רוצה לקנות מחשב בתקציב 5000-6000 ש"ח אבל רוצה IO מהיר... ( נרכש + תמונות )
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
כל הקטע של Line הDefine של Fractal הוא שקט , יש חומרים מבודדי רעש בקדמת המארז , בפאנלים הצדדים, גם את המקומות למאוררים נוספים הם מילאו באותו חומר מבודד שאתה יכול להוריד במידה ואתה רוצה להתקין שם מאורר..
אישית לא ראיתי אחד כזה בפועל ,אז אני לא יכול להגיד לך עד כמה שקט הוא באמת . אבל זה אמור להיות אחד המארזים השקטים והאיכותיים שיש היום בשוק..
אישית לא ראיתי אחד כזה בפועל ,אז אני לא יכול להגיד לך עד כמה שקט הוא באמת . אבל זה אמור להיות אחד המארזים השקטים והאיכותיים שיש היום בשוק..
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
תודה stompy
אני בד"כ אוהב שמחוברים לי שני צורבים. אם אני רוצה לשכפל CD\DVD, זה הרבה יותר מהיר.
אם יש לי בלוח האם 2 חיבורי SATA3 ו 4 חיבורי SATA2 ואני רוכש 4 דיסקים של 2 טרה כל אחד כדי להשתמש ב RAID5 ועדיין שיהיה לי מהירות של 3 דיסקים אז רביעיית ה SATA2 תפוסה, אחד מה SATA3 תפוס ע"י ה SSD ונשאר רק אחד.
אני בד"כ אוהב שמחוברים לי שני צורבים. אם אני רוצה לשכפל CD\DVD, זה הרבה יותר מהיר.
אם יש לי בלוח האם 2 חיבורי SATA3 ו 4 חיבורי SATA2 ואני רוכש 4 דיסקים של 2 טרה כל אחד כדי להשתמש ב RAID5 ועדיין שיהיה לי מהירות של 3 דיסקים אז רביעיית ה SATA2 תפוסה, אחד מה SATA3 תפוס ע"י ה SSD ונשאר רק אחד.
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

אין דבר כזה יותר מדי , אבל תוספת הביצועים האמיתית של הi7 היא הHT , והרבה מהמשימות היום יומיות זה לא בא לידי ביטוי ,בגיימינג לדוג' אין שום הבדל בביצועים בין 3570K לבין 3770K , ואם יש פער אז זה קטן בגלל התוספת המזערית לתדר של המעבד .
לגבי המעבדים, לדעתי גם I3 3220 היה מספק והיה חוסך לך כ- 600 ש"ח אבל זה לשיקולך:
http://ark.intel.com/compare/68316,65520,65693
http://ark.intel.com/compare/68316,65520,65693
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

הוא 2 CORES. אתה לא חושב שזה משמעותי?theone כתב:לגבי המעבדים, לדעתי גם I3 3220 היה מספק והיה חוסך לך כ- 600 ש"ח אבל זה לשיקולך:
http://ark.intel.com/compare/68316,65520,65693...
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

ניסיתי לקרוא ברשת לגבי הוספת דיסק למערך ה raid. בהודעה היחידה שמצאתי הדעות היו חלוקות. אחד ענה שפתרון חומרה ברמת לוח האם ל raid שקול לפתרון תוכנה ולכן לא ניתן להוסיף דיסק. ישר מתחתיו ענה אחד שאפשר להוסיף דיסק אך זו פעולה מסוכנת מאוד כי היא לוקחת הרבה זמן ואם במהלך זמן זה המחשה יכבה מסיבה כלשהי, כל הדאטא הלך.
אשמח לשמוע מניסיונכם
תודה
אשמח לשמוע מניסיונכם
תודה
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

הנה על קצה המזלג על המעבדים החדשים של אינטל:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4387006,00.html
dgent,
אני מעריך את הידע שלך ומתנצל על התגובה שלי וכל זאת שעוד דיברתי שטויות אבל הקטע הבא בכתבה סתם את הגולל על לחכות עוד זמן למעבדים האלה ונוסיף לכך גם את המחיר ההתחלתי שלהם שבטח יהיה גבוה:
"ערכנו סדרת מבחנים בה השווינו בין מעבד ה-Core i5 4670K החדש ממשפחת ה-Haswell אל מול מעבד ה-Core i5 3570K, כשבשתי מערכות המבחן השתמשנו ברכיבים זהים (קיט זיכרונות בנפח של 2X8GB, כונן SSD זהה, ספק כוח זהה) כדי לנטרל השפעות כלשהן על מבחני הביצועים. שני המעבדים מגיעים במהירות שעון של 3.4GHz, כשההבדל ביניהם הוא כמובן הארכיטקטורה (Haswell מול Ivy Bridge "הישנה") והליבה הגרפית (HD Graphics 4600 אל מול ה-HD Graphics 4000).
במבחני ביצועים הבוחנים את יכולת המעבד - יכולות חישוב (Super Pi), חילוץ קבצים מארכיון (Winrar) או יכולות מעבד (Sisoftware Sandra), מעבד ה-Core i5 4670K היה מהיר יותר בכ 5-6 אחוזים בממוצע ביישומים השונים."
אגב, אם אתה גיימר אז המצב שונה לחלוטין:
"במבחני תלת ממד הבוחנים את יכולות הליבה הגרפית (3DMark, World Of Warcraft, DiRT), ראינו כי ה-HD Graphics 4600 הייתה מהירה יותר בכ-30 אחוזים בממוצע במבחנים השונים, כשבמבחנים מסוימים כמו DiRT התוצאה גבוהה יותר בכ-50 אחוזים, לעומת מבחנים אחרים בהם הפרש הביצועים עומד על 12-15 אחוזים "בלבד"."
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4387006,00.html
dgent,
אני מעריך את הידע שלך ומתנצל על התגובה שלי וכל זאת שעוד דיברתי שטויות אבל הקטע הבא בכתבה סתם את הגולל על לחכות עוד זמן למעבדים האלה ונוסיף לכך גם את המחיר ההתחלתי שלהם שבטח יהיה גבוה:
"ערכנו סדרת מבחנים בה השווינו בין מעבד ה-Core i5 4670K החדש ממשפחת ה-Haswell אל מול מעבד ה-Core i5 3570K, כשבשתי מערכות המבחן השתמשנו ברכיבים זהים (קיט זיכרונות בנפח של 2X8GB, כונן SSD זהה, ספק כוח זהה) כדי לנטרל השפעות כלשהן על מבחני הביצועים. שני המעבדים מגיעים במהירות שעון של 3.4GHz, כשההבדל ביניהם הוא כמובן הארכיטקטורה (Haswell מול Ivy Bridge "הישנה") והליבה הגרפית (HD Graphics 4600 אל מול ה-HD Graphics 4000).
במבחני ביצועים הבוחנים את יכולת המעבד - יכולות חישוב (Super Pi), חילוץ קבצים מארכיון (Winrar) או יכולות מעבד (Sisoftware Sandra), מעבד ה-Core i5 4670K היה מהיר יותר בכ 5-6 אחוזים בממוצע ביישומים השונים."
אגב, אם אתה גיימר אז המצב שונה לחלוטין:
"במבחני תלת ממד הבוחנים את יכולות הליבה הגרפית (3DMark, World Of Warcraft, DiRT), ראינו כי ה-HD Graphics 4600 הייתה מהירה יותר בכ-30 אחוזים בממוצע במבחנים השונים, כשבמבחנים מסוימים כמו DiRT התוצאה גבוהה יותר בכ-50 אחוזים, לעומת מבחנים אחרים בהם הפרש הביצועים עומד על 12-15 אחוזים "בלבד"."
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

אני יסכם לך ככה, שיפור הביצועים של Haswell בDesktop הוא צריכת חשמל קצת יותר נמוכה ו10-5% אחוז תוספת ביצועים .. לא יותר .
בתחום המובייל כן השיפור משמעותי , בעיקר לטאבלטים שם יהיו מעבדים עם צריכת חשמל נמוכה מאוד , וכנראה במחשבים כמו הRetina MacBook Pro 15 ,שם שבב i7-4850QH עם אותה ליבת הIris Pro המדוברת עם TDP כולל של 47-55W יוכל להחליף GT650M ואת הi7 הנוכחי שביחד יש להם TDP של 90W.. אבל כל זה לא רלוונטי לתחום הDesktop ,מה שכן זה שעם Haswell הQuickSync מהיר יותר .
בתחום המובייל כן השיפור משמעותי , בעיקר לטאבלטים שם יהיו מעבדים עם צריכת חשמל נמוכה מאוד , וכנראה במחשבים כמו הRetina MacBook Pro 15 ,שם שבב i7-4850QH עם אותה ליבת הIris Pro המדוברת עם TDP כולל של 47-55W יוכל להחליף GT650M ואת הi7 הנוכחי שביחד יש להם TDP של 90W.. אבל כל זה לא רלוונטי לתחום הDesktop ,מה שכן זה שעם Haswell הQuickSync מהיר יותר .
- BreezeNET
- חבר ותיק

- תגובות: 1757
- שם מלא: אבי כהן
- נתן תודות: 120 פעמים
- קיבל תודות: 111 פעמים
עוד בדיקת ביצועים מהאתר hwzone, לפי דעתי לא שווה להמתין למעבדים החדשים בגלל הפרשי ביצועים זניחים שלא מצדיקים את פער המחיר.
דבר נוסף הלוח שהבאת הוא ביזבוז כסף, בחצי מחיר ניתן לקנות לוח שיתן לך אותו דבר עם 6 מחברי SATA, תמיד אפשר להוסיף SATA בכרטיס PCI ואם אתה רוצה raid אמין יותר (מבוסס חומרה) אז תוסיף כרטיס יעודי.
דבר נוסף הלוח שהבאת הוא ביזבוז כסף, בחצי מחיר ניתן לקנות לוח שיתן לך אותו דבר עם 6 מחברי SATA, תמיד אפשר להוסיף SATA בכרטיס PCI ואם אתה רוצה raid אמין יותר (מבוסס חומרה) אז תוסיף כרטיס יעודי.
Kingikra אתה יכול להזכיר לי בבקשה מה הדרישות שלך מהמחשב? לתת לי לינק לויינט זה לא ממש רציני עם כל הכבוד שאין לאתר ( גםאם הכתבה נלקחה מ io ...) בעיקר הציטוט של הגיימרים מגוחך לגיימרים לא אכפת מליבה של המעבד הם ירצו בד"כ כרטיס מסך יעודי. .
אתם מדברים שוב על לחכות אבל המעבד יצא כבר
.. אתם מזכירים הפרשי מחירים וההפרש הוא זניח (100שקל באייבורי
) בשביל כל הפתרונות והשיפורים שהוא מציע ( בעיקר לדרישת ההמרה שאני זוכר שרשמת) .
הדבר היחיד שמטריד כרגע הוא משהו שראיתי לגבי ה USB 3אבל אני בפלאפון אז לא הספקתי לקרוא מה הבעיות בדיוק.
אתם מדברים שוב על לחכות אבל המעבד יצא כבר
הדבר היחיד שמטריד כרגע הוא משהו שראיתי לגבי ה USB 3אבל אני בפלאפון אז לא הספקתי לקרוא מה הבעיות בדיוק.
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

מה זה QuickSync?IamEzio כתב:אני יסכם לך ככה, שיפור הביצועים של Haswell בDesktop הוא צריכת חשמל קצת יותר נמוכה ו10-5% אחוז תוספת ביצועים .. לא יותר .
בתחום המובייל כן השיפור משמעותי , בעיקר לטאבלטים שם יהיו מעבדים עם צריכת חשמל נמוכה מאוד , וכנראה במחשבים כמו הRetina MacBook Pro 15 ,שם שבב i7-4850QH עם אותה ליבת הIris Pro המדוברת עם TDP כולל של 47-55W יוכל להחליף GT650M ואת הi7 הנוכחי שביחד יש להם TDP של 90W.. אבל כל זה לא רלוונטי לתחום הDesktop ,מה שכן זה שעם Haswell הQuickSync מהיר יותר ....
תודה
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

זה "טכנולוגיה" של אינטל שמאפשרת האצה לעיבוד וידאו על ידי שימוש בGPU המובנה , זה בעצם בדיוק כמו מה שאפשר היה לעשות עוד לפני עם CUDA וopenCL כדי להעביר את רוב העומס של העיבוד על המעבד הגראפי ולהאציץ את זמן העיבוד בעשרות אחוזים .. רק שזה משתמש בליבה המובנת של אינטל ולא בכרטיס מסך חיצוני.
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

אני ממש לא סגור על הלוח הזה. בתכלס העדפתי גיגהבייט אבל לא מצאתי באייבורי עם 8 חיבורי סאטא.BreezeNET כתב:עוד בדיקת ביצועים מהאתר hwzone, לפי דעתי לא שווה להמתין למעבדים החדשים בגלל הפרשי ביצועים זניחים שלא מצדיקים את פער המחיר.
דבר נוסף הלוח שהבאת הוא ביזבוז כסף, בחצי מחיר ניתן לקנות לוח שיתן לך אותו דבר עם 6 מחברי SATA, תמיד אפשר להוסיף SATA בכרטיס PCI ואם אתה רוצה raid אמין יותר (מבוסס חומרה) אז תוסיף כרטיס יעודי....
לא ידעתי שאפשר להוסיף חיבורי סאטא אבל אני ממש לא בטוח אם אני רוצה להתעסק עם זה. נשקיע עוד כמה שקלים בשביל לקבל 8 חיבורים ( הייתי מעדיף יותר ).
לגבי כרטיס raid, אשמח לשמוע כמה עולה ואשמח עוד יותר אם תוכל למצוא לי אחד באייבורי כדי שאוכל להוסיף למפרט.
תודה
Quicksync דוחף ביצועים בהמרת הוידאו , בדיוק היום רשמו ב ANANDTECH שדווקא המעבד החדש (כן , אף על פי מה שנכתב קודם) לא תורם כלכך , מידע מפורט על מהזה QUICKSYNC:
http://anandtech.com/show/7007/intels-h ... spective/8
http://anandtech.com/show/7007/intels-h ... spective/8