"המסעונים" שלי לשדרוג הסראונד: התחדשתי #1, התחדשתי #2, והתחדשתי שוב.. #3 !!

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7662
נתן תודות: 488 פעמים
קיבל תודות: 888 פעמים

שליחה #101 

@avihuli

אני מניח שכל ההמלצות האלה התחילו ממישהו שבדק וראה שזה עובד טוב עבורו. אחרים ניסו וזה הפך לנורמה.
כמו קרוס ב 80 הרץ.. זה תמיד טוב לכולם? לא בהכרח (זאת רק דוגמא אנשים.... לא להתחיל עכשיו ויכוח על קרוסים :) )

toe in זה חלק מהנושא הכללי של מיקום רמקולים, אני מבין את ההיגיון בזה. בדרך כלל זה חשוב יותר למאזיני מוזיקה, כי הזוית אליהם מבטיחה (לפחות בתיאוריה) שהם לא יאבדו צלילים והכל יגיע אליהם בתזמון הנכון. כך אני מעריך לפחות, זה הגיוני בעיניי למרות שאני לא פועל כך.

ראיתי את ההודעה החדשה שלך בנושא מאוחר בערב אחרי שחזרנו מביקור אצל קרובים. במקרה היה שם סידור זמני של סטיראו, מדפיים קטנים עם שם לא מוכר מחוברים לרסיבר סטיראו קנווד+אקולייזר די ישן של רוטל. הסלון לא גדול ממש, ובעייתי מכל בחינה.
קחו את כל זה, עם העובדה שאין שום RC משום סוג שהוא. ואהבתי את התוצאה. זה לא היה מושלם אבל היה כיף לשמוע. בתנאים האלה זה הצליח לתת פאנטום טוב בסרט שראו שם, והצליל מילא את החדר. וגם מוזיקה נשמעה ממש טוב.

גרם לי לחשוב לעצמי עד כמה אנחנו מנתחים יותר מדי ומתווכחים איזה RC הכי טוב, וכמה כסף הולך על ציוד יקר ואז שומעים משהו בסיסי שפשוט נשמע טוב ונותן הרגשה טובה.

shlomibbb
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 381
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #102 

אני לא מבין משהו בסיסי. כל יוטיוב מלא בדמואים וטסטים לכל פורמטי הסראונד. חדשים יותר או פחות. כשאני מנגן אותם אני שומע בסטריאו. איפה אני טועה? למה לא שומע בסראונד?

Gad007
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 648
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 82 פעמים

שליחה #103 

shlomibbb כתב:אני לא מבין משהו בסיסי. כל יוטיוב מלא בדמואים וטסטים לכל פורמטי הסראונד. חדשים יותר או פחות. כשאני מנגן אותם אני שומע בסטריאו. איפה אני טועה? למה לא שומע בסראונד?
...
·

ברור, כי ביוטיוב אין תמיכה באודיו רב ערוצי. מה שכןציש ביוטיוב זה המון טמבלים שחושבים שאם הם מעלים קליפ הדגמה ל DTS שבאמת מקודד ל DTS, אז הם מקבלים DTS או אטמוס. אבל בפועל יוטיוב מקודד הכל מחדש וממיר את האודיו ל 2.0. מה שכן השתנה לאחרונה, שלא היה בעבר, עכשיו יוטיוב מבצע קידוד מטריצי נכון. פעם אם ההית מעלה קליפ עם פס קול 5.1 אז יוטיוב היה ממזג את ערוצי הסראונד לקדמיים כמו שהם, ואז פענוח של דולבי לא היה עובד נכון. לאחרונה הקידוד נעשה נכון עם הזזות המופע, ולכן כמו בקליפ של AVIULI שם, זה נשמע טוב ב DTS NEURAL או DSU.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #104 

shlomibbb כתב:אני לא מבין משהו בסיסי. כל יוטיוב מלא בדמואים וטסטים לכל פורמטי הסראונד. חדשים יותר או פחות. כשאני מנגן אותם אני שומע בסטריאו. איפה אני טועה? למה לא שומע בסראונד?
...
קודם כל אפשר להוריד את הדמואים האלה באיכות מעולה וסראונד מלא .

בכל מקרה, אם יש לך דנון אז תלחץ על מצבי הסאונד בשלט למטה ובתפריט תבחר dolby surround
זה לא יהיה מושלם אבל זה ישמע נחמד.

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9066
נתן תודות: 1585 פעמים
קיבל תודות: 1354 פעמים

שליחה #105 

שלום חברים, היה קצת שקט לאחרונה מהשרשור של ההגברות החיצוניות אז חזרנו לשרשור לעיל... :lol:
והפעם, בשביל לעשות LONG STORY SHORT - התחדשתי / השתדרגתי. יששששששששששש.............. !!!!!!!!!!!!

תקציר האירועים: רציתי הרבה הזמן להחליף את הסראונד האחורי שלי - סטליט פולק אודיו בי פולארי RM8.
המהלך לא יצא לפועל כי לא הצלחתי למצוא רמקול שעומד בדרישות: סטליט מעוצב שיורד עד 80-90 הרץ.
השגעת להחלפה נוצרה עקב השדרוג של הקדמיים גבוהים (שמשמים גם כאטמוסים) של ה- SVS ELEVATION שפתאום נתנו לי במה בשרנית יותר מהמצב עם הרמקולים הקודמים.
הסראונד שלי הם פוקאל ליטל בירד עצבניים, שיורדים ל-89 הרץ ע"פ הנייר היבש של היצרן ולא רציתי להחליף אותם בגלל ה-WOW שהם נותנים לי בבמה האחורית. מצד שני לא רציתי לשים רמקול סראונד אחורי שיהיה יותר חזק מהם (כדוגמאת האולטרה סראונד SVS שנורא מדגדג לי עליו והוא בול מתאים לקיר האחורי, אבל הגודל - אוי).

ואז בימים האחרונים נפלה לי התובנה - בוא נשדרג את הסראונד הקיימים ואז יירד מחסום של הסראונד האחורי.
ואם אני כ"כ מרוצה מהליטל בירד (שאגב ייצורם הופסק מסיבה ממש לא מובנת ע"י פוקאל לפני כמה שנים), בוא נחפש את האח הגדול שלהם.
הפוקאל BIRD !!
רמקול סטליט, מעוצב, הכי גדול שאני מכיר, ניתן להתקנה בכל הכיוונים, עם תעלה לכבל נסתר, דרייבר בגודל של 5.5 אינצ' ויורד עד 70 הרץ לפי היצרן.
דף היצרן: https://www.focal.com/sites/www.focal.f ... talog2.pdf
פתחתי הודעת חיפוש בלוחות כי אין להשיג חדשים וגם לא מתצוגה בחנויות.
זרמתי על יד שנייה. באדיבותו של שלומי @Mad (f) ששלח לי פרסום שראה בקבוצת פייסבוק שמסתבר שאותו בחור העלה אותם גם פה למכירה לפני כמה שנים ואף הגבתי לו בו...
הבחור מכר סט קומפלט של 5.1 שכולל: 3 בירדים, 2 ליטל בירד וסאב.
אכלתי לו את הראש חצי שבוע עד שהוא הסכים למכור לי רק זוג בירדים, אתמול בלילה הוא הסכים, היום בבוקר אספתי אותם ממנו.
חיברתי עכשיו לוודא שהכל תקין ואכן הכל תקין.
פירקתי את הליטל בירד ומיקמתי במקומם על אחד מהחורים הקיימים את בסיסי הטוליפ של הבירדים.
מחר נקדח, נמקם, נאריך קצת את הכבל ונסגור סיפור.

שידרגתי את עצמי בסטליט לפנים שהוא יותר בכיוון המדפי... 8)
השדרוג הזה בוודאות ייתן עוד נפח לבמה האחורית.
עכשיו השאלה האם למקם את הליטל בירד כסראונד אחורי ואז יש לי במה קדמית מלאה של SVS ואחורית מלאה של פוקאל או להמשיך לחפש.
אני אשן על זה כמה ימים לפני שאקבל החלטה.
בגדול רציתי סראונד אחורי בשחור, אבל גם הלבן מתלבש יפה על הקיר.
אנחנו ממש בישורת האחרונה של כל הסטאפ.
בבדקה מול האולטרה, תראו איזה גודל הרמקול הזה !!
 בבדקה מול האולטרה, תראו איזה גודל הרמקול הזה !!
הבסיס החדש, הסתמכתי על המדידות הקודמות ככה שהיה מאוד קל לסמן היכן החורים החדשים צריכים להיקדח
 הבסיס החדש, הסתמכתי על המדידות הקודמות ככה שהיה מאוד קל לסמן היכן החורים החדשים צריכים להיקדח
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #106 

האח הקטן מול הגדול.
אחד על השני. מזכיר את החלק העליון של סדרות הוילסון אודיו.
 אחד על השני. מזכיר את החלק העליון של סדרות הוילסון אודיו.
מהצד
 מהצד
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7043
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1465 פעמים

שליחה #107 

תתחדש אבי

השדרגת לא עוצרת

נראים יפיופים לא גדולים מידי ועם נתונים מעולים

תגמור את ההתקנה וספר חוויות

מחר בחירות ..... נראה לי שאתה תבחר במה אחורית

בחירה נבונה :D

Sourc3
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1331
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 150 פעמים

שליחה #108 

נראה מהמם, תתחדש ותהנה.
מחכה לרשמים.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #109 

@avihuli
·תתחדש אבי!
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

Mad
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 946
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 308 פעמים

שליחה #110 

תתחדש אבי, הולך להיראות פגז.
ARENDAL SPEAKERS
LCR-1723
SRND-1723S
Back-1961 monitors
Height-1961
SUB-1723-2S
Anthem MRX-1140

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4966
שם מלא: איתן
נתן תודות: 912 פעמים
קיבל תודות: 452 פעמים

שליחה #111 

תתחדש אבי, בהחלט יפים (Y)
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5183
נתן תודות: 1068 פעמים
קיבל תודות: 704 פעמים

שליחה #112 

תתחדש ותהנה (f) שמח שמצאת את אשר חיפשת....

תהנה רבות
Perlisten R7T
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo/Wiim Ultra

lion77
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 632
נתן תודות: 189 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #113 

תתחדש ! תן כמה תמונות לפני ואחרי.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #114 

אבי תתחדש, מקווה שאכן הם עונים לציפיות שלך.
(f)

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #115 

וואו, אפילו מעל הציפיות... !!

היום אחה"צ הארכתי את הכבלים ובערב התקנתי אותם על התקרה.
באחד הקידוחים נפל לי בול על ברזל בתקרה, מזל שהיה משהו כמו 1.5 ס"מ להיכנס את פשוט חתכתי את הדיבל ושמתי בורג מתאים אחר.

כיוונתי את הצידוד שלהם לסוויט ספוט, שפכטל קל על החורים + צבע ועכשיו אני צופה בכמה קטעים.
כיול חדש נעשה בהמשך.

קיצור - תענוג, ממש כיף.
כנראה שגודל הדרייבר והירידה לתדר נמוך יותר - עושים את שלהם.
אין הבדל כזה דרסטי בעין מבחינת הגודל הפיזי של החדשים מול הקודמים ואני מניח שאף אחד לא ישים לב לשינוי.

השאלה שנשארה לי פתוחה עכשיו זה האם לשים את הליטל בירד הקטנים כסראונד אחורי (שזה מה שהתחיל את כל השדרגת) או למכור אותם ולרכוש משהו בי פולארי ראוי. אין לי עדיין החלטה סופית.

למי ששאל בפרטי מבחינת נתונים יבשים על הרמקולים, לנוחיותכם רושם גם כאן.

ליטל בירד:
(frequency response 89-25,000 Hz (±3 dB
recommended amplifier power: 15-75 watts
sensitivity: 87 dB
impedance: 8 ohms
3/4" aluminum dome tweeter
4" polyflex woofer

בירד:
(frequency response 70-25,000 Hz (±3 dB
recommended amplifier power: 15-100 watts
sensitivity: 89 dB
impedance: 8 ohms
3/4" aluminum dome tweeter
5-1/2" polyflex woofer
לפני
 לפני
אחרי
 אחרי
בתמונה אחת עם הסראונד האחורי
 בתמונה אחת עם הסראונד האחורי
.

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #116 

עוד תמונה להמחשה מבחינת ההבדלים בגודל בין שני הדגמים.
.

Biablo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 104
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #117 

@avihuli

אבי,

יש לך חוטים בתעלה בתקרה או שהשתמשת בחוט שלא רואים?

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #118 

Biablo כתב:@avihuli

אבי,

יש לך חוטים בתעלה בתקרה או שהשתמשת בחוט שלא רואים?
...
תעלות עם צינור שרשורי ירוק, 16 מ"מ.
.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #119 

אבי
תתחדש ותהנה ידידי.(Y)

shiki
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק