(שוב) שרשור על תרמומטר ל e61 - קניה קבוצתית
- TsurTriger
- כתב צילום

- תגובות: 2096
- נתן תודות: 179 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
בכייף נדב.
תתחדש ותעלה לנו תובנות האם זה עזר לך לשפר את העקביות של האספרסו.
אצלי בג'וליה הטמפרטורה קבועה על 94-95 מעלות בלי פלאש בכלל. זה מסתדר לי עם הטענה שהג'וליה יחסית מכונה שלא צריכה פלאש לפני חליטה והיא יחסית קרה ביחס לאחרות.
תתחדש ותעלה לנו תובנות האם זה עזר לך לשפר את העקביות של האספרסו.
אצלי בג'וליה הטמפרטורה קבועה על 94-95 מעלות בלי פלאש בכלל. זה מסתדר לי עם הטענה שהג'וליה יחסית מכונה שלא צריכה פלאש לפני חליטה והיא יחסית קרה ביחס לאחרות.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
טוב, אז עד עכשיו הספקתי לנסות איזה 3 שוטים עם מד הטמפרטורה החדש.
אשמח לשתף כדי שתגידו לי אם אתם חווים את אותו דבר.
אני על לחץ 0.8 בערך ולאחר שהמכונה עומדת הרבה זמן המד מיוצב על 95.3.
שוט ראשון - מתחיל פלאש. הטמפ' עולה ומתחילה לרדת. עד כאן סבבה.
לא משנה איפה אני עוצר, החליטה מתבצעת בערך 2-3 מעלות פחות. עצרתי ב 90? החליטה בצורת flash-n-go זורמת על 85-86 מעלות שזה קצת נמוך.
וכן הלאה, עוצר על 95, חולט על 93 וכו'...
אני מניח שזה קורה כי בנתיים בתהליך הפלאש הכנסתי הרבה מים קרים (בימים אלה) למחליף, וכך אני בעצם מזרים מים 'קרים' לחליטה (כי לא נתתי להם זמן התאוששות).
הסיבה שאני רוצה להתמקצע ב flash-n-go זה בשביל ימי הקיץ, שבהם כל wait של שניה מעיפה את הטמפ' למעלה (מעדיף לתרגל סדרי עולם לכל העונות).
מה שכן, הייתי שמח לדעת אם מישהו עובד בשיטה השניה. ז"א עושה פלאש ארוך 'מדי' אבל רק אז מכין את הראש וחולט.
מה שאמור לקרות במקרה הזה זה הפוך. במקום שאני אעשה פלאש ואחלוט 2 מעלות פחות, אני אראה במד 88-90 נגיד, ואחלוט בעזרת המים שהתחממו בזמן ההכנה של הראש ב 90-92.
למרות שהרוטינות קבועות ולוקח את אותו זמן להכין ראש, אני תוהה:
א) האם בכל זאת flash-n-go עקבית יותר?
ב) האם תחילת חליטה עם טמפ' שמטפסת שונה מזו עם טמפ' יורדת?
ג) האם שתי השיטות מפיקות את אותו פרופיל לאורך השוט? האם לאחת השיטות יש צניחה גדולה יותר לאורכו?
אשמח להתייחסות מכיוון הטרמומטר בלבד. אני עם תיאוריות סיימתי להשבוע
אשמח לשתף כדי שתגידו לי אם אתם חווים את אותו דבר.
אני על לחץ 0.8 בערך ולאחר שהמכונה עומדת הרבה זמן המד מיוצב על 95.3.
שוט ראשון - מתחיל פלאש. הטמפ' עולה ומתחילה לרדת. עד כאן סבבה.
לא משנה איפה אני עוצר, החליטה מתבצעת בערך 2-3 מעלות פחות. עצרתי ב 90? החליטה בצורת flash-n-go זורמת על 85-86 מעלות שזה קצת נמוך.
וכן הלאה, עוצר על 95, חולט על 93 וכו'...
אני מניח שזה קורה כי בנתיים בתהליך הפלאש הכנסתי הרבה מים קרים (בימים אלה) למחליף, וכך אני בעצם מזרים מים 'קרים' לחליטה (כי לא נתתי להם זמן התאוששות).
הסיבה שאני רוצה להתמקצע ב flash-n-go זה בשביל ימי הקיץ, שבהם כל wait של שניה מעיפה את הטמפ' למעלה (מעדיף לתרגל סדרי עולם לכל העונות).
מה שכן, הייתי שמח לדעת אם מישהו עובד בשיטה השניה. ז"א עושה פלאש ארוך 'מדי' אבל רק אז מכין את הראש וחולט.
מה שאמור לקרות במקרה הזה זה הפוך. במקום שאני אעשה פלאש ואחלוט 2 מעלות פחות, אני אראה במד 88-90 נגיד, ואחלוט בעזרת המים שהתחממו בזמן ההכנה של הראש ב 90-92.
למרות שהרוטינות קבועות ולוקח את אותו זמן להכין ראש, אני תוהה:
א) האם בכל זאת flash-n-go עקבית יותר?
ב) האם תחילת חליטה עם טמפ' שמטפסת שונה מזו עם טמפ' יורדת?
ג) האם שתי השיטות מפיקות את אותו פרופיל לאורך השוט? האם לאחת השיטות יש צניחה גדולה יותר לאורכו?
אשמח להתייחסות מכיוון הטרמומטר בלבד. אני עם תיאוריות סיימתי להשבוע
תתחדשו חברים.
זה אכין פריט מצויין שעוזר להגיע לתוצאות הרבה יותר טובות בחליטה.(לא מבין למה חלק מהאנשים שהיה להם מד חום כזה הפסיקו להשתמש ופירקו
זה אכין פריט מצויין שעוזר להגיע לתוצאות הרבה יותר טובות בחליטה.(לא מבין למה חלק מהאנשים שהיה להם מד חום כזה הפסיקו להשתמש ופירקו
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
- TsurTriger
- כתב צילום

זה אולי ישמע מוזר אבל,
התקנתי את מד-הטמרפטורה כבר ביום חמישי ועדיין לא יצא לי לשחק עם טמפרטורת חליטה ולבדוק את ההשפעה בכוס.
כך, שאין לי תובנות מיוחדות, למעט שהבזארה ג'וליה יחסית שומרת על טמפרטורה קרה ביחס לדיווחים של חברים אחרים שקנו גם.
אולי בהמשך תהיינה לי תובנות שאוכל לשתף. לבנתיים, נאדה.
התקנתי את מד-הטמרפטורה כבר ביום חמישי ועדיין לא יצא לי לשחק עם טמפרטורת חליטה ולבדוק את ההשפעה בכוס.
כך, שאין לי תובנות מיוחדות, למעט שהבזארה ג'וליה יחסית שומרת על טמפרטורה קרה ביחס לדיווחים של חברים אחרים שקנו גם.
אולי בהמשך תהיינה לי תובנות שאוכל לשתף. לבנתיים, נאדה.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
- TsurTriger
- כתב צילום

חוזרת עם תובנות:
1. למרות שמד הטמרפרטורה קטן - הוא עדיין נראה כמו חצ'קון על מכונת הקפה שלי ומפריע לי להבריק את הראש שלה.
2. למרות שהחצ'קון הזה מעצבן קצת בעיין, הוא שימושי למדי. חבל שזה לא כמו הפלולה של סידני...
3. למדתי שלמרות שאחרי חצי שעה עוברת, לא תמיד הראש מגיע לטמפרטורה גבוהה מספיק (בערך 95 מעלות, תכף נגיע לזה) ולכן אפשר עם פלאש חימום קצרים לחמם את הראש לטמפרטורה הזו בקלות. או פשוט לכסות את המכונה עם מגבת, המכונה מתחממת מהר יותר ובאפקטיביות רבה יותר.
4. התרמומטר מאפשר לשלוט על טמפרטורת החליטה של המכונה באופן הבא:
א. מדידה של הטמפרטורה העכשווית
ב. ביצוע קולינג פלאש או וורמינג פלאש בהתאם לקריאה בא' לטמרפרטורה הרצויה
ג. לחכות כמה שניות שהטמרפטורה תתיצב
ד. חליטה.
בנוסף, אצלי גיליתי כי
כאשר הטמרפטרורה בתרמומטר היא על 95, החליטה מתבצעת על טמרפטורה של 93-92 בערך והטמרפטורה אחידה לאורך כל החליטה
כאשר הטמרפרטורה בתרמומטר היא על 92-1, החליטה מתבצעת על טמרפטורה של 88 בערך והטמרפטורה משתנה ל86 בסוף החליטה
כאשר הקפה דחוס חזק אז הטמרפטורה נשארת די אחידה.
כאשר הקפה לא דחוס חזק, הטמרפטורה לא אחידה לאורך כל החליטה
סה"כ אביזר, מיניטורי אבל מכוער. עם זאת, עדיין שימושי ופרקטי.
1. למרות שמד הטמרפרטורה קטן - הוא עדיין נראה כמו חצ'קון על מכונת הקפה שלי ומפריע לי להבריק את הראש שלה.
2. למרות שהחצ'קון הזה מעצבן קצת בעיין, הוא שימושי למדי. חבל שזה לא כמו הפלולה של סידני...
3. למדתי שלמרות שאחרי חצי שעה עוברת, לא תמיד הראש מגיע לטמפרטורה גבוהה מספיק (בערך 95 מעלות, תכף נגיע לזה) ולכן אפשר עם פלאש חימום קצרים לחמם את הראש לטמפרטורה הזו בקלות. או פשוט לכסות את המכונה עם מגבת, המכונה מתחממת מהר יותר ובאפקטיביות רבה יותר.
4. התרמומטר מאפשר לשלוט על טמפרטורת החליטה של המכונה באופן הבא:
א. מדידה של הטמפרטורה העכשווית
ב. ביצוע קולינג פלאש או וורמינג פלאש בהתאם לקריאה בא' לטמרפרטורה הרצויה
ג. לחכות כמה שניות שהטמרפטורה תתיצב
ד. חליטה.
בנוסף, אצלי גיליתי כי
כאשר הטמרפטרורה בתרמומטר היא על 95, החליטה מתבצעת על טמרפטורה של 93-92 בערך והטמרפטורה אחידה לאורך כל החליטה
כאשר הטמרפרטורה בתרמומטר היא על 92-1, החליטה מתבצעת על טמרפטורה של 88 בערך והטמרפטורה משתנה ל86 בסוף החליטה
כאשר הקפה דחוס חזק אז הטמרפטורה נשארת די אחידה.
כאשר הקפה לא דחוס חזק, הטמרפטורה לא אחידה לאורך כל החליטה
סה"כ אביזר, מיניטורי אבל מכוער. עם זאת, עדיין שימושי ופרקטי.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com