חשבתי ששווה שיתוף - אונקיו 818 מאמזון גרמניה

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
770Shlomo
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #101 

אני צריך בבקשה עזרה
אני רוצה להזמין onkyo 818
השמח לעזרה אישית

hagai147
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 564
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #102 

שלשום גם אני קיבלתי את האונקיו 818 הכסוף אחרי שהזמנתי אותו בשני בינואר, רגע לפני שעלה המחיר אבל רגע אחרי שאזל המלאי ולכן ההמתנה הארוכה. בסה"כ שילמתי 4643.34 שקל. מחיר מצוין לדעתי.
ועכשיו צריך להשקיע ברמקולים... 8)

ronentr
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 267
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #103 

קבלתי החזר של 130 יורו על הרכישה.
ממש נחמדים באמזון...

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #104 

פשוט מדהים כמה עושקים אותנו בארץ.

OhadR
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 246
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

למה עושקים

שליחה #105 

asaf23 כתב:פשוט מדהים כמה עושקים אותנו בארץ.
...
אתה מקבל 3 שנות שירות מלאות למה אתה אומר עושקים, כי המדינה לוקחת מהיבואן ימבה מיסים?

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #106 

גם הבחור למעלה שילם מיסים ועלה לו 4,634 ש"ח.

מחיר הרסיבר בארץ 8,900 ש"ח. כלומר פי 2 בשביל אחריות? :?

DorM
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4220
נתן תודות: 319 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #107 

ממתי מחיר תמחור זה מחיר מכירה?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #108 

דור, בוא נוריד 20% מהמחיר הנקוב למתמקח הממולח - עדיין הגענו ל-7,000 ש"ח, שזה בערך 50% יותר מהמחיר באמאזון.

לגבי למה בכל זאת יש פער, אז יש כמה סיבות (שנדונו פה כבר עשרות פעמים), והעיקריות שבהן הן:
  • שוק - השוק הישראלי קטן ולכן יקר
  • מיסוי - מע"מ + מס קנייה = כ-34% תקורה על עלות המוצר בחו"ל
  • לוגיסטיקה - בעיקר שינוע מחו"ל לארץ, אחסנה (מלאי משווק ומלאי חנויות) ושינוע בארץ (מהמשווק לחנויות, ומהחנויות ללקוחות)
  • "שיווק - הקמת והפעלת מערך שיווקי, מרמת תרגום המדריך למשתמש ועד רמת הכשרת מוכרים, חשבון חשמל בחנויות, וכיו"ב...)
בסוף צריך לזכור גם שמשווים מחיר של אמאזון למחיר של חנות פיזית. זה אינדיקטור די חסר ערך במציאות שבה חברות ענק נסגרות בארה"ב בגלל שהן לא יכולות לתמודד עם אמאזון...

BreezeNET
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1757
שם מלא: אבי כהן
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 111 פעמים

שליחה #109 

epony
למעט הסעיף "שוק - השוק הישראלי קטן ולכן יקר" (שאני הייתי משנה אותו "השוק הישראלי קטן ולכן אפשר לדפוק את הלקוח")
שאר הסעיפים נכונים גם לאתרים/חנויות באירופה: יש להם את המיסים שלהם, יש שינוע ולוגיסטיקה (אף אחד לא מייצר את המוצר בעליית הגג של סבתא שלו), וכנ"ל שיווק.

דבר נוסף רוב הישראלים לא יודעים להתווכח כך שהמחיר שיקבלו יהיה קרוב יותר ל- 8K

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #110 

אבי,
  • השוק הישראלי מונה כ-2 מיליון בתי אב; השוק הגרמני גדול בערך פי 15. ככל שיש פוטנציאל למכירת יותר יחידות ממוצר כלשהו, כך מחירו בשוק יורד. מש"ל.
  • בשוק האירופאי אין מכסים, ולכן עלות המיסים נמוכה משמעותית מאשר בישראל.
  • לא השווית את המחיר של ה-818 בחנות קטנה בגרמניה לחנות מקבילה בישראל, אלא לאמאזון גרמניה, שהמודל הלוגיסטי והשיווקי שלה שונה מהותית מזה של חנויות ק"ב בארץ (וגם בגרמניה, מן הסתם).
לבסוף, אם אתה לא יודע מה המחיר הממוצע שבו נמכר 818 בארץ, אל תניח הנחות מיותרות. אין לא לך ולא לי שמץ של מושג מה המחיר שיקבל הישראלי הממוצע שלא יודע להתווכח (וטרם פגשתי ישראלי "שלא יודע להתווכח"...)
מנסיוני הלא קטן בתחום הק"ב (ולדעתי אתה יודע זאת גם בעצמך כי גם אתה כאן לא מאתמול), אני יכול להגיד לך שיחסית קל להוריד 20% מהמחיר הנקוב (מה גם שאף אחד בחנות מתמחה מלכתחילה לא ינקוב במחיר שרשום ב-ZAP, ועל זה אתה יכול לעשות חיפוש בפורום ולראות שזה קונצנזוס די מקובל בתחום הק"ב...)

אז בוא נישאר בתחום הסביר. ה-818 עולה נניח 7,500-8,000 ש"ח בארץ. יש לכך כמה סיבות שחלקן חיצוניות לתחום (מכס, לוגיסטיקה), וחלקן אינהרנטיות לו (מאכערים, יבואנים חמדנים). בסוף יוצא שמי שחושב שהוא לא צריך אחריות, קונה בחו"ל. זה דרך אגב רק מגדיל את הלחץ השוטף על הכנסות הסוחרים המקומיים, ולרוב דוחף להעלאת מחירים (אנחנו רואים עלייה במחירים הנקובים משנה לשנה כמעט).

בסופו של יום, בכל אופן, אני מסכים איתך לחלוטין, ולמעשה מעולם לא קניתי רסיבר מיבואן מורשה בארץ (במקום זאת פניתי ליבוא מקביל, יבוא אישי וכו'...) - אני רק מציין מה הגורמים הלגיטימיים (ואלה לא כל הגורמים, כאמור...) לרמת המחירים הגבוהה יחסית בתחום הק"ב בארץ לעומת אירופה, ובפרט לעומת אמאזון גרמניה, שהיא מקרה המבחן בשרשור הנתון.

DorM
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #111 

כשאני רכשתי את ה818 מארמגדון, ללא התמקחות נתנו לו מחיר של 20% מהתמחור.
זה רק אומר שלא תמיד צריך להתמקח, לפעמים צריך חנות הוגנת.

BreezeNET
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #112 

epony כתב: זה דרך אגב רק מגדיל את הלחץ השוטף על הכנסות הסוחרים המקומיים, ולרוב דוחף להעלאת מחירים (אנחנו רואים עלייה במחירים הנקובים משנה לשנה כמעט).
...
אני לא מסכים לדברים הנ"ל, נכון שזה יוצר לחץ על הסוחרים, אבל לא בגלל זה הם מעלים מחירים, הם מעלים מחירים כי הם יכולים. בגדול זה הפוך - שוק פתוח מוביל לירידת מחירים ואנו רואים את זה בהרבה תחומים בהם הישראלים הפסיקו להיות פריירים והספקים/חנויות הרידו את המחירים לרמות שפויות.
עוד ראיה לכך היא שיש יבואנים שמתמחרים את המוצרים שלהם באותו מחיר או מחיר דומה מאוד למחיר חו"ל.
ובנוסף אנו רואים מוצרים שבחו"ל הינם באותה רמת מחיר, אבל בארץ בעזרתו של יבואן כזה או אחר הם תופסים פער של 20% :x

DorM
אז כמה שילמת על הרסיבר?

DorM
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #113 

7000 ש"ח כמו שאור רשם.
אני יודע שזה ישמע מוזר אבל לי השקט הנפשי בזה שיש לי אחריות לשלוש שנים על הרסיבר ושבעת תקלה ארמגדון יטפלו בי שווה לי את ההפרש.

BreezeNET
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #114 

זה לא נשמע מוזר לשלם עבור שקט נפשי, אנחנו מוציאים הרבה כסף בחיים על שקט נפשי: ביטוח רכב/דירה/חיים וכו'....
רק שאתה עשית אחריות מורחבת ל3 שנים עם חנות שדואגת לך, אבל שילמת על זה 2500 ש"ח 8O

DorM
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #115 

רסיבר שנרכש מחו"ל יכול חס וחלילה לשבוק חיים, חדש יעלה יותר.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #116 

DorM כתב:רסיבר שנרכש מחו"ל יכול חס וחלילה לשבוק חיים, חדש יעלה יותר.
...
(Y)

BreezeNET
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #117 

גם רסיבר שנרכש בארץ יכול לשבוק חיים וחדש יעלה יותר
גם מכונת כביסה שעולה 4500 ש"ח יכולה לשבוק חיים וחדשה עולה יותר, זה לא אומר שצריך לבטח אותה ב-2500 ש"ח
היום על אחריות מורחבת משלמים פחות מ-10% מערך המוצר ולא סכומים שמגיעים ל-50%

DorM
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #118 

כל אחד ההחלטות והשיקולים שלו.
אני חושב שבסופו של דבר הקמצן משלם יותר.
מה שעכשיו עולה זול בסוף עולה ביוקר.

בכל אופן אם המוצר מתקלקל במסגרת האחריות וגם שובק חיים אז יש אחריות, במידה ואחר כך אז יש ביטוח 8)
נערך לאחרונה על ידי DorM ב 18/03/2013 19:37, נערך פעם 1 בסך הכל.

OhadR
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 246
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

הכל לטובה

שליחה #119 

DorM כתב:כל אחד ההחלטות והשיקולים שלי.

בכל אופן אם המוצר מתקלקל במסגרת האחריות וגם שובק חיים אז יש אחריות, במידה ואחר כך אז יש ביטוח 8)
...
עשית בשכל!
אין לך מה לתת הסברים לאף אחד
שיהיה פיק חשמל אחד וישרף לו ברסיבר הכרטיס HDMI והוא יביא אותו לתיקון בטופ אודיו גם אם יגידו לו שיעלה 3000 לתקן הוא ישלם כי הוא יודע שחדש יעלה לו 4.6

Avi_h
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1762
נתן תודות: 79 פעמים
קיבל תודות: 53 פעמים

Re: הכל לטובה

שליחה #120 

OhadR כתב:
DorM כתב:כל אחד ההחלטות והשיקולים שלי.

...
עשית בשכל!
אין לך מה לתת הסברים לאף אחד
שיהיה פיק חשמל אחד וישרף לו ברסיבר הכרטיס HDMI והוא יביא אותו לתיקון בטופ אודיו גם אם יגידו לו שיעלה 3000 לתקן הוא ישלם כי הוא יודע שחדש יעלה לו 4.6
...
לא חייב לתת הסברים אבל זה לא אומר שלא צריך להפעיל את הראש נכון?
רכב שעולה 120K הביטוח מקיף שלו עולה 3-5K. דמיין שהביטוח עולה 25K. נשמע סביר? עדיין היית מבטח?
אני גם מעדיף ביטוח מקומי ומקורי אבל השאלה באיזה מחיר. יש שלב שבו המחיר הופך ללא כדאי.
דוגמה נוספת: מכונת כביסה יקרה 4K לאחר 3 שנות אחריות. התקשרו להציע לי חידוש אחריות ל3 שנים נוספות ב2000 ש"ח. שווה?

בקיצור, לא הכל שחור ולבן

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”