שלום חברים, היה קצת שקט לאחרונה מהשרשור של ההגברות החיצוניות אז חזרנו לשרשור לעיל...
והפעם, בשביל לעשות LONG STORY SHORT - התחדשתי / השתדרגתי. יששששששששששש.............. !!!!!!!!!!!!
תקציר האירועים: רציתי הרבה הזמן להחליף את הסראונד האחורי שלי - סטליט פולק אודיו בי פולארי RM8.
המהלך לא יצא לפועל כי לא הצלחתי למצוא רמקול שעומד בדרישות: סטליט מעוצב שיורד עד 80-90 הרץ.
השגעת להחלפה נוצרה עקב השדרוג של הקדמיים גבוהים (שמשמים גם כאטמוסים) של ה- SVS ELEVATION שפתאום נתנו לי במה בשרנית יותר מהמצב עם הרמקולים הקודמים.
הסראונד שלי הם פוקאל ליטל בירד עצבניים, שיורדים ל-89 הרץ ע"פ הנייר היבש של היצרן ולא רציתי להחליף אותם בגלל ה-WOW שהם נותנים לי בבמה האחורית. מצד שני לא רציתי לשים רמקול סראונד אחורי שיהיה יותר חזק מהם (כדוגמאת האולטרה סראונד SVS שנורא מדגדג לי עליו והוא בול מתאים לקיר האחורי, אבל הגודל - אוי).
ואז בימים האחרונים נפלה לי התובנה - בוא נשדרג את הסראונד הקיימים ואז יירד מחסום של הסראונד האחורי.
ואם אני כ"כ מרוצה מהליטל בירד (שאגב ייצורם הופסק מסיבה ממש לא מובנת ע"י פוקאל לפני כמה שנים), בוא נחפש את האח הגדול שלהם.
הפוקאל BIRD !!
רמקול סטליט, מעוצב, הכי גדול שאני מכיר, ניתן להתקנה בכל הכיוונים, עם תעלה לכבל נסתר, דרייבר בגודל של 5.5 אינצ' ויורד עד 70 הרץ לפי היצרן.
דף היצרן:
https://www.focal.com/sites/www.focal.f ... talog2.pdf
פתחתי הודעת חיפוש בלוחות כי אין להשיג חדשים וגם לא מתצוגה בחנויות.
זרמתי על יד שנייה. באדיבותו של שלומי @Mad

ששלח לי פרסום שראה בקבוצת פייסבוק שמסתבר שאותו בחור העלה אותם גם פה למכירה לפני כמה שנים ואף הגבתי לו בו...
הבחור מכר סט קומפלט של 5.1 שכולל: 3 בירדים, 2 ליטל בירד וסאב.
אכלתי לו את הראש חצי שבוע עד שהוא הסכים למכור לי רק זוג בירדים, אתמול בלילה הוא הסכים, היום בבוקר אספתי אותם ממנו.
חיברתי עכשיו לוודא שהכל תקין ואכן הכל תקין.
פירקתי את הליטל בירד ומיקמתי במקומם על אחד מהחורים הקיימים את בסיסי הטוליפ של הבירדים.
מחר נקדח, נמקם, נאריך קצת את הכבל ונסגור סיפור.
שידרגתי את עצמי בסטליט לפנים שהוא יותר בכיוון המדפי...
השדרוג הזה בוודאות ייתן עוד נפח לבמה האחורית.
עכשיו השאלה האם למקם את הליטל בירד כסראונד אחורי ואז יש לי במה קדמית מלאה של SVS ואחורית מלאה של פוקאל או להמשיך לחפש.
אני אשן על זה כמה ימים לפני שאקבל החלטה.
בגדול רציתי סראונד אחורי בשחור, אבל גם הלבן מתלבש יפה על הקיר.
אנחנו ממש בישורת האחרונה של כל הסטאפ.