture quality is in the same ballpark though"
- Nir1
-
- חבר פעיל במיוחד

ופה אני חולק עליך, לא עובדתית אלא מהותית, כי 6000 או 7000 או 8000 מזוהים בציבור כהיררכיה של הדגם באופן מובהק ואם מתברר שהמציאו דגם בהיררכיה גבוהה כשבפועל הוא נמכר ברמת מפרט נמוכה ממה שאמור להיות מובן לאדם הסביר, הרי שמדובר בהטעיה (ואני אפילו אקצין ואומר שהמעשים יכולים להגיע עד לכדי נוכלות) .pedelt כתב:מספר הסדרה לא קשור לשנת הדגם אלא לדירוג הדגם בהיררכיה של סמסונג.......
סדרות KU 5/6/7/8/9 כולן של שנת הדגם הנוכחית. הסדרה של שנה שעברה נקראת JU.
עכשיו אתה רוצה לקנות טלויזיה חדשה. תתחדש.
יש לך בארץ את KU7000 שעולה X ומגיעה עם מפרט XYZ. בארה"ב היא מגיע עם מפרט ABC שטוב בהרבה!
אתה רוצה בכל זאת טלויזיה עם מפרט ABC הטוב יותר? מצוין, תשלם יותר, ותקנה את מה שנקרא בארץ KU8000 (שוב, מספר הדגם לאו דווקא משקף את המצב האמיתי. זו רק דוגמא).
למה? כי היבואן בארץ/סמסונג החליטו לקרוא לו ככה. מה איכפת לך אם קוראים למסך 6000 6300 או 7000? מה שתקנה זה מה שתקבל. כמה שתשלם יותר, תקבל דגם מסדרה גבוה יותר עם מפרט עדיף. בארץ קוראים לו 7, בארה"ב קוראים לו 6.3.
...
אגב, לא אחת, פסק בית המשפט כנגד חברות שבמכוון יצרו דגמים "מיוחדים" על מנת להטעות את הציבור ולהקשות את ההשוואה למקומות אחרים. במקרים אלו נקבע כי מדובר בפעולה שהטעיה ביסודה וכי המוצרים נמכרו שלא בתום לב ובניגוד לכללי מסחר הוגן כפי שהם מעוגנים בחוק.
- shaharfs
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 402
סליחה שאני אומר את זה ככה מי שמאמין לדבר כזה הוא כנראה זקוק או למשקפיים או לשכל, אני חושב שאם מישהו היה רוצה לרמות הוא היה יותר מתוחכם מלהגיד לך סדרה 7 כשיש מדבקה סדרה 6 . כל שנה מיוצרות סדרות 6,7,8,9 וכו מה שמשתנה זה האותיות למשל es,j,js אז לא יכול להיות שימכרו לך j6000 ויגידו לך שזה k7000 אם החנות מנסה לרמות זה כבר עיניין אחר זה לא סמליין ששולחת נציגים לכל חנות וחנות והם מנסים לעבוד על הצרכנים. כנס לאתר של סמליין תראה מה שאתה רוצה תקנה לפי מה שמופיע שם ואם בזה יהיו חוסר דיוקים זאת תהיה רמאות
סאונד טוב, מסך טוב, הכל טוב...
- LinkMattan
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 464
שאלה למחשבה - אם איידיגיטל היו מחליטים לשווק את האייפון 6 כאייפון 7, האם גם אז הייתם מצודדים בהם וטוענים שזה לגיטימי?
זה ששוק הטלוויזיות רווי בדגמים זה לא אומר שהיבואן יכול לעשות ככל העולה לרוחו. על אחריותו להתנהל בשקיפות והגינות בדגמים שהוא מוכר, לרבות יישור קו עם הדגמים מהאיזור בו מייצרים את הטלוויזיות, ובמיוחד לאור העובדה שהמוצר הוא מוצר ״גלובלי״.
עצם הבילבול והאכזבה (תסתכלו על כמות השירשורים ששואלים לגבי הדגמים של סמסונג) רק מוכיחה שהאסטרטגיה של סמליין לא בדיוק מיטיבה עם הצרכן.
מה שכן - אם סמליין לא רוצה להשתמש בשמות הדגמים מאירופה או ארה״ב, עליהם היה לתת להם שמות שונים לחלוטין מהדגמים בחו״ל כדי למנוע בלבול (כמו שLG עושים בארץ). גם זה לא אידאלי, אך לפחות בשיטה הזו אין כאן ניחוח של הטעיה מכוונת.
זה ששוק הטלוויזיות רווי בדגמים זה לא אומר שהיבואן יכול לעשות ככל העולה לרוחו. על אחריותו להתנהל בשקיפות והגינות בדגמים שהוא מוכר, לרבות יישור קו עם הדגמים מהאיזור בו מייצרים את הטלוויזיות, ובמיוחד לאור העובדה שהמוצר הוא מוצר ״גלובלי״.
עצם הבילבול והאכזבה (תסתכלו על כמות השירשורים ששואלים לגבי הדגמים של סמסונג) רק מוכיחה שהאסטרטגיה של סמליין לא בדיוק מיטיבה עם הצרכן.
מה שכן - אם סמליין לא רוצה להשתמש בשמות הדגמים מאירופה או ארה״ב, עליהם היה לתת להם שמות שונים לחלוטין מהדגמים בחו״ל כדי למנוע בלבול (כמו שLG עושים בארץ). גם זה לא אידאלי, אך לפחות בשיטה הזו אין כאן ניחוח של הטעיה מכוונת.
- shraga007
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6362
·מדינה של גנבים או לקוחות מטומטים, הכל תלוי איך מסתכלים על זה.AfikYakov כתב:נראה לי שלבסוף אני אקנה את הטלויזיה, רק החנויות הגנבים האלה רוצים 500 שקל נוספים ועוד 200 שקל נוספים על יבואן מקביל+עוד שנתיים, מדינה של גנבים.
...
עד כמה שידוע לי אף אחד לא מכוון אקדח לשום לקוח לקנות מוצר מסוים, ככה לפחות אני יודע.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

כן, כי לסמסונג יש רק שתי טלויזיות. אחלה השוואה.
- pedelt
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 46
...
ופה אני חולק עליך, לא עובדתית אלא מהותית, כי 6000 או 7000 או 8000 מזוהים בציבור כהיררכיה של הדגם באופן מובהק ואם מתברר שהמציאו דגם בהיררכיה גבוהה כשבפועל הוא נמכר ברמת מפרט נמוכה ממה שאמור להיות מובן לאדם הסביר, הרי שמדובר בהטעיה (ואני אפילו אקצין ואומר שהמעשים יכולים להגיע עד לכדי נוכלות) .
אגב, לא אחת, פסק בית המשפט כנגד חברות שבמכוון יצרו דגמים "מיוחדים" על מנת להטעות את הציבור ולהקשות את ההשוואה למקומות אחרים. במקרים אלו נקבע כי מדובר בפעולה שהטעיה ביסודה וכי המוצרים נמכרו שלא בתום לב ובניגוד לכללי מסחר הוגן כפי שהם מעוגנים בחוק....
נכון מאוד, המספרים ידועים כהררכיה, שאינה נשברה. מה שנקרא בארץ 7000, עדיין יותר טוב ממה שנקרא בארץ 6000, ופחות טוב ממה שנקרא בארץ 8000.
אם במקביל לסיפור שאנו מדברים עליו, היו מחליטים למכור את ספינת הדגל של סמסונג בשם KU5200 ובמחיר מקביל (מהלך לא עסקי בעליל כמובן) אז התאוריה שלך הייתה מחזיקה, וגם אז לטעמי אין בכך שום בעיה. החברה יכולה להחליט על שמות המוצרים שלה איך שבא לה, ואינה צריכה בהתייעצות עם הצרכנים. האם XBOX 360 כשמו, עדיף על מחליפו XBOX ONE (ובעברית - אחת)? האם מדובר בהטעיה?
מעבר לך, אתן לך דוגמא נוספת באותו נושא בדיוק שתמחיש לך איך מפרטים טכניים הם דינמיים, ואדם שהחליט לרכוש מוצר עפ"י תחושת בטן/מוניטין/"היררכיה של הדגם באופן מובהק" - ומבלי לבדוק את המפרט הטכני, והתאכזב, האחריות היא על אותו אדם.
סמסונג H6400, דגם מאוד מוכר ומאוד נמכר של סמסונג כ-2 דורות אחורה. סדרה 6, דגם ביניים (400) שתומך בשידורי 3D ואפילו הגיע עם זוג משקפיים בקופסה. בשנה שלאחר מכן, רק סדרה 7 של סמסונג תמכה בשידורי 3D.
האם לדעתך אדם שרכש JU6400 כי הוא "חשב לעצמו" שבגלל ששנה שעברה H6400 תמך 3D, בטוח גם JU6400 תתמוך, זכאי לפיצוי כלשהו מסמסונג?
בשנה שלאחר מכן, סמסונג הסירו את התמיכה ב3D מכל הדגמים, כולל דגם הדגל KS9500/800 שעולה פי כמה וכמה מאותה H6400 מלפני שנתיים. מה אתה חושב עכשיו? הלקוחות זכאים לפיצוי?
**
לגבי המודגש, אשמח לקבל דוגמא
- AfikYakov
-
- חבר פעיל מאוד

@shraga007
אף אחד לא מכוון אקדח לאף לקוח, אבל רוב הצרכנים הם חסרי ידע... לפני שבאתי לפורום הזה הייתי חסר ידע לחלוטין לגבי טלויזיות רמה אפסית.
היום אני יכול להגיד שאני יודע הרבה יותר לגבי הרבה דברים, לא נראה לי שהמידע שאני יודע יתרום לי במשהו אבל טוב לדעת עוד תמיד, בנוסף אני די בטוח שהעין שלי לא תזהה דברים שאנשים אחרים כן מזהים, יש גם אנשים שמחפשים פאקים בדברים אני גם כזה אבל אם אני לא מכיר את הפאק אין סיבה שאחפש אותו, אז ככה שבגדול נראה לי שאני בסדר, אני רוצה כבר להזמין טלויזיה אך עדיין מחפש את מי שיתן לי את הדיל הזול ביותר ביבואן רשמי, בינתיים הצלחתי להגיע הכי נמוך ל 3400 עם יבואן רשמי יעני תוספת של 400... עוד חנות אחת צריכה לחזור אלי.
אני ממש מתלבט אולי להמתין בכלל להייסנס M7000 אבל לא יודע כמה שונה היא מזו KU7000
אף אחד לא מכוון אקדח לאף לקוח, אבל רוב הצרכנים הם חסרי ידע... לפני שבאתי לפורום הזה הייתי חסר ידע לחלוטין לגבי טלויזיות רמה אפסית.
היום אני יכול להגיד שאני יודע הרבה יותר לגבי הרבה דברים, לא נראה לי שהמידע שאני יודע יתרום לי במשהו אבל טוב לדעת עוד תמיד, בנוסף אני די בטוח שהעין שלי לא תזהה דברים שאנשים אחרים כן מזהים, יש גם אנשים שמחפשים פאקים בדברים אני גם כזה אבל אם אני לא מכיר את הפאק אין סיבה שאחפש אותו, אז ככה שבגדול נראה לי שאני בסדר, אני רוצה כבר להזמין טלויזיה אך עדיין מחפש את מי שיתן לי את הדיל הזול ביותר ביבואן רשמי, בינתיים הצלחתי להגיע הכי נמוך ל 3400 עם יבואן רשמי יעני תוספת של 400... עוד חנות אחת צריכה לחזור אלי.
אני ממש מתלבט אולי להמתין בכלל להייסנס M7000 אבל לא יודע כמה שונה היא מזו KU7000
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

M7000 בארץ ובחו"ל היא דווקא כן אותה טלויזיה וראיתי שמשווים אותה ל KU7000, כך שיכול להיות שהיא עדיפה, אם מה שמוכרים בארץ בתור KU7000 היא בעצם 6400.
- AfikYakov
-
- חבר פעיל מאוד

@Malcontent
300, כן אבל ההייסנס יגיע לארץ רק בחודש פברואר
זה עוד חודשיים, זה המון זמן.
300, כן אבל ההייסנס יגיע לארץ רק בחודש פברואר
- ישראליקו
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 4
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

מה שכתוב במפרט באתר סמסונג זה הדבר היחיד שמחייב את היבואן. אם המפרט לא מספק - אפשר לפנות ליבואן ולבקש מפרט מפורט יותר, לא יודע אם הוא יסכים לתת או לא.
- Nir1
-
- חבר פעיל במיוחד

הדוגמא שהבאת כדלהלן: "האם XBOX 360 כשמו, עדיף על מחליפו XBOX ONE (ובעברית - אחת)? האם מדובר בהטעיה?" היא דוגמא לא רלוונטית ולא נכונה מכיוון שהקונסולות של XBOX אינן שומרות על מספור היררכי כפי שהובא בדוגמא של הטלויזיות. אם היית רוצה להביא דוגמא טובה יותר היית מציין את הקונסולות של פלייסטיישן שבהן המספור מהווה היררכיה ברורה, קרי פלייסטיישן 2, 3, 4 וכו'.pedelt כתב:נכון מאוד, המספרים ידועים כהררכיה, שאינה נשברה. מה שנקרא בארץ 7000, עדיין יותר טוב ממה שנקרא בארץ 6000, ופחות טוב ממה שנקרא בארץ 8000.......
אם במקביל לסיפור שאנו מדברים עליו, היו מחליטים למכור את ספינת הדגל של סמסונג בשם KU5200 ובמחיר מקביל (מהלך לא עסקי בעליל כמובן) אז התאוריה שלך הייתה מחזיקה, וגם אז לטעמי אין בכך שום בעיה. החברה יכולה להחליט על שמות המוצרים שלה איך שבא לה, ואינה צריכה בהתייעצות עם הצרכנים. האם XBOX 360 כשמו, עדיף על מחליפו XBOX ONE (ובעברית - אחת)? האם מדובר בהטעיה?
מעבר לך, אתן לך דוגמא נוספת באותו נושא בדיוק שתמחיש לך איך מפרטים טכניים הם דינמיים, ואדם שהחליט לרכוש מוצר עפ"י תחושת בטן/מוניטין/"היררכיה של הדגם באופן מובהק" - ומבלי לבדוק את המפרט הטכני, והתאכזב, האחריות היא על אותו אדם.
סמסונג H6400, דגם מאוד מוכר ומאוד נמכר של סמסונג כ-2 דורות אחורה. סדרה 6, דגם ביניים (400) שתומך בשידורי 3D ואפילו הגיע עם זוג משקפיים בקופסה. בשנה שלאחר מכן, רק סדרה 7 של סמסונג תמכה בשידורי 3D.
האם לדעתך אדם שרכש JU6400 כי הוא "חשב לעצמו" שבגלל ששנה שעברה H6400 תמך 3D, בטוח גם JU6400 תתמוך, זכאי לפיצוי כלשהו מסמסונג?
בשנה שלאחר מכן, סמסונג הסירו את התמיכה ב3D מכל הדגמים, כולל דגם הדגל KS9500/800 שעולה פי כמה וכמה מאותה H6400 מלפני שנתיים. מה אתה חושב עכשיו? הלקוחות זכאים לפיצוי?
**
לגבי המודגש, אשמח לקבל דוגמא...
לגבי הדוגמא שהבאת בנוגע למכשיר מדגם סמסונג H6400 ומהציפיות שיש לאנשים בהקשר לדגמים עתידיים הנושאים את אותו המספר, הרי שבמקרה זה כל מקרה צריך להבחן לגופו - זה מאוד תלוי מה המוכר סיפר לאותו הקונה. אני מניח שאותו קונה היה שואל את המוכר בנוגע לקיומה של תמיכה בפונקציית 3D (כפי שידע מהדגם הקודם) ואם המוכר היה אומר שהיא כבר אינה קיימת בשנתון הנוכחי, אז האחריות הייתה מוטלת על הקונה, אבל אם המוכר הטעה את הרוכש ונתן לו להבין שהתכונות נשתמרו, הרי שמדובר פה בהטעיה.
גם בנוגע לדוגמא הנוספת שהבאת, התפקיד של סמסונג הוא לתדרך את המוכרים ולהעביר הדרכות בנוגע למוצרים ואם אותם מוכרים שגו בפרטי המכירה אשר הועברו אל הלקוח, הרי שבהחלט הקונים זכאים יהיו לפיצוי. בנוגע לחלוקת האחריות בין היבואן לבין ערוצי ההפצה, זה כמובן משתנה ממקרה למקרה. אבל אין ספק שריבוי הדגמים עלול להחשב כהטעיה צרכנית. מתפקידו של היבואן לבנות רשת הפצה שתדע להעביר לקונה ההדיוט את מירב הפרטים בצורה הכי שקופה והוגנת. גם במקרה השני שהבאת יש לצאת מהנחה שהצרכן כבר ישאל בנוגע לתמיכה באפשרויות לתלת מימד והתשובה שיקבל, היא זו שתקבע בנוגע לזכאותו.
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

@Nir1
·ואיך סמסונג לא עומדת בתנאים שהצגת? האם אין לה אתר שמציג את תכונות הדגמים השונים? האם אנשי מכירות משקרים בנוגע לתכונות המכשירים?
·ואיך סמסונג לא עומדת בתנאים שהצגת? האם אין לה אתר שמציג את תכונות הדגמים השונים? האם אנשי מכירות משקרים בנוגע לתכונות המכשירים?
- ישראליקו
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 4