מדריך לכיול הרסיבר והסאב עם Audyssey MultEQ

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5189

שליחה

@yoscosi
אני ישמח לעזור אם אני יבין מה הבעיה שלך בכלל
רשימת הציוד: Accuphase E-480 Integrated Amplifier with DAC-60|Perlisten R7t Speakers|Elipson Planet L Surround Speakers|Morel SP3 Dolby Atmos Speakers|WiiM Ultra Streamer|PSA S1813 Subwoofer|LG C1 TV

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

@istarmini
שאלה מאוד דחופה על מה צריך לשים את הבורר של החיתוך בסבופר אופר עצמו לפני שאני מכייל בסוף שלו כתוב lfi, יש אפשרות לפני זה לשים אותו על 120... על מה לשים אותו לפני הכיול?
רשימת הציוד: Accuphase E-480 Integrated Amplifier with DAC-60|Perlisten R7t Speakers|Elipson Planet L Surround Speakers|Morel SP3 Dolby Atmos Speakers|WiiM Ultra Streamer|PSA S1813 Subwoofer|LG C1 TV

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17940

שליחה

האיטלקי כתב:@istarmini
שאלה מאוד דחופה על מה צריך לשים את הבורר של החיתוך בסבופר אופר עצמו לפני שאני מכייל בסוף שלו כתוב lfi, יש אפשרות לפני זה לשים אותו על 120... על מה לשים אותו לפני הכיול?
...
·

LFE

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

תודה יואב, הנה הטעות שלי שבגללה הוא שם לי את הסבוופר חצי מטר ממני, שבפועל הוא 4 מטר... לא יעזור כל התשובות שקבלתי פה לא נכונות לגבי הכיול כי כבר נאמר שאם יוצא מרחק גדול של הסב ממה שהוא בפועל זה בסדר אבל אם המרחק קטן ממה שהסב בפועל זה לא טוב. לא משנה עכשיו הבנתי ותודה על העזרה

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

@istarmini
יואב, אחרי הכיול צריך להוזיז את כפתור הבורר בסבוופר לחיתוך שאודיסי קבע?, נניח כייל על 120? להוזיז את הבורר בסב לאותו דבר כמו בכיול? או להשאיר אותו על lfe בסב?

yuria
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4181

שליחה

...
·לכוון לערך המקסימלי
מסך אולד LG65C8.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

יואב, אחרי הכיול צריך להוזיז את כפתור הבורר בסבוופר לחיתוך שאודיסי קבע?, נניח כייל על 120? להוזיז את הבורר בסב לאותו דבר כמו בכיול? או להשאיר אותו על lfe בסב?
...
·

מה יהיה ???
1.קרוס בסאב על lfe מאותו רגע לא משנים אותו.
2. הרצת כיול מלא של אודסי
3.כניסה להגדרות הרסיבר והגדרת כל הקרוסים ל 80hz
4. הגדרת lfe ברסיבר על 120hz

ואז:
פתיחת בקבוק בירה
תפישת זולה בכורסא רגלים למעלה
טעינת הסרט מקסי
שליחת כל המשפחה לקניות בקניון
סיבוב הווליום ל 0db

בהצלחה

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

זה מה שעשיתי, עכשיו סיימתי לכייל, שומעים פצצה, ואני מדבר איתך על סרט שמתנגן בממיר של יאס באיכות דולבי דיגיטל...
נכון זה לא מקור לבדיקה, אבל אני שומע וואווו חבל על הזמן, הווליום אצלי הולך מ0 ל 94... וממש אין מצב שאני עובר את ה40 45 בווליום

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4626

שליחה

Marantz sr7010
להפתעתי שיוני משמעותי לטובה בכיול האמור.
השינויים אצלי מהנאמר כאן הם :
הגדרת כל הקרוסים ל 60
בשמע דו ערוצי הרמקולים כן מוגדרים כגדולים וללא סאב פועל ואיזה באס חבל על הזמן.

המון תודה

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

הכוונה לשמע דו ערוצי ( פיור דיירקט) .
לי יש מרנץ 5010, וגם אצלי הוא נותן לי הגדרות כל הקרוסים על 60, ואז שינתי ל80, את הקרוס בסב הוא נותן לי על 120 lfe, ואת כל הרמקולים הוא נותן לי large,שנתי ל small.

זה ההנחיות שנתנו פה לשנות אחרי הכיול...

לא זוכר אני צריך לבדוק, אבל נראה לי מאוד וגם נשמע לי הגיוני שבמצב פיור דיירקט הוא משאיר אותם על large.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

האיטלקי כתב:זה מה שעשיתי, עכשיו סיימתי לכייל, שומעים פצצה, ואני מדבר איתך על סרט שמתנגן בממיר של יאס באיכות דולבי דיגיטל...
נכון זה לא מקור לבדיקה, אבל אני שומע וואווו חבל על הזמן, הווליום אצלי הולך מ0 ל 94... וממש אין מצב שאני עובר את ה40 45 בווליום
...
·שנה את סקאלת הווליום בהגדרות ל THX ואז תדבר בשפה שלנו שפת ה DB חחחחח

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

בערב אשנה את זה

ngold7
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 843

שליחה

במצב פיור דירקט הוא מכבה את כל ההגדרות. רק המרחק נשאר. האודסי מכייל לסרטים, ויש כאלה שמאמינים שהוא הורס מוזיקה (כמוני) אז משתמשים במצב הזה.
תשווה בין שניהם ותראה מה עדיף
.He who knows the past controls the future
.He who controls the future conquers the past

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

אני שומע מוזיקה בפיור דיירקט או ב All stereo channels

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

@istarmini
לא מכיר סרט בשם מקסי איזה סרט זה?
ואיך אתה מסוגל לשמוע סרט על 0? זה ממש ממש חזק אני מפחד על הרמקולים...

אצלי אחרי הכיול אני נכנס בהגדרות ל levels ומרים את כל הרמקולים ב 4 db

אולי אתה יכול לשמוע על 0 מהסיבה שאתה לא נוגע בהגדרות של ה db של הרמקולים?

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4626

שליחה

ngold7 כתב:במצב פיור דירקט הוא מכבה את כל ההגדרות. רק המרחק נשאר. האודסי מכייל לסרטים, ויש כאלה שמאמינים שהוא הורס מוזיקה (כמוני) אז משתמשים במצב הזה.
תשווה בין שניהם ותראה מה עדיף
...
·ולכן אני לא אוהב את המצב הזה שכן בעצם כל התיקונים האקוסטיים מבוטלים גם כן.
לפחות במצב שלי בביתי עם המרוץ 7010 עדיף לשמוע במצב סטראו ולא פיור דירקט רק כן להגדיר את הקדמיים כגדולים בהנחה שהם אכן כאלה ולא להפעיל את הסאב. תוצאה מעולה.

yuria
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4181

שליחה

istarmini כתב:
...
...
שמי יואב ולא יגאל :)

את ה LFE (במידה וניתן ) לכוון ל 120HZ

בהצלחה (Y)
...
·הי יואב,
מותר מאוחר מאשר אף פעם לא.
האם ברסיבר עם כיול אודיסי כדוגמאת אונקיו 818 ניתן לכוון את ערוץ ה-LFE
מסך אולד LG65C8.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

לא מכיר סרט בשם מקסי איזה סרט זה?
ואיך אתה מסוגל לשמוע סרט על 0? זה ממש ממש חזק אני מפחד על הרמקולים...

אצלי אחרי הכיול אני נכנס בהגדרות ל levels ומרים את כל הרמקולים ב 4 db

אולי אתה יכול לשמוע על 0 מהסיבה שאתה לא נוגע בהגדרות של ה db של הרמקולים?
...
·

אני יכול לשמוע על 0db כי זה חדר ייעודי והציוד מסוגל ואני אוהב.
מקסי זה שם חיבה ל mad max האחרון

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

yuria כתב:
...
...
·הי יואב,
מותר מאוחר מאשר אף פעם לא.
האם ברסיבר עם כיול אודיסי כדוגמאת אונקיו 818 ניתן לכוון את ערוץ ה-LFE
...
·

בהחלט ניתן.
במידה ולא התעסקת עם זה סביר מאוד להניח שהוא על 120hz

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

שאלה כללית, אם אני מוציא את השקע של הסב וופר מהחשמ(מנתק אותו מהחשמל), ואז מחזרי לחשמל, הכיול נהרס ? צריך לכייל מחדש?

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”