המסע שלי לחיפוש רמקולים

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
כרמי פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1150
שם מלא: כרמי

שליחה

המסע נמשך והיום ביקרתי (ביקור לא מתוכנן - כלומר לא היתה הכנה מראש לביקור שלי) בסאבו אדיו בהרצליה.
שמעתי מספר רמקולים עם הגברה של Plinius.

התחלתי ברמקולים של Vienna Acoustics
הראשון היה ביבי מוצרט, ולאחר כמה שירים הרגשתי שהרמקול קצת סגור וקשה לו לנשום - רן אמר שזה הגיוני היות והרמקול עדיין חדש וצריך לתת לו עוד זמן להפתח (כמו שאמרתי - זו היה ביקור לא מתוכנן, בביקור הבא אני מקווה שהרמקול יהיה כבר "בשל").

עברנו לשמוע את בטובן שנשמע הרבה יותר מאוזן וברור שגם יותר פתוח עם גוון צליל מאוד נעים לאוזן. הרמקול נתן במה יפה ופרוט צלילים לא רע (אך לא ברמה שאני פוגש ברמקולים אנגליים). הבעיה שרמקול זה קצת מעל התקציב שלי ואני צריך בעתיד לשמוע את המוצרט שוב.

אם מדברים על רמקול אנגלי אז יש שם את ה WLM, הרמקול ששמעתי הינו מדפי (אפשר להגיד מדפי גדול) - יופי של צליל, יופי של במה ויופי של פרוט (לא בטוח שזה הרמקול שאני יכול לשמוע לארוך זמן אבל בשמיעה קצרה הוא מאוד הרשים) - חבל שהרמקול לא נראה כזה שאני מוכן להכניס לסלון שלי :?

היה שם גם רמקול רצפתי של USHER אז גם אותו שמעתי - עיצוב יפה ומיוחד לרמקול, הוא גם נשמע לא רע בכלל. קשה לי לתאר מה בדיוק לא אהבתי ברמקול הזה, אבל הוא לא ריגש אותי כלל וממש לא משך אותי להמשיך לשמוע אותו.

עדכונים נוספים בהמשך....
נערך לאחרונה על ידי כרמי ב 20/03/2007 11:24, נערך פעם 1 בסך הכל.
החיים זה מה שקורה לנו,
שאנחנו עסוקים בתכנון דברים אחרים.

_falou_
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 230

שליחה

כרמי כתב:אם מדברים על רמקול אנגלי אז יש שן את ה WLM, הרמקול ששמעתי הינו מדפי (אפשר להגיד מדפי גדול) - יופי של צליל, יופי של במה ויופי של פרוט (לא בטוח שזה הרמקול שאני יכול לשמוע לארוך זמן אבל בשמיעה קצרה הוא מאוד הרשים) - חבל שהרמקול לא נראה כזה שאני מוכן להכניס לסלון שלי :? .
...
ואם בסופו של מסע הוא יהיה הרמקול הכי טוב ששמעת, גם אז לא תכניס אותו הביתה?
תחשוב על זה, אתה יושב בבית, שומע את המערכת עם הרמקולים החדשים והיפים שלך וכל הזמן מנקרת המחשבה: "אבל ה-WLM האלו, באמת נשמעו קצת יותר טוב מאילו..."
8)

rport
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 55

שליחה

גם אני שמעתי אותו ודי חשבתי לקנות אותו,נשמע מעולה,ממלץ עליו בחום

כרמי פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

_falou_
זה לא שאני מכניס רמקולים הביתה - אני מכניס אותם לסלון שלי - לי גם חשוב שהרמוקל יראה לי יפה.

אני בטוח שלאחר התהליך של רכישת הרמקול - יהיו עוד רמקולים שלא שמעתי ויהיו רמקולים שלא שמעתי בסלון שלי.
אין אפשרות בעולם להיות מרוצה ב 100% בטח לא בתקציב שלי - צריך פשרות מסוימות.
החיים זה מה שקורה לנו,

_falou_
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

כרמי כתב:אין אפשרות בעולם להיות מרוצה ב 100% בטח לא בתקציב שלי - צריך פשרות מסוימות.
...
אתה לא עונה לשאלה שלי.
אם בסוף התהליך הרמקול הכי טוב ששמעת הוא ה-WLM, מה אז?
תתפשר על רמקול שנראה יותר טוב ונשמע פחות טוב וכל פעם שתאזין לו תדע שהתפשרת על הסאונד?
זו פשרה כואבת לאודיופיל...

רמקול מאוד מעניין ה-WLM, ידוע לך מה מחירו בארץ?

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363

שליחה

Tsfir כתב:אכן למרות שנכתב לא מעט בפורום על בעיות אקוסטיות בחדרי מכירה בארץ, עדיין מפתיע אותי כל פעם מחדש על חוויות מאכזבות אקוסטית באותן נקודות.
ידוע שישנם אילוצים של איך החדר המכירה מעוצב / מגבלות תקציב, אך התחושה ההחמצה מתחדדת כאשר מתבצעת בדיקה למערכת ורמקולים ברמה גבוהה -הן תקציבית, הן איכותית של האלמנטים בחנויות שנחשבות מקצועיות.
:?
...
מצטרף - אני לא מבין איך מוכרים שמתיימרים להיות מקצועיים יכולים להרשות לעצמם חדר הדגמה מלא בעיות.
אז נניח שצריך להשקיע X אלפי שקלים באקוסטיקה ראוייה, הרי התוצאה המשופרת יכולה בהחלט לעזור למכור עוד מוצרים וכך להחזיר את כל ההשקעה, לא?

כרמי פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

_falou_ כתב:
כרמי כתב:אין אפשרות בעולם להיות מרוצה ב 100% בטח לא בתקציב שלי - צריך פשרות מסוימות.
...
אתה לא עונה לשאלה שלי.
אם בסוף התהליך הרמקול הכי טוב ששמעת הוא ה-WLM, מה אז?
תתפשר על רמקול שנראה יותר טוב ונשמע פחות טוב וכל פעם שתאזין לו תדע שהתפשרת על הסאונד?
זו פשרה כואבת לאודיופיל...

רמקול מאוד מעניין ה-WLM, ידוע לך מה מחירו בארץ?
...
שאל כל בחורה שהולכת עם נעלי עקב האם העיצוב חשוב יותר מהפרקטיות, או שאל כל אדריכל ומעצב פנים את השאלה הזו - אני מבטיח לך שרובם גם אם לא מודים בזה חושבים שהעיצוב חשוב להם לא פחות.

אני לא הולך עם נעלי עקב ואני גם לא אדריכל ועדיין לא מעצב פנים - אבל רמקול שלא נראה טוב לטעמי לא נכנס אלי לסלון (יכול להיות שאני לא אודיופיל לפי ההגדרות שלך, אבל כך אני חושב)
בקשר ל WLM כמו שאמרתי "לא בטוח שזה הרמקול שאני יכול לשמוע לארוך זמן אבל בשמיעה קצרה הוא מאוד הרשים" - צריך להבדיל בין רמקול שנותן הרגשה טובה בשמיעה ראשונה לבין רמקול שניתן לחיות איותו. אני לא אומר שהרמקול הזה לא מתאים לי אבל בגלל הצורה שלו, פסלתי אותו ואני לא בודק אם הוא יתאים לי לשימוש לאורך זמן.
כן - יכול להיות שהוא יהיה מדהים ויכול להיות שלא, אבל זה לא משנה לי כלל.

בקשר למחיר אתה מוזן ליצור קשר עם רן מסאבו אדיו.
החיים זה מה שקורה לנו,

KOOKE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2262

שליחה

כרמי

אני איתך גם לדעתי רמקול (או כל מוצר אודיו) צריך להיות "גם יפה וגם אופה" (ציטוט מפירסומת עתיקה לעוגות הבית של עלית למי שזוכר)

שלמה

כרמי פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

KOOKE כתב:כרמי

אני איתך גם לדעתי רמקול (או כל מוצר אודיו) צריך להיות "גם יפה וגם אופה" (ציטוט מפירסומת עתיקה לעוגות הבית של עלית למי שזוכר)

שלמה
...
בקשר לפרסומת ההיא (דובר על גילת אנקורי), אבל אתה זוכר מי "היפיוף" שאמר את זה? דובי גל :D
החיים זה מה שקורה לנו,

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2050

שליחה

רעיון לסקר :) - האם אנו יותר (זמן) רואים או שומעים את הרמקולים (מי שמאזין באור עם עניים פקוחות- זה נחשב גם זמן ראיה וגם שמיעה).

אגב, אדריכל- שלא משלב בהרמוניה את העיצוב עם הפרקטיות זה כמו עו"ד שכל לקוחותיו מסיימים בהרשאה מקסימלית, בקיצור הוא לא!

אני עם הראש של כרמי- בסוף ימצא האיזון.
javascript:emoticon(':hammer:') javascript:emoticon(':bat:')

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639

שליחה

כרמי תיקון קל - WLM זה רמקול אוסטרי ולא אנגלי , מפעל היצור לא רחוק מווינה.
לעניות דעתי זה רמקול מדהים בסאונד אבל חשוב יותר (במיקרה שלך )
אני חושב שהמראה שלו מדהים (כמובן כמובן לטעמי )
אין לי ספק שבתחום המוניטוריים הגדולים הוא כוכב בכל תחום כולל במראה.
רמקול מדהים , עם ההגברה מתאימה הוא בוננזה .
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

כרמי פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

Eyal_W

מסכים איתך לחלוטין - צודק ה WLM רמקול אוסטרי ולא אנגלי, טעות שלי. (תודה על התיקון) (Y)
בקשר לרמקול הריצפתי של WLM שנראה לדעתי עם פרופוציות יותר נכונות כבר מעל התקציב שלי :(
החיים זה מה שקורה לנו,

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

כרמי
בעניין דומה חידה - אולי תנחש לאיזה רמקול ה ריצפתי של WLM דומה ? :roll:
:lol: :lol: :lol: :lol:

פרטים

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7772

שליחה

Eyal_W כתב:כרמי
בעניין דומה חידה - אולי תנחש לאיזה רמקול ה ריצפתי של WLM דומה ? :roll:
:lol: :lol: :lol: :lol:
...
כן שמעתי שה-LV הוא חיקוי של WLM .

:D :lol: :lol: :lol:
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
אייל תרגע אחי , אתה יודע שאני מת עלייך.
כרמי אמר לי לכתוב את זה. :oops:
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

נמר .....

האם משהו לימד אותך כציד נמר צדים ...... :roll:
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

אני אחכה לך בפינה
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (l)

פרטים

KOOKE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2262

שליחה

כרמי

תיקון קל מי שאמר את זה בפרסומת היה מוישה איש כסית ז"ל (או יחזקאל איש כסית בכל אופן הבן)

דובי גל היה הבעל

שלמה

כרמי פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

KOOKE כתב:כרמי

תיקון קל מי שאמר את זה בפרסומת היה מוישה איש כסית ז"ל (או יחזקאל איש כסית בכל אופן הבן)

דובי גל היה הבעל

שלמה
...
צודק (Y)
פעם שנייה שמתקנים אותי היום :D
החיים זה מה שקורה לנו,

bennyzo
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9

שליחה

מזכיר לי את החיפוש שאני עשיתי לפני 5 שנים.
מאחר והשמיעה היא פונקציה של הגיל לקחתי את בתי הצעירה שעזרה לי לבחור רמקולים. הצטיידנו במספר דיסקים מוכרים במיגון סוגי מוסיקה. השתדלתי לשמוע בציוד דומה לציוד שבבתי. המסע ארך בחצי שנה ובסופו של דבר רכשתי מערכת של רמקולים של B&W מסדרה 600.

דרך אגב כדאי להוסיף גם מוסיקה ש"מעצבנת אותך'', הרמקול שישמע לך הפחות מעצבן הוא גם המתאים לך. תחשוב על זה!

כרמי פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

bennyzo כתב:מזכיר לי את החיפוש שאני עשיתי לפני 5 שנים.
מאחר והשמיעה היא פונקציה של הגיל לקחתי את בתי הצעירה שעזרה לי לבחור רמקולים. הצטיידנו במספר דיסקים מוכרים במיגון סוגי מסיקה. השתדלתי לשמוע בציוד דומה לציוד שבבתי. המסע ארך בחצי שנה ובסופו של דבר רכשתי מערכת של רמקולים של B&W מסדרה 600.

דרך אגב כדאי להוסיף גם ומסיקה ש"מעצבנת אותך'', הרמקול שישמע לך הפחות מעצבן הוא גם המתאים לך. תחשוב על זה!
...
מאוד מעניין מה שאתה אומר - היות ולדעתי לסדרות נמוכות של B&W יש צלילים גבוהים שאותי מעצבנים. וזה מה שבחרת :D כמה שמוזיקה זה אינדיבידואלי
החיים זה מה שקורה לנו,

_falou_
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

כרמי כתב: שאל כל בחורה שהולכת עם נעלי עקב האם העיצוב חשוב יותר מהפרקטיות, או שאל כל אדריכל ומעצב פנים את השאלה הזו - אני מבטיח לך שרובם גם אם לא מודים בזה חושבים שהעיצוב חשוב להם לא פחות.

אני לא הולך עם נעלי עקב ואני גם לא אדריכל ועדיין לא מעצב פנים - אבל רמקול שלא נראה טוב לטעמי לא נכנס אלי לסלון (יכול להיות שאני לא אודיופיל לפי ההגדרות שלך, אבל כך אני חושב)
בקשר ל WLM כמו שאמרתי "לא בטוח שזה הרמקול שאני יכול לשמוע לארוך זמן אבל בשמיעה קצרה הוא מאוד הרשים" - צריך להבדיל בין רמקול שנותן הרגשה טובה בשמיעה ראשונה לבין רמקול שניתן לחיות איותו. אני לא אומר שהרמקול הזה לא מתאים לי אבל בגלל הצורה שלו, פסלתי אותו ואני לא בודק אם הוא יתאים לי לשימוש לאורך זמן.
כן - יכול להיות שהוא יהיה מדהים ויכול להיות שלא, אבל זה לא משנה לי כלל.

בקשר למחיר אתה מוזן ליצור קשר עם רן מסאבו אדיו.
...
לא כתבתי שהמראה לא חשוב, לא כתבתי שזה לא שיקול ובטח שלא כתבתי שזה שהמראה של הרמקול חשוב לך הופך אותך "ללא אודיופיל". נהפוך הוא, דווקא בגלל שאתה כל כך מדקדק בנושא הסאונד תמהתי האם לא תציק לך העובדה שאולי הרמקול שתבחר יישמע פחות טוב מאחד הרמקולים האחרים ששמעת ושהיה בתקציב.

בקשר למחיר, קשה לי להבין את הפארנויה סביב כתיבת מחירים בפורום, אבל ניחא.

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”