חשבתי ששווה שיתוף - אונקיו 818 מאמזון גרמניה
שלשום גם אני קיבלתי את האונקיו 818 הכסוף אחרי שהזמנתי אותו בשני בינואר, רגע לפני שעלה המחיר אבל רגע אחרי שאזל המלאי ולכן ההמתנה הארוכה. בסה"כ שילמתי 4643.34 שקל. מחיר מצוין לדעתי.
ועכשיו צריך להשקיע ברמקולים...
ועכשיו צריך להשקיע ברמקולים...
למה עושקים
אתה מקבל 3 שנות שירות מלאות למה אתה אומר עושקים, כי המדינה לוקחת מהיבואן ימבה מיסים?asaf23 כתב:פשוט מדהים כמה עושקים אותנו בארץ....
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
דור, בוא נוריד 20% מהמחיר הנקוב למתמקח הממולח - עדיין הגענו ל-7,000 ש"ח, שזה בערך 50% יותר מהמחיר באמאזון.
לגבי למה בכל זאת יש פער, אז יש כמה סיבות (שנדונו פה כבר עשרות פעמים), והעיקריות שבהן הן:
לגבי למה בכל זאת יש פער, אז יש כמה סיבות (שנדונו פה כבר עשרות פעמים), והעיקריות שבהן הן:
- שוק - השוק הישראלי קטן ולכן יקר
- מיסוי - מע"מ + מס קנייה = כ-34% תקורה על עלות המוצר בחו"ל
- לוגיסטיקה - בעיקר שינוע מחו"ל לארץ, אחסנה (מלאי משווק ומלאי חנויות) ושינוע בארץ (מהמשווק לחנויות, ומהחנויות ללקוחות)
- "שיווק - הקמת והפעלת מערך שיווקי, מרמת תרגום המדריך למשתמש ועד רמת הכשרת מוכרים, חשבון חשמל בחנויות, וכיו"ב...)
- BreezeNET
- חבר ותיק

- תגובות: 1757
- שם מלא: אבי כהן
- נתן תודות: 120 פעמים
- קיבל תודות: 111 פעמים
epony
למעט הסעיף "שוק - השוק הישראלי קטן ולכן יקר" (שאני הייתי משנה אותו "השוק הישראלי קטן ולכן אפשר לדפוק את הלקוח")
שאר הסעיפים נכונים גם לאתרים/חנויות באירופה: יש להם את המיסים שלהם, יש שינוע ולוגיסטיקה (אף אחד לא מייצר את המוצר בעליית הגג של סבתא שלו), וכנ"ל שיווק.
דבר נוסף רוב הישראלים לא יודעים להתווכח כך שהמחיר שיקבלו יהיה קרוב יותר ל- 8K
למעט הסעיף "שוק - השוק הישראלי קטן ולכן יקר" (שאני הייתי משנה אותו "השוק הישראלי קטן ולכן אפשר לדפוק את הלקוח")
שאר הסעיפים נכונים גם לאתרים/חנויות באירופה: יש להם את המיסים שלהם, יש שינוע ולוגיסטיקה (אף אחד לא מייצר את המוצר בעליית הגג של סבתא שלו), וכנ"ל שיווק.
דבר נוסף רוב הישראלים לא יודעים להתווכח כך שהמחיר שיקבלו יהיה קרוב יותר ל- 8K
- epony
- חבר במועדון 10K

אבי,
מנסיוני הלא קטן בתחום הק"ב (ולדעתי אתה יודע זאת גם בעצמך כי גם אתה כאן לא מאתמול), אני יכול להגיד לך שיחסית קל להוריד 20% מהמחיר הנקוב (מה גם שאף אחד בחנות מתמחה מלכתחילה לא ינקוב במחיר שרשום ב-ZAP, ועל זה אתה יכול לעשות חיפוש בפורום ולראות שזה קונצנזוס די מקובל בתחום הק"ב...)
אז בוא נישאר בתחום הסביר. ה-818 עולה נניח 7,500-8,000 ש"ח בארץ. יש לכך כמה סיבות שחלקן חיצוניות לתחום (מכס, לוגיסטיקה), וחלקן אינהרנטיות לו (מאכערים, יבואנים חמדנים). בסוף יוצא שמי שחושב שהוא לא צריך אחריות, קונה בחו"ל. זה דרך אגב רק מגדיל את הלחץ השוטף על הכנסות הסוחרים המקומיים, ולרוב דוחף להעלאת מחירים (אנחנו רואים עלייה במחירים הנקובים משנה לשנה כמעט).
בסופו של יום, בכל אופן, אני מסכים איתך לחלוטין, ולמעשה מעולם לא קניתי רסיבר מיבואן מורשה בארץ (במקום זאת פניתי ליבוא מקביל, יבוא אישי וכו'...) - אני רק מציין מה הגורמים הלגיטימיים (ואלה לא כל הגורמים, כאמור...) לרמת המחירים הגבוהה יחסית בתחום הק"ב בארץ לעומת אירופה, ובפרט לעומת אמאזון גרמניה, שהיא מקרה המבחן בשרשור הנתון.
- השוק הישראלי מונה כ-2 מיליון בתי אב; השוק הגרמני גדול בערך פי 15. ככל שיש פוטנציאל למכירת יותר יחידות ממוצר כלשהו, כך מחירו בשוק יורד. מש"ל.
- בשוק האירופאי אין מכסים, ולכן עלות המיסים נמוכה משמעותית מאשר בישראל.
- לא השווית את המחיר של ה-818 בחנות קטנה בגרמניה לחנות מקבילה בישראל, אלא לאמאזון גרמניה, שהמודל הלוגיסטי והשיווקי שלה שונה מהותית מזה של חנויות ק"ב בארץ (וגם בגרמניה, מן הסתם).
מנסיוני הלא קטן בתחום הק"ב (ולדעתי אתה יודע זאת גם בעצמך כי גם אתה כאן לא מאתמול), אני יכול להגיד לך שיחסית קל להוריד 20% מהמחיר הנקוב (מה גם שאף אחד בחנות מתמחה מלכתחילה לא ינקוב במחיר שרשום ב-ZAP, ועל זה אתה יכול לעשות חיפוש בפורום ולראות שזה קונצנזוס די מקובל בתחום הק"ב...)
אז בוא נישאר בתחום הסביר. ה-818 עולה נניח 7,500-8,000 ש"ח בארץ. יש לכך כמה סיבות שחלקן חיצוניות לתחום (מכס, לוגיסטיקה), וחלקן אינהרנטיות לו (מאכערים, יבואנים חמדנים). בסוף יוצא שמי שחושב שהוא לא צריך אחריות, קונה בחו"ל. זה דרך אגב רק מגדיל את הלחץ השוטף על הכנסות הסוחרים המקומיים, ולרוב דוחף להעלאת מחירים (אנחנו רואים עלייה במחירים הנקובים משנה לשנה כמעט).
בסופו של יום, בכל אופן, אני מסכים איתך לחלוטין, ולמעשה מעולם לא קניתי רסיבר מיבואן מורשה בארץ (במקום זאת פניתי ליבוא מקביל, יבוא אישי וכו'...) - אני רק מציין מה הגורמים הלגיטימיים (ואלה לא כל הגורמים, כאמור...) לרמת המחירים הגבוהה יחסית בתחום הק"ב בארץ לעומת אירופה, ובפרט לעומת אמאזון גרמניה, שהיא מקרה המבחן בשרשור הנתון.
- BreezeNET
- חבר ותיק

אני לא מסכים לדברים הנ"ל, נכון שזה יוצר לחץ על הסוחרים, אבל לא בגלל זה הם מעלים מחירים, הם מעלים מחירים כי הם יכולים. בגדול זה הפוך - שוק פתוח מוביל לירידת מחירים ואנו רואים את זה בהרבה תחומים בהם הישראלים הפסיקו להיות פריירים והספקים/חנויות הרידו את המחירים לרמות שפויות.epony כתב: זה דרך אגב רק מגדיל את הלחץ השוטף על הכנסות הסוחרים המקומיים, ולרוב דוחף להעלאת מחירים (אנחנו רואים עלייה במחירים הנקובים משנה לשנה כמעט)....
עוד ראיה לכך היא שיש יבואנים שמתמחרים את המוצרים שלהם באותו מחיר או מחיר דומה מאוד למחיר חו"ל.
ובנוסף אנו רואים מוצרים שבחו"ל הינם באותה רמת מחיר, אבל בארץ בעזרתו של יבואן כזה או אחר הם תופסים פער של 20%
DorM
אז כמה שילמת על הרסיבר?
- BreezeNET
- חבר ותיק

זה לא נשמע מוזר לשלם עבור שקט נפשי, אנחנו מוציאים הרבה כסף בחיים על שקט נפשי: ביטוח רכב/דירה/חיים וכו'....
רק שאתה עשית אחריות מורחבת ל3 שנים עם חנות שדואגת לך, אבל שילמת על זה 2500 ש"ח
רק שאתה עשית אחריות מורחבת ל3 שנים עם חנות שדואגת לך, אבל שילמת על זה 2500 ש"ח
- epony
- חבר במועדון 10K

DorM כתב:רסיבר שנרכש מחו"ל יכול חס וחלילה לשבוק חיים, חדש יעלה יותר....
- BreezeNET
- חבר ותיק

גם רסיבר שנרכש בארץ יכול לשבוק חיים וחדש יעלה יותר
גם מכונת כביסה שעולה 4500 ש"ח יכולה לשבוק חיים וחדשה עולה יותר, זה לא אומר שצריך לבטח אותה ב-2500 ש"ח
היום על אחריות מורחבת משלמים פחות מ-10% מערך המוצר ולא סכומים שמגיעים ל-50%
גם מכונת כביסה שעולה 4500 ש"ח יכולה לשבוק חיים וחדשה עולה יותר, זה לא אומר שצריך לבטח אותה ב-2500 ש"ח
היום על אחריות מורחבת משלמים פחות מ-10% מערך המוצר ולא סכומים שמגיעים ל-50%
כל אחד ההחלטות והשיקולים שלו.
אני חושב שבסופו של דבר הקמצן משלם יותר.
מה שעכשיו עולה זול בסוף עולה ביוקר.
בכל אופן אם המוצר מתקלקל במסגרת האחריות וגם שובק חיים אז יש אחריות, במידה ואחר כך אז יש ביטוח
בכל אופן אם המוצר מתקלקל במסגרת האחריות וגם שובק חיים אז יש אחריות, במידה ואחר כך אז יש ביטוח
נערך לאחרונה על ידי DorM ב 18/03/2013 19:37, נערך פעם 1 בסך הכל.
הכל לטובה
עשית בשכל!DorM כתב:כל אחד ההחלטות והשיקולים שלי.
בכל אופן אם המוצר מתקלקל במסגרת האחריות וגם שובק חיים אז יש אחריות, במידה ואחר כך אז יש ביטוח...
אין לך מה לתת הסברים לאף אחד
שיהיה פיק חשמל אחד וישרף לו ברסיבר הכרטיס HDMI והוא יביא אותו לתיקון בטופ אודיו גם אם יגידו לו שיעלה 3000 לתקן הוא ישלם כי הוא יודע שחדש יעלה לו 4.6
- Avi_h
- חבר ותיק

- תגובות: 1762
- נתן תודות: 79 פעמים
- קיבל תודות: 53 פעמים
Re: הכל לטובה
לא חייב לתת הסברים אבל זה לא אומר שלא צריך להפעיל את הראש נכון?OhadR כתב:עשית בשכל!DorM כתב:כל אחד ההחלטות והשיקולים שלי.
בכל אופן אם המוצר מתקלקל במסגרת האחריות וגם שובק חיים אז יש אחריות, במידה ואחר כך אז יש ביטוח...
אין לך מה לתת הסברים לאף אחד
שיהיה פיק חשמל אחד וישרף לו ברסיבר הכרטיס HDMI והוא יביא אותו לתיקון בטופ אודיו גם אם יגידו לו שיעלה 3000 לתקן הוא ישלם כי הוא יודע שחדש יעלה לו 4.6...
רכב שעולה 120K הביטוח מקיף שלו עולה 3-5K. דמיין שהביטוח עולה 25K. נשמע סביר? עדיין היית מבטח?
אני גם מעדיף ביטוח מקומי ומקורי אבל השאלה באיזה מחיר. יש שלב שבו המחיר הופך ללא כדאי.
דוגמה נוספת: מכונת כביסה יקרה 4K לאחר 3 שנות אחריות. התקשרו להציע לי חידוש אחריות ל3 שנים נוספות ב2000 ש"ח. שווה?
בקיצור, לא הכל שחור ולבן