רוצה לקנות מחשב בתקציב 5000-6000 ש"ח אבל רוצה IO מהיר... ( נרכש + תמונות )

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #101 

כל הקטע של Line הDefine של Fractal הוא שקט , יש חומרים מבודדי רעש בקדמת המארז , בפאנלים הצדדים, גם את המקומות למאוררים נוספים הם מילאו באותו חומר מבודד שאתה יכול להוריד במידה ואתה רוצה להתקין שם מאורר..

אישית לא ראיתי אחד כזה בפועל ,אז אני לא יכול להגיד לך עד כמה שקט הוא באמת . אבל זה אמור להיות אחד המארזים השקטים והאיכותיים שיש היום בשוק..
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

stompy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1416
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 87 פעמים

שליחה #102 

הו א סופר שקט ראיתי כמה כבר
והרכבתי כמה
welcome to the blockchain
things are about to change
open up the gates
systems get replaced

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #103 

תודה stompy

אני בד"כ אוהב שמחוברים לי שני צורבים. אם אני רוצה לשכפל CD\DVD, זה הרבה יותר מהיר.
אם יש לי בלוח האם 2 חיבורי SATA3 ו 4 חיבורי SATA2 ואני רוכש 4 דיסקים של 2 טרה כל אחד כדי להשתמש ב RAID5 ועדיין שיהיה לי מהירות של 3 דיסקים אז רביעיית ה SATA2 תפוסה, אחד מה SATA3 תפוס ע"י ה SSD ונשאר רק אחד.

stompy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1416
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 87 פעמים

שליחה #104 

את הSSD אתה לא חייב למקם במגירה של דיסקים רגילה אתה יכול להרכיב אותו בגב המארז איפה שהכבלים עוברים.
welcome to the blockchain
things are about to change
open up the gates
systems get replaced

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #105 

לא הבנת אותי.
אני מדבר על החיבורים בלוח האם. לא על המיקום של הדיסקים במארז

תודה

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #106 

יאללה. אכלתי לכם את הראש כבר. החלטתי שהפער בין ה I5 ל I7 לא שווה 500 ש"ח והלכתי על לוח אם של ASUS כי יש לו 8 חיבורי SATA
זה המפרט. סגור:

theone
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1579
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #107 

אם לא מתחשבים בכוננים הרגילים (מבחינת מחיר המחשב) אז בחירה טובה ולא יקרה מדי.
לדעתי הייתה יכול לחסוך קצת על המעבד אבל בסך הכל בחירה טובה ומאוזנת לצרכים שלך.

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #108 

רציתי ללכת על i7 והשתכנעתי שזה לא שווה את התוספת. לאן עוד אני צריך לרדת?
האם באמת המעבד הזה הוא אוברקיל לשאר הרכיבים? יש לא מעט פעולות יומיומיות שצורכת זמן מעבד. האם יש דבר כזה בכלל יותר מידי?

תודה

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס

שליחה #109 

אין דבר כזה יותר מדי , אבל תוספת הביצועים האמיתית של הi7 היא הHT , והרבה מהמשימות היום יומיות זה לא בא לידי ביטוי ,בגיימינג לדוג' אין שום הבדל בביצועים בין 3570K לבין 3770K , ואם יש פער אז זה קטן בגלל התוספת המזערית לתדר של המעבד .

theone
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1579
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #110 

לגבי המעבדים, לדעתי גם I3 3220 היה מספק והיה חוסך לך כ- 600 ש"ח אבל זה לשיקולך:
http://ark.intel.com/compare/68316,65520,65693

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #111 

theone כתב:לגבי המעבדים, לדעתי גם I3 3220 היה מספק והיה חוסך לך כ- 600 ש"ח אבל זה לשיקולך:
http://ark.intel.com/compare/68316,65520,65693
...
הוא 2 CORES. אתה לא חושב שזה משמעותי?

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #112 

ניסיתי לקרוא ברשת לגבי הוספת דיסק למערך ה raid. בהודעה היחידה שמצאתי הדעות היו חלוקות. אחד ענה שפתרון חומרה ברמת לוח האם ל raid שקול לפתרון תוכנה ולכן לא ניתן להוסיף דיסק. ישר מתחתיו ענה אחד שאפשר להוסיף דיסק אך זו פעולה מסוכנת מאוד כי היא לוקחת הרבה זמן ואם במהלך זמן זה המחשה יכבה מסיבה כלשהי, כל הדאטא הלך.
אשמח לשמוע מניסיונכם

תודה

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #113 

הנה על קצה המזלג על המעבדים החדשים של אינטל:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4387006,00.html

dgent,

אני מעריך את הידע שלך ומתנצל על התגובה שלי וכל זאת שעוד דיברתי שטויות אבל הקטע הבא בכתבה סתם את הגולל על לחכות עוד זמן למעבדים האלה ונוסיף לכך גם את המחיר ההתחלתי שלהם שבטח יהיה גבוה:
"ערכנו סדרת מבחנים בה השווינו בין מעבד ה-Core i5 4670K החדש ממשפחת ה-Haswell אל מול מעבד ה-Core i5 3570K, כשבשתי מערכות המבחן השתמשנו ברכיבים זהים (קיט זיכרונות בנפח של 2X8GB, כונן SSD זהה, ספק כוח זהה) כדי לנטרל השפעות כלשהן על מבחני הביצועים. שני המעבדים מגיעים במהירות שעון של 3.4GHz, כשההבדל ביניהם הוא כמובן הארכיטקטורה (Haswell מול Ivy Bridge "הישנה") והליבה הגרפית (HD Graphics 4600 אל מול ה-HD Graphics 4000).

במבחני ביצועים הבוחנים את יכולת המעבד - יכולות חישוב (Super Pi), חילוץ קבצים מארכיון (Winrar) או יכולות מעבד (Sisoftware Sandra), מעבד ה-Core i5 4670K היה מהיר יותר בכ 5-6 אחוזים בממוצע ביישומים השונים."

אגב, אם אתה גיימר אז המצב שונה לחלוטין:
"במבחני תלת ממד הבוחנים את יכולות הליבה הגרפית (3DMark, World Of Warcraft, DiRT), ראינו כי ה-HD Graphics 4600 הייתה מהירה יותר בכ-30 אחוזים בממוצע במבחנים השונים, כשבמבחנים מסוימים כמו DiRT התוצאה גבוהה יותר בכ-50 אחוזים, לעומת מבחנים אחרים בהם הפרש הביצועים עומד על 12-15 אחוזים "בלבד"."

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס

שליחה #114 

אני יסכם לך ככה, שיפור הביצועים של Haswell בDesktop הוא צריכת חשמל קצת יותר נמוכה ו10-5% אחוז תוספת ביצועים .. לא יותר .

בתחום המובייל כן השיפור משמעותי , בעיקר לטאבלטים שם יהיו מעבדים עם צריכת חשמל נמוכה מאוד , וכנראה במחשבים כמו הRetina MacBook Pro 15 ,שם שבב i7-4850QH עם אותה ליבת הIris Pro המדוברת עם TDP כולל של 47-55W יוכל להחליף GT650M ואת הi7 הנוכחי שביחד יש להם TDP של 90W.. אבל כל זה לא רלוונטי לתחום הDesktop ,מה שכן זה שעם Haswell הQuickSync מהיר יותר .

BreezeNET
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1757
שם מלא: אבי כהן
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 111 פעמים

שליחה #115 

עוד בדיקת ביצועים מהאתר hwzone, לפי דעתי לא שווה להמתין למעבדים החדשים בגלל הפרשי ביצועים זניחים שלא מצדיקים את פער המחיר.
דבר נוסף הלוח שהבאת הוא ביזבוז כסף, בחצי מחיר ניתן לקנות לוח שיתן לך אותו דבר עם 6 מחברי SATA, תמיד אפשר להוסיף SATA בכרטיס PCI ואם אתה רוצה raid אמין יותר (מבוסס חומרה) אז תוסיף כרטיס יעודי.

dgent
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2221
נתן תודות: 158 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #116 

Kingikra אתה יכול להזכיר לי בבקשה מה הדרישות שלך מהמחשב? לתת לי לינק לויינט זה לא ממש רציני עם כל הכבוד שאין לאתר ( גםאם הכתבה נלקחה מ io ...) בעיקר הציטוט של הגיימרים מגוחך לגיימרים לא אכפת מליבה של המעבד הם ירצו בד"כ כרטיס מסך יעודי. .
אתם מדברים שוב על לחכות אבל המעבד יצא כבר :מבולבל: .. אתם מזכירים הפרשי מחירים וההפרש הוא זניח (100שקל באייבורי :מבולבל: ) בשביל כל הפתרונות והשיפורים שהוא מציע ( בעיקר לדרישת ההמרה שאני זוכר שרשמת) .

הדבר היחיד שמטריד כרגע הוא משהו שראיתי לגבי ה USB 3אבל אני בפלאפון אז לא הספקתי לקרוא מה הבעיות בדיוק.

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #117 

IamEzio כתב:אני יסכם לך ככה, שיפור הביצועים של Haswell בDesktop הוא צריכת חשמל קצת יותר נמוכה ו10-5% אחוז תוספת ביצועים .. לא יותר .

בתחום המובייל כן השיפור משמעותי , בעיקר לטאבלטים שם יהיו מעבדים עם צריכת חשמל נמוכה מאוד , וכנראה במחשבים כמו הRetina MacBook Pro 15 ,שם שבב i7-4850QH עם אותה ליבת הIris Pro המדוברת עם TDP כולל של 47-55W יוכל להחליף GT650M ואת הi7 הנוכחי שביחד יש להם TDP של 90W.. אבל כל זה לא רלוונטי לתחום הDesktop ,מה שכן זה שעם Haswell הQuickSync מהיר יותר .
...
מה זה QuickSync?

תודה

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס

שליחה #118 

זה "טכנולוגיה" של אינטל שמאפשרת האצה לעיבוד וידאו על ידי שימוש בGPU המובנה , זה בעצם בדיוק כמו מה שאפשר היה לעשות עוד לפני עם CUDA וopenCL כדי להעביר את רוב העומס של העיבוד על המעבד הגראפי ולהאציץ את זמן העיבוד בעשרות אחוזים .. רק שזה משתמש בליבה המובנת של אינטל ולא בכרטיס מסך חיצוני.

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #119 

BreezeNET כתב:עוד בדיקת ביצועים מהאתר hwzone, לפי דעתי לא שווה להמתין למעבדים החדשים בגלל הפרשי ביצועים זניחים שלא מצדיקים את פער המחיר.
דבר נוסף הלוח שהבאת הוא ביזבוז כסף, בחצי מחיר ניתן לקנות לוח שיתן לך אותו דבר עם 6 מחברי SATA, תמיד אפשר להוסיף SATA בכרטיס PCI ואם אתה רוצה raid אמין יותר (מבוסס חומרה) אז תוסיף כרטיס יעודי.
...
אני ממש לא סגור על הלוח הזה. בתכלס העדפתי גיגהבייט אבל לא מצאתי באייבורי עם 8 חיבורי סאטא.
לא ידעתי שאפשר להוסיף חיבורי סאטא אבל אני ממש לא בטוח אם אני רוצה להתעסק עם זה. נשקיע עוד כמה שקלים בשביל לקבל 8 חיבורים ( הייתי מעדיף יותר ).
לגבי כרטיס raid, אשמח לשמוע כמה עולה ואשמח עוד יותר אם תוכל למצוא לי אחד באייבורי כדי שאוכל להוסיף למפרט.

תודה

dgent
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2221
נתן תודות: 158 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #120 

Quicksync דוחף ביצועים בהמרת הוידאו , בדיוק היום רשמו ב ANANDTECH שדווקא המעבד החדש (כן , אף על פי מה שנכתב קודם) לא תורם כלכך , מידע מפורט על מהזה QUICKSYNC:
http://anandtech.com/show/7007/intels-h ... spective/8

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”